Najdi forum

Motivacija za vsak dan!

A ne, da nam gre? Mene ste očitno okužile in najbolj me je dregnilo vprašanje, kakšen je cilj za februar… prej konkretnega sploh nisem imela, sedaj pa: pod 72 seveda 🙂
Tako sem se v torek lotila enega skromnega sadnega dneva (par kivijev, eno jabolko in ena pomaranča), včeraj sem pa 2 bananam, jabolku in grenivki dodala še glavni obrok – eno srednjo porcijo testenin z jajcem in solato iz rdeče pese.
Zdaj pa gasa dalje z zdravo prehrano. Danes zjutraj, priznam, sem kar mal švoh, tako da sem si privoččila skodelo ovsenih kosmičev z oreščki in rozinami. Blizu Štefkine sladice 😉
V torek in sredo sem pokljukala po 40 min hoje, v sredo še 20 min joge (z nečim se moraš zamotit, če si lačen ;))
ZVJ, jaz drugače tudi zelooo “počasi” berem, imam pa cca dva obdobja na leto, ko “požrem” par knjig. Novorojen gre na spisek za naslednjo izposojo, hvala vam za predlog.

Jaz vas moram ujet. Saj hrana je še kar v mejah, gibanje pa niti slučajno. Prvi alt, ti si pa dobila zagon, bravo! Tudi sicer ste vse zelo pridne.
Bralka iz Kranja, spomnila si nas na to, da je zdravje najpomembnejše. Drži se, vse bo ok.
Plan za februar? 58 kg bi bilo čisto ok. Predvsem pa paziti na vnos OH, redno izvajanje planka in seveda dodati gibanje. Glede na to, da sem na 0 bo vsak premik uspeh.
Počasi končujem tale delovni teden, ki je minil bliskovito. Za nekaj časa vas zapuščam, odhajam na dopust in upam, da bo vreme služilo in bom lahko nadoknadila primanjkljaj gibanja.
Želim vam, da kar najlepše preživite podaljšan konec tedna.

Hojla,
Bralka, nikar ne guglaj, tam še komarjev pik postane rak. Težko kot laik prepoznaš svojo situacijo med mnogimi opisanimi na internetu. Če te skrbi pojdi do zdravnika in naj on dela preiskave naprej, če je potrebno.

Prvi alt, tudi jaz nisem imela cilja, zdaj ga pa imam 🙂 Sicer bom poskusila biti realna in reči 82. Da bom ziher dosegla. Ker je samo 3 tedne do konca februarja..joj, kako letijo dnevi!

Maia, brez skrbi, v naši družbi vsako prime akcija 🙂 Uživaj na dopustu!

Veselim se podaljšanega vikenda, verjetno bo precej športno obarvan. V ponedeljek pa tehtanje..joj, upam, da bo spet kaj manj na tehtnici. Zaenkrat sem kar 98% še vedno brez enostavnih OH (riž, krompir, kruh, zdrob..), vsake par dni kakšna žlica česa od tega.

Ja super nam gre. Danes je tehtnica le pokazala manj, ampak še zmeraj nisem tam, kjer sem bila..še 200g. A ni zanimivo, kakšno pozornost damo na decimalke, prej ko smo se redile, nas pa niti kile niso “ganile”
Bravo Bralka iz Kranja, za minus 1kg, važno je zadovoljstvo ob najnižji teži, tudi, če rezultat pokvarimo!! To je motivacija, da spet osvojimo to najnižjo težo.
Super tudi zate Prvi alt, za zagon, “mamo to”
Jaz migam vsak dan, pri hrani se držim.
Mislim da mi gre.
Lep vikend!

Bralka, berem za sabo in vidim, da se moje pisanje bere precej strogo, pa ni bilo tako mišljeno. Manjka kakšen smeško 😁😉 Skratka, poskusi se ne preveč sekirat.

Jaz sem za kosilo pojedla 2 kosa beljakovinskega kruha z mozarelo in sem se TAKO najedla, da me je še par ur tiščalo. Včasih je bila taka količina mala malica, haha. Mogoče se želodec le malo krči. Za večerjo le 2 krhlja suhih jabolk. Lahko noč….
AJA! Ste me zrajcale z branjem… Mami sem vzela eno knjigo iz knjižnice, 555 strani ima. Taka lahkotna.. Prebrala že 120 strani v dobri uri na vikendu 😁 srečna..

Draga Stefka 1, ne ne, vse v redu, nisem nič za hudo vzela! 😊
Sem se kar pozanimala, vse ok, jaz vedno pretiravam, priznam. Se kar borim s to anksioznostjo 🙄
Če ni skrivnost, kaj bereš?
Danes sem bila s hrano bolj tako tako, v bistvu zavesto. Nič hudega, gremo dalje!
Hvala vsem!

