Najdi forum

Motivacija za vsak dan!

Danes sem prebrala eno misel glede telovadbe in učinkov.

Po tveh tedni rezultat občutiš
Po štirih tedih rezultat vidiš
Po osmih tednih, slišiš o rezultatu.

Me zanima pri kolikh je to zares drži. Mogoče bi moralo pisti v mesecih, ne pa tednih.

DObro jutro!
MOj uradni rezultat bo 82,0. Nekako sem mislila, da bo manj, kot včeraj popoldan. Ampak…sem pojedla vmes en krof 😀 Ki sva ga spekla s sinom. Odličen je bil. Samo je bil pozno zvečer in priznam, da sem po dolgem času spet občutila tisto nelagodje v želodcu zjutraj. Dobra izkušnja! Gremo naprej! Torej plan za marec, 79, uf! 😀

Bravo prvi alt, carica! Danes bo teknil zajtrk 🙂
ZVJ, jaz se popolnoma strinjam s to trditvijo. Vsaj pri meni je bilo točno tako. Sama sem opazila veliko prej, kot ostali, ki začenjajo opažat zdaj, 2 meseca po začetku.

Tako ste vse pridne, da mi niti na misel ne pride zabušavanje. Držim tempo, pri hrani sem disciplinirana, zelo sem omejila OH. Včeraj pojedla dva krofa in se odpovedala večerji, torej po 17 uri nisem več jedla. Prehodila 8 km in vsak dan naredim plank 2x 60 sek. Začetek je obetaven, bomo videli kako bo naprej.
Štefka, ti boš konec marca pod 80, zagotovo. Super ti gre.
ZVJ, poročam, če drži trditev, ki si jo navedla. Za zdaj je samo moje počutje bistveno boljše.
Prvi alt, tvoja statistika gibanja je impresivna, zame nedosegljiv rezultat.
Izkoristite sončno nedeljo!

Evo vedela sem, da je bila za moj mali plus na tehtnici kriva pizza in višek vode. Danes se že bolje razumeva pokazala mi je 80,8kg. Še full preveč ampak počasi bom tmanjševala te številke na tehtnici. Joj bi bilo fino, če bi mi že drug teden pokazalo 79,9. Ampak za kaj takega bi mogla biti full pridna.

Doječa po moje je bil tvoj plusek tudi nekaj takega čisto brezveze. Gre takoj dol.

Prvi alt ti imaš res dobro statistiko pri miganju. Sej tudi moja ni slaba. Sedaj bom še malo povečala, si me fajn zmotivirala ☺☺☺

MaiaS sedaj si po moje nobena “ne upa” prav zelo zabušavat. Vačih malo zaidemo s poti, pa smo hitro nazaj.

Štefka jaz si res želim slišat kakšno pohvalo od drugih. Najbrž je fajn nagrada za ves trud in motivacija za naprej. Mož mi je že rekel ampak on je pač prijazen možek, ki hvali ženo. 😁😁😁

No, meni pa se miganje ne pozna kaj ekstra na postavi… pač, očitno sem take sorte, v pasu me je bilo vedno najmanj skupaj in tudi sedaj se mi pretežno tam pozna. Bi bilo preveč lušno, če bi sama določala, kje naj zdaj kilce dol letijo 😉
Danes sem omigala 50 min hoje, za hrano bom pa še premagovala skušnjave….

Punce kok ste pridne!
Jaz sem psihično malo v črni luknji, ampak bo že … 😔
Povejte mi, a katera od vas hodi na kakšno vadbo? Jaz sem hodila do pred dobrega meseca na eno fino vadbo, vendar sem se malo mučila z urami (take čudne ure so na voljo), pa tudi zelooooooo drago je bilo, ugotovila sem tudi, da mi večkrat to predstavlja dodaten stres, ne pa rekreacije. Zato razmišljam, da bi hodila na nekaj 5 min od doma.
A ve kam hodite?
Sicer pa imam lepo možnost hoje v moji okolici.

