Samo hvalim se hvala za te besede. V vaši zgodbi se popolnoma vidim. Kot bi brala svojo štorijo.
Iskrene čestitke za ogromno izgubo kilogramov.
Ja zadnja opazka na mojo novo podobo je bila “a si kej bolna?”to smo se smejali,..
Ena mi je rekla, da sem naredila kompletno transformacijo.
Ja pohavle, od neznanih ljudi je res iskrena.
To res sede.
Tudi jaz ( smajli) si vsak dan ob kavi dam 2 piškota.
Ojla punce, a ni krasen vikend? Jaz sem totalno na easy, spontano, brez planov. No, danes smo se na hitro odločili in skočili po nove omare, tako da en del reorganizacije bom naredila danes. To mi res paše. Po divjih 3 tednih, mi paše tak umirjen vikend.
Včeraj sem u nulo spucala eno sobo in delala družbo bolniku. Lačna spet skoz. Ampak ob 18 sem imela zadnji obrok in sem šla lačna spat. Všeč mi je, da jem več in se vedno vem, da sem v deficitu. Tako da me jutri tehtnica ne skrbi. Danes sem vzela v roke meter… Sem izgubila 7 cm obsega čez boke… Navdušena!
Razmišljam kako je zdaj vse drugače. Jem se vedno podobno veliko, z izjemo sladkarij in tistega večernega prenajedanja. Ampak občutek je drugačen. Kot da bi moje telo delalo drugače, kot ena dobra Mašina.. Pove kdaj hoče več in kdaj je dovolj! Končno ga slišim. Kot da sem spucala zapacane cevi 😂
Bralka in prvi alt, pri meni je bil sigurno odločilen tist prvi teden, ko sem naredila rez. Ko se je na hitro poznalo na teži in predvsem počutju – več zelenjave in sadja in nič sladkarij in kruha. Potem sem dobila volje za izvoz… Poskusita, mogočee tudi vaju prime.
Smajli, se strinjam s komentarjem “samo hvalim se”, telo hoče dovolj kvalitetne hrano in če je ni, bo hotel vse 😉
Jaz sicer ne jem sladkarij sploh, zdaj. Ampak mi ne manjkajo. Jem suho sadje in dovolj maščobe. Dejansko ne pogrešam.. 😎
Lepo nedeljo vsem! Tiste na rojstnih dnevih, držite se in poslušajte svoje telo glede lakote, ne želja 😜
79,0!
Kar konkreten premik. IN razlog za proslavljanje! Sem rekla, da bom častila :-))) Samo ne vem, kako naj vas častim punce, ko pa se ne poznamo :-/ Mogoče bi pa mogle kako druženje narest, da zvečemo “zvok in sliko”. MI je kar zanimivo kako si vas predstavljam, kakšna je katera. Gledam včasih okoli sebe ženske in si mislim, ali je možno, da je katera s foruma 😀
Prvi alt,. upam, da se ti umiri adrenalin in boš lahko v miru. Meni je to najhuje.
Bralka, drži se. Danes je nov dan. Samo, da te potolažim – jaz sem mogla prit na dno..na 90 kil skoraj in se čist “zapacat”, da mije prekipelo, 31.12.2018. Da sem potem lahko speljala iz ihte tisti teden in potem naprej poznaš zgodbo… Daj, vzami ta slab trenutek in ga obrni v nekaj dobrega.
Doječa, ti si itak carica s to spremembo. IN verjamem, da ti samozavest raste iz dneva v dan. PA da je po dolgem času včasih potreben tudi vzdrževalni dan ali teden. Kdaj greš v službo?
Matruška, si bila pridna za vikend, kakšna nova stran v diplomi? Kdaj imaš tenis? 🙂
ZVJ, kones je prejšnjega tedna. Upam, da te je minila “ta sladka”. Enkrat sem slišala, da če ti je do sladkega, si najprej naredi eno slano juhico…da ti v bistvu manjka soli… nisem še probala, tako, da to je samo teorija 🙂
Punce, en krasen teden želim vsem. Pa naj vas tehtnica uboga…
Bravo Štefka! Prehitevas nas po levi, jot za šalo. Jaz danes raje nisem opravila tehtanja. Prestavljam za en teden. Ni bilo neke katastrofe za vikend, ampak deficita pa tudi gotovo ne. V soboto je bilo prevec kozarckov vina, posledice pa boga nedelja. Sem sele zvecer zmogla se vsest za racunalnik in nekaj natipkat. 🙂 obupna sem. Vlečem kot creva tole diplomo.