Dobro jutro, me veseli Bralka. Jaz sem ravno dobro vstala, zakrila v kaminčku in ker mladina in mož se spi, sem šla na sprehod.. Raj 😎
Berem Hišica ob morju. Poročam, če je za kaj, zaenkrat zgleda čist OK. Kriza v zakonu in potencialni ljubimec na vidiku 😂😂

Fajn je tule pokukat in vedno najt par besed so”trpink” 🙂
Včeraj sem si privoščila skoraj 2 h hojo v hrib, tudi še po snegu, prijetno in bi še kar hodila, če bi časovno zneslo 🙂 Hrana včeraj po planu, žel pa ne znam reči “ne hvala”, če kdo pred mene postavi kos sladice. No, je bil manjši, ok, ampak … niti mi ni preveč pasal. Bi pa bila zagotovo večja škoda, če bi še to pustila ali pa vztrajala, da ne bom… (je pač treba gledat tud na medčloveške odnose)
Danes zaenkrat slaba ura hoje. Bom pa še videla, če bo še kaj… morda bom danes vseeno nekaj časa namenila kulturi namesto miganju 🙂

*zakurila v kaminu

Evo, en krasen dan spet. Smučanje na sončku. Na koncu pa še vzpon, ker smo zamudili zadnjo vlečnico, haha. Ni bilo predaleč. Hrana OK, zajtrk jajca z ocvirki in čičerika. Kosilo par žlic fižolovke in suho sadje na smučišču. Zdajle pa ena mesno-zelenjavna mešanica za večerjo. In kozarec piva. Prvi alt, si spraševala kaj jem, zato pišem 😉

Prvi alt hoja v hrib v snegu je super rekreacija.. 😎

Danes sem si privoščila domačo morsko pico, s tržaško omako. Tako je bila dobra, da sem jo pojedla pol pekača, rob testa je pojedel mož. Sploh nisem bila nič težka, utrujena, lena po takem obroku.
Prvič sem naredila morsko,..s takim užitkom sem jo pojedla!!
To je bilo ob 12.00
Tako da je zvečer padel le jogurt za večerjo.
Jutri pa naprej.
Prvi alt bravo za miganje..
Mene po eni ure hoje bolijo kolki..
Nevem ali je to od poroda še??
Je pa res da zelo hitro hodim..
Lep vikend!

Hej ste pridne. Bravo. Bralka jaz sem imela eno grozno obdobje, ko me je full panika grabila glede zdravja. Tako, da sem nehala brati karkoli vezano na zdravstvene teme. Pa tudi po tvju, če začnejo govoriti o raku prestavim program. Klinc, pol sem čist napsihirana, brezveze! Tudi ne berem negativnih novic, še manj berem komentarje pod njimi, poročila gledam redko.
Preberem in pogledam kar me zanima. Ker se mi zdi, da se te negativne informacije kar nalagajo nekje v naaši podzavesti. Saj mi je hudo, če je vojna v Siriji ampak jaz nič ne morem spremenit in potem niti ne poslušam niti ne berem o tem. Sem kot noj, ki zakoplje glavo v pesek, ampak zaradi nevednosti sem bolj mirna. Mislim iskreno itak ne moremo ubežati negativnim informacijam, ampak zakaj bi jih prav iskala?

No mi smo bili danes na hrvaški obali. Full je bilo luštno, sončno in vetrovno. So bile pa restavracije bolj kot ne, zaprte. Kar je bilo odprto pa nabito polno. No in potem smo na željo otrok pristali v McDonaldsu. Drugače štejem kcal in nisem presegla dnevnega vnosa, tako imam malo manj slabe vesti. Mi bo pa gotovo telo zadržalo vodo in bom imela na tehtnici več. Sem usposobila tehtnico.

Sem bila dolga danes 😯

Mi smo bili spet športno aktivni. To bo kondicije za smučanje med počitnicami. Jedla zaenkrat samo zajtrk in pest oreščkov. Zdajle gremo na solato s piščancem. Mmmm.

Aja, prebrala že 350 strani knjige. Haha,čisto me je potegnilo branje. Sicer ima široke presledke med vrsticami, tako da gre hitro. Zelo rada berem in že dolgo nisem lahkotnega branja brala, zato mi taaaaako paše.

ZVJ podpiram tvoj pristop in se strinjam glede negativnih novic. Treba se jih je izogibat. Ampak mediji poročajo samo o tem..

Doječa, bravo za uživanje v pici. Takrat ko je, je treba izkoristit in se ne sekirat. Pri katerikoli hrani. Za kolke je možno, ja. Med nosečnostjo delujejo hormoni, ki mehčajo tkiva.. In potem lahko gre to drugje narobe. Delaj vaje za kolk, mali most in podobno.

