Najdi forum

Motivacija za vsak dan!

Doječa, tole se super bere. Meni se zdi, da si pojedla celo manj kot bi na “nepraznični” dan. 🙂 Pa tri družinske ure zunaj so tudi zmaga.

Sem že menila, da sem tudi jaz otvorila teniško sezono včeraj? Hiihi, danes imam že lep muskfibr 😀 Noge so bile težke, nisem mogla šprintat za vsako žogico v kote, kot sem lahko lansko sezono, nikamor se niso hotle premaknit. Pa nobene moči v servisu 🙂 Ja, še veliko mi manjka, da bom lahko kot Štefka podirala rekorde. 😉 Ampak, saj je šele začetek in jutri spet treniram. Komaj čakam.

Pri diplomi tudi postaja luč na koncu tunela vedno svetlejša 😀 Še dva vikenda, po mojih ocenah 🙂 , potrpim, pa bom lahko zvalila ogromno skalo s svojih pleč. Mi bo pa naslednji teden bolj jasno povedal mentor, kje sem v resnici :O

Ko pravi doječa, jutri ponovimo vajo o zmernosti, potem smo pa mimo prazničnih nevarnosti. Malo dežja v prihodnjih dneh, bo super, če ste že kaj sadile na vrtovih, pa tudi za malo počitka od aktivnega podaljšanega vikenda. Ni ga še konec, uživajte!

Matruška bravo!!! Za tenis in predvsem za diplomo!
Samo popravek..semi zdi, da jutri še nismo konec z nevarnostmi praznikov..vsaj pri nas bo hladilnik ostal poln še cel teden…

Tehtnica mi je pokazala 89,3. To je 700g manj kot en teden nazaj. V ponedeljek sem obljubila, da bo šlo dol. Sem vesela.
Ampak to težo sem enkrat že videla na tehtnici. Čas bo, da se tole malo premakne še niže, ker se predolgo zadržujem pri tej teži.
Danes sem pojedla velikonočni zajtrk brez slabe vesti, s kruhom, potico..
Zdaj pa le še vse to brez kruha in potice.
Če bom karakter.
Punce lep dan!

Brez kruha je itak boljše, kaj ti bo ob šunki kruh ;-)))
Meni je kruh suh, če ga ne namažem z debelo plastjo kakega namaza, ga ne spravim dl po grlu in itak vse jem brez kruha.

Čez praznike nisem niti malo pretiravala s hrano, sem pa pojedla več OH, veliko manj sadja in zelenjave in še na vikendu smo bili 4 dni, tako da je moja tehtnica danes 77.4kg, ampak se ne sekiram, ta teden bo šla ta kila sigurno nazaj dol, itak vedno niham za kilo.
Danes bomo jedli kar je v hladilniku, jutri skuham sladko zelje za dva dni, da se malo prečistimo.
Uživajte današnji sončni praznični dan! :)))

Hej. Jaz se oglašam po dolgem času. Malo sem bila že naveličana, da se mi teža ni premaknila dol. Potem sem imela en teden prenažiranja in brez gibanja. Prejšnji teden sem telovadila 4x in pri hrani nisem bila obsedena z vsako kalorijo. Nisem se basala in po moje sem bila manj lačna, ko mi ni bilo potrebno razmišljat kako bom razdelila preostanek kalorij.
Danes sem 5x stopila na tehtnico, ker nisem mogla verjet, da mi je pokazala 78,5 kg.
Štartala sem z 83,5. Se pravi sem shujšala 5 kg od 27.1.
Sem pa prebrala od Geršiča na temo o preveč telovadbe. Telo je v šoku in potem zaradi stresnega hormona ne hujšamo. Čim sem telovadbo zmanjšala je bolje. Še vedno poskusim narest 10.000 korakov. Ampak nisem vsak dan več kot uro in pol na steper pručki. Sedaj samo 4x na teden.
Upam, da ni ta številka čisto slučaj, ampak realna.

