Najdi forum

Motivacija za vsak dan!

Punce, saj jaz sem ok. Samo ne bom več jamrala 🙂 Itak smo skupaj v tem, ne bom nikamor šla.
Včeraj dan brez OH in zvečer tek. 3,3 km! Uspelo mi je pretečt tisto razdaljo, ki jo moram tudi na tekmi, matr sem faca!
Verjamem, da sem zdaj nazaj not. Danes pride moja knjiga, jo bom prebrala, drug teden se pa začne reorganizacija doma..komaj čakam!
Aja vikend bo pa čist divji, kratke počitnice v tujini 😀

Končno jutranja hoja brez dežnika, Aleluja, kako je fajn, ko imaš roke frej 🙂
Štefka, 3 km in še malo teka, vsaka čast! Pa še dan brez OH. Bravo.
Matruška, super za tenis in miganje.
Doječa, čestitke za minus na tehtnici, je pa povsem razumljivo, da ob službi in malih otrocih človek rabi veliko več organizacije in energije, da si privošči še kako rekreacijo zase.
Moj maj bo s statistiko bolj tako tako. Sem bila preveč okupirana z drugimi zadevami, predvsem doma, tako da bomo videli, kaj bo.
Danes računam na še en dan brez sladkega in s čim manj OH. Pogrešam plavanje. Zelo. Sedaj imam do najbližjega odprtega bazena cca 50 km. Nekaj se trudim z jogo in pilatesom (v lastni režiji) namesto plavanja, sam zaenkrat to ni to.

Seveda sem dobro :))

Ah, sori, samo sem videla, da od jamranja in odlaganja na jutri v tej motivacijski skupini ni nič od motivacije, mogoče se je treba malo brcnit v tazadnjo, da se človek motivira.

Hehe, sem ti že prej napisala, da bi bili midve dober par in očitno to drži: obe sva na normalni teži, obema manjka nekaj kil, jaz imam prahrano v malem prstu, ti gibanje – če bi bili sosedi, bi bili win-win kombinacija še za teh nekaj kil do ciljne teže :)))

Bravo!
Evo, punce, to je primer, kako se kljub spremenjenim okoliščinam (iz porodniške v službo) lahko dosežejo rezultati!

Ti se verjetno v službi natelovadiš, tudi to je gibanje in tudi tako delu kuri kalorije! Vsaka čast!
Glede OH, jih potrebuješ, ne moreš delat tako na polno brez OH. Edino kar bi ti priporočila, na vsakih -10kg zmanjšaj malo obroke, ni treba veliko, malenkost samo tiste bolj kalorične stvari. Jaz sem na vsakih 10kg znižala kalorije za 100, je bil kar nov zagon pri minusu na tehtnici.

OOOOOO…. ti, ti, s to tortico!
Sam da veš, jaz sem moje 3 žlice Nutele pote včeraj konkretno oddelala in not prinesla še vsaj enih 5 žlic 😛 😛 😛

Kljub tortici, si faca, si nam vzor za voljo in kako se da vztrajat – glej, cel teden že, super! To je tisti pravi duh!

Bravo!
Evo, očitno ste se včeraj vse premaknile! :))))

Dvomim, da nas s tem motiviraš. Vsaj mene ne. Če si brala tole temo za nazaj, predno si se vključila, si morda opazila, da je bilo že par takih poskusov “motiviranja”, ki se niso končali dobro 😁. Pač smo taka skupina, ki si očitno želi tud kdaj pojamrat in bluzit, ne samo brez napak hujšat. Mislim, da s tem ni nič narobe. In mislim, da nam to ustreza, to je glavno. Ne rečem, da je optimalno, ampak nam je to ok.

Vse tvoje nasvete preberemo, kar “sede” na nas upoštevamo, kar ne, pač ne. Tvoji predlogi so super, da ne bo pomote. In pri tebi delujejo, kar je glavno.

Sem se spomnila zdajle nekaj dobrega zate, če znaš angleško. V aplikaciji MyFitnessPal je forum, kjer je ena tema, enga tipa, ki je s pomočjo štetja kalorij, naredil super preobrazbo in svetuje ljudem. Ful motivirajoča tema, ena bolj obiskanih. Ko ti bo primanjkovalo motivacije tukaj, pokukaj tja. Jaz sem jo prebrala celo. Če jo najdem, ti povem naslov teme. Aplikacijo še vedno imam na telefonu, tega sistema pa se ne poslužujem več.