Zdrži, pridejo taki dnevi. Pa minejo.

Verjetno je res pametno malo spremeniti rutino.
Pomlad se je začela, več sonca bo, pomeni več dneva in s tem več možnosti za fajn trenutke. Kakršne koli že fajn trenutke. Sedenje na sončku, klepet s prijateljicami, igra z otrokom, sprehod s partnerjem, plavanje, kava ob knjigi, ali pač nič … samo opazovanje prebujanja narave. kakršne že koli.

Hold on!
Mirjana

PhDc. Mirjana Franković, spec. dipl. oec. transakcijski analitik - psihoterapevtka I info@mirjana.si I www.mirjana.si I Pogovor pomaga. I 040 520 257

Jaz ne hodim (več / zaenkrat) na organizirano vadbo. Prav v bližnji okolici nimam nič takega, kar bi me pritegnilo, da bi se pa še 1-2x na teden vozila 10 km v eno smer na vadbo, mi pa ni. Že za plavat “reskiram” te kilometre, pa vem, da imam še srečo, ker bazenov res ni v vsakem kraju na voljo. Bi pa z veseljem hodila na jogo ali pilates. No, pa ker uživam v naravi, z veseljem izkoriščam te prednosti. Me tako poboža, ko svetloba prvih jutranjih žarkov obsije pot ali pa lisica, ki se ne zmeni zame, tako da jo vidim prav na blizu, ali naš pes, ki se z otroškim veseljem zažene v kup listja…
Sem skoraj zdržala s hrano danes… en narezek me je zmotil, o krofov pa sem se kar uspešno distancirala. Polovičko sem ga, no.

Jaz kar malo več oh zdaj pojem. Danes sem celo kruh zobala in čokoladni ježek. Menim, da se še vedno vseeno v deficitu. Bomo pa videli.
Prvi alt in maia in ostale. Nismo dorekle kateri dan se uradno tehtamo?

ZVJ tako blizu si! Naj ti gre čimprej pod 80, to bo motivacija do konca za potem naprej! Se že kar vnaprej veselim s tabo, ker bom kmalu tudi jaz tam in vem kako se mi bo “utrgalo” potem 😁

Bralka, dan po dan. Mirjanin predlogi so super, izberi zase kakega. Jaz hodim na vodeno vadbo, trx, ampak v Lj. Ti si verjetno iz Kranja 😁 sem brihtna A ne?
Meni paše 1x na teden, med vikendi smo itak aktivni zunaj, ostale dni pa poskušam kaj bolj spontano odmigat. Kak sprehod več bi lahko naredila. Sploh ker me taaaaako napolni.

Maia, pa saj si zelo pridna z miganjem. Plank sem jaz kar pozabila 🙈. No, ta teden je bilo itak noro miganje.

Pa smo v novem tednu. Štefka, meni je vseeno kateri dan javljamo kilograme, če vam bolj ustreza ponedeljek, tudi prav. Za vsak slučaj sem stopila na tehtnico, brez spremembe, 59,7. Si bo že premislila in se pomaknila navzdol, sem jaz bolj trmasta kot ona.
Včeraj prehojenih 6 km, pred spanjem plank 2x 60 sek., brez večerje. Krofa včeraj nobenega, sem pa pri kavi pojedla kos peciva. Danes sem bom izogibala kruha in ostalih OH.
Bralka, še en sončen dan je pred nami, upam, da si dobro. Mirjana ti je dobro napisala, ko se naučimo veseliti malenkosti, postane življenje bolj prijazno. Vsak pa bije svojo bitko, bolj ali manj uspešno. Dan po dan in prav vsak si moramo sami narediti dober. Čakati, da bo vse ok skorajda nima smisla, ker vedno se kaj najde. Zato samo pogumno, glavo gor in nasmej se dnevu, ki je pred tabo.
Da še odgovorim na vprašanje o vadbi: sem hodila na pilates, mi je dobro delo za hrbtenico in mi je žal, da sem odnehala. Sedaj se tako selimo na teren, temperature so že skoraj prave za na kolo. Sicer pa izkoristi naravo in poslušaj sebe. Če ti je muka v zaprtih prostorih in v skupini, ne vem zakaj bi se mučila. Izberi nekaj, kar tebi ustreza, tako je tudi uspeh zagotovljen.
Punce, jutri zmerno s krofi, potem pa post. Že imamo plan?
Lep teden vsem!

