Najdi forum

Motivacija za vsak dan!

Evo mene nazaj. Za silo sem se naplavala, vsekakor pa je lažje prenašati vročino v senčki ob vodi kot pa na delovnem mestu. Za dopust mislim, da mi ni prinesel sprememb na tehtnici, vsekakor pa bom delala na tem, da bo naslednje poletje raje s še kako kilo manj.
Vsem dopustnicam, uživajte, se tipkamo.
Aja, pa čestitke vsem vztrajnicam 🙂

Vidim, da je moderatorka na forumu. Bi morda komentirala naš klepet, če se skozi njeno znanje in oči res preveč trepljamo in tolažimo druga drugo? Ko boste utegnilo 😉

*utegnili

Ojla punce!! Oglašanje z dopusta.. Kok je to fan. Otroka sta že tako velika, da lahko kdaj pa kdaj knjigo vzamem v roko, noro!
Zanimivo, da na morju ni potrebe po sladkem in drugi običajni moji večerni hrani. To sem že prej opazila in tu bom začela..
Včeraj sem odprla forum in videla novo moderatorka in moram reči da sem Zelo vesela, da je prišla. Je prav zame 😂.

Prebrala sem njen članek…

“Če svojega notranjega ravnovesja (čustva in misli) ne zmorete doseči brez vključevanja hrane, imamo za vas razmeroma slabo novico: brez globljih osebnih sprememb prav dolgo žal ne boste uspeli nadzirati svojih prehranskih navad niti ob najbolj “učinkovitih dietah”z največjimi nutricionističnimi strokovnjaki.

Taki poskusi regulacije osebne teže pogosto propadejo, ker ponujajo logične nutricionistične nasvete, ki delujejo samo toliko časa, dokler imate popoln nadzor nad seboj in svojim hranjenjem.”

To je točno to, kar jaz žal ugotavljam zase. Sej to že vse vem, ampak je fino prebrat od nekoga ki se s tem ukvarja že dolgo. Tudi jaz sem veliko prebrala ampak še nisem našla rešitve (zase). Skratka zato vsi moji poizkusi po 14 dneh propadejo :)))) in zato sem nekje v tej temi napisala, da niham med “novo taktiko” in “težave moram rešit globlje”.

In ravno zato me “pogrejejo” komentarji v stilu “niste se še zares odločile”. Smo se… ampak ne gre po enostavni poti 🙂

Skratka vesela za “nov začetek” in vesela za nove predloge loteva ja mojih izzivov.

Punce, upam da tudi ve uživate, kjerkoli že ste. Prvi alt pozdravim vsaj tebe, vidim da si edina tukaj trenutno.

In ja, se strinjam s tabo prvi alt. Tudi jaz bi bila vesela komentarja moderatorke!

Pozdravljena dekleta!

Hvala za povabilo, moje “strokovni” filter zaenkrat zaznava obilo pozitivne vzpodbude in podpore in nobene potuhe ali kake druge navlake, česar se zelo veselim…:)

Bom pa še naprej spremljala in se vključevala s kakimi osebnimi izkušnjami, poročili ali pa zanimivmi novostmi.
Ladies, lep petek vam želim! M

PhDc. Mirjana Franković, spec. dipl. oec. transakcijski analitik - psihoterapevtka I info@mirjana.si I www.mirjana.si I Pogovor pomaga. I 040 520 257

uu kaj zamujam, super 🙂

Ja Štefka si dobro napisala, ne gre tako lahko. Sploh, če se nameniš raziskovati tudi v globino, kjer je izvor tega kar se odrazi navzven.
Nismo se odločile? Ha. Če se ne bi odločila, ne bi imela po dveh letih 18 kg manj. Res ni neke brzine, ampak če pogledam celotno sliko, sem uvedla mnogo sprememb, ki trajajo že dve leti! Naslov teme govori o motivaciji za vsak dan, ne za 3 tedne drastične diete. Vsak dan, do konca življenja, pa ne moreš biti 100% odločen kajne? Nihanje je normalno. Včasih kak dan, teden večkrat popustiš, pa potem spet ujameš ritem, teža pa mic po mic še vedno leze dol. Največji dosežek pa je, ko se otreseš tiste slabe vesti, kadar zanihaš. Meni je to pomembno. Da ni center mojega sveta, tisti grižljaj belega kruha, zaradi katerega bi nas nekatere križale tu gor 🙂
Sem že večkrat rekla, na cilju se vidim čez eno leto in meni tako ustreza. Tudi redila sem se približno toliko časa, kolikor časa zdaj zgubljam kg 🙂 Optimistično zrem naprej. Prejšnji teden sem kupila celo srajčko velikosti 38! Dober občutek. Nasploh je tole obdobje super.
Pred menoj so štirje dnevi tenisa, tako, da bo veliko miganja. Tudi s prehranjevanjem sem zadovoljna. Poskušam poslušat telo, da ga ne obremenim s preveliko količino. Ne gre vsakič, ampak vedno pogosteje pa. In spoznavam da tudi nekaj-urna lakota, ne pomeni britkega konca :). Sploh zdaj poleti je to lažje.

