Sploh pa plavanje, pa to je super kurilec kalorij mar ni? Morda si pa zato malo bolj lačna, ker če greš že zjutraj na plavanje, ustvariš kar velik deficit, in potem telo kliče po hrani. Vsaj jaz sem po plavanju sestradana 🙂 Pa se najej do sitega ko prideš iz plavanja, dokler ne boš res sita, in potem morda ne boš iskala non stop še kaj za prigriznit do konca dneva? Mogoče bi ti to ustrezalo. Morda pa poješ premalo po plavanju?
O, Matruška, welcome back!
Prvi alt..vem… tudi jaz sem zluftala marsikaj že. Ampak tokrat imam zagon in naj traja..vsaj tokrat..saj me že poznaš, ponavadi zdržim nekje 14 dni.
Te pa čist “čutim” kako je s tem, k neki bi, pol pa vse na pol in pol si vse bolj razočaran nad sabo, pa nekaj probavaš na silo in si še manj uspešen in še bolj razočaran. Se mi zdi zelo pomembno, da si dokažeš, da zmoreš! Zato se mi zdi ta enodnevni post tako idealen. Je intenzivno, ampak je (samo) en dan…na koncu si pa ponosen nase! In potem, ko si dokažeš, bo lažje naprej. Če želiš samo povej dan, bom s tabo še en dan na postu. Pa sem prepričana, da ne bova same, ampak se nama bo še katera pridružila :-)))) Petek? Lahko se zmenimo tudi za sadni dan, če ti je lažje…
Hvala za spodbudne besede.
Matruška, plavam zvečer, zjutrj samo hodim. Zdi pa se mi, da bi lahko jedla non stop, v taki fazi sem….
Danes je bil dan brez prigrizkov, torej 4:3/21. Nič, par dni si bom vzela “mal frej” potem pa Štefka se morda zmeniva za en postni dan. Sam trenutno bolje da ne obljubljam preveč.
Prvi alt, tudi jaz sem v nekem čudnem, neugodnem obdobju. To, da mi nimam časa za kuhanje, se mi maščuje, ker tisto »nekaj na hitro« -ali še slabše- »dajmo pa danes pico«, ni dobro. Počutje je nikakršno, zvečer obležim in zaspim, namesto, da bi se šla na sprehod ali naredila karkoli dobrega zase. Včeraj sem vseeno šla ni pilates, pa mi je bilo vse skupaj v tako muko, da bi bilo bolje ostati doma. Tudi psihično sem na dnu, utrujena in naveličana vsega. Zdaj se mi to vleče že cel april, bojim se, da bom zavozila vse, kar sem dobrega naredila v času posta. NUJNO se moram spraviti v red, začela sem danes. Pomalicala sadje, popoldan pa bom pripravila šparglje. Hitro, zdravo in okusno.
Sem pa vesela za vse, ki ste res pridne in se trudite, vlečete tale naš voz naprej. Trenutno je to edino, kar me motivira.
Uživajte v lepih, sončnih dnevih!
11/21, 8000 korakov
Maias in prvi alt, saj bo minilo. Bolj ko nas boste brali, prej bosta zalaufali 🙂 Vaju pa čisto razumem, ker smo vsi kdaj v takem obdobju. S to razliko, da se jaz takrat ne javljam, ve pa se. Pa se mi vseeno zdi, da je boljša vajina taktika. Poskusita si določiti absolutni minimum za en dan. 3 vaje, ali en sadež ali en pripravljen obrok, ali 5 minut stretchinga zvečer…Mogoče pa poljubno dobro delo zase.
V vsakem primeru, bosta prevzele vleko našega voza, ko nam malo zmanjka motivacije. Trenutno sem vsaj jaz v super koži. Danes odkolesarila v službo in nazaj, 1,5 ure kolesarjenja. Prijetno utrujena. Nabralo se je vseeno tudi 8000 korakov in celo nekaj trebušnjakov. Ko gre pač gre…
Štefka vredu je. Po takem super tempu se prileže tudi lenobni večer. Tudi telo si lahko vzame off dan 🙂 Nič nisi zamudila. Otroci so te ogrešali če si bila dolgo v službi, pa so iskali pozornost na način, ki ga obvladajo- z nagajanjem 🙂 Danes pa skupaj na en lep sprehodek, pa bo vse spet v najlepsem redu.
Uzivajte v vikendu. Lp
No.. če ste sem zasledila nekaj slabe vesti iz vašega pisanja… danes sem gotovo zmagovalka. Ne pomnim takega OH dneva. Konkretna porcija špagetov, najprej mojih nedolžnih rjavih brez ne vem česa vsega :), potem pa še pospravljanje krožnikov za otroki, pa ostanek krofa za tamalo, enaka usoda je doletela še torto, potem sem dajala prat posodo in je bilo treba pobasat še ostanek špagetov, ker je bilo v pomivalcu prostora ravno še za to ponev! In da mi bo zagotovo slabo, še skodelica sladoleda! Tako. To je šlo čez. Veliko čez. Na take izpade sem zadnje leto pozabila, danes pa… In točno vem česa me je strah. Ker sem si prisegla, da z jutrišnjim dnem zaviham rokave s pisanjem diplomske. Kot da če pojem pol hiše bo to zoprno opravilo čudežno izginilo. No ni. Zdaj vem.
