Najdi forum

Motivacija za vsak dan!

Včeraj tudi zame ni bil dober dan. Neke čudne energije so bile v zraku.
Bralka, tudi jaz občuduje punce tukaj gor, kako zmorejo ob službi, družini in vsem ostalim dnevnim izzivom, še tako pridno migati. Res so prave borke, sploh prvi alt, ki vstaja še preden se naredi dan. Pa tudi ostale, seveda, vse ste pridne! Pri meni se zatakne že zjutraj, sem velika zaspanka, zelo težko vstanem. Čez dan sem v službi, približno do 17 pridem domov, skuham, postorim kaj po hiši in je ura mimogrede 20. Vem, da so to izgovori, ampak tako je. Se pa strinjam, tudi leta naredijo svoje, pa tale tempo, ki je včasih ubijalski.
Prima recepte ste dale za polpete, preizkusim in poročam.
Bralka, beljakovinski kruh v Hoferju se imenuje Lunin kruh, je v obliki lune in je pakiran. Se ga da pojest, ker tisti podplati o katerih govorijo punce- tega pa jaz ne morem jest, pa če je to edino, kar bi imela.
Imejte lep vikend, pravijo, da bo sončen.
V ponedeljek tehtanje?

Evo, da ne bo samo pol krofa na tapeti jaz priznam, da bom danes jedla palačinke. Ne vem še koliko, ampak jih bom, pa gobovo juho. Mi bo šlo počasneje dol, ampak ne mislim biti celo življenje brez palačink. In ne bodo kake zdrave, beljakovinske, ampak tiste taprave 😁😁

Je pa res, da ne jem tega vsak dan. Samo, če se mi kaj takega zalušta pojem. Sej pol bom šla migat, pa večerje ne bom jedla 😉😉😉

Danes je tut kar vredu
Zajtrk: kos črnega kruha z čajno žličko arašidovega masla
Kosilo ali malica: 1 šefla bučnega golaža in kos ( dolg okoli 5cm) polnozrnatega skutinega štruklja.
Pop. malica 1 kivi in smuti ( 1 banana, pest indijskih oreščkov in žlička in pol kakava v prahu. Odlično za takrat, ko paše čokolada)
Večerja: še ne vem. Bom jutri sporočila ( zagotovo pa nekaj lahkega)
2l vode in 1h sobnega kolesa.
Jutr imamo pri sorodnikih kosilo. Zato bo vrjetno kakšna pregreha.

Ojla punce!
Kok je men všeč, kadar smo tako zgovorne..:-)
Glede kruha, jaz kupujem v Hofru, tistega zavitega, ne lune. http://www.goodlifestyle.si/eksoticno-sladko-z-vzhoda-in-iz-slovenije/
Na slikici zgoraj levo. Pa tudi tist hummus spodaj levo kupujem v Hofru. In ponavadi jih tudi skupaj jem :-)))

Glede miganja, jaz grem občasno zjutraj ob 6 na Šmarno, cca 1x na teden, med vikendi fino migamo z družino, 1x na teden grem na skupinsko vadbo, visokointenzivno. Ostale dni pa telovadim v službi (parkrat vaje po 15 minut), ali pa doma naredim kak sklop vaj – včasih od Geršiča, včasih iz interneta. Maia, jaz mislim, da se absolutno da. Je pa treba planirat in ne čakat, da ostane kaj časa in energije. Ker to se ne bo zgodilo :-))))
Jaz sem si enkrat zadala, da vsak dan naredim 5 minut vaj..res 5 minut. To je bil absoutni minimum. In če se mi ni dalo, je ostalo pri tem in sem bila zadovoljna. Če me je po 5 minutah prijelo sem naredila če par vaj.
Ti imaš za začetek plank, kar je super. Daj si v “igro” še par vaj in jih občasno, kadar imaš voljo oddelaj po planku. To ti vzame dodatnih 5-10 minut. Seštej si, koliko je to časa na mesec 😉 Se nabere. In bolj kot si fit, bolj si želiš bit fit. Je pa res, da pred 1 mesecem redne vadbe ne moreš pričakovat napredka. Toliko od mene na to temo.

MOj dan je glede hrane potekal normalno. Zjutraj shake, pol skute, skodelica zmrznjenih jagod, 1 žlička mandljevega masla. Malica solata s piščancem, večerja, regrat s fižolom in na pari kuhan losos. Pa pol polpeta za zraven (mleto meso in mešanica za zelenjavne polpete iz Hofra). Za danes je to to. Jedla bi itak skoz, ampak če smo na shujševalni, bo to dovolj 🙂
Lep petkov večer vsem, mene čaka peklenski vikend za računalnikom..

Štefka, če te kaj tolaži, bom tudi jaz bulila v ekarn za vikend… za razliko od prejsnjega, pa ne bom zbasala pol bonbonjere zraven.

