Najdi forum

Motivacija za vsak dan!

Drage dame, se vam priključim ta hip… smučanje ni prineslo željenih rezultatov…:( Smo na vezi med prazniki. Lep teden vsem!

PhDc. Mirjana Franković, spec. dipl. oec. transakcijski analitik - psihoterapevtka I info@mirjana.si I www.mirjana.si I Pogovor pomaga. I 040 520 257

Štefka nikar nas zapustit, se slišimo ko bo čas.. Verjamem, da je vsega polno. Jaz na porodniški imam “cajt”..ko bom nazaj v službi bo ubijalski tempo. Imam zahtevno službo, odgovoren položaj, ojoj mi je kar slabo ko pomislim…
Zato sem si vedno govorila, da dokler sem na porodniški bom največ dosegla in se posvetila sebi..prvič v življenju vztrajam 8mesecev, čeprav mi zdaj ne gre najbolje, se borim.
Danes sem si kupila malce tesno tuniko, za motivacijo… Mi je všeč ožji pas, vsaj počutim se bolj suho v njej. Na hrib hodim..tudi danes sem šla. Hrana je bila ok.

Doječa, saj sem vedno nekje v bližini, kadar sem na računalniku, avtomatsko pogledam tudi forum, ampak so pa dnevi, ki kar zletijo in če hočem biti disciplinirana in v pomoč drugim se ne upam zavezat. Da ne izpadem potem neresna. RAje povem po pravici 🙂
Bo pa treba priti nazaj v ta film čimprej. BOm še enkrat prebrala MIrjanin članek o čustvenem hranjenju, poleti mi je zelo “sedel” in sem bila veliko bolj disciplinirana. Predvsem bi rada zvečer nehala jest preveč. PO celem dnevu, ko se zvečer vse umiri jaz napadem hladilnik. IN potem sem zjutraj prav slaba, me vse tišči. Ne vem zakaj se zvečer ne zmorem spomnit koliko bolje se počutim,če zvečer ne jem preveč. Danes je bil dober dan glede tega. Bolj lahek želodec pred spanjem..na tem bom delala tudi naprej. Oglasim se čimvečkrat. DOječa, bravo zate, super ti gre, sem vesela za vsako, ki začne na tak način skrbeti zase…to je prava pot. Vem, da ti bo uspelo.
MIrjana, kaj pa je bilo s smučanjem? Prelepo verjetno? 🙂 V dobri družbi je težje držati disciplino.

Pa saj sem vedela, da Štefka ne more brez nas. 🙂
Ni važno v katerem filmu si Štefka, pa kadarkoli ti uspe ostat z lahko večerjo ali z več gibanja, se pohvali in potrepljaj. Ni se ti treba nič zavezovat, če ti ni. Ni dolgo nazaj, ko sem bila popolnoma na tem(daljše obdobje), ko ti je cilj, da preživiš, ne pa potem še neke dodatne obveznosti…
Mene večkrat “rešuje” moj “osebni trener” – tako pravim psički, ki jo je pa res treba vsak dan konkretno sprehodit (smo si pač omislili bolj aktivno pasmo), tako da če že zaradi sebe ne (ja, tud jaz imam dneve, ko se mi ne da nosu ven pomolit), grem zaradi nje hodit.
Doječa, super je, da si na porodniški vzameš čas zase in greš hodit. Bravo, da si tako zorganizirana. Sama sem vsakič na porodniški vedno samo z vozičkom okoli šibala. Se pa spomnim, da je meni dojenje zelo pomagalo priti nazaj na predporodno težo. Sem pa začela res kile nabirat potem, ko se je začel tempo: mali otroci, služba (vključno z napredovanjem na odgovoren položaj), gradnja hiše… posledično večja napetost in več konfliktov z možem, pa sem se zatekala k dobri hrani. Sedaj je glede vsega (razen službe) mnogo lažje, otroci so vedno bolj samostojni, hiša stoji, z možem sva prišla do spoznanja, da sva si midva najpomemnejša, razvada s hrano pa je (p)ostala moja šibka točka. E, sem se razpisala 😉
Včeraj sem plavala eno uro in prej še hodila cca 3/4 ure. Hrana – skoraj brez kruha (sem bila na neki predstavitvi in so dobesedno silili s kruhki – enega sem vzela) in z 1 piškotom. Ker je bila druga hrana količinsko ok, sem čisto zadovoljna tudi s tem.

Včeraj hrana ok (brez kruha in brez sladkega), od gibanja cca 30 min hoje (po skoraj 11 urnem šihtu…). Zdaj pa že mal pogrešam kruh. Razmišljam, kako bi zapeljala, da ne bo čez praznike prevelik “razpust”. Samo gibanje meni ne odnese vseh viškov, ki jih lahko zmažem.

Dva dni sem malce grešila pri kosilu in se ne počutim dobro. Tudi vzponov ni bilo. Ampak telo se mora malce odpočiti se tolažim in malo pohecam.
Jutri spet nazaj v stare tirnice.
Je pa res lepo slišat pohvale ljudi, ki jih dolgo nisem videla, da izgledam dobro!! Ma kako to sede. Koliko vzponov in odrekanja…
Sama se še ne vidim tako, ker imam še voljo in energijo za hujšanje.
Dober dan je bil danes. Lahko noč!

