Ojla punce! Pa je spet en lep vikend. Vsaj pri meni. Včeraj špotno popoldne..kondicije mi malo manjka, ugotavljam, ampak bo vse lažje.
Zvečer pa uspeh zame. Druženje s prijatelji, veliko OH na mizi, jaz pa odločna, da tega ne jem. Sem vesela za take prijatelje, ki spoštujejo mojo odločitev in ne silijo.
Danes na tehtnici spet nagrada. 1 kila manj kot prejšnji teden. Torej ni bila napaka zadnjič 🙂
Prvi cilj, priti pod 85 je dosežen…zdaj pa na tistega ta hudega..pod 80. Ko bom tam, pa ni več poti nazaj na stare tirnice zame..toliko se poznam. Vem, da je zame “zakleta” ta 80-tka in ko jo premagam se mi odpre ves svet.
Kako ste ve preživele ta vikend? Bralka, upam, da boš zdaj z nami borbala.. Prvi alt, cuker? Saj je domači boljši kot kupljeni 😉 Doječa je že spet premagala tehtnico a ne?
Ja super Stefka 1 za nov uspeh!! To pa je!! Poznam te zaklete kile, ki skoraj obupamo, da se tehtnica malo premakne!!
Jaz pa imam velike težave! Izredno nizek pritisk, glavobole,.. Pa sem po vrhunskem tednu morala malce spremeniti prehrano. Ali je pomanjkanje OH, premalo pijem,nevem kaj me daje.
Zadnja dva dni sem malce bolj na normalni prehrani popoldan, ne samo na jogurtu. Seveda mi je tehtnica pokazala 900g manj.
Upam da se to uredi in da bom normalno naprej aktivna in predana.
Še malce zdržimo, da damo januar pod streho z dobrimi rezultati!!
Hej čveke. Ali me sprejmete med vas? Tudi jaz sem ena tistih, ki “hujša” že leta. Saj gre, malo dol pa malo gor. Grozna sem. Sedaj sem se odločila, da danes začnem hujšat. Ker je nedelja. S ponedeljkom ali prvim v mesecu mi ni nikoli ratalo.
Imam dva otroka in se počasi premikam k štirici. No saj imam še kar nekaj fore. Imam jih 37.
Danes zjutraj sem imela 83,5 kg.
Sedaj plan imam tak, da vsaj malo pazim pri hrani (sladkarijam se pa ne odpovem, ni šans).
Pa koraki so zaželjeni vsaj 10.000 na dan. Seveda bom tudi stepala. Imam tisto steper pručko.
Danes jih je 12.400 od tega sem jih pridobila kakšnih 2000 na pručki.
Moram priznat, da sem prebrala čisto vse poste. Berem že nekaj dni in ste me fajn zmtivirale. Super ste.
Lp, ZVJ
Hej ZVJ,seveda te sprejmemo! Pa en ljubkovalno nadimek ti bomo dale, samo da se spomnimo enega luštnega.
Si mi kar podobna po karakteristikah, samo malo imaš prednosti pri kilah.. Pa še kje 😁 Gremo skupaj najprej pod 80, ok?
P. S. : me veseli, da si nas prebrala in da smo te motivirale. Že tukaj se vidi tvoja predanost. Kot si brala, gremo me Mal gori, Mal doli, Mal pa naokoli, hihi, ampak ob upamo pa ne.
P. S. Doječa, super za minus. Bomo našle pravo vmesno pot. Jaz sem tudi 2 dni več jedla, ker sem bla svoj in prehitro pada teža.
P. S. :prvi alt, da nisi ostala a lepšem??
O Štefi hvala za dobrodošlico.
Ja sedaj ciljam na tisto sedmico. Nekaj časa sem se spraševala, če sem zakleta s to osmico. Moj minimum po porodih (je že 6 let od drugega) je bil 76,7kg.
Pa žal ni dolgo trajalo 😑
Sedaj pa upam, da mi rata se rešit te osmice.
Ko se spomnim mlajših dni je bilo hujšane tako zelo enostavo. Par dni nisem večerjala, na steper pručki sem delala uro in pol, pa so kg kar leteli dol.
Pa jaz sem se takrat počutila pri 63 ravno tako debela kot sedaj, ko jih imam 20 več.
Kako se to grozno sliši 20 več 😣😣😣
Punce res moram vstrajat z vami. Tudi, če v celem letu dam samo 5kg dol, me bolje kot 5 gor.
