Najdi forum

Motivacija za vsak dan!

Zakaj si dovoliš, da te tehtnica potre?

Si se poskusila tehtati vsak dan? Tako imaš vsak dan pod nadzorom številke na vagi in če ne gre v pravo smer, ukrepaš takoj, veliko lažje je popravljat za en dan za nazaj, kakor za cel teden, cel teden te res potre, en dan pa ne, ti da samo alarm, da je treba bolj pazit.

Ješ OH?
Pri OH sem jaz opazila, da četudi se mi lepo vklopijo v limit kalorij, veliko več pijem in mi telo tudi zadrži vodo, tako da dejansko potem vpliva na težo.
Večerje?
Pozne večerje, zame je to po 19. uri, so zjutraj neusmiljene na tehtnici in zbujam se prav zabuhla, tako da sklepam, da tudi vodo kopičim. Jem najpozneje do 19. ure, najraje tam po 18. do 18.30, spat hodim malo pred polnočjo, če sem pozneje še lačna, vzamem kak grižljaj salame, sira, nekaj takega, ampak res grižljaj, za 1x v usta, pa če je še vedno lakota, čez eno uro spet grižljaj, precej odvisno od tega, koliko sem čez dan pojedla, če sem pojedla dovolj čez da, zvečer ni lakote.

Evo, včeraj sem jedla pozno, pa še za kosilo so bili OH, ki so me zelo nasitili in nisem bila lačna do večera in sem si potem zvečer mislila “ajd, itak sem ful malo pojedla danes”, no, danes zjutraj sem imela skoraj 77kg, kar je skoraj 1,5kg več kot 2 dni nazaj! Ni šans, da sem se zredila za kilo in pol, zato bi morala pojesti 10.000 kalorij več, kot jih jem in v dveh dneh je to nemogoče že samo po sebi, jaz pa tudi nisem odstopala od svojih limitov, včeraj sem pojedla komaj 1.100 kalorij! Sem pa zabuhla kot maskota Michelina, pa drugače nimam težav ne s podočnjaki, ne z zabuhlostjo, ampak to je točno od OH in pozne večerje.

Delim samo svoje izkušnje, mogoče kateri prav pride, ne delujemo vsi enako, zato to kar delam jaz ni za vse, a vsak od nas mora najti pot, ki njemu paše, zato več izkušenj, več idej, lažje nadeš tisto, ki je prava zate.

Hvala za tvoj zapis Samhvalim se. Ze dolgo nazaj, bolj na zacetku, sem se tehtala pogosto. Potem pa precej na redko. Hujsanje je ne glede na pogostost tehtanja uspesno teklo. Zdaj pa ne najdem ritma. Eno leto se zdaj vrtim na 75-77. Morda pa ne bi bilo slabo, da poskusim spet z bolj pogostim tehtanjem. Poskusit ni greh. Ne vem, tako zelo mi niha volja zadnje leto. Mal gor, mal dol.

Stefka, diploma je v referatu in nestrpno cakam datum zagovora. To bo sele pravi preizkus za mojo krasno anksioznost. 🙂

Matruška super za diplomo! Te čist razumem.. Tudi meni ni prijetno nastopat. Ampak vaja dela mojstra.
Res se nauči na pamet prezentacijo, da boš znala sred noči povedat.

Jaz vzdržujem naprej. Juri se tehtam. Tudi danes sem se. Sam hvalim se, se pridružujem tvojemu nihanju tehtnice, glede na prehrano prejšnji dan. Bomo videli kaj bo jutri, če ne bom jedla OH večerje.

Kila dol od včeraj!
Dejansko zastajanje vode!
Ker dobiti 1,5kg v dveh dneh in potem izgubiti kilo čez noč, ne more biti drugo kot voda.

Se kdo spozna na prehrano, metabolizem in podobno, kako je z OH in vodo?

Drugače sem pa ravno danes na FB zasledila eno objavo, lahko je spet nekaj fejk, lahko je pa res, ampak je slikica o maščobnih celicah in hujšanju in gre takole, da najprej je velika maščobna celica, ko shujšaš par kil, se ta zmanjša, potem se pa napolni z vodo in gre teža spet gor, da se na koncu končno spremeni in gre teža dokončno dol.
Kako je res s tem, ne vem, ampak pri meni bi ta teorija pila vodo.