Jutri.
🙁
Danes “samo” pol ure hoje. Jutri pa nazaj k svojemu kontroliranju prigrizkov in zdravi prehrani (kot da sem že na cilju). Nadaljujem s štetjem tam, kjer sem končala. Bomo videli, če je bila pavza kaj koristna. 🙂
Štefka, maiaS, sta ok? Matruška in pravakava sta zihr na pravih tirih, dajmo se jima pridružit. 🙂
14/21, 11000 korakov
Večerni sprehod je fino pasal. Prvi alt, nisem čist ok. Saj se držim svojih sprehodov, ampak u resnici sem jih uvedla zato, da zvečer manj jem, da spucam glavo zunaj, namesto s hrano. Čez vikend sem ga kar biksala in sem posledično žalostna.
V petek je bil nek dogodek, ki me je potrl, v službi, brezvezna stvar, potem pa sitna doma in še tam kreg z otroci in to je zame dovolj, da me vrže iz tira. Vidim, da vso svojo slabo voljo rešujem na popolnoma nepravilen način. Ampak kaj, ko je to za nazaj tako enostavno vidit, na licu mesta pa ne.. In potem spet rabim par dni, da se sestavim.
Kaj čem, gremo naprej, ne bom se sekirala. Osnovni cilj je še v igri in ga bom speljala. Naslednjih 21 dni bom pa cilje dodelala 🙂
Sper da si nazaj s štetjem prvi alt, bomo skupaj grizle. KOlikor časa bo treba!
In punce hvala za vse besede. Tokrat sem vsaj ostala z vami in se hitro pobrala…samo zaradi vas! IN sebe seveda. Ampak to je napredek!
Tale poletni april z nadzvočno hitrostjo mineva. Prinesel je spremembo na poslovnem področju, zaradi katere sem precej zasedena in posledično ni časa za kaj drugega, kot gašenje vsakodnevnih požarov. Seveda pa to ni in ne sme biti opravičilo za zanemarjene dobre navade, ki sem jih pridobila predvsem v času posta. Preveč ga spet lomim pri hrani (preveč OH) in zanemarjam gibanje (sicer sem po premoru ponovno uvedla plank vsakodnevno 3x 60 sekund), ampak to je odločno premalo. Kar je, tu je in zdaj se je potrebno zbrati in ponovno stopiti na pravo pot.
Berem vas kar redno, občudujem vse prehojene korake (Štefi in Prvi alt bravo!), Matruška tudi miga, pridne ste vse. V soboto bi se tudi jaz uvrstila precej visoko na tekmovanju pri uživanju OH (pa še sladoled je bil povrhu), v nedeljo sem se sicer trudila popraviti škodo, včeraj pa prišla zvečer domov in večerjala kruh, pršut in kozarec vina. Ajajaj!
O dobrih stvareh ninam kaj dosti za napisat. Čez dan spijem ogromno vode (2 litra ali več), zjutraj na tešče si zmešam žličko sode, limonin sok in vodo. Pred obrokom spijem jabolčni kis in vodo. Skrbim za zadosten vnos sadja in zelenjave. Prenovila spomladansko garderobo (ali to šteje v dobro stvar?). Obisk pedikerja (za pocrkljat, pa da bodo noge v šlapah lepe). Prvomajski dopust je rezerviran.
Prvi alt, 30. bom že na dopustu. Povej, kdaj javim kilograme? Bo 29. ok? Lahko pa potem po praznikih, kakor se bova dogovorili.
Tale teden bo hitro minil, potem pa počitniceeee. Veselim se in komaj čakam.
4:4/21, kar pomeni, da nisem vzdržala. Prejle sem pojedla za pest pistacije…. Ni mi dosti manjkalo. Zobe bi si morala it prej umit………. maiaS, poznam to: pršut in vinček – kako paše ob koncu dneva. Lahko me tokrat prehitiš in sporočiš podatke 29., ali pa če rečeva kar 28? Nočem si pokvarit nedelje 😉
Bravo za plank. Štefka, fino je, da si se hitro pobrala in da si do sedaj odlično na poti do cilja. Zame danes dobra ura hoje in to me drži pokonci.
Dobro. Jaz sem ven iz krize 🙂 Spet uživam, letim. Ko sem v nedeljo končno začela delat na diplomski, se je obratno od tega kar sem pričakovala, stres zmanjšal. Hrana ok. Malo se igram s količinam. Poskušam sistem: jej več za kosilo ob 12h in pojej manj za večerjo ob 17h, najkasneje 18h. Danes sicer ne bo tako, načeloma pa poskušam tako.
Med prazniki pa tudi jaz delam pluske tu gor- za vsako uro gibanja, vsak dan od petka do srede. Črno na belem. Akcija.