Bravo!
Končno ena resna! :)))
Čestitam!

Punce, nehajte se hecat in se zresnite malo!
Jaz sama s sabo vrgla dol 40 kil! Ve imate ena drugo in podporo, pa se sam hecate!

Ko sem našla tale forum, sem mislila, da mibo fajn podpora za zadnje kile, da ste resne, da me boste še kaj novega naučile, da mi boste v izziv za gibanje, ve se pa sam šlepate!
Kaj je zdaj to?
Dajmo, vklopit malo razum, saj se da vzdržat in zdržat in sploh ni težko! Če sem jaz lahko iz 116 shujšala na 75, lahko tudi ve komot iz vaših 80 shujšate na normalno težo! Sam mal resnosti!

Včeraj sem vam napisala, da je načrtovanje prehrane ena zelo fajn in pomembna stvar!
Sploh niste prebrale…

Ko si načrtuješ obroke, zapišeš kaj vse boš danes pojedel, si pripraviš, kar se da pripravit, vključiš v dnevno prehrano tudi nekaj, kar imaš zelo rad, da se recimo malo veseliš tega, da boš to pojedel (zame je to itak čokolada), potem te ne zmoti službeni hladilnik, tam en burek, palačinke od otrok in kaj vem kaj še vse. Ti imaš plan, že začrtano in zapisano, to je to, te ne vleče potem levo in desno!
Stvar dejansko deluje!

Vreme je ubitačno, vas popolnoma raumem, da vasvleče hrana in da se nam ne da gibat, tudi mene je včeraj vleklo kot meglo, da sem že dopoldan zmazala 3 žlice Nutele (25g!), češ da se mi vsaj malo vid zbistri, ker drugače sem hodila slepa z odprtimi očmi, ampak zato sem si potem zbrisala načrtovano večerjo in se celo popoldne basala z jagodami, ki jih imam na srečo rada in imajo malo kalorij.
Enako je ena napisala, pojedla burek palčko, ker je morala (ja, vem, včasih dejansko moraš nekaj takega pojest), ampak je potem ostale obroke zmanjšala. To je to.

Ni težko, res ne, sam zresnite se malo. Meni manjka še samo 7 kil, dajte mi bit malo za motivacijo in vzor! :)))
[/quote]

Tole sem hotela komentirat s prejšnjim mojim zapisom, pa sem očitno nisem citirala.

Tvoji naslednji odgovori so bolj vpodbudni “sam hvalim se”. 😉

Ne morem verjet da sem našla med vsemi temami, ki so tam (išči pod community/success stories)
“I went to morbidly obese to 6 pack abs. Ask me anything.” je naslov teme. Pa verjetno je še en kup drugih dobrih tem tam.

No, samo čakala sem, ali boste razumele “sam hvalim se” ali jo boste napadle. Seveda se je zgodilo slednje. Pa samo spodbudit vas je hotla, no!!! A res ne premorete kančka humorja?
Kaj ste takoj užaljene? Saj vam nihče nič noče, a to se vam zdi ok, da takoj napadete, če se ena ne strinja z vami v tem jamranju, pa “jutri je nov dan” in podobno? Tudi pravakava vas je zato zapustila, se spomnite?
Načeloma je ok, če ste ve ok, le bere se kot jara kača brez konca in kraja in verjamem, da to marsikatero odbije oziroma ji ni motivacija. Tudi meni, žal, ni bila.
dajte se no malo sprostit in sprejet drugačno mnenje.

Sem tudi jaz čakala tale odgovor. 😂😂 Sam nickname mi je bil še vprašanje kateri bo tokrat 😁. Zanimivo bi bilo pogledat, kdo se skriva za katerim nickom 😉.

Tudi jaz imam mnogo mnenj za stvari in pristope, ki jih počnejo drugi. Pa zakaj bi nekoga demotivirala, kaj imam od tega?

Sam hvalim se je super popestritev naše teme in verjamem, da ne bo vzela tega komentarja za slabo. Bolj za navodilo, kako se z nami dela 🤣🤣

Če tebi naša tema ni motivacija, seveda odpreš drugo, napišeš, kaj si želiš od teme, kakšna so pravila in uživaš v dobri družbi. Je to težko?

