Najdi forum

Motivacija za vsak dan!

79,4 – kar je glede na PMS u bistvu odličen rezultat. Vzdrževanje!

Matruška, sočustvujem s tabo. Daj si naredi en dober plan čez dan. Kdaj si z otroci, kdaj delaš in kdaj migaš. Tudi če je to 20 minutni sprehod. Včasih malo miganja sprosti malo časa (v smislu, da smo potem bolj produktivni). In držim pesti za ta teden! Bom napisala posebej post o tem, kako sem jaz začela, če ti bo kaj v pomoč.

Bravo maia, vidiš,. da gre. Ti si čez vikend kar pridna, vidim, da ti zmanjkuje časa čez teden, kar je logično. Kakšni kratki treningi doma bi ti prišli prav.

Od miganja ta vikend me vse boli. Verjetno bom zdaj še bolj lačna, ko bom začela bolj migat. Novi izzivi 🙂

OK, punce – obljubljen zapis o mojem začetnem uspešnem tednu. Za tiste, ki greste v akcijo!

MIslium, da se je pri meni moralo tako zgoditi, da sem prišla do točke, ko sem se dejansko počutila zapacano in sem imela dovolj. Sem dosegla dno, očitno. V istem času, mi je znanka omenila, da je njena mama bila na dieti skoraj brez OH in da se je odlično počutila – predvsem ker je posledično jedla več zelenjave in sadja. To je v meni zbudilo idejo, da probam. Ker jaz v osnovi brez kruha in sladkarij in krompirja preprosto ne morem…sem mislila.

Sem si rekla, 1 teden, pa če umrem, samo da se malo spucam.

Izločila sem sladkarije, kruh, krompir, makarone, polento, gres, kvinojo, vse…
Jedla sem – meso, jajca, sir, salame (vse), ribe, tune, oreščke, semena, sadje, zelenjavo, jogurte, mleko, suho sadje. Karkoli, kar ni bilo tisto zgoraj.

IN se mi zdi pomembno, da povdarim – KOLIČINE so bile neomejene. Meni ni bilo v prvem tednu do hujšanja, niti do odrekanja – nisem bila v pravi FAZI. Tako, da se res nisem držala nazaj. Ko sem bila lačna, sem se najedla, sadja in sira, ali oreškov in jogurta, ali samo sadje. Včasih sir s salamo. Pa namazala čičerikin namaz na sir in podobno. Sploh ne veste, kaj se vse da skombinirat, če nimaš vsega na voljo, hihi.
Za kosilo sem si na čebuli prepražila ogromne količine mešane zelenjave, mmmm, sem odkrila nekaj dobrega! Zraven sir za žar ali meso. Zajtrki jajca z ocvirki 🙂 Pa veliko šejkov sem delala (skuta, sadje, arašidovo maslo, chia semena) – kvalitetni in hranljivi šejki, ne dietni.

No, nisem se odrekala in sem se vseeno počutila res dobro. Predvsem zvečer zaradi zgornjih omejitev nisem jedla pozno in ne veliko, ker s tem se pač ne morem prenajest…zame največja zmaga. Kljub vsemu, sem po 1 tednu tehtala 2 kg manj. Kar je bila pa pika na i. In totalen zagon.

Ne rečem, da je moj sistem za vsako. Zame je deloval. In to je bistvo. Da najdemo vsak zase tisto pravo. Se mi pa zdi (vsaj zame) pomembno, da se na začetku nisem preveč odrekala.
Zdaj, ko sem v formi, tudi potrpim kak večer lačna in se ne smilim sama sebi. Če bi to naredila prezgodaj, bi hitro obupala, se poznam…

Punce srečno! Upam, da vam rata. Predvsem Matruški zanekrat, če se pa še katera pridruži akcijskemu tednu, pa še toliko bolje, a ne?