Sicer imam bolj ambicijozne cilje. Tako kot vedno 😂😂😂
Joj, to mene vedno razjezi…kako sem včasih hujšala, enako kot ti, ZVJ-ka. Kak dan brez večerje in sem imela step raven trebuh. Jah, zdaj smo ga pa toliko časa biksale, da ga moramo odbiksat. Pa ko si ravno omenajala kako smo se počutile…to je grozno, jaz imam spomin do kamor se spomnim, da sem bila “predebela”..pa kaj bi zdaj dala za tisto “predebelost” 20 kil nazaj…hahahahaha. Na tem bomo tudi mogle delat 🙂
Danes je zame čuden dan. Sem se zvagala tudi danes, tehtnica vztraja, torej bo že držalo, da je šlo spet dol. Ampak sem taaaako utrujena, da bom šla kar spat zdajle, komaj gledam. Migala sem v službi.
Bravo Doječa, da si spet v ritmu. Saj jaz bom tudi kmalu.
No evo šoročilo. Telovadila sem. Spet pručka, ampak me tako meča bolijo, da grem res težko po stopnicah 😂😂😂 grozno zgleda moja hoja.
Pri hrani sem bila bolj tako – tako. Lahko bi bilo boljše, ampak lahko bi bilo tudi slabše.
Doheča ti si že kar nekaj kg izgubila kolikor sem brala. Čestitke. Upa, da ti bom sledila.
Štefka ti tudi korake spremljaš? Se mi zdi 10.000 kot imam zastavljen cilj kar dosti.
Sem brala, da se, da shujšat 2 kg na mesec z 10.000 koraki na dan.
Seveda sem računala koliko kg bom imela junija, če gresta vsak mesec 2 kg dol.
Ampak itak nikoli ni tako kot si planiram. Zato najbolje, da pozabim na številke koliko bi mogla shujšat do določenega časa. Tudi če bo kg namesec bom imela manj, kot jih imam sedaj.
Here I Am…. Ok (skoraj) brez cukra. Danes 2 k čokolade, včeraj pol kepice sladoleda zraven jabolka. Se držim pri sadju, ki mi tudi bolj paše. Sicer pa, ma kaki, da bi jaz jedla čez vikend kot suhica. Ne gre. Moj je gurman in poleg jega se že zelo dolgo ne zadovoljim samo s solatko 😉 Pa vendarle, recimo, da sem bila srednje uspešna. Doječa in Štefka, bravo za lep minus na tehtnici in še večji BRAVO za vstrajnost. Aha, pa še ena se nam je pridružila, fino. Bo še bolj pestro. 🙂
Drgače pa, jaz sem tud pri 65 kg po 3. porodu računala, koliko Moram shujšat…
Živjo! Prvi alt fino, da si se vsaj Mal nazaj držala. Čez teden bo pa vse lažje..
ZVJ, jaz sem včasih spremljela tele korake in ja, ni tako enostavno jih napbrat, sploh če si pisarniški tip, tako kot moj mož. Zame je bilo lažje, ker v službi ne sedim. Sem pa vedno mogla it na cca 15 minutni sprehod in je bilo dovolj.
No kaj naj rečem? Pri telovadbi sem bila pridna, tudi hrana sama po sebi bi bila ok. Ampak… pojedla sem preveč čokolade. Jaz sem čokoladoholik 😣😣😣
Sploh se ji ne morem odpovedat.
Tudi, če je nimam doma grem v trgovino in si jo kupim. Ok sedaj sem ravno pred M in mi še bolj paše. Si pa želim, da bi znala tako kot prvi alt pojesti samo 2 koščka. Jaz sem zmazala 3 vrstice 🤐🤐 eno zjutraj eno sredi dneva in eno zvečer. Evo zaobljuba za jutri nič čokolade. Si moram realen cilj postavit.
Ja prav fajn je brat tole. Odkar sem zraven se je prvič pridružil še nekdo. Prav lepo!
Da motiviramo druge!!
Danes sem oddelala moj hrib, lepo vreme.
Se držim.
ZVJ jaz si merim korake. Imam zapestnico. Je ne nosim ves čas, ampak za motivacijo je odlična. Nekje nad 10.000 korakov je cilj. Moj rekord je 17.000
Ne moram verjet koliko korakov je med vsakodnevnim skakanjem z otroci, kuhanjem, čiščenjem, vozičkanjem…
Kar se pa čokolade tiče, brez hudih obtožb. Pred m je pač tako. Ko bo mimo bo bolje in tudi tehtnic bo kazala manj.