Danes sem uspela naredit se 45 min hitre hoje popoldan. Odlično. Za pozno kosilo je bil regrat s krompirjem za vecerjo pa cista goveja juha in kos polnozrnatega kruha. Sita pa ravno prav. Kljukica za danes.

Lep vikend! Ce vam ni treba sedeti za racunalnikom, pojdite na zrak! 🙂

Matruška, diplom? Al drugi grehi? 🙂 Naj bo uspešen vikend..

Vse, kar je možno sem danes naredila narobe.
Globoko obžalujem svoja dejanja.
Ne rabim tolažbe in ne odpuščanja.
Samo povedala sem.
Zdaj grem spat, da pozabim.
Jutri je nov dan.
Tako me rečemo, kajne?
Pa če se vsi na glavo postavijo.

hahahahaha, Maia, super si, si me nasmejala v mojem obupu pred računalnikom.
Pridi jutri navsezgodaj nazaj, da ti naložimo pokoro 😉

Punce, moram napisat. Danes stopim na vago in se ji je čisto zmešalo. Prva meritev je bila 79.6, pa sem rekla, ok, plus 2 kile. POtem pa 8x 80.3. IN sem še stopala gor, ker mislim, da kaže narobe. Enkrat vmes je bilo 81.2 in enkrat 81.9 celo. POtem pa spet 5x 80.3. Ko sem imela dosti, sem se oblekla in šla k mami v drugo stanovanje na njeno vago.
Oblečena 80.7…..!!! 5x. Ona pravi, da ta vaga drži. Čisto sem iz sebe. A je možno, da imam res pod 81? Sem kar nejeverni Tomažek in bomo videli v ponedeljek..isti postopek. Pri meni in pri mami, haha. Aja, očetova pa kaže 80 (stara varianta). Skratka malo smeha za zjutraj, zdaj pa zajtrk in računalnik… 🙁

Bravooooooo Štefka!!!!!!! Ma super si, saj mora it dol pri tej zagnanosti, tempu in še dobri volji zapovrhu. Imaš pa smešno tehtnico, priznam 🙂
ZVJ, moja južna včeraj je bila zelo podobna tvoji. Jaz sem si privoščila po juhi 4 palačinke, kar je več kot ponavadi, ampak bile so enkratne (sin jih je delal). Tako sem potem še pred 16. zaključila s prehranjevanjem, šla na hojo, zvečer pa še odplavala 2km.
maiaS, pride tak dan… tako je pač življenje, saj nismo sprogramirani roboti. In res je – danes je nov dan.
Lepo se imejte, tiste za računalnikom pa občasno le pokukajte še kam drugam 🙂

Bravo Štefka!! Vesela sem zate. Se spomnim kako lep dan je bil, ma kaj dan se kar nekaj dnevov zatem, ko sem prvic zagledala 7ico spredaj! Uzivaj v obcutkih Štefka! Noro a! Pa saj me ne čudi, ker si res čist notri! Kar tako naprej. Sicer se mi malo smili tvoja tehtnica 😉 hahahha, mogoce bi mogla zabelezit vse meritve pa potem zracunat artimeticno sredino, mediano in standardni odklon 🙂 hecam se. Juhuhu!

Haha, Matruška, se vidi, da si v diplomi, statistika in to :-))) Sem se pa res mal hecno počutila, ko sem jo obračala in stopala gor in dol kot blesava. potem pa še vsa zalimana, direkt iz postelje k mami.
Sem razmišljala, da je res možn, da je teža toliko nekje. Ker prejšnji ponedeljek, ko je padlo samo 3 deke (81.6) sem bila tik pred menstruacijo in zdaj sem po, tako da je bil tisti “višek” komot voda in tekočina od M. Bomo videli v ponedeljek 🙂
p.s.: Matruška, ko bom pod 80 se mi bo pa snelo..samo glede na moje izkušnje, bo moglo 5 različnih vag pokazat, da sem res pod 80. Bom naredila obhod po ulici in se vagala pri sosedih, hahahahahaha

Stefka 1, 👏🏻!
Zamenjaj baterijo na tehtnici, pri naši to naredimo, ko se ji začne takole mešat 😂
Danes bo malo napet dan, sprejemni izpiti za srednjo šolo 🤞🏻

Oooouuu Štefka a veš, da je tudi meni danes pokazala tehtnica 80,3. Sem bila tudi jaz full vesela. Ampak jaz se tehtam vsak dan. Včeraj je bilo 80,2. Ampak to nihanje je čist normalo. Sedaj skupaj čakava trenutek, ko prideva pod 80. Ta teden je bil pri meni končno med uspešnejšimi kar se tehtnice tiče.
Sploh nimam več nobenih začrtanih ciljev, ker je brezveze. Itak jih ne dosežem. Tako, da samo gremo naprej.