Lep vikend vsem! Mislim da bo kmalu nova najnižja teža na tehtnici, hura!

Maruša tole je pa vredno ponovnega locirana na forum 🙂 čestitke!! Nova najnižja teža in številka 38… Odlično!

Ga. Mirjana hvala za komentar. Vesele bomo vaših komentarjev in predlogov!

*logiranja na forum

P. S. Prvi alt, se bo treba registrirati na forum, potem ni teh zoprnih korakov pri oddajanju sporočil. Jaz moram spet najti geslo 🤔

Najprej hvala moderatorki za strokoven pogled na našo temo. Potem hvala Štefki, da se pridno oglaša z dopusta. In potem še hvala Matruška za tvoje izkušnje in čestitke za vse izgubljene kg ter novo stajčko sanjske velikosti. Bravo Matruška, bravo! Rezultat na tehtnici je nedvomno posledica tvojega odnosa do življenja. Pa še tako prisrčno si napisala dejstvo o kosu belega kruha in o tem, da nas še ne čaka bridki konec, če smo malček lačne na trenutke 🙂

Prvi alt a ne, da je dobro napisala naša Matruška. Bi vas prav rada enkrat spoznala, drage moje, take pozitivke bi bile sigurno super družba tudi v realnem življenju.
Tudi moj cilj ni ravno asketsko življenje. Vedno bom fehtala pri sinu sladoled za probat in jedla čokolade. V najboljših časih sem jedla vse, v normalnih količinah. Ko sem bila lačna sem jedla in ko sem bila sita, sem nehala (ali pa celo malo prej). Čisto enostavna enačba, dokler se ne vmeša en napačen vzorec in pobrklja zadeve 🙂

P. S. :na dopustu je vse tako lažje. Človek ima čas kakšno stvar sproti razmislit, ne pa bit na adrenalinu do večera, potem pa na avtopilota in z glavo v hladilnik. Škoda da dopust traja samo 14 dni… Ker bom spet pri moji zakleti 14-tici 😂😂😂

Res je fino bit v vaši družbi. Meni prijazna beseda pomaga, sploh pa pozitivna. Na forumu sem naredila prvo objavo ob začetku mojega “hujšanja” in neštetokrat mi je forum pomagal. Sploh na začetku.
Štefka kaj res že omenjaš konec dopusta? Prekleto hitro gre! In kako te razumem, glede vsakodnevnega tempa. Uživaj še dokler traja, ne misli preveč na vrnitev 🙂
Prvi alt ti si že zaključila z dopustom za letos?
Mi iščemo skrite kotičke brez mase ljudi (potočke, reke, gozne poti), da še malo okusimo poletne dni. Se priporočam za kakšno idejo. Potem pa v šolo in vrtec. Nove preizkušnje za vse.

Vikend je šel lepo skozi. Novi komplimenti v službi, pa so poskrbeli za lep začetek tedna 🙂
Kmalu se stehtam. Se še “korajžim”. Vreme ostaja idelano za tenis, tako da nadaljujem s tempom.

lp

Evo Matruška, seznam zate. Pa še za katero 😉

https://siol.net/trendi/potovanja/slovenski-biolog-razkriva-60-skritih-biserov-slovenije-ki-vabijo-na-enodnevni-izlet-intervju1-437704

Ja, Matruška, moj dopust je povečini zaključen, 14 dni v kosu je zame lep dosežek 🙂
Sem pa tja kakšen dan pa si še privoščim, sploh če je/bo vreme. Za vse želje uresničit pa žal vedno zmanjka časa. Mogoč bom morala za poletni čas izbrati poklic učitelja 😉
V realnosti gre precej dopusta tudi za delo doma oz. za dom (pospravljanje/čiščenje/beljenje, urejanje okolice, nabave, kaki zdravniški pregledi…) in sem vesela, da mi je uspelo v tem tempu najti par ur časa na teden za svojo rekreacijo. Veliko je k temu pripomogel tudi pes, ki je večkrat razlog, da se “mora” najti čas za hojo. 🙂
Drugače pa, naš družinski escape za en dan je Kolpa ali pa kak hrib v Kamniško Savinjskih Alpah, ki ni tako obljuden kot Julijci.
Štefka, ti mislš, da sem jaz pozitivka? Včasih kar strele švigajo iz mene 😉

Ok, jaz sem še tu, motivacije je tudi še za vzorec, bi pa bilo fino, če bi izpeljala še kakšen izziv. Drugače bom pozabila, da imam namen zgubit še kako kilco.
Je še kje katera? Še uživate poletne dni?

