Mirjana hvala za razlago. To teorijo poznam, tudi to da rabimo povprečno 66 dni za osvojitev navade, težavo mi je delala praksa, torej moja napačna predstava kako do tega priti. Bomo videli po 3vtednih, če se še vedno zanašam na motivacijo ali mi gre bolje.
Za tiskarske napake pa nič ne de, smo vse razbrale.
Prvi alt, upam da sva uspele. Jaz sem bila še kar na low carb. Ampak z veliko sadja, tako da ni keto.. To pa ne bi.
Včeraj hrana ok, sicer z eno malo sirovko za zajtrk (hišna 1x tedenska tradicija…) in za glavni obrok še košček skutnega zavitka (jedla zunaj, bilo na meniju v kompletu, cukr pa sem z vrha max dol otresla). Oddelala pa sem hojo, plavanje in 10 min joge + plank.
Glede 66 dni… včasih je bilo rečeno 30 dni, pa vseeno… Sama sem imela že v življenju daljša obdobja 3 m in več, ko sem počela nekaj dobrega zase, torej pridobivala navado, vendar potem je večkrat prišlo obdobje, ko sem to dobro navadi opustila. Ker se je npr. treba tudi po 66 dneh ali 3 mesecih še vedno zelo potrudit, da v temi zlezeš iz tople postelje in se posvetiš jutranji jogi. Tako da, tudi ko že je ena stvar tako rečeno osvojena, je še treba premagovat težke momente. Še vedno je bolj enostavno lenarit ali se pocrkljat s čim slastnim. Vseeno pa se tolažim, da je trud na dolgi rok poplačan 🙂
NO, saj to je tisto, kar sem govorila. Da če se zanašaš na motivacijo, potem je na vse tiste dneve, ko je težko vstat, ne jest cukra, ali karkoli drugega, logično da spustiš svoj plan. Če se pa odločiš, da ti to zdaj pač počneš, pa vstaneš…In jaz mislim, da je tako tudi po 66 dneh, da ni kar magično drugače. Vedno se moraš vsakič znova odločit, da boš. Samo manj intenzivno je tisto “upiranje” telesa, ker je nekje globoko v tebi navada.
Za zajtrk beljakovinski kruh in namaz, mmmmm, kako je pasalo 🙂
Nevem komu lažem. Ko misliš, da ti gre, pa vidiš da ne gre.
Sem se tehtala. Teža je prav enaka kot na silvestrovo. Res je, da je bilo obilo hrane za novo leto, potem pa spet v stare tirnice,.. Ali sem sedaj lahko vesela, da je vsaj tako?? Pričakovala sem kakšen kg manj, ker se res držim.
Mogoče me lahko reši le še neredna prebava in mi podari ene 2 kg:-)
Edino tehtnica ne laže. Vem.
Zdaj je pa res spet čas za kakšen premik na tehtnici.
Nevem komu lažem. Ko misliš, da ti gre, pa vidiš da ne gre.
Sem se tehtala. Teža je prav enaka kot na silvestrovo. Res je, da je bilo obilo hrane za novo leto, potem pa spet v stare tirnice,.. Ali sem sedaj lahko vesela, da je vsaj tako?? Pričakovala sem kakšen kg manj, ker se res držim.
Mogoče me lahko reši le še neredna prebava in mi podari ene 2 kg:-)
Edino tehtnica ne laže. Vem.
Zdaj je pa res spet čas za kakšen premik na tehtnici.
Doječa, mene so take ugotovitve vedno vrgle s tira in sem potem zabluzila. Ti pa ne boš a ne?? Te bomo mal drezale. Saj itak sama veš, da so to samo številke in toliko dejavnikov vpliva na eno meritev, da nima smisla. Sploh če si pridna. Je pa fino videt manjšo cifro, se strinjam. Naj ti ne vzame volje, ker je lahko že jutri 1 kg manj… Samo vztrajaj pri dobrih navadah in svojemu planu, ker je dober.
Aja, zdaj sem pogledala še enkrat tvoj post…pa se ne strinjam s tabo…jaz mislim, da tehtnica marsikdaj laže 😉 Meter pa res ne 😉 Razen če ga zanalašč vsakič malo bolj zategneš, hihi.