Tako je Doječa, ko okolica opazi, sploh tisti, ki te spremljajo vsak dan, potem je res nekaj na tem.
Za včeraj še en dan brez kruha, od sladkega pa sem jo odnesla z eno giorto in enim presnim piškotom. Kar si ne jemljem za največje zlo, ker se sladko ponuja res na vsakem koraku. Od miganja včeraj tudi samo 30 min hoje.

Take sladke pregrehe so čisto normalne in brez slabe vesti.
Danes sem res non stop v pogonu, vzpon, družinski sprehod, pa z vozičkom en krog. Crknjena sem. Zdaj gremo iz hiše tudi ko je že tema, v škornjih, pelerinah,..nima veze…drugače bi mi samo po glavi skakali in risanke 24ur na dan.
No naj omenim, da je pa mene bolj presenetila “prijateljica”, ki izgubljenih 20kg ni niti omenila.

Priznam, da ni bilo tako težko speljat tale plan brez kruha in skoraj brez sladkega. Danes torej še en dan brez kruha, brez sladkega pa ni šlo – zaradi okoliščin pač. Si bom večkrat privoščila take dni 🙂
Sem pa danes poleg 30 min hoje, še eno uro odplavala.
Doječa, dobro sva zastavili in se mi zdi, da nama bo kar lepo uspelo speljat tale december. Sicer je še 10 dni praznovanj pred vrati, sam fajn je, ko se zaveš da boš preživel tudi če ne poješ vsega, kar je na voljo 🙂

Bravo prvi alt za uspešno odpovedovanje kruhu in cukru, kar tako naprej.
Jaz sploh ne gledam na te dni pred nami kot skušnjavo. Tudi če bo preveč hrane, bo najbolj pomembno da migamo.
Danes sem opravila nočni pohod. Ob 18ih sem štartala. Super je bilo.
Pot je osvetljena.
Danes sem spekla super potico, res je dobra, brez slabe vesti sem jo poizkusila.
Drugače pa je bil zelo lep dan, postavili smo drevesce, jaslice, pekli, peli, se kregali,smejali…

Danes čisto na off, nič miganja, pri hrani pa kar precej sladkega in kruh tudi za večerjo. Jutri je nov dan. Tud jaz bom kaj spekla, danes pa sem bila v pucanju in nabavi, zvečer pa še malo kulture.
Bravo Doječa za nočni pohod. Jaz se tudi kdaj podam takole ob luninem siju v noč. In še se bom, ker je res fajn. Škoda samo, da je tak jugo in nam je sneg pobralo. Ampak, tako pač je zadnja leta, da imamo topel Božič, potem pa marca zimo.

Včeraj spet samo pol ure hoje, pa precej miganja po hiši in maratonska peka piškotov. Hrana je bila sicer ok, razen nekoliko preveč degustiranja peke. Danes naredim še potico po skrajšanem šihtu, potem pa še ena hoja s psom (zjutraj sem že odkorakala 30 min).
Lepo preživite božične praznike.

Danes sem sicer bila zunaj, aktivna, samo večerja je bila obilna, malce alkohola…počutim se zelo slabo.
Lepe praznike tudi vam iz moje strani.

Jutranji vzpon na moj hrib, pridna, vse lepo in prav, popldan pa preveč hrane. Gremo naprej..
Dan je bil zelo lep, v krogu najljubših. Najlepši praznik je meni božič.
Pa še božiček me je obdaril..

Punce, da vas pozdravim in zaželim vesele praznike. Jaz imam rada ta del leta. Samo kaj, ko prehitro mine 😊
Aktivni smo kar, hrana pa presladka. Danes sem spustila zajtrk in je kosilo končno spet teknilo.. Bo treba večkrat.

Pozdrav tebi Štefka!! Hvala za lepe želje! Ja preveč dobre hrane povsod.
Kar pogumno naprej. Jaz se hladim, sem ravno prišla domov. Sem opravila vzpon. Sem bolj ali manj samevala.

Tako je, če ni plana…preveč jem. In manj migam. Tako je moje praznovanje in vem da se bo tole poznalo na tehtnici, na hlačah se pa že… Jutri grem na šiht. Rabim pavzo od lušnega 😉

Haha, prvi alt, bežiš od hrane.. Tudi jaz delam. In prav paše ne jest. Sicer pridem zvečer domov in bomo videli kaj in kako. Ampak sladkega danes še nisem 😊

Sem napisala cel roman in potem ne objavi mojega besedila.
Pa dajmo še enkrat..
Včeraj sem migala in se bremzala pri hrani, danes nič od tega.
Potica je romala v skrinjo, na varno.. Vsak dan kakšen košček mimo grede..
V ponedeljek se vagam da vidim s koliko kg štartam novo leto.

Kdo ne objavi? težave v delovanju foruma?
Bravo punce,
jaz tudi z vami! Pišem vse, kar zaužijem, pa ponovno sem začela trenirat.

Geronimooooooo!

Pozdrav vsem!
Mirjana

PhDc. Mirjana Franković, spec. dipl. oec. transakcijski analitik - psihoterapevtka I info@mirjana.si I www.mirjana.si I Pogovor pomaga. I 040 520 257

New Report

Close