Najdi forum

Motivacija za vsak dan!

Ja, tehtanje vsak teden. Tako vsaj veš v katero smer greš. No, jaz sem itak drug ekstrem in vsako jutro stopim na tehtnico. 😂😂😂
MaiaS in Prvi alt dajmo še to hrano poštimat.

MaiaS ti si tako blizu cilji, da je izguba vsakega grama že zmaga. Meni, ki imam do cilja še full 2,5 manj ni toliko kot bi bilo tebi. Tako, da nov mesec, nove borbe.

Bralka en nasvet zate. Ko boš kupovala kaj novega, ne kupi nič črnega. Ni treba ravno rumeno ali rdečo. Lahko imaš olivno zeleno, temnejšo vijolično, rjavo, bordo, srednje sivo. Mogoče se ti zdi neumno ampak tudi takšne spremembe štejejo. Jaz sem se tudi dolgo skrivala za temnejšimi oblačili. Enkrat pa sem šla načrtno v šoping in kupila vse v barvah. Nič črnega. Veliko črnega sem dala stran, ko sem omaro pucala. Sedaj imam kar pisano omaro.
U bistvu se zavedam, da moram še kake črne hlače kupit, ker imam samo dvoj je črna še zmeraj neka osnova in je fajn imeti kak klasičen kos.

Stopila na tehtnico in – po pričakovanjih, nekaj nad 73 kg, kar je praktično isto kot zadnja 2-3 mesece. Vzdrževanje mi očitno gre, samo fajn bo, ko bo to na nižji teži 😉
Ampak zdaj vas je itak cel kup zagnanih tule in ni vrag, da še sama ne pošlihtam s hrano.

Aja, še za Bralko – ZVJ ima prav, dodaj nekaj barv – te tudi vplivajo na naše razpoloženje.
In bodimo iskrene – tudi ženske močnejše postave, ki se lepo spedenajo, so lahko fajn za pogledat. Držim pesti zate, da te čim prej prevzame dobra volja. Veš, tole, da kar te ne ubije, te okrepi, zihr drži. In ti si že toliko prestala, da si res lahko dovoliš uživati srečno življenje. Danes bo lep dan, ane?

No pa še moj rezultat.
Končno je šlo pod 90kg. Joj kako sem vesela in ob enem jezna, ker sem tako aktivna, se ne grešim na veliko,pa tako počasen napredek.
89,8kg. To je slaba kila manj,..
Zdaj gremo na drugi moj cilj, to je na 80kg.
ZVJ iskrene čestitke za super rezultat, to je več kot odlično!!
Prvi Alt, korajžno naprej.
Mirjana, še moj prispevek..se strinjam z temo o prebavi,mene to redno muči, motivacija, pa še ena, ki je vredna omembe je samopodoba.
Kako se samopodoba spreminja v fazi hujšanja vidim sama. Mi gre zelo dobro. Na bolje seveda!
Punce kar optimistično ste zapele v nov mesec.
Seveda, saj se projekt plaža 2019 bliža!!

Uuu Doječa čeatitam. Kar tako naprej. Praviš, da gre počasi dol. Pa važno, da gre. Lahko te drug meaec preseneti. Mogoče bi se tehtala enkrat na teden, da vidiš kje si s kilogrami vmes. Tudi bolj boš imela občutek kako ti teža niha skozi cikel.

No punce marec je dolg mesec tako, da smo vse odločene, da bo uspešen. Meni sama plaža ne igra tolikšne vloge. Ja priznam ne počutim se the best na plaži, ampak si mislim, če komu nisem všeč naj me ne gleda, če me opravljajo pa to tudi ni moj problem. Itak je to folk, ki me ne pozna, niti jih ne poznam. Mene bolj mori poletje na sploh, ko ni bund, jaken, jop, ki bi kaj zakrile, ko se vidi kje vse špeh visi čez, kako me vse zateguje. Seveda me s tega vidika moti tudi plaža, ampak zaradi tega, ker se jaz ne počutim ok, ne pa zaradi tega kaj si drugi mislijo.

Bo katera spremljala the biggest loserja? Tam pa res hitro kile padajo. Ampak tempo je ubijalski. Meni se zdi, da že jaz migam full, ko sem po več kot uro na steper pručki. Pa tam po moje res stradajo.