Back to basic.
Ko se predolgo vrtim v krogu, grem za par dni na stroge osnove in se premaknem tako jaz, kot tehtnica.
Je pa pri tebi še en velik plus: eno leto vzdržuješ težo! To je lep uspeh! Čestitam!

[img]https://scontent.flju1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/60823835_10219061149984234_5002877717125791744_n.jpg?_nc_cat=107&_nc_ht=scontent.flju1-1.fna&oh=2cdb0263018200ea9d1c55fe5a1de1ef&oe=5D62F10C[/img]

To je pa ze bolje punce. Danes sem spet tenisirala 🙂 in jutri je spet na sporedu! Uf kako sem ga pogresala. Danes je tudi hrana bila primernejsa. Ok. To mi je vsec 🙂

Uzivajte v soncnem petku jutri!

Samhvalim se, nimam pojma kaj vpliva na tako veliko nihanje, mascoba pa gotovo ni!

Se en globok vdih in izdih me locita od tega da se stehtam in potem to pocnem bolj redno. Hvala za navdih. Zdaj je na meni.

Pozdravljene punce!
Matruška odlično za diplomo! Pred zagovorom ene borovničke😊
Jaz sem se tehtala zadnje dni, nevem kaj delam drugače ampak od ponedeljka je šlo dol pol kile.
Sem prav vesela.
Naj tako gre naprej.
A ko se pogledam v ogledalo,mama mia!
Sploh se ne počutim bolje. Moram kupit enodelne kopalke.
Jošk ni več, stije, koža od pubertete kaotična povsod. Po hrbtu, stegnih.
Zdaj dobro (bolje) zgledam oblečena.

Moja koža je res hud problem, zato se nikoli še nisem dobro počutila.
Drugi nebi dali pozornosti, jaz pa trpim na polno. Pri svojih 32ih letih še nisem imela majice brez rokavov. Sploh je nimam.
Vse zaprto, da se nebo videl kakšen mozolj.
Odkar hujšam ne jem nobenih neumnosti, koža ni nič dosti bolje.
Uglavnem. Groza.

Živjo!
Včeraj sem se tehtala (78,9, +0,5 od prejšnjega tedna, -11 skupaj, cilj 75)…vzdržujem 🙂
Tekla sem tudi končno spet. Prej sem bila cel teden razštelana od prejšnjega preveč aktivnega vikenda..
Malo niham v motivaciji. Nekako se mi kar ne da spet biti čisto striktna, da bi začela spet redno zgubljati. Vem, da bo prišel spet ta čas. Upam, da čimprej. Zdaj sem že par tednov tu nekje.
V teoriji, mi je to čisto ok, da vmes malo vzdržujem, predno napadem nov cilj. PO drugi strani me pa jezi, ker se ne spravim, ker je tako “enostavno” 🙂 Saj bo. Glavno, da smo tukaj in vemo da bomo.

Sam hvalm se , tista slikica ne pije vode..pomoje 🙂 Ko bom imela čas, mogoče pogledam zanesljive vire in javim, če bom kaj našla.

Doječa, verjamem, da je tako, kot si sama napisala. Da se nekdo ne bi sekiral, ti pa se. Veš kaj sem jaz opazila. Da ko sem bila polna energije pri 90 kilah, so me ljudje super sprejemali, noben ni opazil moje debelosti. Vsi so opazili mojo energijo. Včasih sem se sama sebi zdela debela in potem sem tudi oddajala to. Verjetno. In se mi je zdelo, da vsi samo to gledajo.
Sem prepričana, da je podobno z mozoljčki in kožo. Ko boš ti ok s tem, bodo ostali tudi. Ti nisi tvoja koža, ti si ti, s svojo edinstveno energijo, zaradi katere te imajo nekateri radi. Drugi te pa ne bodo imeli tudi ob popolni koži 😉 Tako to gre v življenju..in je ful fajn, ko to zares dojameš. Se mi zdi, da se začne to po 30 dogajat..mogoče po 35. 🙂

Matruška super, tenis tebe dvigne. Zdaj bo lažje s hrano. Kadar migamo, se bolje prehranjujemo, večinoma.