Lahko ponedeljek, prvi alt?
Jaz sem tudi danes stopila na vago. 81,9 😁
A mate ve dobre vage? Meni je naša elektronska hecna. Dam jo vedno na isto ploščico. In ko prvič stopim gor je ene 2 kile nižja teža, kot ta prava. Danes je bila 80.1, a hahahaha. No naslednje tri meritve so ponavadi enake in prave, danes 81.9. Prav naštudirat jih moraš.

Pred mano je spet nov izziv, čez 3 tedne zaključim en projekt in bo pestro in stresno. Ampak glede hrane se ne bojim (več). Vedno bo kaj. Če sem preživela smučanje, upam da bom tudi to. Čeprav so bili zame taki projekti od nekdaj razlog za nažiranje s sladkarijami.

Lahko ponedeljek, prvi alt?
Jaz sem tudi danes stopila na vago. 81,9 😁
A mate ve dobre vage? Meni je naša elektronska hecna. Dam jo vedno na isto ploščico. In ko prvič stopim gor je ene 2 kile nižja teža, kot ta prava. Danes je bila 80.1, a hahahaha. No naslednje tri meritve so ponavadi enake in prave, danes 81.9. Prav naštudirat jih moraš.

Pred mano je spet nov izziv, čez 3 tedne zaključim en projekt in bo pestro in stresno. Ampak glede hrane se ne bojim (več). Vedno bo kaj. Če sem preživela smučanje, upam da bom tudi to. Čeprav so bili zame taki projekti od nekdaj razlog za nažiranje s sladkarijami.

Jaz bi poročala rezultat ob ponedeljkih. Isti razlog kot pri Štefki, da se tudi čez vikend držim malo nazaj. Jaz sem na 80,8. Fino bi bilo, če bi imela naslednji ponedeljek manj. Težko pa rečem koliko manj.

MaiaS meni se tvoji kgji zdijo sanjski še za dvajsetletnico. Zame so nedosegljivi. Koliko si ti visoka?
Je pa res, da tebe lahko višek 2 kg mori toliko kot mene mojih 17.

A ima katera preverjen recept kako se znebiti celulita?

Lahko je ponedeljek, kar zame pomeni, da dokončno rečem ne “vikend narezkom” oz. jih na polno krotim. Kar pa je konec koncev nekako razumljivo, če se grem hujšanje, ane?
Se nisem danes tehtala, vpisujem zadnjo preverjeno težo: 73,3.
Štefka, zate ni panike, si čist not glede motivacije, hrane, miganja. Jaz te že vidim na cilju. Drugače pa – moja tehtnica ni nič posebnega, razen da je trmasta včasih 😉
maiaS, pridna si ratala tudi z vadbo, super… sicer pa je dejstvo, da se je treba z zadnjimi kg-ji ekstra borit in pri tvoji teži je to definitivno najtežje.
ZVJ – celulit – definitivno ga gre nekaj s kilami stran, nekaj za miganjem (to sem opazila pri sebi), da bi kar izginil, pa… no, morda pri maiaS kilogramih 🙂
Bralka, si z nami pri ponedeljkih? Upam, da si nekam zbrcala to “črno luknjo”. Ti mečemo vrv, da te potegnemo iz nje, ok? 🙂
Doječa, ti greš tudi z nami na tehtnico?

