Kalorije spremljam preko aplikacije Loseit! na telefonu, je pa res, da sem tip za števike in preračunavanje (matematični tip), tako da je meni to res pisano na kožo.
Kruha pojem zelo malo, ker je meni kruh eno brezvezno živilo, a mislim, da ni problema, če ješ kruh, le omeji ga in ko ješ pozno zvečer, nima veze, kaj poješ, se ti to pozna še naslednja 2 dni. Zase sem ugotovila, da mi najbolj paše jesti do 19., še bolje okoli 18.-18.30 in ker hodim spat okoli polnoči, vržem še kak grižljaj v usta tudi pozneje, ampak le grižljaj.
Ti pa zavidam tvojo vztrajnost in voljo za gibanjem! Ko bi jaz imela vsak četrt take volje, bi bila presrečna! Kapo dol!
Čestitke! Bravo!
Res je, ko ti enkrat klikne v glavi, greš samo naprej. Tudi jaz kdaj grešim, ampak jutri je nov dan, jutri grem naprej in en dan greha ne podre cele sheme, samo malenkost upočasni, nič hudega, gremo naprej, v življenju je nešteto skušnjav,se je treba naučiti, da se kdaj spopademo z njimi, kdaj pa jih sprejmemo in gremo naprej.
Ko teža stoji, se ne sekirat! Včasih zna stat nekaj tednov. Jaz sem se zabetonirala na 82 med božičnimi in januarja, več kot en mesec na teh 82 + par 100g, ne gor, ne dol (sem pa veselo papala sladkarije), zdaj jih imam 76, torej 6 manj od sredine januarja, slabe 4 mesece. Pač en čas teža stoji, potem gre pa spet dol.
Sem nazaj z dopusta, tehtnica danes zjutraj kaže 100g manj kot jutro pred dopustom :))))
Gibanje 0.
Sladkarije kar precej glede na moje navade in omejitve cukra.
OH bistveno več kot jih sicer pojem.
Sem pa pazila na vnos kalorij in pazila, da ne pojem več, kot mi je dovoljeno.
Naslednji teden bi pa res lahko imeli en tak čistilni teden :))
Kaj boste kaj kuhale in jedle? Jaz ne morem nekaj minimalno jest, ker ko sem lačna, sem zoprna in grizem vse okoli sebe. Bi pa šla na nekaj nizkokaloričnega od ponedeljka do petka, kako sladko zelje in podobne zadeve, ki so lahke in nasitne. Kakšna ideja kaj kuhat in jest?
Prvi alt super za minus na vagi, kar tako naprej. Samo hvalim se hvala za lepe besede.
Jaz se upiram kruhu in vsem pregreham kar se le da.
Po službi nikamor ne hodim, saj je veliko gibanja v službi. Zapaše za vikende, ko sem morda frej.
Pri zajtrkih sem še vedno na kosmičih, ko mi že grozno kruli pojem v službi malico.
Doma me že počaka kosilo, tako da je kosilo nekje zadnji obrok.
Ves čas nekaj preizkušamo in razmišljamo kako bi goljufali brez posledic.
No važno je počutje.
Danes je bil dan za ustvarjanje.
Zdaj pa grem kuhat kosilo. Lepo nedeljo še naprej.
Hojla! Evo, jaz se zares doma. Stehtala sem se in ocenila škodo 🙂 NI tako hudo, kot sem se bala… 80,4. Se mi zdi, da je 1 kilo več kot 14 dni nazaj. Kar je popolnoma ok, glede na prehrano ta teden. Ni, da ni, kaj sem vse probala, kruha vseh vrst, sladice… Ampak očitno vseeno moj organizem ve, koliko je dosti in nisem totalno preterala (čeprav se mi je zdelo tako).
Torej, kot sem rekla, zame se danes začne čistilni teden. Ki se mi bo prav prilegel. Čutim, da se ga veselim, želim si zdrave hrane.