Dobro si Stefka tole napisala. Prevec se obremenjujemo kako nas vidijo drugi in vedno se najde nekdo, ki mu nisi vsec. Tak nekdo pa ni pomemben. Nam nasi otroci kdaj recejo: fuj kaksne mozolje imas ali ne maram te ker si debela? Upam da ne. Ti pa so pomembni. In najvec jim lahko damo, ce jih naucimo kako se imeti rad in biti zadovoljen s seboj. Osnova, preko katere nato ljubimo/sovrazimo/ocenjujemo druge.

Meni je danes dopoldan uspelo ujeti se eno uro tenisa pred nevihto. Pocasi prihajam nazaj v svet sporta. Ampak se pa pozna med igro, da sem nekoliko bolj “napihnjena”. Stehtala sem se, 76,5 je pokazalo dva dni zapored, torej je realno. Zdaj pa v akcijo, da bo lazje tekati za zogicami. Cilj: 74 do 15.6.!

Nisem vam ušla, ko se bom poslovila, bom to povedala 🙂
Sem si pa vzela pavzo. Za mano je nakaj praznovanj in veliko dela, ostala pa sem zvesta hoji. Ta teden si vzamem čas, da se “sestavim”, potem “uradno” stopim na tehtnico.
Po tavečjem sem vas prebrala – Matruška, super za finiš študija in tenis. Štefka – tvojih minus 11 kg je carskih in definitivno je vzdrževanje dobra faza, sploh ker si se aktivno vrnila v šport. Doječa, mislim, da imamo vse neke “šibke točke”, ki si jih same spotenciramo v svoji glavi. Drugi nas ne vidijo tako kritično oz. to ne more in ne sme biti naša glavna okupacija. Kopalke se dobijo pa zelo lepe tudi za nestandardne postave – še vedno pa sem mnenja, da smeh na obrazu odleže več kot popolna postava.
Sam hvalim se – kaj so za tebe “stroge osnove” (si napisala, da greš na njih, ko se nikamo ne premakne tehtnica)?
maiaS – projekt zaključen? Upam, da kaj lažje dihaš.
Vsem skupaj lep in uspešen začetek tedna.

Prvi alt, sem te pogrešala, je bil kar nekam »prazen« forum, ko te ni bilo.
Moji dnevi so trenutno zelo hektični, ta teden bom tudi jaz preskočila tehtanje, projekt je v polnem zagonu, nimam časa dihat, kaj šele razmišljat o hrani.
Pridem vas na hitro pogledat, za kaj napisat pa že zmanjka časa.
Naj vam tale deževen teden kar najhitreje in uspešno mine, v naprej čestitke vsem za dosežene rezultate!

Prvi alt super, da si nazaj.

Pri meni je padla odločitev, da z današnjim dnem stopim na gas. Cel vikend sem bila razdražena in slabe volje, pa še gumb za občutek sitosti se je pokvaril. Hrana je letela vame z vseh smeri, v vseh oblikah. Vseeno sem danes zjutraj stopila na tehtnico. 78! HA! Prav mi je. Saj vem, da se nisem zredila 1,5kg v parih dneh, a vseeno.
Danes imam sadno/zelenjavni dan, da se malo sčistim. Tudi jutri planiram tak režim. Dva dni za čiščenje, potem pa adijo bel kruh in moka. Dovolj je bilo smiljenja.

Se katera pridruži konkretnemu štartu? Do konca junija moram priti na 74!

Prvi alt, smo te pogrešale, lepo da si nazaj. Čutim, da bo prišel spet skupinski nov zagov. Zdaj smo bile kar vse malo zabremzane…
Meni je dal malo volje še trener v sosednji temi, ki je rekel, da v 45 dneh lahko zgubiš 8% svoje teže. To je zame..čakte, da zračunam… dobri 6 kil (kalkulator, hvala 🙂
Najboj pa mi je dala volje Matruška. Hvala za tvoj zadnji post in JA, grem s tabo. Tudi jaz sem bolj bluzila čez vikend, bila na dveh žurkah, bila polomljena in prenajedena. Tako, da je jutri super dan za nov začetek. Ne bo samo sadje, zelenjava, ampak moj strogi režim do konca tedna. Super, da bomo skupaj. Javljajte se, da bo motivirajoče za vse..
Jst imam cilj 75, ali vsaj 76 do konca junija. Tako, pa sem rekla! Zdaj pa akcija in nov napad!!!!!!