Ste pa vse uspešne. Srečno še naprej.

Super vam gre. No, jaz se tolk ne morem pohvalit, ker sem jedla kar več kot ve naštevate, vseeno pa manj kot prejšnje velike noči. Sploh pri potici in kruhu se fajn nazaj držim, pa še kruh sem spekla tak, da je skuta in moka v razmerju 1:1.
Včeraj sem uživala v hoji na moj vrh, danes pa sem tudi že opravila svojo vsakodnevno pot s psom.
Štefka, tole s kolesom je pa res divje. Bravo.

Prvi alt, ni še prepozno, da rešiš dan. Ali z lahko hrano ali z miganjem. Jutri pa naprej..

ZVJ, super, včasih se tehtnica heca in stoji, potem pa pade. Glej mene.. Super, da ni is obupala, to je glavno. Tvoj tempo s pručko je bil itak preveč divji 😂.
Sem brala Gersica, pa mi gre ponavadi na živce, ampak tokrat je napisal nekaj pametnega.. Da je treba med transformacijo živeti, ne pa šteti kalorije in obroke in treninge..

Nazaj sem. Poleg lepih spominov, sem s potovanja prinesla manjšo poškodbo, nič hujšega, nadležnega pa zelo. Upam, da bom kmalu ok in spet mobilna. Moram ujet Matruško, vidim, da je že pričela s treningom. Vrnila sem se malenkost lažja, 57,7 je pokazala tehtnica, sem zadovoljna.
Domov sem prišla še ravno pravi čas, da sem ujela velikonočne dobrote, sem si privoščila vse, ampak brez pretiravanja, tako, da večje škode ne bi smelo biti.
Vse ste odlično speljale praznike, no, pa saj v to niti nisem dvomila.
ZVJ sem te že pogrešala, je pa res, da občasno vse rabimo malo odmora tudi od foruma, da spet ujamemo ritem.
Čakam še mamico doma in bralko, da se oglasita. Ostale ste itak tukaj in vas je lepo brati.
Naj vam tale skrajšan teden hitro mine, poročajte, kako vam gre.

Punce super ste!
Čestitke vsem za -kg!

Meni gre tole vreme pošteno na jetra, danes sem kot dežna glista, rabila sem eno uro za 3km, ko jih drugače prehodim v pol ure!
Pri nas imamo zunanji fitnes in se spravljam na ta orodja že ene 2 meseca skupaj. Danes se spet nisem, ker dežuje, naslednjih nekaj dni bo pa itak vse blatno, zdaj mi gre tudi to že na živce, čeprav mi je bil dež prej tak fajn izgovor, da mi ni treba migat…

Ima katera dober in ENOSTAVEN recept za pirin ali ajdov kruh brez dodane bele moke?
Mož se je odločil, da se mi pridruži, ampak on brez kruha ne bo mogel, belega pa ne sme, so mu kile naredile malo visok cukrček…

Sam hvalim se, kar sem jaz ekspirimentirala z ajdovim kruhom je izpadlo precej slabo. Sumim da brez vsaj kancka bele moke ne uspe vsaj priblizno uziten izdelek 🙂 Ko sem ga naredila iz samo ajdove moke je bil trd, da sem srecna, da imam se vse zobe. Pa drobi se :). Upam da najdes dober recept. Ce ga, se priporocam.

MaiaS dobrodosla nazaj. Ja tenis se zacenja. Zame pa za nekaj casa koncuje :(. Sem pridelala grozne krvave zulje na petah. Dokler se ne zacelijo sem spet na nuli s sportanjem. Grrr.

Danasnji dan tudi meni ni vsec. Od mentorja sem prisla slabe volje, pa se komaj hodim zaradi zuljev. Vsaj slabse ne more bit? Ceprav z mojo sreco…

https://www.kulinarika.net/recepti/17639/kruh/pirini-kruhki-z-dodatki/

Tole je super enostaven kruh. Pa poln beljakovin. Jaz ga delam s pirino polnozrnato moko.

