Najdi forum

Motivacija za vsak dan!

Ne obupat nad nami prvi alt! Saj smo tu s tabo! Evo, obljubim, da se javim vsak dan!

Pol ure branja na dan bo moj prvi cilj. In sprehodi/koraki ostajajo. Do konca maja praviš? 25 dni…super! Gremo!

Vsega lepega je enkrat konec. Tudi mojega dopusta. Počasi se bo potrebno vrniti v ustaljen ritem vsakdana. Je pa pasal tale morski odklop, se moram tudi pohvalit, da sem bila pridna, kar se tiče gibanja. Se je nabralo prehojenih kilometrov in ur tenisa. Hrana pa…odlična. Danes bi sicer morala biti polna novih moči, pa me precej zdeluje M. Bo minilo tudi to.
Prvi alt, prejšnji mesec sva bili obe pozitivni. Se bova potrudili, da bo tokrat drugače, kajne? Se ti bom pridružila pri izzivu 5x na teden, samo, da jaz bom klestila popoldanske OH in kruh. Pa da vidiva kakšen bo rezultat.
V enem od postov si omenila Camino, mi je kar srce zaigralo. Sanjam že nekaj let. Pa ti? Bi šla?
Matruška, upam, da si ok z zdravjem, jaz pridno treniram, moram pa priznat, da sem izven prave forme.
Štefi, pohvale za izpeljan izziv s koraki in post. Bravo!
PK, oglasi se kaj, kako ti gre?
Vsem želim lep teden. Še 12 jih je ostalo do dopusta :).

Štefka, saj nisem obupala, sem pa seveda vesela, če se še katera kaj oglasi in kar več volje dobim 🙂 Torej maja bomo še “zdržale” skupaj na tejle temi.
Za sobotno večerjo kljukica (kos sira), včeraj pa prvi bonus glede večerje. Miganja precej prejšnji teden, od rekreacije “samo” 5 h, vendar je bil teden tako fizično delaven, da sem bila včeraj totalno na off z močmi.
MaiaS – dopusti so res krasna stvar, sploh če res služijo oddihu. Camino me občasno zamika, vendar zaenkrat ne še tako močno, da bi se resneje ukvarjala s to mislijo. Občudujem pa vse, ki jo dejansko prehodijo. Ali pa tisto pot, o kateri piše avtorica v romanu Divja. Tam pa bi tud kile dol letele in to brez ukvarjanja s hrano in tehtnico ;). Ampak maja bova tud midve spet pridelale minus, ane?

Ste šle že kdaj okrog Žice? Jaz grem vsako leto. Za zdaj si še ne predstavljam, da bi takole hodila en mesec vsak dan 🙂

Joj, zmanjkalo 300 korakov do 8000. Brala pa sem danes, celo več kot pol ure! Jutri pa še koraki!

Štefka, na dobri poti si.
Zame tudi včeraj samo pol ure jutranje hoje. Za večerjo pa malo sira in jogurt.
Jaz tud čakam, da me spet prime bralna sezona. Pri meni prihaja to v intervalih, običajno v globoki zimi in sredi vročega poletja (ko itak ne moreš kaj pametnega počet).
Letos moram nabavit kopalke, sam če jih grem zdaj, pol pa še shujšam, bom spet brez njih… No tud kakšne hlače bi mi še prav prišle. Bom počakala do konca maja, da vidim, kaj bo. Kako pa ve rešujete te zadeve?
Žica – verjetno misliš pot okoli Ljubljane. Ne, nisem bila še na njej oz. v študentskih letih sem imela del te poti za sprehajat se. Ja, se tudi meni zdi konkreten zalogaj ta Camino, razen če bi imela več kot en mesec časa zanjo. Bi bila zaenkrat vesela že, če bi imela več časa za naše hribčke. To me tudi nafila z energijo.

1/25 dan se ni ravno izšel po planu. Upala sem, da bom zdržala brez večerje, potem pa ob 20:30 plenila hladilnik. Saj ni bilo količinsko veliko in res majcen košček kruha, ampak vseeno nisem zadovoljna. Gibanja nič, katastrofa.
Prvi alt, pozabila sem ti povedat in se zahvalit za knjižno priporočilo-med dopustom prebrala Ladijske novice in Modro okrasje. Prebrala tudi Midva, avtorja Davida Nicollsa-priporočam.
Nekaj pomladnih kosov sem nabavila prejšnji mesec, je bilo nujno in sem zadovoljna. Če bom pa shujšala, si bom dala pas, da mi ne bodo padle z riti, zaenkrat se še ni za bat. Bolj me skrbi, da mi ne bodo prav krila in obleke, zato moram dat kakšno kilo dol. Kopalke vedno kupim tik pred zdajci, tudi letos ne bo nič drugače. Upanje umre zadnje :).
Na poti ob žici še nisem bila, dobra ideja, imam pa isti problem kot prvi alt-čas, oz. pomanjkanje le-tega.
Camino pa enkrat bo, če ne prej, ko bom v penziji. Zato je potrebno ohraniti kondicijo in se pripravljati že danes.
Lepo bodite.

ojla, jutranji “trening” je za mano, danes sem imela kar tempo.
Včeraj pa sem oddelala še eno pol urno hojo (skupaj 1 h z jutranjo vred), potem pa sem si po 3 tednih privoščila še plavanja eno uro. Uf, kako hitro je spet plavalna kondicija popustila… Se bo treba večkrat potrudit in izkoristit še teh pa dni, ko bo bazen še odprt za rekreacijo.
Hrana – večerja ok oz. je nisem niti imela, ker je bilo kosilo pozno. Sladko pa… kaj pa vem, zakaj sem morala po kepici sladoleda še 2 piškota pojest… Recimo, da sem ju s plavanjem pokurila. Trenutno imam kar voljo in upam, da me le ne mine pred koncem meseca, tako da bom z veseljem stopila na tehtnico 🙂
Gremo punce, tipi top bo poletje in bo pasalo imet kako kilo manj, ko bo spet pasja vročina.