Evo mene! Sem našla svoje geslo :-))))
Torej prvi alt, dajva nekaj naumit! Tudi jaz rabim eno konzistenco.
KAr se hrane tiče sem zadovoljna, že od dopusta naprej. Še vedno mi uspeva malo ustavljat svoje čustveno hranjenje. Ne spomnim se, kdaj sem nazadnje pojedla preveč zvečer. Če pomislim sigurnmo več kot 14 dni, juhu! Hvala tudi MIrjani za članke in predloge. Zame je že to zavedanje kaj počnem veliko. Ker se ustavim. NOčem jest iz napačnih razlogov. IN pač ne jem. Že to, da se vprašam, kaj mi je, da bi zdaj kar jedla, naredil klik. In ko ugotovim, da sem živčna, ker me otroci ne ubogajo (npr), se ustavim in ne pustim, da je to razlog za neki nest v usta. Upam, da se bo tako tudi nadaljevalo.

Torej prvi alt, vem, da nisi popolna in vedno pozitivna..nihče ni. Si pač samo človek 😉 DAješ pa tu na forumu od sebe dobro energijo in sem prepričana da v realnosti tudi (z izjemo tistih strel 😉

Jaz bi se spet malo zaobljubila, da bom migala. To mi zdaj definitivno manjka. IN si želim. POmoje bo sprehod 30 min plan za ta teden. In to je to.

Kaj boš ti počela? IN kaj ostale?

O, super Štefka, da si si oglasila in da si še za stvar. Tole čustveno oz. impulzivno prehranjevanje tudi meni maje dobre navade. Kar dolgo sem se držala, v zadnjem času se večkrat zalotim, da jem zaradi stresa oz. imam neke prigrizke. In kot vedno ugotavljam, da hrana ni pomagala, pomaga pa fizično delo ali hoja. Pravzaprav sem se spet znašla sredi gužve, tako v službi kot doma in letošnja jesen je/bo že sama po sebi izziv. Delam na tem, da najdem v vsem skupaj čas zase, poleg hoje še kaj, kar me bo sproti držalo nad vodo. Več humorja? Fino bi bilo, če bi znala resne situaciji večkrat videti iz drugega zornega kota. Tvoj stavek Štefka, v eni drugi temi, mi je dal energijo – projekt plaža 2019 🙂 Zmagovalna motivacija 🙂
Kakšnih konkretnejših načrtov za hujšanje zaenkrat nimam, želja, da zgubim še kako kilo pa ostaja.

Pozdravljene punce! Morje je za nami, s tem pa tudi malce drugačne prehranjevalne navade.
(Verjamem, da bom drugo leto 2019 z več samozavesti stala na plaži v kopalkah.
Še vedno se počutim grozno. Še poln trebuh strij, 1cm širokih. Ja dobila sem najhujšo obliko strij,. Zdaj počasi izgubljajo barvo. Res ne prenesem, da na plaži kdo leži ob meni, kaj šele za mano!!
Odhod v morje je najhujši!
Ampak z otroci in vozičkom pač greš na dostopno plažo. Tam je pa pač gužva.)

Trudila sem se pri prehrani kar se je le dalo. No na tehtnici je ostalo na 97kg.
Kar je super, da ni šlo gor.
Počasi bo čas za aktivnejše športanje. Do sedaj le vozičkanje in prehrana.
Minus 16kg od poroda v 5ih mesecih.
Zdaj pa naprej. Motivacijo mi dajate tudi ve! Padle so tudi že pohvale, ampak ob takem višku kilogramov se še ni za hvalit.
Sploh ne znam rečt hvala. Ker se ne počutim drastično bolje, bolj vitka…
Ogromno dela na sebi me čaka.
Pogumno naprej vsem skupaj.

Doječa, 5 m po porodu se ne smeš sikirat zarad strij. Na te pa res ne vem, če imaš kaj vpliva.
Glede kg pa, glavno je, da gre navzdol. Štefka je dala dobro motivacijo s plažo 2019 – do takrat so vsi cilji (na katere lahko sami vplivamo), dosegljivi.
Jaz sem se avgusta malo manj trudila okoli hrane (oz. se sploh nisem), pa še v zadnjem ternu sem imela nekaj slabih “momentov”, ki se mi očitno poznajo. Smo zadnjega, stopila sem na tehtnico, ki kaže 72,5. Glede na to, da je moj osnovni cilj držat težo do 72 kg in s tem, da stremim priti pod 70, moram takoj prijet bika za roge. Operacija: “cukr stran”.

Pohvale tebi prvi alt, 72 kg se sliši sanjsko! Če te smem vprašati koliko si jih pa izgubila ter v kolikšnem času? Tudi ostale se malo pohvalite.
A je zdaj to to? Se počutite samozavestne, lepe,..
Projekt plaža 2019 se nadaljuje. Sem zraven.
Zanima me še, kako se vam ki ste že dosti shujšale sčisti koža, saj vemo, da ne na stegnih in še kje radi naredijo kakšni fleki, mozolji,..ali to z hujšanjem izgine?
To je še ena nadloga,ki me grozno moti..
S septembrom pa na nove zmage.

New Report

Close