Kolki – ja, sem tudi jaz hotla napisat tole v zvezi s hormoni. Dejansko kar traja, da se telo sestavi nazaj.
S hrano sem še kar, čeprav je danes padla kitajska za kosilo. Hodim pa kilometre stran od sladkarij 🙄
O medijih vse dobro – moram rečt, ker imam tako službo, da jih moram redno spremljat. Ne sprašujte. 🙄🙄🙄

Se spomnim, da sem morala tud jaz svoje kolke sestavljat po porodih. Doječa, lepo postopoma jih utrjuj, pa bo 🙂
Štefka, uživaj v smučanju še za nas. Pri hrani pa te sploooooh ne dohajam. A je to ista Štefka kot lani? 😉
ZVJ, nič ne imej slabe vesti, če se izogibaš medijskim negativnim nivicam. Pride obdobje, ko mora človek predvsem gledati nase oz. na lastno zdravje. Včasih sveta enostavno ne smemo jemati tako resno. Bralka, počnemo, kar pač počnemo. Logično, da morajo tud mediji obstajat in vse kar sodi zraven. Za tiste, ki jih radi spremljajo in za tiste ki jih morajo spremljat.
Jaz pa? Danes končno odplavala dva jurja in še malo 🙂

Prvi alt a ni noro? Res ne vem od kje zdaj ta disciplina. Oziroma kako sem lahko brez občutka odrekanja opustila kruh in sladkarije.. Včedaj sem sicer prvič jedla več kot sem porabila, po občutku. Upam da se motim, sicer 😁. Solata je bila polna tatarske omake, poskusila sem tudi en grižljaj pice in en grižljaj olivnega kruha. Na srečo me ni premamilo 😎.

Danes ko bomo bolj počivali, bo treba bolj lahko hrano jesti, če želim, da bo jutri manj na tehtnici.

Bralka, zdaj vsaj vemo, zakaj si Bralka 😂

Prvi alt 2000?? Omg… Carica!

Štefka, si mi dala spet mislit… tud jaz bom danes bolj na izi, saj čutim posledice včerajšnjega plavanja (pretežno kravla in za moje pojme je bil kar tempo, daj mi jih je uspelo odplavat v eni uri). Torej bi morala bit tud moja hrana danes lahka in skromnejša. Pa je bil zajtrk kar kaloričen, po glavi pa mi grejo ocvrta jabolka za nedeljsko sladico… 😑😈🙃

Evo, po včerajšnji savni zjutraj nova najnižja teža 😂 Še ni pod 80, ampak za motivacijo pa je!

Super Bralka! Bravo! Koliko pa ti manjka do 80? Si v tekmi z nama z ZVJ? Katera bo prva 😎 Mislim, da imata več šans vedve, ampak jaz se ne dam, tudi če pridem tretja, samo da pridem!

Prvi alt ja, jaz sem tudi cel dan že lačna. Sicer ne grešim, ampak jedla bi pa skoz… Dajmo zdržat!

Moram povedat, da sem se ta vikend kar lepo pregrešila, s tem da danes nisem niti hodila.
Na obiskih sem kulturno probala tudi domače pecivo in torto in vse…
Vem, da me čaka spet vrnitev nazaj, vem da bom potrebovala spet en teden,..in tako je mesec okrog in teža enaka..
Pa saj sem tega vajena!
Vi ste pa vse pridne!!!!

Joj Štefka, tole tekmovanje se meni ne sliši tako fajn, če bom v prevelikem zaostanku, bom zgubila motivacijo 🤣🤣🤣. Me se bomo raje podpirale in motivirale, da pridemo pod 80.
Bralka koliko pa tebi manjka do tiste meje 79,9?
Jaz sem imela danes zjutraj sem imela 82,1kg. Se pravi v 2 tednih imam 1,4 kg manj. Ampak od tega 1,1 ta teden. Za slabši rezultat prvega tedna itak krivim M.

Doječa včasih tudi rabimo telo malo okrog prenesti, da gredo potem kg spet dol. Tako, da ne sekiraj se v končni fazi en kg je cca 7000kcal. Toliko pa zagotovo nisi pojedla. Mogoče pri večjem vnosu OH telo zadrži vodo, ampak to ni realen pribitek. Ka j, če bi jedla ali spila kaj kar blago odvaja višek vode. Baje je petršilj in zelena super za to odvečno vodo. Pa na hrvaškem rtl sem gledala njihovega biggest loserja in jim je trenerka svetovala planinski čaj za odvajanje vode.

Prvi alt po moje imaš ti prav športno postavo ob vsem tem plavanju. Jaz imam full švoh roke, tako da niti ne morem dolgo plavati… noge pa so kar vzdržljive, tako da se moram tudi rokam bolj posvetit. Samo najprej bi rada shujšala potem bi pa še kako mišico probala bolj aktivirat.

Aja plank… čisto sem pozabila nanj. 😕😞

Punce vsem želim uspešen teden.

New Report

Close