Danes bom naredila uvajalni dan, torej en košček beljakovinskega kruha, mogoče žlica krompirja za kosilo, drugače pa brez OH. Seveda tudi brez sladkarij.
Jutri pa zares. Do petka čisto brez kruha in ostalih hitrih OH (riž, krompir, polenta,..). Torej jedla bom veliko zelenjave in sadja, pa meso in mlečne izdelke, pa oreščke. Glede količin se ne bom omejevala. Tako se mi je obrestovalo prvi čistilni teden in tako bom naredila tudi zdaj. Naslednji teden, ko bom dodala nekaj stvari, bom pa začela pazit na količine.
Punce, bravo vsem, ki ste ta teden pridelale minus, carice ste! In super, da ste se javljale..jaz sem bila res čisto na off, v vseh pogledih. Tudi na splošno smo bili bolj brez interneta, kar je super odklop..
Lepo deževno nedeljo vsem skupaj, jaz bom prala in čistila, juhej. Pa urejala slike!
Živjo. Sem vas šla brat za nazaj.
Štefka, a ti veš, da si imela novembra 2017 cilj, da prideš do novega leta pod 80?
[/quote]
Haha, a ti veš, da ne gre vedno vse po planu?
Pri meni je trajalo 8 let!
Leta 2010 sem se zredila za 5-6kg in sem jih imela plan spravit dol v par mesecih…
Na teh 5kg sem do konca leta dodala še 20 (v treh mesecih), ko sem nehala kaditi…
Ok, sem mislila, bom v 2011 vse spravila dol, samo da se telo navadi na nov režim…
Poleg tega, je bilo zame do 10kg v plus ali minus življenjska stalnica, sem se znala zredit praktično čez noč in shujšat ravno tako čez noč, brez vsakega truda…
A takrat ni šlo…
Pristala sem na stotki in jo sprejela, kar nekaj let sem imela okoli 100kg.
Potem pa sem se spet začela rediti in hitro pristala na cifri, ki je bila šok… Vprašanje je bilo, če bo ta šok zadostoval, da se vzamem v roke ali bom čakala na kak resni zdravstveni alarm…
In sem se vzela v roke! Po osmih letih! Spravila dol konkretne kile in sem končno prvič po 9ih letih na normalni teži. Zdaj imam enako težo kot leta 2010, ko sem se zredila 5-6kg…
Mi je žal? Kaj pa vem, je in ni. Žal mi je, da sem samo sebe spravila na tako pot in do take izkušnje, a očitno sem jo potrebovala, očitno je moralo tako biti in morala sem prehoditi tako pot… Tu ne mislim samo debelost in hujšanje, v vseh teh letih sem prišla do nekih spoznanj in premikov v glavi, ki sem jih potrebovala, sprejela sem sebe in si zgradila močno samozavest, ne skozi hujšanje, ampak skozi debelost! Ja, vem, se čudno sliši, a tako je…
Tako, da, ni vedno pravi čas, da se človek poda na neko pot, pomembno je, da ko se loti te poti, da jo prehodi in Štefka hodi po poti hujšanja, včasih hitreje, včasih bolj počasi, a hodi in to je edino, kar šteje!
Eh Štefka moja, tudi jaz sem danes čez 80. Imam 80,7. GROZNO! Pa tako fino je bilo, ko je bilo že 78,.. in še nekaj. Pa saj sem pričakovala. Tudi na trebuhu se mi pozna 😭😭
Greva ponovno v boj?
Še sreča, da ste bile ostale pridne in imate premik v minus.
Sem pa imela periložnost spoznati osebno trenerko in mi je nalila čistega vina. Jaz lahko full migam ampak dokler ne zrihtam prehrane je vse brezveze. Ja bom imela več energije, bolj močno srce, mišice, kosti, ampak to je v glavnem vse. Lahko celo zgubim nekaj malega kg. Če pa želim konkretno spremembo moram hrano zrihtat. Pa itak za odpravo maščob svetuje uteži. Je rekla naj grem v pol počep in vidim koliko časa zdržim. Potem naj si dam pa še 20kg na ramena in naredim isto pozo. Takoj vidiš, da je razlika očitna.