Jaz ne bi ravno rada izgubila sam hvalim se iz teme, ker je marsikatero njeno misel in izkušnjo fajn prebrat. Možno, da bi kot tandem razturali – ona bi mi sestavila in odmerila hrano, jaz bi jo pa vzela sabo migat.
Verjamem, da smo tiste, ki “hujšamo že 100 let”, za bolj uspešne, dolgočasne. Ampak glejte kaj je Štefka uspela narest letos! To ni “kr neki”. In tiste (npr. jaz), ki štopicljamo na mestu, tud upamo na takle klik. Ne vem pa, na katerega človeka zares pozitivno vplivajo “brce” neznancev na forumu. Na mene ne. Je pa svobodna volja vsakega, v kateri temi sodeluje, ane? Jaz se ne spomnim, da bi bila katera borka, ki res sodeluje v tej temi, kdaj žaljiva do kogar koli tule, niti nestrpna do različnih pristopov do hujšanja. Eni smo pač na “langsam aber sicher”.
Evo, pa sem pokljukala še en dan brez cukra 🙂
Sam hvalim se, bi objavila kak svoj jedilnik, vsebino in količino? Men številke in preračunavanje res ne dišijo.
Štefka, srečno pot v tujino. Matruška, gre?

Absolutno tudi jaz ne želim izgubiti “sam hvalim se”, upam, da je bilo to iz napisanega razbrati.

Jaz imam super dan za sabo, branje knjige, pospravljanje, mir, hrana po planu. Stehtala sem se tudi zjutraj, 79. Torej vse ok. Vzdrževanje laufa 🤣🤣. Zdaj bo pa spet akcija.. Enkrat kmalu.. da ne obljubljam spet preveč in potem pregorim v planih.

Ampak prvi alt, tole tvoje brez cukra me pa fascinira.. Ti, ki nisi mogla brez piškotov, si zdaj zagrabila na polno? Bravo!!

P.s. Sem s tabo v tem. Pa dodala sem brez kruha. Če je nuja beljakovinski, če se da, pa tudi to ne.

😀 upam, da me ne mine prehitro

Ok. Brez kruha, enostavnih oh, cukra. Sprehod z otroki.
Jutri je v planu vec gibanja. Na zalost pa spet tudi kosilo v restavraciji. Spet bo treba pazit!

majska statistka: 72,7 kg ( no, niham med 71,9 in 72.9 kar pomeni, da ni sprememb…).
miganje (sem sama sebe presenetila) komaj 53 min na dan. Logično. Plavanja je konec in še hoje je bilo kar nekaj manj zarad dela doma.
sam hvalim se, zdaj bi se ti res priporočala za kak jedilnik…

hehe, ampak ravno tebe sem očitno zbezljala iz školjke, ker si bila najprej malce užaljena in si se kao umaknila, potem si se pa le premaknila :)))

Meni motivacije ne manjka, imam cilj, nisem ga še dosegla in to mi je motivacija. Po doseženem primarnem cilju imam že drugi cilj in to je obdržati težo, kar mi bo spet motivacija.
Edino kar mi je zdaj zoprno, ker že dolgo traja, do zdaj sem vse sama in bi ena družba enako mislečih in usmerjenih prav prila, da morda skrajšam čas iz 6 na 4 mesece, če bo šlo, bo, če ne pa tudi prav, jaz bom do septembra spravila kile pod 70 v vsakem primeru.

Za nazaj res nisem brala, le nekaj najključnih strani, po katerih sem zaključila, da se je komaj katera premaknila v letu in pol.
Edino Doječa dela konstantno in vsaka čast!
Za Matruško ne vem, kje je štartala, a se zdaj lepo zaganja in super, sem prav vesela za njo, da je zajahala val in da gre lepo po tehtnici dol!