Sem pa razmisljala da bi naredila en “strogi” teden po Štefkino. Da bo premik, in potem naprej. Bi še katera šla na tedenski izziv? 🙂 Ampak prihodnji teden. Tale bo prevec stresen, ne bom zmogla se hrane kontrolirat v nulo.
Uspesen teden vsem.
Uuuu bravo, bravo Štefka. Super ti gre tole! Prav ponosna sem nate. Jaz imam 79.3 kg. Samo 20 dag manj. Ampak sem imela res obupen teden, če ne bi migala bi imela ziher konkreten plus.
April bo tudi zanimiv glede hrane.
Štefka a veš, da tudi jaz pomislim, kaj če čvekam s kakšno, ki jo poznam tudi osebno.
Adrenalin se umirja, je bila pa konkretna izkušnja.
Včeraj stopila na tehtnico in vesela ugotovila, da (še) kaže 72,5. No, danes pa 73,7 (!!!!). Pa ni prvoaprilska šala. Pa nisem včeraj v nobenem pogledu pretiravala s hrano, kruha samo za zajtrk,…
Matruška, če meni ta teden ne uspe s svojimi prijemi obvladat situacije, potem se ti drug teden pridružim.
Štefka, še enkrat, že 100-tič čestitke. Letos te občudujem 500/h in še malo, pa boš švignila mimo mene do 6. spredaj. Tud jaz kdaj pomislim, ko opazujem ljudi, “a je tu katera s foruma?” 😉
ZVJ, kaj bova midve brez cukra? A bi se nama žviljenje drastično poslabšalo? Bi lahko preživeli? Men se sicer ta ideja 2 piškot k kavi zelooooo dopade. Običajno me v vročih dneh mine potreba po sladkem, sam kaj ko je takih bolj malo.
Mamica doma – hvala za foro, sem se nasmejala.
Vsem ostalim – pridnim ali malo manj pridnim pri hujšanju – april je tu. Še imamo čas za pripravo na poletno garderobo.
Oh ja punce, saj bo, a ne? Na kocu je vedno dobro. Če še ni dobro, pomeni, da še ni konec :-). Tako pravijo.
Veste kaj pa mene baše, v bistvu, no, tudi, med drugim. Velikokrat jem kosilo zunaj, sodelavci vprašajo, če gremo in potem pač grem. Mislim, da bom morala s tem nehat. Hrana zunaj ni za hujšanje, res ni, tudi če je čisto malo omakice, OH, itd. Ni, pa konec. Potem me tudi zanese in je še kakšno sladkarijo itd. Lahko bi si prinesla nekaj za malico ali dve in potem jedla kosilo doma, se mi zdi, da sem manj lačna, če jem doma.
Drugo pa – terapevtka mi ne verjame, da imam slabo samopodobo, da se v svoji koži slabo počutim, pravi, da je to moj izgovor. ??? Povedala sem po pravici, da se izogibam določenim dejavnostim, ker se ne počutim fit ali pa ker nimam kaj za oblečt, pa mi ni verjela … Ne vem no, saj ne vem, kako naprej … 🙁
Dejstvo najbrž drži, da s hrano nekaj nadomeščam, ampak res ne vem, zakaj mi ne verjame …
haha, samo res, kako ljudje, s katerimi nismo v nekem čustvenem odnosu, znajo pohvalit 🙂
Od moža družba me je videla po dolgem času, 5 moških, pa so bili vsi na “wow, kolk si shujšala”, en mi je čestital in rekel, da upa, da je bilo namerno, da ni kaj z zdravjem, drugi je bil uf, saj te pol manjka, tretji me je gledal in oo, še očala so ti prevelika…
Ne vem, mogoče nas pa tisti bližnji jemljejo take kot smo, suhe al debele, mogoče so pa sami malo zategnjeni in se ne znajo izrazit…
Mene je danes tehtnica malo hecala in pokazala 58,5, kar je več kot prejšnji teden. Pa sem bila zelo pridna, prisežem! (ni prvoaprilska). Nima veze, hlače mi plešejo okrog pasu, vse mi je postalo nekako »komot« in počutje je super. Tehtnica pa naj kaže po svoje, kaj me briga.