Aja jaz tudi ta teden jem tam 1700 kcal in telovadim isto kot prej edina sprememba je v tem, da pijem rdeči čaj pu erh. To je čaj, ki se ga kupi v čajnicah, paše pod rdeče čaje in je pomoč pri hujšanju. Baje je celo boljši od zelenega, belega in rumenega. Ima pa grozen vonj. Če katero zanima naj si prebere na netu. Meni je že v preteklosti full pomagal. Ampak ni to, da samo čaj piješ moraš tudi sam kaj narediti v to smer, da shujšaš. Jaz sem res samo čaj dodala. V torek sem začela in takrat se je začelo dogajat na tehtnici. Sem bila pa prve dva dni skoz lačna po njem.

Da ne boste mislile, da je to kak super drag čaj, tudi kupi se ga v čajnicah ne prek katerih, ki bi želeli full zaslužit. 100g je tam okrog 4€. Ta osnovni. Jaz pijem z nekim okusom in je 5€. Pa jaz mu dodam še limono, da ga lažje pijem.

Včeraj za večerjo: kos črnega kruha, tunin namaz ( polovica manjše pločevinke tune + 1 žlica kisle smetane+ malo česna v prahu in soli)
Zajtrk: jogurt( 1\2 jogurtovega lončka), 1 žlica kornfleksa, 1 banana
Prigrizek: 4 medexove proteinske kroglice
Kosilo: 1 šefla goveje juhe z riba o kašo in kuhanim korenčkom, 3 kosi ( za 1 dlan vsak) ocvrtega piščanca, kuhan riž in malo pomfrita,malo zelene solate in jagode
Večerja : bistra goveja juha
Hja, kosilo sem zaj*

ZVJ, hvala, mogoče pa posežemo še po čajih, če ne bo šlo samo od sebe 🙂 In super, da sva obe v ciljnem šprintu do sedmice! Če ne ta, pa naslednji teden!

DRugače, zdaj ko razmišljam sede za računalnikom, KOMAJ čakam da bom lahko migala. Ta teden nisem veliko in naslednjega tudi ne bom. Prvič zaradi projekta, drugič zaradi šivov, ki jih imam po manjšem posegu – tako da še dobro, da sem ravno zdaj to opravila, ko itak nimam časa :-))))
Ampak miganje mi manjka, jaz sem športnica po duši in ko migam sem zares “živa”.
Bo prišel čas tudi za to..za zdaj pa delat!

Smajli super ideje imaš, recepte. Bomo kaj preplonkale.
Danes mi dišijo tisti tunini polpeti od Doječe? Lahko da sem zamešala..bom probala. Čičeriko sem kupila 😉

Štefka, kakršenkoli drugačen rezultat bi me presenetil, super se držiš in nagrada je tukaj. Bravo, samo tako naprej!
ZVJ in Doječa sta itak pridni, Smajli ti si v letih, ko se kakšen kiks čisto nič ne pozna, tako, da se ne obremenjuj preveč zaradi kosila.
Prvi alt, meni se zdi, da ti od vseh še največ gibaš, glede na to, da plavaš.
Matruška in Štefka, sta bili uspešni danes? Jaz še kar odlašam s projektom, čeprav bi morala začet, da ne bo potem panika.
Sicer pa zame danes dan pokore, prehodila 7 km, jedla zdravo in uravnoteženo, pri kavi 2 koščka temne čokolade. Današnjo večerjo sem pojedla včeraj.
Jutri je plan pohod in hrana zmerno. Ali samo meni tako hitro mine vikend?

Maia tole si pa imela uspesen dan. Bravo.
Jaz sem bila pridna s hrano, brez poceni oh-jev, rezerve pa je vseeno se malo pri kolicini. Od miganja kratek sprehod z otroki. Nic posebnega. Pa se z diplomsko nisem bila pridna, tako da, slaba vest predvsem zato.

Kakorkoli, črta čez zadnje stiri dni: prihajam nazaj v tempo. Trebuh je malo manj napihnjen.

Vikend? Jaz bi temu rekla: dvakrat se obrnes, pa je mim. 🙂

Jst imam tud slabo vest. Cel dan sem za računalnikom, pa se mi zdi, da nisem nič naredila. Grrr. No, eno dobro stvar pa. Ko sem med otroškim rogoviljenjem izgubljala potrpljenje, sem vstala in šla na 20 min sprehod…kaj pa to? 🙂 POnosna nase.
Zdaj pa naprej delat. NI še konec dneva! Še ga lahko rešim.
Glede hrane…skoz bi glodala. Oreščke, sadje, 3 kave, 3 čaje…nervoza me daje 🙂 Ampak vsaj opcije sem zbirala dobre.
Dejmo Matruška, malo še lahko stisneva danes, za dober zaključek! Maia, daj še ti 😉 Pa hvala za pohvale, paše slišat. BOm vrnila ob priliki 😉

New Report

Close