Najdi forum

Motivacija za vsak dan!

Anabina, če sem iskrena zaenkrat predvse gledam, da se zvečer nekih oh ne najem na polno. Bi pa po tvojem receptu zihr še kaj dol dpravila. 🙂

Ja saj, to je ze ogromno, jaz sem rabila kar nekaj casa, da sem skenslala vecji del OH iz vecerje, ki je moj glavni obrok.☺

Živjo punce, javljam še 1 kg minusa, skupaj 14. Zdaj me od prvega velikega cilja loči samo še ena slaba kilca. Držim pesti za vse nas! In lepo bodite čez vikend 🙂

Bravo Greeny!!

Evo me nazaj. Sem se naplavala, ne glede na muhavo vreme. Na trenutke je bila voda bolj topla od zraka, kar pa ni problem. Hrana? Jedla sem tako kot mi je pasalo in ob tem upoštevala nekaj dobrih navad iz zadnjega obdobja. Če pa začnem naštevat svoje grehe (sladoled, pivo, kruha …) bom pa s tem samo dražila tiste, ki jim gremo na živce s svojim bodrenjem tukaj 🙂
Tehtanje bo v petek ali soboto, pa da vidim, če solidno držim vajeti v rokah.
Plan za poletje? Držati težo na 72 oz. do 72 kg. Veliko plavanja – morje, reke in kako jezero, hoja in pohodi, vključno s kakšnim hribom, lahke večerje in odmerjeni obroki, pa tudi nekaj sladoleda in kako pivo oz. vinček.

Greeny, bravo, bravo.
Drugače pa – tudi ostale ste šle malo v ilegalo, ane? Se pripravljate na konec tedna?

Zdravo. Rabim malo brce v rit pa sem se odločila da bom malo pisala da bo večja motivacija glede na to da se drugi vidite. V zadnjih štirih mesecih sem se spet zredila. Velika sem 173 cm in včerajšnji pogled na tehtnico 80,5 ni bil najbolje sprejet. Nikoli nisem bila neka suhica saj so mi nosečnosti vedno prinesle kar veliko kg. Uspelo mi je shujšati že na 75,9 kg a zdaj sem spet na 80. In zdaj sem se odločila da resno začnem paziti na prehrano saj uživam veliko preveč sladkarij. Upam da nisem dolgove žila ampak morala sem se izpovedati. Lepo bodite in uspešno izgubljajte kg se naprej

Najprej opravičilo, ker se lep čas nisem javljala. Za mano je precej divje in stresno obdobje, sem pa vas vseeno prišla pogledat, za pisat pa je zmanjkalo volje, motivacije in konec koncev tudi časa. Glede na to, da ste bile vse pridne, vas moram najprej pohvalit, vesela sem, ker se je tudi PK oglasila, pa tudi sicer vam ni bilo ravno dolgčas, saj ste imele kar nekaj »zunanjih obiskovalcev«.
Ne glede na vse, moj cilj ostaja še naprej isti: nekako pasti na 55 kg. Dejstvo je, da so tile 4 kilogrami hudo trdovratni, pri meni zanihajo +2 (ko ne pazim) do -2 (ko sem lačna). Od 57 do 55 pa ne gre za živo glavo. Tehtala se bom konec meseca in javim kje sem. Mi gre pa trenutno kar se hrane tiče ok.
Prvi alt, moji načrti so nekako podobni tvojim, v smislu, da se ravno vsemu pa tudi ne nameravam odpovedat, pa tudi če sem zato koza neumna:).
Drage moje punce, čestitke vsem za doseženo, predvsem pa za vztrajnost in hvala za pozitivno energijo, ki jo širite.
Sem nazaj, se bom poboljšala in se potrudila, da se večkrat oglasim.
Obupanka, dobrodošla, ampak daj, spremeni ime, obupanka ne zveni dobro. To naj bo za začetek, potem pa samo pogumno!

Lepo maiaS, da si še tu. Sicer sem ti že večkrat rekla, da si ti na res nizkih kg, vendar sama veš, kdaj se najboljše počutiš. Meni je drugače čisto ok, če grem malo lačna spat, tekom dneva pa bolj težko funkcioniram brez hrane ali pa samo ob “pusti” solati.
Obupanka, javljaj se tule, piši, kar te je volja, zapiši vsak dan, ko ti bo kaj uspelo pokljukat, pa magari, če boš “samo” pol k. kruha ali pa žlico krompirja manj pojedla kot sicer… mic po mic, boš videla, da bo šlo dol. Tu je morda včasih res malce zatišje, ampak se običajno najde vsaj ena, da kaj odgovori. Pa glavo gor, ne obupat, tudi če gre vse bolj počasi 🙂
Anabina, Štefka, Matruška – zagotovo vse v polnem zagonu, ane?
Greeny – kakšen je tvoj “recept”, da greš lepo kilo po kilo dol?