Na težo vpliva:
-faza ciklusa (pred M imaš lahko 2 kg več)
-čas tehtanja (zjutraj, zvečer, tudi do 2 kg)
-hrana včeraj (več OH, več vezave vode, več teže)
-neredna prebava..10 kg :;-)))
Ok, bom nehala, sej štekaš. Prve tri so resnične, zadnja pa tudi, samo ne v številki.
Takole: kljub temu, da bi si lahko končno čestitala za dan po planu, brez cukra, kruha ter opravljena joga in plank, ne morem reč, da je bila moja prehrana ok…. Spet visoko kalorična večerja… kar pa je zihr hujše od koščka kruha za zajtrk. Torej, v glavi vse jasno. S tako prehrano bo tehtnica zagotovo realno kazala.
Doječa, ti pa vztrajaj. Itak si še mlada in ni vrag, da se tehtnica ne bi predala.
Danes spet čisti low carb dan…ne vem kaj mi je, da mi je tole kar enostavno. Pa ni bilo v planu. Sicer sem pa jedla premalo sadja/zelenjave. To moram jutir popravit. PLank bom naredila takoj ko odpišem, tako da smatram kot narejeno. Kako ste ostale?
Prvi alt, res ti gre bolje. Drugi dan je bil že brez kruha, zdaj samo še količine, če te to moti.
Doječa? Kakšni bodo ukrepi?
Ja Štefka se absolutno strinjam z lažnivo tehtnico!! Ta zadnja je najboljša:-)
Sigurno me ne bo vrglo iz tira, sem res motivirana.
Danes sem pa res naredila enih kilometrov. Skoraj cel dan v pogonu, na hribu sem tudi bila. Hrana čisto v nulo.
Zjutaj ovseni, 2 kavi, kosilo piščančji zrezek in bučke dušene s solato, večerja solata s tuno( kumare, paradajz,..)
Prav zmatrana sem!!
Bravo prvi alt!! Saj sem vedela, da je samo vprašanje časa ;-)t
Jaz se dobro držim, pojedla nisem še niti ene kupljene sladkarije letos! WAW. Sem pa jedla parkrat mango za sladico po kosilu in je neverjetno sladek..ne vem zakaj so me sploh kdaj mikale čokolade (hihi, tole ni čisto res, ampak mango je res dober nadomestek nečesa sladkega).
Danes pridna, spet. Zdajle bo treba plank in kak trebušnjak narest, jutri pa spet malo v hribe.
Lepo soboto vam želim punce
Doječa, ja, tudi jaz ne vem če bi sploh preplavala toliko…
Sem pa danes drugače migala in me že vse boli. Kaj šele bo. In ob takem miganju pridejo prav tudi OH, haha. Sem pojedla prvih 5 njokov v tem letu, hihi. Z domačim golažem, mmmm. Zdaj pa razmišljam da bom šla kar kmalu spat..
Doječa, včasih rabimo kak dan počitka. Če vmes ne delaš prevelikih grehov pa še toliko bolje. Ampak jutri pa gasa, ok?
Jaz občasno stopim na vago zjutraj, teža se je kar ustalila, ne gre več dol. NO, saj jem normalno, nič dietno. Sem pa res brez cukra in večinoma brez OH, pa migam dost. To me bo sigurno daleč pripeljalo. Bi bila pa zelo vesela, da bi se mimogrede še kile stopile.. 🙂
Ojla punce,
jaz še kar vztrajam v dobrem ritmu. Danes sem se stehtala in je vseeno 8 dkg manj kot prejšnji ponedeljek. Mogoče bo pa vseeno šlo malo dol 🙂 Bistvo pa je, da vztrajam…zdaj sem 14 dni pridna in na low carb, ampak zdaj prihajajo po izkušnjah, zame težji dnevi. Bomo videli, če bo letos šlo 🙂 Ob vaši podpori itak lažje.
Doječa, naj ti da ta vikend še dodaten nov zagon. Punce, ki so dalj časa hujšale, so rekle, da je takle off dan celo pospešil zadevo. Držim pesti!
Prvi alt? Upam, da se nisi utopila, ko sva te tako hvalile z doječo :-))) Lep začetek tedna vsem!