Mogoče ne bi bilo slabo, da bi si prebrale vaše poste za nazaj, pred letom in pol, pred letom, pred pol leta, kaj ste pisale, kje ste bile in kje ste danes. Mogoče vas to motivira, mogoče se pa samo zamislite malo in najdete druge poti do ciljne teže, ker očitno vam te zdaj ne odgovarjajo…

Moja pot se je začela nekje en mesec za vami, pred prazniki decembra 2017. V tem času sem shujšala 40kg. Si sploh predstavljate, kje je ženska s 115kg? In si predstavljate, da shujša 40kg? Medtem, ko ste ve čakale, da bo jutri nov in boljši dan, sem jaz hujšala vsak dan. Pred enim letom in pol sem imela 40kg več kot ve, danes smo nekje na istem ali pa jih imam jaz manj kot ve…
Ni mi namen solit vam pamet, vas kregat in podobno, meni je vas v bistvu žal, ko se takole vrtite v enem krogu. Vem, kje sem bila jaz, ve, kaj vse sem naredila v tem istem času kot ve in vem, kam sem prišla in razmišljam, če sem jaz lahko, lahko dejansko vsak!
Želim si vam pomagat, ker poznam vse izgovore in vse strahove, dileme, ovire na tej poti i če se vam zdi, da sem oštra, je to samo zato, ker mislim, da do cilja ne prideš samo s korenčkom, ampak ima kdaj tudi palica svoj dober namen in z izmenjavanjem obeh se pride do cilja.

Še enkrat: v enakem času sem shujšala 40kg! Dajte se malo spravit k sebi, ne zaradi mene, zaradi vas!

Točno to, ta “jutri je nov dan” se vleče že leto in pol.
Na srečo, nisem našla te skupine pred letom in pol, ker vprašanje, če ne bi tudi sama padla v ta začaran krog jutrišnjega dne.

Saj verjamem, da je puncam čisto fajn, malo se pohecajo, malo pojamrajo, so skupinica, ki vztraja v svojem, ampak motivacijske pa niso, žal.
Moj namen ni bila kritika, ampak spodbuda, da se končno premaknejo in nehajo prelagat na jutri.

Meni je v bistvu samo njih žal, da se jim vse skupaj vleče že toliko časa, ker vem, kaj vse se da naredit v tem času. Po drugi strani pa, biti pod takim bremenom in stresom hujšanja, brez nekih konkretnih rezultatov v tako dolgem času, ni fajn, po moje mora iti to kar obremenjujoče, da vsak dan razmišljaš, kako boš hujšal in vsak dan padeš. Mislim, to so vsakodnevni porazi. Ti imaš vsak dan nek cilj in vsak dan ga fališ, torej vsak dan doživiš poraz. Psihološko je to veliko breme in stres za človeka.
Mislim, da je v takem primeru veliko bolje odnehat. Kil se že ne znebiš z odnehanjem se pa znebiš stresa, ki je običajno veliko večje breme od debelosti.

Midve se res lahko podobno prehranjujeva, ker sva približno na istem, tiste z več kilami bi morale jesti več, tako da ta jedilnik ni za vse…
gre za cca 1400kcal ali manj

zajtrk:
35g ovsenih kosmičev zalitih s 100g vrele vode, štamperle mleka in žlička medu ali marmelade

malica:
– velika pomarnča in jabolko (sadje, cca 250-300g olupljenjega)
– velika pomaranča 200g in 30g sira
– večje jabolko 200g in 10g orehov (pest orehov je več kot 10g!)

kosilo:
juha obvezno
– 45g testenin, 45g riža, 150-200g olupljenega krompirja
– 100-200g mesa (v odvisnosti od vsega ostalega, če je več OH in zelenjave, manj mesa, če je tega manj, potem več mesa)
– 150-300g zelenjave, ki je toplotno obdelana in 150-200g solate
– če imamo mineštre, zelenjavne čorbe in podobno, dam v njih več krompirja, lečo recimo in podobno, potem zraven ne jem kruha, če je teh nasitnih stvari manj, pojem kos kruha 45g. na mesec pojem par kosov kruha

malica:
– jagode 200-250g, 5g sladkorja in 30g smetane light – to mi je zdaj aktualna popoldanska malica
– 20g čokolade
– grški jogurt 150g, 3g sladkorja, 70g borovnic
– 75g sladoleda in 30g smetane
– kompot iz konzerve (ananas, mešano tropsko sadje) 200g in 30g smetane
velikokrat ne morem pojesti kosila, tako da potem popoldan pojem kosilo do konca in 20g čokolade

večerja:
včasih nič, včasih nafehtam griz sendviča pri domačih, včasih kak grižljaj sira, salame, odvisno, če sem še lačna in koliko sem lačna

Včeraj sem pojedla zjutraj kosmiče, popoldan hamburger in krompirček in potem nič več, ker sem bila sita še do polnoči. Kalorij je bilo cca 1400.

New Report

Close