Jaz u bistvu sem res pridna, samo javljam se bolj malo. Mislim pa da bo -2 komot dosegljivo. Tehtamo se v soboto 🙂

V soboto??? :O

Včeraj smo se vrnili iz krajšega dopusta. Tudi če do sobote pijem samo vodo, ne bo popravljena škoda 🙂 Vseeno bom stopila na tehtnico v soboto, da bo brca za naprej. V kampu je pač lažje odrezati kos kruha, kot hodit pomivat vsak lonec sproti 🙂 Kakorkoli, danes sem nazaj na prehrani pred dopustom. Veliko zelenjave, nič mlečnin in manj OH. Tudi tenis je že v planu. Pa kakšen klanec bom dodala.
Sem pa veliko bolj zadovoljna s slikami iz zdajšnega dopusta, kot iz lanskega. Je kar razlika, komaj čakam prihodnje leto :).
Veseli me, da ste ostale med tem časom pridno delale v pravi smeri.

Pa smo že čisto pri koncu junija.
Moj zadnji teden glede prehrane ni bil ravno dieten (Matruška me zihr razume), sem pa kar nekaj preplavala tako da je št. na tehtnici ok, torej zame v juniju -0,5kg, kar znaša danes zjutraj 71,8 kg.
Pri lahkih večerjah mi gre zadnje čase bolj tako-tako. Vidim pa, da sem se po ne vem kakšnem čudežu “ubranila” potrebe po sladkem. Vseeno je bil včeraj po dolgem času tisti napad na sladko, posledica stresa. Že zjutraj sem bila čisto gotova na šihtu in sem si poleg konkretne malice privoščila še piškote… Seveda piškoti niso rešili problemov, počutje je bilo pa po teh sladkarijah še dodatno brezvezno. Dosti bolje bi bilo, da bi si en čaj skuhala – itak je tako vreme, al pa da bi šla med malico na en sprehod. Upam, da me drugič kliker pravočasno prav usmeri.
Štefka, bravo zate in sem vesela skupaj s tabo, da ti bo tako “enostavno” uspelo doseči junijski cilj.
Matruška, tud jaz se letos boljše počutim v poletni garderobi kot lani. Res fajn občutek 🙂
Mi pa en škratek zadaj pravi, da bi lahko še malo dol spravila, da bom čisto ok, tud če bom imela pod 70 kg. (Uau, a sem to res napisala? Zdaj se bo treba pa menda še tega cilja lotit, al kako… mic po mic? mogoče………..)

Bova prvi alt, prilezle pod 70. Ni vrag da delamo na tem. Mic po mic meni paše. Vsake toliko časa osvojim novo “zdravo” navado. Zdaj sem v odbobju ko že lep čas pijem samo črno kavo. Pa si misliš da tista kaplja mleka ni ne vem kaj. Ampak vseeno je spet en korak.
Se je pa poznala slabsa prehrana na dopustu, vceraj na tenisu. Ni bilo tiste lahkote. Jutri bi moralo biti že bolje.
Kje ste punce? Štefka daj nam malo vetra, s tvojim junijskim minusom! 🙂

Zivjo. Jaz se priblizujem koncu dopusta. Je bil tako na hitro splaniran☺. Veliko plavanja in hoje kar se hrane tice, pa na morju nikoli nisem komplicirala. Uspelo mi je ze pred dopustom skenslat tri kg, po obcutku sodec jih nisem dobila nazaj. Vsak dan preplavm cca 1.5 km, 1 do 2 uri aktivne hoje, v glavnem cista uzivancija. Se javim ponovno, ko pridem do tehtnice…uzivajte!

Smotana!!! Pozabla se stehtat zjutraj..bom zvečer poskusno stopila, jutri pa javim pravo cifro 🙂

A ostale boste prestavile cilj na julij? :-)) v juliju jaz ciljam na novih -2 do -3.

Ja štefka, jaz prestavljam cilj. Sem se tehtala danes. Pa je tista junijska kila, ki je bila izgubljena, prisla nazaj. Ni se mi potrebno čudit. Mi je vse jasno 🙂 ja malo mi je žal, ker sem jo tako poceni zapravila. Je pa dobra šola za glavni dopust, kamor bom seboj spakirala še disciplino in zmernost (če bo prostor v avtu;)).
Čestitke vsem, ki ste uspele pridelat minus!

Evo me, -2,1 kg. Zadovoljna. Ampak še daleč od cilja, tako da grizem naprej.
Danes poskušam dan brez glutena in sladkorja. Pa da vidimo 🙂 BO katera z mano? Če bo ok, potem bom kak teden na taki dieti.