Opažam tudi, da potrebujem čedalje manj hrane, da sem kolikor-toliko sita, pijem vodo, kavo in čaj brez sladkorja in na prazen želodec limonado. Drugega nič. OH malo, nadomeščam z več zelenjave. Sladkega minimalno in ne vsak dan. Gibanja bi pa moralo biti več. Matruška, so že mreže na igriščih? Vreme je kar pravo, samo jaz sem res čist iz forme.
Vesela in ponosna sem na vse, ki ste tukaj in vztrajate. Čestitke vsem in vsaki posebej!
Bralka, tole je zate: meni zelo pomaga, da imam »na svoji strani« tudi moža, ki se trudi izgubiti nekaj preko zime pridobljenih kilogramov. Mogoče je tudi v tvoji družini kdo, ki bi se ti pridružil? Ker po mojih izkušnjah so ravno družinska ali partnerska druženja pri mizi tista, ki se jim je najtežje upreti. Prigrizek tukaj, kozarček tam, kalorij se pa nabere. Druga težava pa so kolegialna druženja, to sem rešila tako, da jem solato in kos mesa. In nič drugega. Za sladico kavo. Včasih je težko, ampak gre. Ko so rezultati pa sploh. Konec koncev smo dame v srednjih letih in menda nam ne bodo drugi odrejali kaj in koliko bomo jedle? Veš, sem tudi jaz morala razčistiti pri sebi – zdaj sem jaz na vrsti, dovolj dolgo sem se prilagajala samo zato, da bom všečna. Počasi postavljam sebe na prvo mesto. Pa se svet ni podrl.
Ma punce vi ste res pridne!!!
Ma sej sem jest tud.
Tehtnica danes je pokazala 89,3, včeraj 88,3. Pa nisem verjela.
To je 700g manj, od mojih 90kg že predolgo.
Jaz se vrnem čez dober teden v službo.
Začetek novega poglavja.
Bom v boljši kondiciji, motivirana do konca.
Mož bo čuval sinka, tako da sploh ni nobenih skrbi in stresov.
Ja prav motivirajo me ponedeljkova tehtanja. In rezultati so zelo vzpodbudni.
Danes sem skuhala obaro( ajmoht) in žganci so mi ratal v nulo. Seveda sem se najedla. Bom popoldan pazila.
Štefka bravo!! Samo tako naprej,
ZVJ bravo, minus je minus…kar je je super
Mamica doma čestitke tudi tebi..ja -10kg je dobra fora!!! Se je bom držala.
Prvi Alt včerajšna vaga je bolj realna, nje naj ti današnja ne pokvari dneva.
Samo hvalim se – res je, pohvale božajo našo ranjeno dušo!!
Zdaj pa gremo na sprehod, še kakšen regrat nabrat in se malo pomartinčkat.
Bralka iz Kranja, rada bi ti pomagala. Zelo toplo ti priporočam knjigo Zakaj diete ne delujejo?!, ker se s knjigo lahko poglobiš vase in zaznaš, kje ti čustva, občutki in um nagajajo, zakaj se v resnici bašeš s hrano, ko sploh nisi lačna, dotakne pa se tudi kognitivnih distorzij, ki so mogoče krive za tvojo nizko samopodobo. Jaz sem si kar pomagala s knjigo, ker sem začela poglobljeno razmišljati zakaj počnem določene stvari (hodim nonstop v hladilnik) in kako si lahko pomagam (da zapolnem dejansko potrebo (osamljenost, zaskrbljenost, zmeda, nemir, utrujenost …) in je ne prekrijem s hrano)