Ojla punce, pridne vse! Smo prav luštna družba in bi bilo fino vas spoznat. Edino bi me skrbelo, da se potem ne bi več tipkale tukaj – tako je bilo z eno grupo pri luninem postu. So se dobile in zgnile. Verjetno si dopisujejo po drugih omrežjih zdaj.
Danes sem pojedla super večerjo. Dva piščančja nabodala, zraven pa brstični ohrovt in pol prepražena na olju. Obožujem brstični ohrovt!
Mamica doma, jaz sem od NL izgubila 10,8 kg. Prvi cilj mi je bilo pod 80, zdaj grem na 75. Oziroma kolikor bo šlo, samo od sebe ob taki prehrani. Gibanja je trenutno minimalno. Celim šive in nočem še na polno migat.
ZVJ, 4 kile so pa 4 kile. Počasneje jih izgubljaš, težje jih pridobiš nazaj. 🙂 Če bi jih zgubila v 1 tednu stradanja, bi jih imela čez 14 dni 8kg več. Tvoj tempo je super, zdrav. Važno, da se premikaš!
Punce, težavo imam!
Eni ljudje danes in včeraj so me totalno ziritirali. In zdaj bi najraje izpraznila omarice s sladkarijami in slanimi prigrizki (ki jih je trenutno zelo veliko saj smo jih dobili za rojstni dan), da bi se instant počutila bolje. Zaenkrat sem še trmasta in hočem dokazat, da zmorem, zato se nisem vdala. Zares ne rabim hrane, najraje bi svojo jezo in frustracije izkričala na te ljudi, ampak tega seveda ne morem naredit. Kakšen predlog kako naj se pomirim?
Mamica doma, upam, da si lahko upoštevala Štefkin nasvet in prebrodila krizo. Mi je poznano to. Štefka, ne bomo še nikamor odšle, ne na tak ne na drugačen način 😉
Moj marčevski pregled statistike gibanja pravi, da sem odmigala v povprečju 68 min na dan – vsak dan. Seveda je to daleč največ hoje in v povprečju 2 h plavanja na teden.
Matruška, se bojim “tvojega” (Štefkinega) režima in sem že dva dni bolj pridna s hrano… 🙂 Je pa treba zdržat kaj več kot 2 dni. Razmišljam, kako naj dodam več zelenjave v svoj jedilnik.
Lep pozdrav vsem! Prvi alt kar nadaljuj tako naprej!
Danes sem bila zjutraj na tehtnici in je pokazala novo najnižjo težo.
To gre predvsem zahvala wc školjki.
Dane je tak dan, bolj zaspan.
Dan za počitek kar se gibanja tiče in dan za čiščenje omar in pranje zimskih kap in šalov, ter delanje reda po stanovanju.
Šla čez krizo, šla na sprehod.
Pospravila vse sladkarije in slane prigrizke v vrečo in jo dala možu:”Skrij, nočem jih gledat in vedet kje so!”
Na splošno se počutim veliko bolje. Imam več energije, bolj sem vesela pa tudi telo postaja močno, všeč mi je, da sem hitrejša, močnejša. (nisem hitra, da ne bo pomote, samo čutim razliko med prej in zdaj).
Vse kar delam je pa, da jem le obroke, pojem kolikor sem lačna in se trudim, da vsak dan pomigam. Danes naprimer sem pojedla:
-jajca z zelenjavo (450-550 kcal)
-jabolko (100 kcal)
-fižolovka in solata s tuno (450 kcal)
-homemade hotdog z gorčico (450 kcal)
Bravo mamica doma, to pa je comeback in pol! Odlično si to speljala. In če si uspela zdaj, boš lahko tudi naslednjič. Ker zmoreš 😉. In vsakič bo lažje.
Bravo tudi prvi alt in Doječa, sami rekordi!
Jaz OK. Še vedno lačna in jem dosti. Ampak upam da še v mejah deficita.
Opažam, da sem ta teden nervozna. Se jezim na otroka bolj kot zadnje čase pred tem. Ob takih momentih se ne počutim ok sama s sabo, imam slabo vest. In ob takih situacijah sem ponavadi posegala po hrani… Zdaj ne več.
Lep večer punce
Včeraj tudi zame ni bil najboljši dan in “napovedanih” je še nekaj stresnih. Za razliko od mamice doma in Štefke, sem včeraj podlegla bountyju sred dneva, zvečer pa komaj krotila svojo željo po grickanju. Sem se nalivala s čajem in zaključila dan z jabolkom… Imam pa za danes za južno že pripravljeno zelenjavno prilogo k mesu (brokoli, cvetača, korenček in malo smetane). Včeraj sem že to jedla, sam sem imela še nekaj mlincev zraven – avtomatsko sem si jih nadevala in šele potem pomislila, da bi šlo lahko tud brez…
Doječa, fajn občutek pri novi najnižji teži, ane?
Štefka, glavo gor, vsi smo samo ljudje. Bo danes boljše.
Tudi pri meni zelo stresni dnevi, pa še nič ne kaže, da bo kaj bolje. Me ima, da bi izginila nekam in počakala, da gre nevihta mimo, pa ne morem, treba se je borit, ne gre drugače. So tudi takšni dnevi, pridejo, minejo…Štefka in prvi alt, tolažim vaju in hkrati sebe. Saj bo bolje.
