Najdi forum

Motivacija za vsak dan!

Hm..zabluzila…jao meni. Bom poskušala rešiti, kar se rešiti da do večera. Upam, da gre vam bolje.

Ej Štefka, rešuj. Kar je bilo, je bilo. Zdaj pa konc, ane? Jaz sem se tud prejle za mišjo dlako rešila pred sladoledom. Da ne opišem borb okoli sladkih domačih dobrot… Sem v zameno pretiravala s konkretno pestjo oreščkov in rozin sredi dneva (kar tako za vmes). Sicer pa za zajtrk sirova štručka (manjša), za malco jogurt z ovsenimi kosmiči in banana, za južno gobova juha in par češenj, za večerjo manjši pohanček in pražena zelenjava z umešanim jajčkom. Ni to idealno, je pa bolje kot prejšnje dni. Vsaj brez cukra sem zdržala …. jeeeeee. 🙂
Štefka, zdaj pa greva zares, ok?

Ok!

Dajmo punce! Navijam za vas in vas podpiram, pridružim pa se vam naslednji teden, ko bom iz najhujšega. Upam, da bo tako.
Do takrat pa bodite pridne, da bo moja motivacija večja, ker vas bom morala ujet.

Štefka in Prvi alt tud jaz sem odtrgala koscek toplega sirovega bureka, ki ni bil namenjen meni 😉 Jao nasa volja je res zelezna 😉 MajaS ne bos imela veliko dela da nas ujames 😀 Ne, ne hec, jutri se drzimo!

Upam, da smo jutri spet skupaj. Dan bom zacela z kosmici v rizevem mleku in dodala par fig. Malica bo sadna. Nadaljni obroki se niso splanirani, ampak bodo brez oh.

Drugi dan lacna spat! Hura!

Hehe, na takem strogem režimu bi bila tudi jaz, pohanček in jajčka za večerjo, sirova za zajtrk, konretna pest oreščkov in še rozine, gobova juha po možnosti zgoščena z moko…
Meni, ki štejem kalorije, se samo rdeči alarmi vžgejo, ko preberem tak jedilnik! To vse jaz jem, ko fajn grešim :))))

Čakaj, ti si tista, ki ful športa? Ok,ti si lahko privoščiš vse to, ker itak odšportaš kalorije, pri meni je športanje še vedno samo nekaj na pol in z vremenom ta teden, ne bom nič bližje vsaj neki spodobni rekreaciji…
Ja, totalno ti zavidam voljo do gibanja!

Samhvalimse tole vreme nam res ne daje ravno vzpodbude za športanje kajne… ravno sem začela z miganjem, pa evo, dež na dež. Ni pogoja za kak tenis 🙁
Tehtanje danes: 76,5. Tako, nazaj na teži pred vikendom zlorabe hrane. Za kosilo sem si prinesla v službo fižol, paradižnik, papriko, grah in tuno, pa bom namešala eno solato. Kruha oz enostavnih oh, še nisem povohala (včerajšnji ugriz v sirni burek izvzet).
Prvialt, Štefka kako gre danes?

Doječa, mamica doma pogrešamo vaju.

Na FB sem v neki ameriški skupini za hujšanje, mislim, skupina meni nič posebnega ne pomaga, sem se pridružila le zaradi kakih fajn receptov, bla bla, nima to veze, ampak želim povedat, da v tej skupini milijonkrat poudarijo, da je KLJUČNO PLANIRANJE OBROKOV!

Jaz spremljam kalorije in če jih želim spremljat, si moram planirat, kaj in koliko bom jedla, ne smao danes, ampa tudi jutri, pojutrišnjem in vsaj okvirno za cel teden. Pač s spremljanjem kaloričnega vnosa hrane, sem čisto spontano prišla do tega, da si planiram obroke, ker ne morem zdaj kar nekaj pojest,potem vnesti v app in ugotoviti, da sem izpolnila svoj dnevni limit kalorij (ker to je potem veeeeliiiiikaaaa kriiiiizzzzzaaaaa, ker ne ostane nič kalorij za čokolado!)…
Skratka, to načrtovanje prehrane se zelo obnese, ker točno veš, kaj vse boš pojedel, kaj vse te še čaka za pojest in ti pomaga, da ne podležeš vsemu tistemu, kar se ponuja, ti imaš svoj plan hrane zacahnan in ne odstopaš.

Burek ni problem, če je to grižljaj, en griz, ki ni ni za pol bureka :)))

Ne pusti si biti lačna, biti lačen pomeni, da zdržiš nekaj časa, mogoče se ti zdi celo fino na začetku, potem se pa enkrat telo upre in poješ vse za nazaj in še več.
Meni je sicer fajn iti spat malo lačna, v bistvu niti ne prav lačna, ampak z občutkom praznega želodca, ker potem bolje spim. Če sem pa lačna, sem itak prvo zelo zoprna, kot drugo semi pa maščuje čez nekaj dni. Se mi dogaja, da par dni jem po 1.100 kalorij ali manj, potem me pa par dni drži taka lakota, da komaj vse skupaj spravim v začrtanih 1.400 kalorij. Velja tudi obratno, ko na kaki fešti preveč pojem, si pač privoščim tisto 1x, potem par dni jem bistveno manj.
Ko se telo navadi na neko standardno količino hrane, se vse lepo uravnava sproti.