Hojla punce!
Barve, pravite 🤔 Najbrž imate prav. Imam prijateljico, ki je zelo močna, po moje da blizu 100 ali čez, velika 170. Ampak ona se vedno tko fajn obleče, nič širokega, pravzaprav. In žive barve. Ampak ko pa jaz kaj takega navlečem nase, se mi zdi pa katastrofa 😫 Mogoče tudi zato, ker ona je že vse življenje taka, mene pa poznajo kot bolj suho.
Biggest loser sem gledala obe sezoni. Samo to je RES nerealno. To moramo vedet. Kot prvo so tam ljudje z res veliko kilogrami, kot drugo počnejo samo to. Tako da ne smemo mislit, da bi tudi me lahko tako hitro hujšale. Pa saj imate lepe rezultate. Do 1 kg na teden je realno, pa še to raje 0,5 kg. Kot berem, ste pri gibanju zelo pridne, za hitrejše hujšanje bi morale pa hrano zelo poostrit – to vem iz mojih prejšnjih hujšanj. Brez cukra in OH samo za zajtrk ter občasno za kosilo. Je bilo težko, samo dol je pa šlo.
Zdaj imam to voljo za 3 tedne, potem ponikne. Bo že.
Še nekaj – ima katera izkušnje s krvavitvami iz nosu ob prehladu?

Jaz bom šov hujšanja spremljala tudi letos. Meni so lani dali motivacijo, da po porodu grem v akcijo. ..Jaz verjetno nebi zmogla divjega tempa treningov. Zato spoštujem čisto vsakega, ki se tega loti, saj vidimo, koliko truda je potrebno, da se tehtnica kam premakne .. In šov temelji na rezultatih, ne na opravljanju in zdrahah..Danes sem spekla krofe, prvič,.. Danes je debel četrtek, danes debeli praznujemo god .

Bravo Doječa!!! Vesela tudi zate.
Punce kdaj pa se začne The Biggest Loser? Jaz sem čist out tukaj na dopustu.
In nimam tehtnice tako da nimam pojma kje sem. Edino kar vem je, da so mi lanske smučarske hlače prevelike 😎. In tiste ki sem jih vzela s sabo za mero, zdaj ravno prav velike. Tako da upam da OK rezultat v nedeljo, ko se stehtam.

Bralka, jaz poznam te 3 tedne.. Še bolj verjetno pri meni 14 dni… Ampak tokrat mi je ratal veliki met in držim že 2 meseca! Punce, 2 meseca! To je razlog za proslavljanje danes. Si bom privoščila savno in jakuzzi, to bo primerno, kajne?

Bralka, pri prehladu je skoz eno pihanje v robček, velike sile na male žilice v nosu. Ki potem počijo. Eni so bolj nagnjeni k temu. Dodatno pomaga še visok pritisk na splošno. Če ni prehudo, je pomoje normalno. Ravno moja fanta zdajle oba pihata krvavo, pač preveč draženja..

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1766599866787816&id=100003134600672

Punce, če imate FB, tole je vredno prebrati.. Večkrat.

Štefka, hvala, da si tole delila z nami.

1.3.-59,7
Ok, plana nisem dosegla, sem pa obdržala težo prejšnjega meseca, kar je uspeh, glede na to, da sem ga precej lomila, z izjemo zadnjega tedna. Plan ostaja 58 ali še kaj gram manj, tehtanje vsak teden. Prvi alt, kako bomo poročale? Ob petkih naredimo analizo tedna al kako?
Čestitam vsem za izgubljene kilograme!
Danes sem precej v gužvi, če bo kaj časa, se oglasim še kasneje, sicer pa vsem želim lep vikend!

Drage dame,

v temi “počasi se premike” sem ravno spisala en odgovor naši članici… če katero zanima, zakaj gre teža tako počasi dol…

https://medover.zurnal24.si/forum5/viewtopic.php?f=93&t=11157245&p=12800037#p12800037

Pozdrav Mirjana

PhDc. Mirjana Franković, spec. dipl. oec. transakcijski analitik - psihoterapevtka I info@mirjana.si I www.mirjana.si I Pogovor pomaga. I 040 520 257

Drage dame,

v temi “počasi se premike” sem ravno spisala en odgovor naši članici… če katero zanima, zakaj gre teža tako počasi dol…

https://medover.zurnal24.si/forum5/viewtopic.php?f=93&t=11157245&p=12800037#p12800037

Pozdrav Mirjana

PhDc. Mirjana Franković, spec. dipl. oec. transakcijski analitik - psihoterapevtka I info@mirjana.si I www.mirjana.si I Pogovor pomaga. I 040 520 257

No, še eno statistiko lahko sporočim. V februarju beležim cca 1 h 20 min gibanja na dan. Seveda je k temu času pripomogli tudi nekaj smučanja, sem pa nekako odštela pavze. Za danes je hrana ok in imam plan to ohranit oz v postnem času še stopnjevat (zmanjšat količine). maiaS, lahko se javljava s podatki konec tedna, Štefka pa mislim, da to javlja v ponedeljek. Sicer pa res čestitke vsem, ki dejansko hujšate. Štefkin plan za nagrado za izgubljene kile je odličen. 🙂
Bralkine izkušnje glede zajtrka, OH in cukra zvenijo povsem sprejemljive, voljo in vztrajnost pa moramo očitno ves čas gojit in negovat.
Lep vikend vsem. Jaz bom skušala slalomirat med krofi. 🙂

Punce mojega perfektnega dopusta je konec 😭
Res smo se imeli lepo in sem hvaležna, da si to sploh lahko privoščimo. Nič ni samoumevno!

