Najdi forum

Ker trenutno opremljam stanovanje na novo me nekaj zanima. Kuhinjo in dnevno sobo bom imela povezano se pravi v enem kosu. Sedaj pa ne vem, kaj bi bilo najbolj pametno, da dam v kuhinjo kar parket tako kot v dnevno sobo ali dam v kuhinjo raje ploščice ali linolej? Kaj mi vi predlagate? Je grdo če ni v obeh prostorih parket čeprav sta povezane?Vaše izkušnje kaj imate doma?Pa še nekaj mogoče kdo od vas ravno dela kopalnico, kje se dobijo a klasa plošice pa še vseeno ugodno?Bolj ko gledam je m2 okol 5000 sit?
Hvala za nasvete.

Ploščice pojdi pogledati v Astro Chemo, posebna hala poleg City parka. Imajo lepe in ugodne.

Tudi pri nas doma sta kuhinja in dnevna en prostor. Povsod je parket. Je pa res, da se na parketu vsaka praskica pozna. Sprva sem mislila, da sem se narobe odločila, a sem kasneje videla odprto kuhinjo s pločicami in je bilo prav grdo.
Edina rešitev je, če postaviš zaprto kuhinjo in med elementi vgradiš ploščice. Upam, da razumeš, kaj mislim, seveda pa je vse odvisno od velikosti in razporeditve prostora!

LP, Ajda

Mi bomo naredili pa nekaj drugega – kuhinja in jedilnica – vse je v enem prostoru z dnevno sobo – bo terakota, dnevni kotiček bo lesen pod (mislim, da modre barve :). Mislim, da bo lepo.
T.

Tudi mi imamo v novi hiši kuhinjo, jedilnico in dnevno v enem prostoru. V kuhinji in jedilnici imamo ploščice (33 cm x 33 cm), v dnevnem prostoru pa parket. Prehod med njima ni raven ampak diagonalen, tako da naredi prostor še bolj zanimiv. Čeprav kuhinja ni zaprta, se ne strinjam z ajdko, da je grdo. Meni je všeč, pa tudi ostalim, ki so do sedaj bili pri nas, se zdi lepo in moderno. Je pa jasno vse stvar okusa. Pazi edino pri izbiri barv – pri nas so ploščice svetle z nežnimi niansami oziroma lisami sivo rjave barve, parket pa je hrastov.

Naša kuhinja in dnevna soba sta povezani s širokim obokom; pravzaprav sta skoraj eno.
Tla v kuhinji smo obložili s plastificirano pluto, v dnevni sobi pa je (tako kot v drugih prostorih) položen parket.

Videz je naraven in nam je všeč; predvsem pa je (obdelana) pluta nezahteven, topel in lahko čistljiv material.

Lp, Ali

Meni je lepo če je v obeh prostorih parket.Mi imamo tako, v kuhinji je pa tepih, tako da če se kaj polije ali pade na tla se ne vidi.
Je pa pri enih sosedih dvignilo parket,ker jim je nekaj stočilo,in so morali dati novega.Pri ploščicah se to ne more zgoditi!

Mi imamo povsod parket, pa se v redu obnese.
Svakinja pa ima v kuhinji ploščice, v jedilnici pa ladijski pod, meja je diagonalna, vmes pa ena okrasna letvica (kovinska) in izgleda super.

****************************************** Izgubljen je dan, ko se nisi smejal.

Če dovoliš Tinkara – mislim da je škoda lepo, naravno terakoto “uničiti” z modrim lesenim podom. Veliko lepši je čisto naraven les, pa še nekaj je – čuvaj se modre barve na tleh, ker se pozna že vsak prhljaj. Če jaz kaj obžalujem, so to modra tla. Po petih letih se modre barve tako naveličaš, da je groza.

Samo moje mnenje prosim.

lp

Mi imamo kuhinjo, jedilnico in dnevno sobo v enem prostoru. V kuhinji in jedilnici imamo ploščice (jedilnica je pravzaprav v “erkerju”-tisti del hiše, ki gleda ven-oh upam, da razumeš), med kuhinjo in dnevno sobo je šank, tako da je potem prehod iz ploščic na parket bolj izražen med jedilnico in dnevno sobo (ne vodoravno, ampak v polkroglem loku). So pa ploščice rjavkaste barve in se mi ta prehod ne zdi ravno tako hud. Verjetno tudi kombiniranje bolj živahnih barv pride v poštev in do izraza, če ti paše……okusi so itak različni. Sama sem izbirala ploščice in se tako odločila potem, ko sem že vedela kakšno pohištvo želim imeti v tem prostoru. Glede občutljivosti bi sama sedaj za kuhinjo mogoče raje izbrala pluto (bi blo manj razbite posode……ha, ha, pa bolj topla je), čeprav tudi keramika ni slaba. Veliko užitkov ob sprejemanju odločitve. Lp, Klavdija