Danes informativno stopila na tehtnico, se še kar upira in vztraja na isti kilaži, čeprav ne vem več, kaj bi lahko še črtala, kako bi lahko jedla še manj. Je pa res, da sem včeraj jedla precej pozno, zelo na hitro in po celodnevnem živciranju. To pa ravno ne pomaga pri hujšanju.
Naj hitro minejo stresni dnevi, čez vikend je treba nabrat moči, upam, da bo vreme ok in bo možnost za kakšen pobeg v (prelepo) naravo.
Lep dan vsem.
Hej punce!
A je imela še katera navado, da je grickala zvečer pred TV-jem? Zdaj tega nočem početi, ampak enostavno, ko se zvečer prižge televizija in so otroci v posteljah in je mir bi najraje od vsega segla po hrani in gledala TV. Kako ste se uprle? Se počutim kot tisti pes pri Pavlovu, ki se začne slinit kadar zasliši zvonček, jaz pa, ko odprem televizijo. 😀
Za vzdrževanje nove telesne teže sem nekje zasledila čudovito “pravilo”: Nikoli ne imej dva “junk” obroka zapored. 🙂 Samo verjetno to pravilo ne deluje, če je vsak drugi obrok hitra hrana. 😀
Pa ena je nekaj časa nazaj napisala, da je zasledila, da maščobo začneš izgubljat šele po mesecih hujšanja. Al nekaj takega. V bistvu maščobo lahko izgubljaš že od začetka, je pa tako: če mišic ne uporabljaš med hujšanjem oz. jih ne nahraniš s proteini, bo telo raje kurilo mišice, ker so bolj dostopne kot vir energije. Če pa jih uporabljaš z vadbo, bo telo vedelo, da jih potrebuje in jih bo s proteini izgradilo. V tem primeru bo prisiljeni za energijo uporabljati maščobo.
Lep večer in uspešen jutrišnji dan vam želim!
ZVJ, sem ravno razmišljala, da sem tudi jaz v neki vmesni fazi. Taki vzdrževalni. Kar se mi sploh ne zdi narobe. Zbiram energijo za naslednji napad 😂. Bistvo mi je, da jem se vedno enako hrano, brez sladkarij in kruha. Verjetno pa nisem v deficitu. No, bomo sicer videli v ponedeljek, že prejšnji teden se mi je zdelo enako, pa je bilo potem ok.
Želela sem rečt, da če rabiš kak dan ali teden samo vzdrževati, je to čist OK. Samo ne pojdi z glavo naprej v hladilnik na vse ali nič. Pa hodi prej spat, včasih nas utrujenost nese..
Maia, prvi alt, držim pesti, da se vama umiri čimprej. Pri meni sicer ni toliko stresa, ampak se mi zdi da je poststresni sindrom – če to obstaja. Ne moreš kar odrezat stresa, ampak so posledice še nekaj časa..
Mamica doma, poznam to. Ne ravno grickanje, ampak ornk večerje in posladki. Ko se otroci spravijo spat lahko šele “pojemo svoj stres”. Meni je zdaj OK, vmes sem pa reševala z branjem knjig v spalnici, daleč od vira hrane 😉.
Aja punce, berem spet več. Samotnost prastevilih, čakata me pa še dve od Haruki Murakami, ena je predlagala. Hvala vam zate ideje, če ima katera se kakšno, se priporočam..
Hojla punce,
Stefka 1, morda si te ideje za branje dobila od mene, meni so to namreč ljube knjige 🙂
Jaz pa ta teden nekaj preizkušam. Namreč, naš kuža mladič gre zdaj že lepo na sprehod (do zdaj se je namreč upiral in je bila tista bolj hoja sem in tja), zdaj pa gre hitro brez problema. In jaz sem vsak dan prišla domov res utrujena, prej bi šla recimo kar spat, zdaj pa se samo preoblečem in že greva na dobro uro hoje, malo tudi v hrib. Noro dobro! Domov pridem kot prerojena. Neverjetno, res, nisem verjela, da hoja tako blagodejno vpliva na psiho.
Tudi s hrano sem ok, čez vikend imamo sicer spet RD, a bom poskusila zdržat.
Fajn petek želim!
Bralka, super za sodelovanje s kužkom, tu gre za vsaj dvojno korist.
Štefka, tvoj način prehrane je zihr zmagovit, poleg tega imaš očitno marsikaj razčiščenega.
Večerno grickanje…. običajno ne, imam pa taka obdobja ko bi non stop nekaj grickala,pa šekadeci paše zraven….
Danes spet komaj ušla hladilniku, odhajam lačna spat. Odmigala pa sem svojo jutranjo (že v dežju, nisem imela take sreče kot Doječa) in popoldansko hojo.
Evo vikend je pred vrati. Sicer z mešanimi občutki, ker imam en kup stvari nad glavo, sam pred ponedeljkom tako ali tako ne bom mogla nič kaj sama reševat.
Dajmo stisnit s temle našim hujšanjem. Pa magari vzdrževanje, sam da gor ne gre. Prav? Štefla? ZVJ? Saj bo.
Branje? Jaz trenutno nisem v formi, ko bom, bom pa poiskala tudi tega avtorja… a ni napisal nekaj v zvezi s tekom?