Maia, drži se!

Super Štefka, v dobri družbi bom! Jutri sva skupaj v borbi. Še bolj si me razveselila ti, s tvojim odgovorom! 😉

Danes je šlo skozi ok. Par banan, jagode, dve jabolki in zelenjavna mineštra. Ni šlo brez zelenjave.
Jutri poskusim zdržati še en dan. Potem pa grem na tvoj strogi režim. Danes sem iz trgovine prišla oborožena z zelenjavo, sadjem, nekaj sira in rizevega mleka. Kruhu in belim testeninam se bom popolnoma ogibala. Meso, jajca, sir, in obilo zelenjave ter sadje, bo osnova.

Skoda za slabo vreme, sele v cetrtek je v planu tenis. Se pa do takrat lahko lepo prečistim.

Vam poročam kako bo šlo.

Štefka in Matruška, grem z vama “na strogo”… Predvsem grem do vikenda brez sladkega (fiu, pa je še toliko sladkih domačih dobrot doma…če mi tole rata?!?!?), krušni izdelki na minimum, velik povdarek na zelenjavi. Tole pišem s polnim želodcem, seveda….Ajde, gremo najprej torek speljat (Matruška, bravo za ponedeljek)
Aja, pa lepo je slišat, da me je kdo pogrešal 😉

No super. Smo že tri. Grem stavt, da bo še katera zraven, ZVJ?

Seveda jaz tudi dajem obljube sita. Za vsak slučaj sem še palačinko od sinove večerje pojedla 😁.
Ampak jutri spet po starem režimu. Vem, da mi bo zelo padalo, ker bo počutje toliko boljše!

Aja, kupila sem knjigo od Marie Kondo. Poznate? Bom naredila generalko tudi doma 😂

Prvi alt, super plan. Vesela, da smo tri. Gre še katera na zadnji vlak pred poletjem? 😉 Meni je tudi to, dodatna motivacija. Da vsaj ne bom vsa napihnjena konec junija paradirala po plaži.

Tudi jaz sem odločitev sprejela že v nedeljo zvečer, s polnim želodcem 🙂
Danes je teža že padla na 77. Ena kila manj v enemu dnevu, s takim tempom bom do poletja okostnjak, hihhi. Saj vem, da nisem shujšala, enako kot se nisem zredila v tako kratkem času, ampak vseeno je fajn vidt ko pade. 🙂 Uporabila bom Samhvalim se pristop, s pogostim tehtanjem. Vsaj toliko da zalaufa.

Zajtrk: banana in jagode, malica: jagode, pomaranča, kosilo: Na čebuli prepražene bučke, šparglji, paprika in koščki sira za žar, solata: rdeča pesa. Malica: jabolko, večerja: še ne vem (nekaj zelenjavnega).

Uspešen dan vsem! Tudi tistim, ki vzdržujete, pridno migate, se odrečete kakšnemu nepotrebnemu kosu kruha, čokolade… vse šteje.

Evo jaz tudi pridna zaenkrat.
1 kos beljakovinskega kruha zajtrk, avokado namaz in sir, mmm. Kosilo solata s sirom. Večerja, hm.. Meso in zelenjava verjetno.

Jst se tudi tehtam skoraj vsak dan. Danes se nisem, ker bi bila razočarana. Ni važno kolk vem, da je voda, me prizadane, podzavestno.

Haha, vidim, da sem v prejšnjem postu napisala, da mi bo zelo padalo..ker bo počutje boljše. Haha, mislila sem pasalo 😁. Ampak mi avtomatično spremeni. Bom morala za sabo brat, da ne bom neumnosti pisala.

Dajmo zdržat ta prvi dan. No Matruška zate že drugi, bravo!

New Report

Close