Glede vašega skupinskega projekta strogega režima, se vam pa ne upam priključit, ker mislim, da mi ne bo spelo ostati na mojih 1.400 kalorij… 😉
Punce, preveč se hecate!

Moja vaga kaže še 100g manj, zdaj niham med 75,4 in 75,7kg. Še 7,4kg do cilja :)))

Res je, sam hvalim se, jaz osebno vem, da se preveč “hecam” oz. to ni nobeno hujšanje. Jasno ko beli dan – zato pa že eno leto bolj ali manj vzdržujem. Meni štetje kalorij ni pisano na kožo, vem pa, katera hrana je dovoljena le v minimalnih količinah oz. le občasno. In zavedam se, da moje “športanje” ne odtehta slasnih viškov zaužite hrane. Količinsko se res veliko sliši, vendar to je vendarle predvsem hoja.
Matruška – zaenkrat sem ok, je pa res, da je ura šele pol deset in takole dopoldan običajno nimam nikoli krize ali potrebe po neki “fini” hrani.
Štefka, sva not, ane?
maiaS, hvala, da navijaš za nas

Midve bi morale združit moči in bi zmagali na celi črti: jaz sem močna pri hrani, ti pri gibanju in če bi se dalo tole malo podelit med nama, bi obe bili hitro na konju :)))

Mi smo imeli psa na dieti zaradi bolezni in sem se že njemu navadila stalno tehtat hrano, vsak obrok, 3x na dan, kar nekaj let in mi sploh ni bilo težko, za psa mi je bilo to pač čisto izi delat. Ko sem začela sebi omejevat kalorije, sem bila že toliko navajena tehtanja in preračunavanja, da nisem imela s tem težav. Pa še številke so mi zelo blizu, stalno nekaj preštevam in preračunavam, za hec ali zabavo, če drugega ni, tako da mi je tole s kalorijami v izi.
Verjamem pa, da ni lahko preskočit in si vsak zalogaj stehtat in preračunat, pa še taka dieta ni za vsakega, jaz sem se v njej našla, nekdo drug bi pa obupal že ob prvem obroku, enako kot sem jaz obupala že ob branju diet z jedilniki, to recimo pa sploh ni zame 🙂

Zajtrk, malica in kosilo sedi pet. Vecerjala sem pa zunaj, ampak sem jedla meso in solato, ob 17h. Lahko bi malo manj. Trenutno se kar sita.
Vseeno Lahko potegnem kljukico za danes. Brez kruha, enostavnih oh-jev, sladkorja.

Jutri me spet caka izziv, ker se ne bom mogla izognit sluzbenemu kosilu. Bom pa izbirala “manjše zlo”. 🙂

Menda se bo v petek nekaj sonce opogumilo! Hohoho, kako bo pasal tenis.

Dekleta?
Razumem, tudi ce sem sama, motivacije je trenutno v obilju.

Matruška, isi sama. Nisem tak na hard kot ti, sem pa že drugi dan brez cukra, pa tudi sicer druga hrana (še) bolje kot včeraj, je pa bila za malico burekova palčka, ker sem nujno potrebovala nekaj toplega. 🙂
Kosilo in večerja pa iz 80%zelenjave in 20 odstotkov beljakovin in maščob (ocena na palec).
Štefka, javi se, tud če še vedno “samo” vzdržuješ.

Evo me, evo me… Vzdržujem 🙂 Ne vem kaj mi je, da kar ne zberem volje za ornk zagon. Aja, mogoče to, da je v službenem hladilniku polno vsega..saj se izogibam, samo nisem pa čist not, tako kot sem bila na začetku leta…

Bravo Matruška, to je ta prava Matruška, ki bo zagnala tole temo nazaj v minuse :-)))
Prvi alt, hvala za spodbudo!

Bravo!
Končno ena resna! :)))
Čestitam!

Punce, nehajte se hecat in se zresnite malo!
Jaz sama s sabo vrgla dol 40 kil! Ve imate ena drugo in podporo, pa se sam hecate!

Ko sem našla tale forum, sem mislila, da mibo fajn podpora za zadnje kile, da ste resne, da me boste še kaj novega naučile, da mi boste v izziv za gibanje, ve se pa sam šlepate!
Kaj je zdaj to?
Dajmo, vklopit malo razum, saj se da vzdržat in zdržat in sploh ni težko! Če sem jaz lahko iz 116 shujšala na 75, lahko tudi ve komot iz vaših 80 shujšate na normalno težo! Sam mal resnosti!