Na splošno sem ponosna nase. Glede a vse skušnjave, sem se super držala. Si imela prav prvi alt, da bom.zmogla. Očitno je ta način prehranjevanja že vcepljen vame. Sem pojedla tudi kak OH, ampak sem intenzivno migala cca 3 ure na dan. Če teža jutri nebo ok, bo to zaradi pijače 😂 ali pa polnih mišic vode, drugo ne more bit. Javim..

Ve pa samo vztrajajte na vaših planih za marec, maia in prvi alt, super. Jaz sem zraven, moj plan že poznate. Prvi cilj je pod 80. Bolj natančno bom rekla 79. 3 kile bi moralo it. Tehtanje 1x na teden (jaz včasih še vmes malo preverim). Jaz se vagam ponavadi v nedeljo. Se vama bom prilagodila, bo bolj zanimivo. Kdaj torej? Sobota? Ali petek? Meni je nedelja/ponedeljek zato, ker se potem tudi vikend drzim. Če bi v petek zvedela da je OK, bi lahko proslavljala čez vikend 😂. Sicer me zdaj to več ne skrbi, tako da lahko katerikoli dan.

Lepo soboto vsem. Mi jo bomo verjetno izkoristili z izletom na poti domov.

No jaz verjamem Štefka, da ti bo tehtnica naklonjena, saj meni ni.
Kar kg več imam,saj vem, da ni realno, da od enega krofa ni kila več. Ker se spet prebava heca, sem stopila vsak dan na tehtnico. Vsak dan pol kile več. Ja valda! Včeraj sem naredila spet tavelik krog, sama, z dobro glasbo,.. Zvečer se pazim kaj pojem,..
Tako da sem v pogonu za v naprej, rezultati torej morajo bit!
Kot vedno imam to kilsko nihanje, ki ga ne znam razložiti. Po vsaki najnižji teži se malo za kontrolo dam na tehtnico in vedno najmanj pol kile gor, vedno rabim en teden da se vrnem nazaj,.?
Lep pustni vikend!!

Eh danes je tudi meni tehtnica pokazala malo več. Ampak vem, da to ni realno. Včeraj sem jedla pizzo in posledično sem spila full vode, ker sem po pizzi full žejna. Pa itak sem si računala kalorični vnos, ki ga nisem presegla. Pa prebava je malo slabša kot običajno.

ZVJ in Doječa, občudujem vajino fokusiranost. Jaz sem nekdaj vsako tako nihanje vzela kot katastrofo in me je minilo. Zdaj je drugače, bi verjetno preživela tudi to. Ampak tako kot smo že večkrat ugotovile skupaj. Če delamo prav, se bo slej ko prej poznalo. Tako da samo mirno naprej.

Jaz se nisem mogla zadržat in sem stopila na tehtnico, ko sem prišla domov. Torej ne zjutraj na tešče, ko je najmanj kil. Tvegana poteza, vem 🙈. Lahkobise slabo končalo. Še dobro, da me je rezultat razveselil. 82! Jutri pa zares.

Veš Štefka jaz bi se pred časom tudi žrla zaradi plusa na tehtnici. Pa tudi, če je res minimalen. Sedaj pa vem, da ne morejo kgji ravno čez noč gor. Lahko, samo ne maščoba. Tudi dol ne gre čez noč. Pričakujem, da bom jutri že na starih številkah. Ali pa novih še nižjih. Optimit ha? 😂😂😂

Ampak dejansko je kot praviš, če delaš 80% po pravilih bo tudi rezultat. 100% itak ne moremo biti, ker nismo sprogramiran stroj. Mene je moj mož že pohvalil. Sedaj upam, da bo čez kak mesec še kdo opazil, pa tudi če ne. Hujšam zaradi sebe.

Moram rečt, da sem ponosna nase kar se krofov tiče. Enega sem pojedla v četrtek in enega danes.💪💪💪

Ma ste me čist prevzele 🙂
Doječa in ZVJ, seveda se bo morala tehrnica predat. Tole nihanja pa zna bit frustrirajoče, sploh če ne poznaš razlogov.
Štefka uau, carica, “ti maš to” 😉
Pa da se še jaz pohvalim – v tehle dneh nič krofov (še ;)), danes sicer 4 šnite ocvrtega jabolka, ostala hrana ok, potem pa plavanje (2 km) in po plavanju kefir. Se šparam za zajtrk 🙂

New Report

Close