Štefka, sem šele včeraj začela reševat velkikonočne pregrehe, ponedeljek pa prepustila toku. Včeraj jedla tako kot je treba, popoldan hodila 40 min in zvečer preplavala 2 jurčka (z občutno kepo v želodcu, tako da ni bilo glih enostavno).
Maias, super, da si se oglasila. Gremo skupaj dalje, ane?
Matruška in sam hvalim se, tud men tole vreme ne sede. Ampak saj vemo, da dež pač obstaja in dokler ni nekih neurij, ok, bomo preživeli in šli dalje. Pomladni dan pa je lep tudi, če dežuje 🙂
Doječa, ti si pa velikonočne pravznike zvozila naravnost vrhunsko. Super, res. Jaz sem si dala “čas” do sobote, da uradno preverim svojo težo.
ZVJ, 5 kg minusa, je 5 kg minusa. To ni malo, sploh ko gre za dolgoročno klestenje. To me delamo. Na način, da bo tako ostalo praktično doživljenjsko (seveda na vse nimamo vpliva), da spreminjamo svoj način življenja, prehrane, gibanja. Če samo pogledam pri sebi, kako postopoma (skozi leta) sem prišla do te količine gibanja. Sedaj traja, da naredim korak dalje in se posvetim še pridobivanju (pri mojih letih pač bolj ohranjanju) kake mišice, ker hoja sama po sebi ni namenjena temu, čeprav je super.
Saj nam gre, ane?
Bralka, si še z nami? Pa smaili?

Hvala!
Poskusim narediti v naslednjih dneh 🙂

Pozdrav!
No praznike nisem zvozila po planih, saj sem popoldan gostila obiske in pojedla vsakega malo.
Sem pa zadnja dva dni zelo pridna, saj pazim na oh pri kosilu..Večerje so pa itak revne.
Ponedeljek sem izkoristila za dolg sprehod,saj je bilo čudovito vreme.
Zdaj pa sem aktivna v službi,..
Se trudim držati kot se znam,saj si želim spet vidit kaj novega na tehtnici.
Vam pa uspešno preživete deževne dneve!

No ta teden tudi ni ravno, da bi se človek hvalil. Vsak dan je nekaj in hrano dobesedno na hitro vržem vaše. Sploh ne pazim kaj jem. Jutri gremo na morje in bomo tam cele počitnice. Se pravi s hujšanjem nadaljujem maja.
Tudi telovadba ni, da bi se človek hvalil. Sicer probam narediti tisti 10.000 korakov. Vsak dan mi žal ne uspe.
Tehtala sem bom po moje šele konec maja. Mogoče enkrat vmes.

ZVJ, čutim te, nehaj obupavat! Tako daleč si prišla, super ti je šlo, naj te ne potre par čudnih tednov. Ti to zmoreš. Tudi na dopustu lahko daš na prvo mesto gibanje in bo takoj boljši občutek. Ful je špomembno, da se slab teden ne sprevže v slabe 3 tedne in pristop kao, Čez 1 teden pa zares…Zdaj pa bluzim na polno. Govorim iz izkušenj 😉 Vsak dan, ki ga opraviš na “vzdrževanju” si zmagala in potem nov zagon, ko bo volja za to.

Tudi jaz grem na dopust jutri in bom v OH nebesih…oziroma vsaj okolje bo tako. Bom pa vseeno poskušala (in prosim vas za pomoč v držanju pesti) jesti bolj solate in meso. BO pa kar izziv. Ampak tudi pomislim ne, da bi se odklopila in šla na “kamor gre bik, naj gre pa še štrik”.