Evo še moje vzdrževanje 79,2. Sedaj se mi zdi, da se res noče premaknit od teh 79.

po stopničkah gor, po stopničkah dol, gor in dol, dol in gor (to se drugače poje – za upevanje zbora npr.)……… mojih 73,3 kaže, da sem tam, kjer se vrtim že ful dolgo, in Matruška, imaš družbo ta teden. Štefka, hvala za napisano glede tvojih začetkov v tem letu. Gremo probat. 🙂
Glede na to, da imam pred sabo zelo zelo zelo pester teden (da ne rečem še kaj zraven) bo to dodaten izziv. Včeraj sem ponovno “odkrila” čudovito sladico – sadna solata (sveže sadje) s stepeno sladko smetano.

ZVJ in prvi alt, tudi jaz vama delam družbo pri stopicanju na mestu. Tehtnica se še kar upira, 58,2 je danes pokazala, torej nobenega napredka. Kot sem že omenila, sem pri hrani zelo disciplinirana, obroke sem praktično prepolovila, OH zmanjšala na minimum, jem pretežno zelenjavo. Na tešče spijem vodo z limono, namesto druge kave zeleni čaj (to že kar dolgo prakticiram), večerjam res, res skromno. Plank naredim vsak dan (2 x 60 sek). Počasi bi si zaslužila kakšno nagrado v obliki minusa na tehtnici, bi vsaj imela občutek, da se ne trudim zaman. Upam, da velja tiso od sam hvalim se, da minus slej ko prej pride, samo vztrajati je treba.
Sicer pa tudi zame precej stresen teden, danes čakam informacijo, ki bo marsikaj razjasnila, upam na najboljše.
Matruška, kar nekaj nas bo ta teden s tabo, ti samo drži tempo, ti bomo že sledile.
Kako ste ostale? Bralka, si še z nami?
Naj vam tale turoben ponedeljek hitro mine.

Pozdravljene punce!
No pa je pod 90kg tudi ta teden, v bistvu sem zelo zadovoljna, glede na vikend!
Čez dva dni nazaj v službo, tako da prebava bo naredila svoje.
Vztrajajte in nikar obupat!

Ta teden sem nekako zdrsnila nazaj, malo grickanja tukaj, malo tam, vikend je bil pa sploh adijo… ni bilo v redu. Lahko krivim druge in slabo vreme in otroke, ampak v resnici se jaz nisem dovolj potrudila in nisem ostala disciplinirana.
Na srečo je moja tehtnica danes zelo milostna z mano, 64.1kg, kar pomeni -0.1kg od prejšnjega tedna. 😀
Ta teden se bom pa bolj trudila spet jesti samo obroke in da bom vsak dan od pon-sob vsaj 20 minut pomigala na kakršenkoli način, da se malo spotim.
Načeloma se bom odpovedala sladkarijam in belim hidratom, vendar ne 100%. Do sedaj so se striktne prepovedi pri meni vedno končale z basanjem prepovedane hrane, zato se ne bom omejila popolnoma. Bolje, da pojem kos čokolade, kot pa da jo tri dni gledam in vem da je prepovedana, potem pa pojem celo.

Vsem pa spodbudne besede: Bolje stati na mestu, kot pa se premikati v napačno smer. 🙂

Evo, men je dons pokazalo 55,1 kg.

Maia, si izvedela kaj lepega? Upam, da se je vse dobro izteklo.
Prvi alt in Matruška…kako gre? Težko ali bo šlo? Dan po dan…
Ostale?
Valda so nas rezultati spodbudili in ne zatrli..bomo pa ta teden razturale!
Jaz sem dobila pričakovano M, tako, da bo zdaj vse lažje. Sovražim PMS-je, hehe. Včasih sem že jemala Maco, baje malo pomaga pri hormonskih akcijah. Ima še katera izkušnje s Maco?

Danes sem bila super aktivna, kakšna akcija.
Jutri pa v službo po dobrem letu in pol.
Največji izziv bo priprava obrokov.
Upam da nebo samo začetni zagon.
Zdaj se moram zorganizirati drugače, da bom z vami na poti proti uspehu.
Lep večer.