ZVJ, glavo pokonci, saj boš kmalu spet videla 78 🙂
Glede hrane itak vsi vemo, da je glavna… je pa kljub temu fajn, če je človek splošno bolj fit. Zase vem, da imam kondicije toliko kot od rane mladosti ne, pa sem tja do 35. leta živela s cca 10 -15 kg manj kot jih imam sedaj…
Štefka, kako ti gre brez enostavnih OH?
Ena mal nesramna – za letos preberi Štefkine komentarje, pa boš videla, kako dobro ji gre 🙂
Štefka je carica.
Ponedeljek (spet!) in dan za tehtanje. 57,4 je danes, sem zadovoljna.
Kar se tiče hujšanja je tako, da vsak išče svojo pot. Za nekatere sprint, za druge dolgo popotovanje. Ne z enim, ne drugim ni popolnoma nič narobe. Obsojati kar na počez pa pač ne gre.
Štefka in ZVJ, tale teden minimalno OH, je tak plan?
Sam hvalim se, dober zapis in poučen.
Doječa in prvi alt pa zmagata kar se tiče gibanja, super vama gre.
Danes počasi pričenjam z delom na projektu, no, sem nekaj naredila že včeraj. K sreči bo precej dela na nogah, ne zgolj za računalnikom, kar je ok. Se pa zavedam, da bo časa za kakšno resno športanje zmanjkalo in bo toliko bolj treba pazit na hrano. Kar bo glede na obsežnost in časoven okvir velik izziv.
Nič, pojdimo pogumno v teden, ki hoče biti še zimski, mislim pa, da je pomlad za vogalom.
O tem govorim. Za hujšanje je 70% prehrana in 30% miganje. Res ne razumem, a ste mislile, da ni tako?
Štefka pa nič ni na poti hujšanja, a se hecaš “samo hvalim se”?
[/quote]
Ne, ne hecam se. Res, da nisem ravno dolgo tu, a imam vtis, da dela na tem, da shujša in da je tudi izgubila kar nekaj kg. Nekje sem zasledla, da hujša nekih 4-5 mesecev, torej neke od novega leta in ne od 2017…
Ne vem, mogoče je tebi dobra motivacija, ko te nekdo popljuva, a to ni dobra motivacija za vsakogar. Osebno sem malo tako, malo drugače, včasih mi je kritika huda motivacija, včasih me pa kritika samo odbije od načrta in ga nalašč nočem izpeljat,pa čeprav v svojo škodo.
Ljudje smo si različni in različno delujemo, še najbolj smo nagnjeni h “korenčku in palici”, pa naj gre za hujšanje ali karkoli drugega v življenju.
sicer pa: koliko odvečnih kg si se ti znebila in na kakšen način?
Zakaj raje ne deliš svoje izkušnje z nami?
hvala :))
To je moja reala, kakršnakoli že je, je moja…
Jaz sem se za ta teden odločila, da poskusim uvesti malo več polnovrednih OH, vsaj malo mlečnih izdelkov in vsakodnevno gibanje.
Včeraj mi je uspela 1 ura hoje, danes s tem ne bo nič, bosta pa metla in cunja, ena mikro generalka (&(/%//%(/%$$#%, kako človek nasmeti stanovanje s pakiranjem, razpakiranjem in pranjem cunj, se mi zdi, da imamo tono prahu vsepovsod!), a pravijo, da čiščenje stanovanja požre kar nekaj kalorij in je enako, kot bi se rekreiral kako drugače.
Včeraj sem jedla ajdovo kašo od OH in kajmak od mlečnih, danes bo mehiška zelenjava brez dodanih OH, od mlečnih pa razmišljam o jogurtu ali siru…
Mislim, da mi je bilo veliko lažje sklestit kile, kot pa zdaj, da si uredim neko uravnoteženo prehano. Očitno bo trajalo še nekaj mesecev, da vzpostavim nov oziroma dopolnjen režim prehrane.