P.S. Upam, da ni dvakrat poslano, ker se mi mudi.

hvala za nasvet, saj ne da bi bili kaj blizu temu, smo šele v sanjaški fazi gradnje 🙂 Ja se je tudi meni zdela naravna barva lesa najboljša, ostalo pohištvo bo že tako. Ampak stene bodo pa curry rumene (pa ne nežno :), od tega ne odstopam :)))))
T.

Mi imamo tudi povezano kuhinjo in dnevno sobo in imamo po vsej površini parket. Meni osebno je tako lepše!
Ima pa vsak drugačen okus.

Midva imava v kuhinji parket in ker sem jaz pri pomivanju posode zelo neridna in mi vedno kaj teče, se je s časom (5 let) že prav grdo napel les in postal črn. Tako da sem se odločila, da bo naslednjič, ko bomo spet urejali kuhinjo, po tleh dala ploščice, pa naj še tako grdo izgleda.

Tudi mi imamo skupaj kuhinjo in dnevno sobo in povsod parket. Vendar bo prva naložba ploščice v kuhinji. Ker imamo novogradnjo in so hitro delali imamo ful nikakav parket in to po 2 letih. Tako da priporočam ploščice, sicer pa zdaj imajo ful izbiro in ni blema.

Jaz sicer nimam kuhinje in dnevne sobe v istem prostoru, se ti pa oglašam glede ploščic. Za celo stanovanje (kuhinja, kopalnica, balkon…) sva jih kupila v Alimeksu na Škofljici (ali Lavrici), ne vem čisto točno. V glavnem ob Dolenjki na levi strani, če se pelješ iz LJubljane. Imajo zelo kvalitetne ploščice, pojdi in poglej, ne bo ti žal.

LP, IrenaK

Draga Ajdka,

mi imamo v celem pritličju ploščice – kuhinja in dnevna sta skupni prostor (8*5) in zelo lepo izgleda, ker je vse enotno.

Stvar okusa.

V mansardi, ki ni tako ”prehodna” pa imamo parket čez celo.

Tudi mi imamo vse v enem prostoru in povsod parket. Sicer še neuporabljeno… Imamo pa v kuhinji otok, na katerem je tudi kuhalna plošča, in okoli tega elementa ploščice. Meni so blazno všeč različni materiali in stili, ki se mešajo v istem prostoru. Tako, da imam tudi kuhinjske elemente izbrane v dveh stilih – rustikalno in moderno. Ko so monterji vse sestavili mi je bilo super, komaj čakam da začnem koristit in kuhat.

Že sedaj imamo skupaj dnevno sobo in kuhinjo in so v kuhinji ploščice, v dnevni sobi pa parket. Ko bomo v hiši bomo isto naredili. Ploščice so res super, saj lepo pobrišeš po tleh, če se kaj polije, na parketu pa se vse pozna, če preveč močiš z vodo, vsaj čez nekaj časa.

Lp
BR

Sem hotela ploščice v kuhinji, ki sicer ni v istem prostoru, pa moža nisem mogla prepričat, da niso premrzle. No, zmagal je, dala sva laminat….. pa nama je hudo žal. Čisto vsaka kapljica se pozna!!! In vse se razmaže. Joj, zakaj sem se pustila pregovorit???

Še vedno sem za ploščice, jih ima bratranec, ki ima kuhinjo in dnevno skupaj. Tam kjer se neha kuhinja se nekoliko zaokroženo nehajo ploščice in začne parket. Meni se zdi, da fulll dobro zgleda.

Hoj še enkrat!
Mi imamo kuhinjo ločeno od jedilnice in dnevne sobe, pa smo vseeno v kuhinjo dali parket in zgleda v redu. Bom jutri poslikala in ti poslala še to. Kopalnice smo pa delali že kar kakšni dve leti nazaj in kupili za dve kopalnici in en WC z umivalnikom ploščice pri Keorju-so bile pa blazno drage. Verjetno , če bi še enkrat delali, bi kupila cenovno bolj ugodne ploščice. So pa zelo zelo lepe.
LP, Meti

tudi pri nas je tako. V kuhinji in jedilnici je pluta, v dnevni pa parket.

New Report

Close