Včeraj sem namreč ornk zabluzila. Pretres v dno duše v službi in potem razpad sistema doma. Klasika…kruh, 2 kosa in nekaj gor že predno se je kosilo skuhalo..potem je pa “itak vseen”, sem pa še par sladic iz otroške vrečke in 2 kosa potice (med prazniki sem cel 1 kos pojedla) 😀
Nova izkušnja, vidim, da nisem “ozdravljena”. Ampak potem večerje ni bilo in danes sem bila navsezgodaj na Šmarni! In gremo naprej. Torej sem zabluzila en obrok in tu se bo končalo! Če bi poslušala mojo voljo in motivacijo včeraj zvečer bi še danes bluzila in jedla vsepovprek… Pa sem se pobrala in nadaljujem. Samo vstat je treba po padcu in se ne smilit same sebi.

ZVJ super ti gre, 5 kil je super rezultat! Samo vzdržiuj do naslednjega navala volje.
Jaz tudi ta teden vzdržujem, danes sem na +0,4 od prejšnjega tedna. Do jutri bo enako pomoje, ker bo šla ta voda od včerajšnjih OH ven. Potem pa sledi spet en težek teden za vzdrževanje 🙂

Dajmo punce, saj nam gre dobro. Doječa, bravo, prvi alt, Matruška, maia, me smo pa itak stare borke, nam nič ne more do živega, a ne? Kje so smajli in mamica doma in bralka?

Hej punce!
Spet sem z vami. Otrok mi je zbolel, sva bila nekaj časa v bolnici pa sem dala moje hujšanje na stran. Zdaj sem nazaj. Danes zjutraj je vaga pokazala 64.2 kg, kar pomeni, da sem tam, kjer sem ostala. 🙂 to pripisujem temu, da sem med hujsanjem jedla normalno in nisem šla v prevelik deficit kalorij. Vesela, zdaj pa pogumno naprej.
Lepo je bilo prebrati, da ste me nekatere pogrešale. 😉

ZVJ, Štefka je dobro povedala – vzdržuj do naslednjega navala volje. Saj bo šlo, vsaj z malimi korakci.
Štefka, ti si res ratala en vzorčni model, kako se to dela. Normalno, da imamo še kak slabši dan, normalno, da pojemo kdaj še kaj po starih vzorcih, s’est la vie, sledijo pa naslenji boljši dnevi, ali boljše ure ali boljše minute.
Jaz sem pa včeraj imela za južno pico. Stara jaz bi jo zmazala 1/2 ali pa še kaj zraven, če bi jo kje ostajalo. Včeraj pa sem jo pojedla 1/4 (in se potem parkrat “po prstih”, ko so drugi še jedli oz. sem imela zraven eno ogromno skledo solate :)) Malo slabše mi je šlo kasneje ob kavi, kjer sem si vnaprej dovolila en piškot, pojedla pa dva (kar je še vedno bolje kot 3, kot sem jih že večkrat).
Od miganja včeraj 70 min hoje. Vaj za moč pa (še) nič.
Lepo se imejte tiste, ki odhajate na počitnice / dopuste.

Sam, da ste zdravi. Še bolje pa je, da si uspela prit nazaj v našo družbo in to vesela in pogumna. 🙂

V takih situacijah meni veliko pomeni, da se tehtam vsak dan. Ne potre me, če vaga kaže več,meni je to opomin, da ga sračkam. Potem vsaj pazim, da ne kupim v trgovini krof za malico, ampak solato ali sadje v lončku, nekaj nizkokaloričnega.

Tehtnica lahko stoji precej časa ali pa niha za 2kg v plus, jaz sem bila od 15. decembra do 15. januarja na isti teži, niti grama dol, potem je pa spet šlo. Sem pa v tistem času več jedla, predvsem sladkarije in OH in mi je bilo čisto jasno, da dol ne bo šlo, na srečo tudi gor ni.

Ne obupat! Zakaj bi obupala, ko si že prehodila del poti? Drži se začrtanega kolikor se najbolj lahko v danih situacijah, ne dovoli si, da se vračaš po poti nazaj in da moraš isto pot prehoditi še enkrat! Res nima smisla!

New Report

Close