Včeraj sem vam napisala, da je načrtovanje prehrane ena zelo fajn in pomembna stvar!
Sploh niste prebrale…

Ko si načrtuješ obroke, zapišeš kaj vse boš danes pojedel, si pripraviš, kar se da pripravit, vključiš v dnevno prehrano tudi nekaj, kar imaš zelo rad, da se recimo malo veseliš tega, da boš to pojedel (zame je to itak čokolada), potem te ne zmoti službeni hladilnik, tam en burek, palačinke od otrok in kaj vem kaj še vse. Ti imaš plan, že začrtano in zapisano, to je to, te ne vleče potem levo in desno!
Stvar dejansko deluje!

Vreme je ubitačno, vas popolnoma raumem, da vasvleče hrana in da se nam ne da gibat, tudi mene je včeraj vleklo kot meglo, da sem že dopoldan zmazala 3 žlice Nutele (25g!), češ da se mi vsaj malo vid zbistri, ker drugače sem hodila slepa z odprtimi očmi, ampak zato sem si potem zbrisala načrtovano večerjo in se celo popoldne basala z jagodami, ki jih imam na srečo rada in imajo malo kalorij.
Enako je ena napisala, pojedla burek palčko, ker je morala (ja, vem, včasih dejansko moraš nekaj takega pojest), ampak je potem ostale obroke zmanjšala. To je to.

Ni težko, res ne, sam zresnite se malo. Meni manjka še samo 7 kil, dajte mi bit malo za motivacijo in vzor! :)))

Sam hvalim se, a si dobro?
Saj vem, da nam hočeš dobro, ampak vseeno no – Štefka je letos že konkretno shujšala. Matruška se tud zadnje dni drži na polno, tako da si zasluži pohvalo. Jaz sem tud že dva dni brez cukra (sem tista z burekovo palčko ;)), maiaS je itak že ves čas na normalni teži – se ji pač gre, da kako kilco oklesti. Doječe zadnje čase ni tu, ampak ima gotovo svoje razloge za to.
Sicer pa – sama sem na normalni teži že več kot eno leto (okoli 72 kg), ni mi pa bilo treba drastično shujšat do tu, kjer sem. Po moje je ta detajl, da človek komot živi s par kg viška, tisti, zarad katerega se “ne zresnim”. Dejstvo je, da se pri svojih 45 + skušam čim bolj držat zdravega načina življenja, kar pa zame pomeni, da sem zadovoljna s sabo kot celoto, ne samo s težo na tehtnici. Na forumu sem, ker se rada družim, ker se bojim, da bi pozabila na vsaj vzdrževanje in ker upam na naslednji klik, s katerim bi prišla do take postave, da mi ne bi bilo v vročini zoprno zarad švica na določenih predelih telesa.
Te pa rada preberem, sam hvalim se, ker imaš konkretne izkušnje in ker iz tvojega pisanja izvem marsikaj. Ne bom pa prav nič huda, če boš pred mano videla 6-ko spredaj 🙂

Se javim spet, ko bom “čisto not”. Punce, pridne bodite..

na zdaj… Štefka, nikar predaleč…

Jaz sem še tukaj, ni se za bat!
Ker sem gibanje v naravi zamenjala za miganje v službi, imam občutek da nič ne naredim zase in da nimam kaj za povedat. Sem pa v zadnjem mesecu izgubila 1, 5kg.
Ja nova najnižja teža je 87kg. Lepo počasi se kilogrami topijo. Še vedno pojem dosti OH, vem, a mi ta “tempo” odgovarja.
Večerje še vedno pazim, da noti dosti ne jem.
Obroke načrtujem, ne puščam obrokov.

Kaj vam naj napišem, pridno vztrajajte naprej, vsaka v svojem tempu.
Ene resno, ene bolj resno,..
Vsaka pot je prava, če je v glavi cilj.

Ratalo je – še en dan brez cukra 🙂
Ostala hrana pa tud kar ok.

Doječa čestitke za novo najnižjo! Pridna. Kar tako spotoma pravis. Kaj sele če bi dodatno migala. Tudi za to bos nasla cas, bos videla. Za zacetek naj se vreme popravi, da bo vec moznosti!

Prvi alt tudi tebi roko za nov dan brez cukra.

Štefka kaj jaz zdaj berem? Vcasih si se ravno ob pomoci tukajsnih zapisov, jamranj, vzpodbud spravila v red. Ampak razumem. Tudi jaz sem bila odklopljena skoraj pol leta vmes. Res upam, da pri tebi ne bo tako dolgo, ker, no, ker te bomo pogresale!

Jaz danes ne dobim kljukice. Ker sem pojedla kos torte. Res ni bil velik, najbrz manj kaloricen od treh zlic nutele, pa vseeno bi ga lahko tudi zavrnila. Notri sem ga prinesla s tenisom. In ja pasalo je miganje po petih dneh.

Za jutri sem pripravila spinacin narastek. Sanja se vam ne kako disi po hisi 🙂 Se ga ze veselim 🙂

Ja nic, jutri popoldan bomo lahko koncno brez deznikov, palerin in skornjev odsli na opran zrak. Skiro, poganjalec in hitro hodeca mami 🙂

Drzite se!

New Report

Close