muca-vnete oči
miazara, tobrex je prava izbira, kaplice ali mazilo, nikakor ne sme biti maxitrol ali kaj drugega kar vsebuje še kortikosteroide,ker boste muci uničili oko. Pojdi do svojega osebnega zdravnika in naj ti te kapljice predpiše zate ali za katerega družinskega člana, in jih uporabi za muco, tako ti ne bo treba nič plačat pri veterinarju pa še kompliciral ti bo,ker bo hotel da pripelješ muca na pregled in te olajšal za denar,kaj novega pa itak ne bo pogruntal, saj kaj drugega nima kaj dat kot tobrex.
Vem , da je pravi spis ampak ga preberite in pomagajte :
No. Mačka je skotila tri male mucke , ki so zdaj stari že malo več kot en mesec. Enemu se je pred nekaj dnevi zagnojilo oko. Otečeno je in mucek ga ima zaprtega. Malo je tudi rdečkasto od zunaj in ven teče gnoj. Strah me je ker ne vem kaj mu je. Prosim , ne mi predlagat veterinarja ker imam 12 let ( prosim jemljite me resno ) , moji starši pa tega ne jemljejo zares in nič ne morem narediti.
Imam tudi fiziološko raztopino za razkuževanje če bi to lahko kaj pomagalo , pa zdravilo za oči AlconTobraDex , ki pa kolikor vem ni namenjen živalim. Zanima me če ga lahko uporabljam.
Mucek ima pod rebri tam ker je bila popkovina tudi majhno bulico. Na otip je kot mehurček , kot bi se opekel med likanjem ( oprostite za neumno primerjavo ) ampak je poraščena z dlako. Pomislila sem na pruh in ko sem malo brskala po internetu sem pomislila , da bi lahko bila tudi popkovna kila.
Drugače je mucek čisto živahen , poskakuje , ima apetit , mijavka. Ampak je malo manjši od brata in sestrice kar me zares ne skrbi ker je vedno kak mucek malo manjši. Strah me je ker hočem , da mali preživi in nočem , da oslepi. Strah me je tudi , da se bosta tudi druga mucka nalezla. Prosim pomagajte.
S kamilicami mu nisem izpirala očke ker sem nekje brala , da izsušijo ali nekaj takega. Prosim za pomoč!
Zdravo !
Imam mladicke stare 4 tedne. Imajo zlepljene oci. Cistim jih z palcko z usesa in navadno mlacno vodo. Ko se zlepljeno oko posusi, ven pritece kapljica gnoja. Potem se oko odpre in notri je oko bolj rdeckasto. Ali je kaksna resitev, ki jo lahko resim vrez obiska veterinarja? Kaj se priporoca za navlazitev ocesa? Hvala