ZVJ, držim pesti, da ti rata dan brez čokolade. In da ti potem uspe pojesti 2 koščka, namesto 3 vrstic, ko si jo boš zaželela. Čeprav, ko je M na vrsti, imam tud jaz šibko voljo…
Sicer pa, včeraj sem si spet postregla z 2 koščkoma čokolade in čeprav to ni “brez sladkega”, si ne bom štela v najhujše zlo. Ostala hrana solidno, lahko bi bilo več zelenjave. Torej, iskreno povedano, tale način prehrane, ki ga imam sedaj, je bolj za vzdrževanje teže, tako da bo treba bolj konkretno se lotit. Štefka, občudujem tvojo voljo. Mi jo pošlješ en konček? 😉
Drugače pa, čez vikend sem se bolj namakala kot zares plavala in sprehodki so bili tudi na čisto na izi. V ponedeljek sem preskočila hojo (cel dan zdoma, zvečer pa prelena za bilo kaj drugega, razen za kavč), včeraj pa sem poleg slabe po ure hoje še celo uro plavala (mmmm, čisti užitek :)). Hvala bogu imam samo 10 km do bazena.
Jutri se tehtam… trenutek januarske resnice…
OJla punce!
Saj smo vse pridne! To, da smo vsak dan tukaj pomeni, da se borimo, vsaka po svojih trenutnih močeh. JAz sem trenutno ok, sem pa bila še nedolgo nazaj jaz tista, ki občuduje druge, ker ste tako pridne. Hitro se obrne.
KLjub temu, da bi rekla, da so težki dnevi, brez energije, jaz ne popuščam. Oziroma tole moram rečt. Da če bi imela občutek, da se moram odrekat, bi sigurno že zdavnaj popustila. Ker sem sitna in me skrbijo neumnosti. V takih momentih sem ponavadi posegala po najhitrejšem pomirjevalu – hrani. Zdaj pa pač ne počnem tega. Ker mi nič ne manjka pri tem življenjskem slogu, kot ga imam zdaj. Naj traja ta lahkotnost…
KAr se prihodnosti tiče, jaz nimam namena se popolnoma odrekat sladkarijam in kruhu. Ampak verjamem, da bom zelo zmerna pri porcijah in koščkih. Ampak popolna prepoved nečesa na dolgi rok zame ni življenje…Tudi zdaj kdaj pojem kak rižek, ki pade v omako ali v sarmo, nisem tako picajzlasta. In to mi je super, nisem na vse ali nič.
PMS je pri meni vedno bil triger za sladko..tako da te razumem ZVJ. Če si prišla čez “samo” s tremni vrsticami, ti gre dobro (iz mojih oči). Danes je pa cilj še malo manj a ne?
Danes grem zvečer migat tudi jaz, na vodeno vadbo.
Prvi alt držim pesti, da te zmotivira jutrišnji rezultat.
Uauu. Uspelo mi je biti cel dan brez čokolade. Sedaj bom probala enako narediti v petek. Če bi si še za jutri zadala tak cilj vem, da bi pogrnila in bi zgubila vso voljo.
Prvi Alt imam vprašanje zate. Ti imaš kar dosti miganja čez teden. Si vzameš kak dan v tednu prosto ali migaš vsak dan. Moj problem je, da jaz telovadbe ne maram preveč. Pa saj, ko že migam mi ni več tako sitno, samo spravit se k miganju… se moram kar prisilit. Se bojim, da bi hitro zgubila voljo, če bi začela spuščat dneve. Vedno najdem kak izgovor. Ampam telo tudi rabi počitek. Ali je dovolj 24 ur, da pride k sebi? Saj nisem kakšna huda športnica, samo hodim gor in dol po pručki 😂😂😂
Štefka na kakšne skupinske vadbe ti hodiš?
Doječa ti pa telovadiš – migaš čisto sama kot mi je uspelo razbrati? Jaz sem tudi tip človeka, ki najraje telovadi sam. Čeprav mi manjka discipline za daljše časovno obdobje gibanja, se nikakor ne morem spravit na skupinske vadbe. Aja, še to, prijavim se na vsak Geršičev izziv, ampak zdržala sem najdlje 5t.
Aja kako ste sedaj s plankom? Imate občutek, da se ga splača delat?
Jaz ne telovadim.. Sem obiskovala pilates, imela sem zagon za dodatno telovadbo pa ni bilo realizacije.
Jaz samo hodim . Na bljižni hrib, 5km skupaj. Klanec celo pot.
Tudi danes sem veliko migala. Šla sem po tadolgi trasi. Ja jutri je vaganje.
Ker pa sem se nazaj držala pri hrani sem pa zdaj tako lačna, da bi pojedla hladilnik.
Že v naprej vem, da bo jutri dober dan..Rezultati bodo dobri.. Morda dan za počitek.