Ja jaz lahko jutri zjutraj stopim na tehtnico. Danes nebi bilo varno, saj čutim, da sem kar šla gor.
Jutri zjutraj pa. Danes sem že oddelala moj vzpon,. Za vikend je bilo manj miganja in več skušnjav.
Upam da me nebo kap!

Štefka, moja tehtnica me tudi malo heca. Najprej pokaže več, potem manj… Ne zanašam se preveč nanjo, mi je za nek orientir, sicer pa so mi merilo obleke, še najbolj kavbojke. In seveda splošno počutje.
ZVJ, sem čisto »standardne« višine -167. Imam pa tako konstitucijo, ne vem, težko ti razložim, vse življenje sem bila bolj suhica. O tem sem že pisala v preteklosti. To imamo v družini, nihče ni prekomerno težak. Prav zanimivo, cel rod je bolj med suhimi, pa smo vsi nagnjeni k srčno-žilnim boleznim, holesterolu, infarkt je najbolj pogosta »bolezen« v moji širši družini. Tudi sama sem že imela težave s srcem in povišanim pritiskom, to je razlog več, da moram držat težo pod nadzorom, skrbeti za dovolj gibanja in zdravo prehrano. Saj v teoriji to vse gre, praksa je pa nekaj drugega…
Celulit-kakšnih večjih težav z njim nimam, se pa držim ene rutine- vsak dan po tuširanju zdrgnem stegna (kar z brisačo in precej grobo), ter se namažem z mlekom za telo (masiram kritične dele). Ne kupujem nobenih specialnih, pregrešno dragih krem, ker sem nekje zasledila, da je čisto vseeno s čim se mažeš, pomembna je masaža. Še boljše je baje suho ščetkanje, samo to vedno pozabim. Po moje kombinacija vsega-hrane, gibanja in masaže-dolgoročno prinese rezultate.
Torej, dogovor velja. Kilograme javljamo ob ponedeljkih. Doječa, jaz te čisto razumem. Te počakamo do jutri. Ne bo te kap, sicer pa je do naslednjega ponedeljka še daleč in lahko vse popraviš.

🙋🏼‍♀️
Velja! Zdajle, v puloverju, brez hlač 😂 – 83,0. Višina: 171, včasih celo 172. A višino moramo tudi javljat? 😂😂😂
P.S.: Črna luknja še malo drži 😫

Sem na 90,6kg.
Sem pridelala 800g.
Ampak bom tole oklestila v kratkem!

Bralka, mene tudi drugače različno “nameriji” – cm gor ali dol, kile so nekako bolj komplicirane. A da katera kaj na ITM?
Doječa, lepo, da si javila – je pa ta pridelek lahko čisto običajno nihanje teže. No, skratka, v ponedeljek bom že vse javile svoje prve uradne minuse 🙂
Jaz sem včeraj celo delala neke vaje za moč (pa ni bilo tako težko, kot se je težko zraven spravit) + obvezna hoja, seveda. Hrana je bila čez dan spodobna, pozno popoldanski obisk pa me je okrepil za en domač krof (je bil vsaj vreden greha) in 2 dcl vinčka. Kaj čmo, tak je lajf in s tem je treba živet. Danes gledat, da ne bo še nekih ekstra dodatnih pregreh. Ajde, ker je pust si “dopustim” še kak krof, ker mene zna popast taka “otroška užaljenost” (pa še pms se bliža), da jaz pa nečesa ne smem in sem potem sitna, kot da mi res kdo drug brani jest krofe. To sem včeraj pogruntala, ko sem bila po eni strani srečna, kako mi letos lepo uspeva živet z minimlano dozo ocvrtega testa, po drugi strani dišijo ti krofi na vsakem vogalu, jaz jih pa ne smem…. Ah-joj sem čudna.

*nameriji = namerijo

New Report

Close