2/25 za odtenek boljši dan. Vsaj prepozno nisem jedla in pazila sem pri količini. Od gibanja samo manjša dela na vrtu, če to sploh šteje. M je mimo, tako, da izgovorov nimam več. Pogledujem proti kolesu, počasi bo potrebno pričeti z nabiranjem kilometrov. Saj v teoriji vse vem kaj moram, realizacija pa strašno šepa.
Prvi alt, vesela sem, da si tako pridna in motivirana, upam, da se nalezem od tebe in se bo tudi pri meni obrnilo na bolje.
Lep dan vsem.

3/25 pica, pivo. Meni ni pomoči.

Seveda nam bo uspelo skupaj. Saj imamo vse dobre in slabe dneve, ali pa vsaj trenutke.
Zame npr. včeraj večerja ok (kislo mleko in košček sira), ampak na šihtu pa čokolada… (se ni ustavilo pri 3. koščku, sem pa “iskala” koščke z več lešniki). Odmigala sem skupaj 60 min hoje. Moram pa priznat, da sem bila včeraj kar lačna po tej večerji in bi z veseljem še kak košček kruha zraven ali pa ajdove žgance, ki so ostali od južne (in jih je škoda vstran vreč)… Ampak se splača ustavit (in super je, kadar nam rata)… Danes zjutraj sem eno krilo na brzino pomerila in mi je spet okej – jeee 🙂

Saj drugače vsaj pokukate sem, ane? Vas pogrešam… evo za danes – moji grehi so: spet cukr (5 piškotov). Upam, da vsaj balansiram skupni vnos kalotij s svojo večerjo. Danes za večerjo motovilec s fižolom (in 1/3 grisina…).
Miganje: cca 40 min hoje

Prvi alt, saj ti gre super z večerjami!!
Jaz sem v takem tempu, da sem komaj nad vodo. Zdajle sem drgnila kopalnico, ker drugače mi ne bo uspelo vsega urihtat pred vikend praznovanjem…
In zanimivo, ob takem tempu, jaz ok funkcioniram. Hrana super, malo lačna in ne iščem dodatkov. Ko se bo tempo umiril bo pa vse za nazaj 😉

Tudi 2 treninga sem opravila v tem tednu, una ta prava, končno. Imam musklfiber… tudi zato jem bolje..
še na sprehodu sem bila zvečer. Čist divja 🙂

Berem tudi, vsaj mslo strokovne literature, tudi če ni pol ure..

4/25-ni kaj napisat. Razočarana sama nad sabo. Zdaj pa dovolj!
Prvi alt, ti si lokomotiva, ki vleče naprej. Štefi ti ok sledi, jaz pa zelo zaostajam za obema. Se bom poboljšala, obljubim.
Delovni teden se končuje, upam, da bo vreme solidno zdržalo, kar nekaj dela me čaka okrog hiše in končno bi šla rada na kolo. Plan je, bomo videli kako bo.
Za začetek pa moram nujno poštimat prehrano, ker tole je šlo čez vse razumne meje.
Lep vikend vam želim!

maiaS, saj bo, tudi tebe bo spet prijelo na polno, boš videla. Saj toliko se že vse poznamo, da vemo, da je treba krize prebrodit, pol pa spet po gasu. Sem kar dolgo “čakala” ta trenutni klik in upam, da bo trajal čim dlje (faj bi pa bilo, če bi za zmeraj, ane?)
Štefka, super, pridna. Seveda, ko gre, gre. 🙂

5/25 včeraj malo boljši dan, kot predhodni. Ne dober, se pa premika na bolje. Danes zaenkrat vse ok, vrnila se je tudi motivacija.
Lepo soboto vsem!

Delovna sobota..sem pucala, da sem skor krpo znucala :-))) pa pekla. Vse je ready za praznovanje jutri. Migala razen pucanja nič. Jedla ok, lahko bi spustila en kornet. Brala nič. Hja, u bistvu se nič nimsm za hvalit, občutek je pa vseeno dober.
Pridne ste! Dajmo bit zadovoljne z nedeljo..mislim naredimo tako, da bomo lahko 😉

6/25 v splošnem zadovoljna. Bi se dalo pa tudi bolje, seveda. Dajmo danes naredit tako, kot pravi Štefi.
Štefi, lepo praznujte, ostalim pa lepo nedeljo.

Se strinjam, moramo kar poskrbet zase, da smo zadovojni oz. si naredit lep dan. Tud jaz sem imela včeraj tisto bolj konkretno večerjo (mi je ratalo en tak slasten kruh speč – z dodatkom skute, vendar zaenkrat po planu. Včeraj tud za sladkim nisem stikala, sem pa vseeno “dobila” en kornet.

7/25 ni šlo po planu, ne tako, kot sem si želela. Škoda, pa še krivca nimam, da bi s prstom pokazala nanj. Počutim se, kot na gugalnici. Ne ujamem ritma, ampak bom. Saj bom. Jutri je nov dan.

New Report

Close