Doječa, good luck jutri! Sicer jutri bo še zabavno, hihi, ker boš vse samo pozdravljala 🙂

Štefka, hvala za skrb, zaenkrat vse ok, bolje, kot sem se bala da bo.
Včeraj zaradi nervoze nisem kaj dosti jedla, danes pa pojedla za večerjo malenkost več, kot bi bilo prav. Jutri moram pazit pri OH, da se bo malo izravnalo.
Prvi alt, kako si, vse ok na tvoji fronti?
Smajli, si ti imela cilj 55 in si ga dosegla? V vsakem primeru čestitke.
Doječa, srečno jutri in samo pogumno!
Lep večer vsem, ZVJ, kako si s spanjem, sem se sedaj spomnila, da si imela težave.

Maias, fajn da so novice boljše 🙂 Moja fronta je bila včeraj na polno, danes pa zatišje pred nevihto…. Včeraj hrana super fajn in tud danes bi bila (sem imela pripravljeno doma, sabo pa sadje) vendar na koncu se je obrnilo in – 3 x naj bi jedla s sodelavci. in to hrano iz prepovedanega seznama. 1. obrok sem nekako uspela preskočit, naslednja dva pa ne. Kaj čmo, jutri je nov dan, ane? Sem pa prejle prišla s plavanja in odplavala nekaj več kot 2 km.
Doječa, uspešen povratek v službo želim…
Štefka, a veš da si mi dala lep izziv? 😉

Punce jaz sem zicer zelo pridna s hrano, ampak je razlog zal v angini. Sem podlegla se jaz in je danes drugi dan ob cajih in cisti goveji juhi. Jutri bo ze malenkost bolje. Zdaj moram samo paziti da ne bom hotela nadoknadit deficita ze v enem dnevu.

Stefka hvala za tvoj zapis! Povej mi, kako pa si potem po enemu tednu nadaljevala? Najbrz se vedno delas ovinke mimo kruha, moke ipd?

Moja izkušnja je podobna, jaz sem jedla res velik in pojedla sem ogromno sladkarij.
Sladkarije se zmanjšala za 90%, nisem jih pa izključila.
Obroke sem zmanjšala nekje za tretjino, potem pa počasi še vsakih 10kgmalo manjše, zdaj pojem nekje 1/3 ali celo 1/4 kot sem prej, pojem pa res ogromno sadja in zelenjave.
Pomagala sem si z aplikacijo za vnašanje kalorij, na začetku jedla 1700kcal, zdaj jih jem 1400. Včasih sem pojedla 200g sadja in zelenjave (običajno solata), zdaj pojem 700-1000g SZ.

Lakoto sem si tešila s kumarami, češnjevim paradižnikom, malo, ampak res malo sira ali oreščkov, kakšna pusta šunka v light izvedbi in na njej kak peresno lahek namaz in podobno.
Danes jem skoraj popolnoma drugače kot pred letom in 4 meseci, čeprav jem še vedno iste stvari kot prej, samo količine sem zamenjala in danes sem prav zoprna, če ne dobim dovoljšne količine zelenjave – prej sem bila zoprna, če nisem pojedla vsaj 100g čokolade! :))

Moja pot hujšanja gre proti koncu. Upam. Še 10kg bi rada dala dol, vsaj še 8-9, zadovoljna bi bila tudi s 7, a če spravim dol še 3-4kg bom čist hepi.
Zdaj si mislim, da sem se navadila na drugačno prehrano, me prav zanima, če bo to tako ostalo. Upam, da ostane!

To jaz jem skoz!
Jagode in lihgt smetana v spreju.
Ali pa ananasov kompot in smetana.
Meni je to zdaj skoraj najboljša sladica :))

Stres. Ne vem zakaj eni med stresom hujšajo, eni se pa redimo.
V tem letu hujšanja sem doživela en večji stres, jedla komaj kaj, zredila sem se pa v enem tednu za 3kg. Od kod?! Saj potem so ekspresno izginile, ko sem malo prišla k sebi, ampak resno, kako nekdo v stresu izgubi 5kg v enem tednu, jaz se pa zredim?!

