razumem, da ste jezni.
a je le delno v naši (moji) moči.
Kakšne napolitanke smo že sforsirali, da so odstranili, za vse kaj drugega se pa še borim.
Pozdrav
Mirjana
p.s. res ne maram brisati objav, a če so vulgarne, žaljive, ipd… jih moram. Lepo vas prosim, bodite pozorni na izrazoslovje.
Pozdravljene vse!
Jaz sem se pa tule gor malo zgubila. Ženske so shujšale in odšle, ena nas bombardira vsak dan s posti (pa naj bo, če ji pomaga), gospa Mirjana piše o načrtih s smučanja, ki se niso izšli (prehranskih?) …
Vse skupaj sem si predstavljala drugače, kot pogovor, razmišljanja o tem, kaj nas vodi v prenajedanja, debato, ne samo v stilu “jutri je nov dan”, pa lunine mene itd. Treba je najti doživljenjski način za ohranjanje teže, neko realno “dieto”, ki jo je moč vzdrževati, nujno pa je vsaj razmišljati o vzrokih, zakaj se s kilogrami ščitimo pred svetom, kaj nas muči in zaustavlja na naši poti.
Ne vem, pričakovala sem neko oporo, vse skupaj je pa bolj ko ne brez veze.
Pa srečno in naj bo zdravo!
No, pa je za mano še eno veliko praznovanje. Sem crknjena. Dva dni nisem nič načrtno in zase migala, je bilo pa velikoooo skakanja po hiši gor in dol in okol miz in gostov. In veliko se je vrtelo okoli hrane. Včeraj in danes sem spet naredila jutranjo hojo. Danes planiram še eno hojo na bližnji vrh. In imeti čas zase in za moža 😉
Jutri tudi jaz stopim na tehtnico, za info, kje sem pristala.
Bralka, priznam, da te ne razumem… Ti nekaj bi od foruma, moti te pa vse, kar se tu dogaja? Vsak pač išče svojo pot in način, kako jo bo speljal, ane?
Danes sem bila kljub prehladu kar aktivna. Na moj hrib sem šla..Nekaj se me loteva. Pri hrani je kar šlo,..
Za večerjo hrenavke in kumara z malo kruha.
Jutri pa tehtanje..ojoj..
Jutri se odpravljamo k prijateljem na silvestrovanje, tam bodo skomine na preizkušnji.
Bralki iz Kranja pa le to, da je to tema
MOTIVACIJA ZA VSAK DAN, torej se oglašamo vsak dan, ja ker nam to pomaga. Iskanje bljižnic in sprememb brez truda pa žal ne gre. Mi nimamo čarobne palice. Zato vaša slaba volja in negativna energija ni na mestu.
Lahko pa razberem, da vam ne gre po planih,..zato se pa lahko pridružite nam, in dnevno sporočate, kaj ste danes storili zase.
92kg. To je kg manj v decembru. Najprej sem malce razočarano pogledala na tehtnico, potem sem se pa zamislila, kaj vse sem jedla… Tehtnica ne laže.
Bilnca letošnjega leta je bil dojenček, ki mi je prinesel 13kg na 100kg podlge. Rodila sem pri 113kg.
Danes jih imam 8mesecev kasneje 92kg.
Si nebi mislila.To je vendar uspeh.
Cilj za naprej je enak. Ostati v tem še naprej in priti enkrat pod 80kg.
Punce hvala vam za motivacijo, res mi pomagate! Želim vam uspešno leto in močno voljo za naprej! Pa lep dan in lepo silvestrovanje!!!!
Pa poglejmo decembrsko bilanco:
teža ostaja nekje na istem kot konec novembra, kar je ok (sem pa že nov. šla 1,5 kg gor) in sem sedaj na 73. Miganja je bilo dec. nekaj manj – 45 min/dan je povprečje.
Pa letošnje leto? Pod črto 3 kg manj kot v začetku januarja. Pa še ena pomembna stvar (vsaj zame) – tale minus na tehtnici je posledica spremenjenega načina življenja. Seveda sem že kdaj v preteklosti bolj mimogrede shujšala, pa potem še bolj mimogrede nazan dobila kilce. Tako da, Bralka, upam da boš vseeno uspela v teh “brezveznih” postih izluščit, da vse tule delamo na dolgoročnih spremembah. Ni pa to enostavno. In ne vem, če lahko tudi po večletnem stopnjevanju svoje telesne aktivnosti, z gotovostjo trdim, da je to to, da sem not. Bojim se, da me spet ne popade “lenoba”, ko padeš v tiste dneve, ko te prav briga za vse in delaš svojemu telesu le škodo. Ali pa da (bognedaj) pride do kakih zdravstvenih težav. Torej delamo na sebi, utrjujemo samodisciplino in z malimi korakci delamo na doseganju ciljev.