Vreme je pa do Q…
Ne, ne hecam se. Res, da nisem ravno dolgo tu, a imam vtis, da dela na tem, da shujša in da je tudi izgubila kar nekaj kg. Nekje sem zasledla, da hujša nekih 4-5 mesecev, torej neke od novega leta in ne od 2017…
Ne vem, mogoče je tebi dobra motivacija, ko te nekdo popljuva, a to ni dobra motivacija za vsakogar. Osebno sem malo tako, malo drugače, včasih mi je kritika huda motivacija, včasih me pa kritika samo odbije od načrta in ga nalašč nočem izpeljat,pa čeprav v svojo škodo.
Ljudje smo si različni in različno delujemo, še najbolj smo nagnjeni h “korenčku in palici”, pa naj gre za hujšanje ali karkoli drugega v življenju.
sicer pa: koliko odvečnih kg si se ti znebila in na kakšen način?
Zakaj raje ne deliš svoje izkušnje z nami?
[/quote]
Seveda, različni smo.
Glede Stefke pa poglej prvi post na prvi strani te jare kače.
Vse dobro vam želim.
Mene fenomen hujšanja zanima zaradi študija.
Štefka, gre kaj boljše bližnjemu? Držim pesti. Takale dogajanje mene tud vržejo s tira. Že “manjše” oz. ne tako osebne zadeve me včasih pretresejo, pa magari na podzavestni ravni (kaki izpuščaji, nervoza…).
sam hvalim se – dober jedilnik. Res je, da se pri pucanju razmigaš in zašvicaš. Mene pospravljanje in pucanje mnogo bolj utrudita kot hoja ali plavanje. Pa še sitna ratam, tako da se jima, kolikor se le da, malo posvečam 😉
Drugače pa, danes se mi že od ranega jutra prepuščamo sončnim žarkom. Nižje v dolini pa je res bila zjutraj megla. Škoda, da moram bit v pisarni (ampak sprehod pred 6. zjutraj je bil pa carski, čeprav mrzel).
Res je, “hujšam” že od 2017, če ne še kako leto prej. Pa se kljub naporu do zdaj ni zgodil klik. Zdaj se pa je. Verjetno je pripomoglo vse delo na sebi, ki sem ga opravila med tem kilogramsko neuspešnem “hujšanju” . In zdaj me ne bodo ustavili niti taki komentarji. Ki mi mimogrede po tonu delujejo zelo znani ☺️.
Ena malo nesramna, ne vem kakšen je namen tvojih komentarjev in zakaj sploh komentiraš temo. Če pa nas res spremljaš zaradi študija, potem pa ti iskreno priporočam malce drugačen pristop, ko/če boš delala s ljudmi. Jaz delam z ljudmi. In se vedno držim načela “živi in pusti živeti”. Ker nikoli ne veš, kakšna je človekova zgodba in kaj vse je že doživel, predno si ga srečal in kako bodo tvoje dejanje, komentar, odnos, vplival nanj.
Vse dobro ti želim, ne želim te sodit, ker te ne poznam, verjetno pa si želela samo dobro.
Punce, jaz sem nazaj v akciji, moje telo si želi zdrave hrane ☺️.
Hvala vsem za podporo in hvala tudi tebi prvi alt za skrb. Stanje je stabilno.
Štefka, super, da si tako na hitro pošlihtala zadeve.
Jaz sem danes že navsezgodaj zjutraj imela zajtrk, ker se mi je palčevina delala po želodcu – včeraj zvečer sem plavala in sem potem samo par žlic jogurta pojedla. Bazen mi bodo počasi zaprli, pa nič zato – dnevi so daljši in je prav fino zunaj. 🙂
A je kdo videl Matruško?