Meni zdaj tehtnica spet stoji med 77 in 78, ampak bo šla dol, se ne sekiram, ko bo čas, bo skočila vsaj na 76, če ne celo na 75.

Hej. Zame je teden katastrofa. Zbolela sem zato tudi telovadim ne. Hrane pa ni nič manj. Pravzaprav sem danes full pojedla. Pa še sem lačna. Noro! Sploh ne vem kaj naj pojem, da me mine lakota.
Sem z današnjo kalorijsko količino hrane dobra še 2 dni, če nič ne pojem.
Glede spanja pa sem včeraj dobro spala, dokler me ni kašelj zbudil ob 4h zjutraj.
V glavnem čist beden teden, tako kot vreme.
Upam, da ste ostale uspešnejše.

Kupi si dobre prestižne pralineje. Valjaš tisto eno pregrešno drago kockico v ustih 10 minut in zadovoljiš vse svoje čute in potrebe po čokoladi. V vsem tem času nisem pojedla v enem dnevu več kot 3 čokoladne bombone, običajno pojem enega ali dva, prej sem pa zmazala 100g Milke tako hitro, da nisem vedela, če sem jo že ojedla ali sem jo šele imela namen pojest!

Ladies,
Nisem se nic oglasala zadnji teden ali dva, sem imela na drugem forumu preobilico dela. Takega zelo hudo resnega.

Ok, torej, ko smo bolani, Praviloma manj jemo, ker telo ustavi apatit, dokler se bori z virusi in bakterijami ali vnetnji… angazirano je v obrambni funkciji in ustavi obcutek lakote. Zakaj tehtas vec ob manjsem vnosu hrane? Morda vec tekocine, pocasnejsa prebava, …ali slaba baterija na tehtnici (malo za hec) ::))

Za premagovanje lakote: therefore voluminozno hrano nizke energijske vrednosti. Najbolje, ce si sami pripravite… beljakove poljube s sladilom, pocasi pecene v pecuci, cheesecake s posneto skuto, jajci in trpptcem, … neko zivilo, ki ga sicer naredite po rednem receptu, a zamenjate sestavine za weight-control primernejse. Mi pa deluje tole bolj kot “lakota-ker-mi-he-dolgcas” lakota. Slabo vreme, aprilsko, ven se nam v takem ne da, pa so potem so nizje ravni serotonina in dopamina in endeofinov in se zacne:” nekaj bi, nekaj mi manjka, nekaj bi… aha. Lacna sem. Kaj bom jedla?” A je morda tako?
Pa zavara nas tale dezevna in hladna pomlad, telo “misli”, da je jesen in je treba zaloge za zimo pripravljat.
Cestitke vsem, ki ste na svoji poti vztrajne. Sigurno boste nagrajene z dobrim rezultatom!! Kraljice ste!

Aha stres in kopicenje kilogramov:’ ja, zal naravni mehanizem, ki pa ni pri vseh enak. Kortizol bistveno prispeva h kopicenju mascob, v cloveski zgodovini je visok nivo kortizola med drugim opozarjal na preteco lakoto ( ali pomanjkane hrane) in je bila normalna organska reakcija, shranjevanje mascobe. Te zaloge so pomenile prezivetje. Pomaga: stress mamangement oz. delo
Na sebi v vidu obvladovanja custev.

Me druge, dame moje, bomo pa pocakale na prve soncne Dni za dodatne sportne aktivnosti.
Drage gospe, punce, kraljice, borke

Vse dobro vam zelim Mirjana

PhDc. Mirjana Franković, spec. dipl. oec. transakcijski analitik - psihoterapevtka I info@mirjana.si I www.mirjana.si I Pogovor pomaga. I 040 520 257

New Report

Close