Doječa, za letos si lahko čestitaš, vključno z decembrom. Štefka, ko si oddahneš, veš kje nas najdeš. Konec koncev je to “tvoja” tema 🙂 Morda nas v 2019 spet obišče Matruška, da gremo končno skupaj pod 70?
Dobrodošle pa ste zihr vse, ki vam motivacija v tem smislu kaj pomeni. Srečno in na zdravje 🙂
Drage dame!
V Novem 2019 želim vsem skupaj in vsaki posamezno dosego svojih zastavljenih ciljev, čim več zadovoljstva, toplih in mirnih dni, ljubezni in razumevanja do sebe in drugih, notranjih moči za premagovanje ali sprejemanje izzvov, ki nam jih življenje naloži. Veliko zdravja, izpolnjenih želja in nežnih trenutkov.
Vse dobro Ladies!
Mirjana
Punce moje drage! Ste mi kar pri srcu, priznam, čeprav vas ne poznam 😉
Naj bo današnji večer lep in vsi naslednji tudi. V 2019 bo vse drugače, vse bomo oblekle manjše hlače, hihihi.
Sem dobila en super truper planer in v naslednjih dneh bom napisala cilje za 2019, potem pa v akcijo.
Skrb za sebe, ščepec discipline, dobro hrano, gibanje, dobro družbo, pridne otroke, mir v duši… Vse to in še več želim sebi in tudi vam vsem. Se beremo tudi v 2019!
Doječa, sliši se, kot slda ste preživeli super večer. Sprehod, zgodaj spat, kaka kopel in si čist in. Sicer pa tudi včeraj nisi bila out 😉.
Mi smo se ogromno družili med prazniki, včeraj pa praznovali umirjeno družinsko. Zato smo bili danes že zgodaj na sončku in snegu.. Krasen dan. Upam da bo celo leto tako 😍
Danes se že držim planov, ki jih ne bom izpostavljala, samo javila bom ko bom uspela 😜. Verjamem da bo počutje boljše..
Srečno 2019!!!
Štefka, jaz s teboj!
Plank chellange 30 dni:
začnemo 2 x 30 sec, povečujemo postopno, počasi s kolen na stopala in po 30ih dneh 1min 30 sec?
lepo bodite punce!
M
Mirjana, to je 10 sekunda teden, če sem prav zračunala? Velja! Jaz bom ostala na kolenih še nekaj časa, zaradi težav z rameni. Ampak saj se bodo okrepile spotoma. Sem vesela, da bom imela dobro družbo. Prvi alt bo sigurno tudi zraven. Doječa? Mogoče še bralka iz Kranja? Pa še katera.. Lahko katera tudi svoj izziv zastavi, ampak se vključi v našo motivacijo 😉
Grem kar zdajle v akcijo, preden pozabim.. Evo narejeno.
Tudi jaz sem letos zelo pridna..
Včeraj sem večerjo spustila, ker je bilo res vsega preveč.
Danes še večji krog peš in vzpon.
Hrana pa zadovoljivo.
Plank, dolgo nisem vedela o čem se pogovarjate..mislim da je to tisto,kar smo na pilatesu vedno delale na koncu.. ko te pride popravit, ko ne delaš prav…
Jest se tu ne vidim, bom pa probala..
No naj dodam, da mi je mati danes rekla,da se mi vidi,da sem še shujšala..
To je super. Je pa res da se vidimo enkrat na mesec.
Kakšna nova članica??Bo kakšna nova družba takole na začetku leta???
Pridne bodite!
Drage dame in gospodje,
za oddajo Preverjeno pripravljamo prispevek na temo zasvojenosti s sladkorjem (hrano). če bi katera želala ali bila pripravljena podeliti svojo zgodbo za TV gledalce, vas vljudno vabim, da me kontaktirate na 040 520 257. Snemanje v ponedeljek.
Hvala, pozdrav
Mirjana
https://goo.gl/images/A2UFES
Doječa zate, slikica planka, deske. Jaz ga delam na kolenih.
Danes sem ga že naredila, 2×45 s. Kar gre.
Ostalo sem tudi pridna. Spremenila sem prehrano malo. Zaradi počutja, ne hujšanja, tako da si ne obetam velikih sprememb na tehtnici, ker nisem lačna.
Prvi alt si z nami? Pri planku mislim.