Štefka, kot rečeno, čestitke za dosežen cilj. Brez glutena? Niti si ne predstavljam, kaj bi ti bilo. Sladkor mi je pa zadnje čase tako lepo uspelo zmanjšat, da se bojim, da bo kak bumerang priletel, če se mu popolnoma odpovem (opažam, da pri meni ta popolna odpovedovanja tako funkcionirajo).
Anabina, uživaj še za nas, pri taki količini hoje in plavanja je počutje zihr odlično.
Matruška – res, te izgubljene kilce se mimogrede vrnejo, če malo popustimo. Greva potem lovit 6-ko spredaj? To bi bilo lahko zabavno 🙂
Sicer pa je za mano en zelo družaben vikend, s kar nekaj rujne kapljice in nekaj več hrane (ampak vseeno ne “totaln razpust”), pred mano pa en konkreten izziv, saj imam prošnjo, da napečem piškote za eno večje praznovanje. Tole bo res izziv, da vidim, če bo šlo po planu, da bodo drugi degustirali oz. bo to okušanje res samo zgolj nujno potrebno.

59,4
Če bom tako nadaljevala, bom tudi jaz imela kmalu spredaj 6.
Sicer pa čestitke vsem, ki ste dosegle cilj, jaz sem v skupini, ki ga prestavlja v julij:)))).
Ne vem, tale junij… Hvalabogu, da ga je konec. Preveč dela, preveč stresa, nobenega časa zase. Zdaj se zavestno ustavljam, čeprav priznam, da težko. Toliko vsega je…Vedno je nekaj…Samo še tole, samo še ta teden zdržim, samo še do srede, samo še…In mine mesec, mineta dva, trije. In zvečer, ko utihne telefon, ko ne letijo mejli vsakih 5 sekund, se pojavi lakota. Jem prepozno in preveč. In se poleg vsega, sekiram še za to.
Potrebujem malo več časa zase. Vsaj kakšen dan dopusta. Potrebujem 30 stopinj in več. Kje si, poletje?

Živjo punce, moj prvi veliki cilj je dosežen: teža pod 100 kg in 15 kg minusa zaenkrat. Ful sem vesela, da mi je ratalo!

Prvi alt, jaz imam še toliko viška, da mi zaenkrat niti ni kaj posebej težko izgubljati približno kilogram na teden. Nimam kakega posebnega recepta. Kolikor se da, v nekih razumnih mejah, se izogibam predvsem industrijsko predelani hrani (razne paštete, salame, hot dogi, čipsi, bel kruh, kupljeni piškoti, pudingi itd.). Jem manj kot prej, valjda :)) Bistveno manj sladkarij. Sem in tja si privoščim rebro čokolade ali pa kos doma narejene sladice na kakem obisku; jaz sem jih zaenkrat kar nehala pečt. Namesto tega imam sadje z domačega vrta. Mesa, jajc in mlečnih zadev jem tudi čedalje manj. V glavnem rastline – zelenjavo, žitarice, stročnice, olivno olje… Večinoma imam po tri obroke na dan, včasih še kako malenkost vmes, če sem lačna. Kuham si tudi za v službo. Zajtrk sem ukinila in ga čisto nič ne pogrešam. Pijem vodo ali pa nesladkan čaj. Poskušam se tudi navadit na kavo brez sladkorja, pa mi še ne gre, ampak več kot dveh na dan itak ne spijem. Toliko, kar se hujšanja tiče. Drugače pa poskušam dovolj spat (kar je moj večni problem) in bit čim bolj telesno aktivna.

Me pa trenutno bašejo čisto druge skrbi v življenju in velikokrat se počutim temu primerno malodušno in potrto. Definitivno mi pomaga, če takrat naredim kaj dobrega zase. Sprehod, branje… Rada bi se navadila vsak dan meditirat, ker verjamem, da lahko to ful pomaga. In v bodoče se bom potrudila tudi večkrat tukaj oglasit. Torej, se beremo že jutri. 🙂

Bravo Greeny! 15kg ni mačji kašelj. Všeč mi je tvoj pristop. Sliši se skoraj lahko 🙂 Pridna si, z ukinitvijo industrijsko predelane hrane pa na super poti, ne samo do nizje teze, ampak tudi do zdravja. Kar oglašaj se pogosteje, je super prebrat kako fino tečejo zadeve. Uspešno naprej.
Pa tudi tebi Štefka čestitke! Kraljica junija! Bravo.
MaisaS, saj bo prišel tudi tvoj čas. Ko te berem, ugotavljam, da si polno zasedena. Seveda je potem težko “pametno” jest. Priprava domače hrane terja svoj čas, prav tako pomembno pa jo je tudi v miru pojest. Tega se tudi jaz še učim.
Pri meni je danes ok dan. Brez traparij in zmerno. Tak je plan tudi za naprej. Se beremo.

New Report

Close