Včeraj opravila pilates, počasi končujemo vadbo v zaprtih prostorih in se selimo na teren. Matruška, se dogovoriva za kakšen teniški dvoboj? Samo jaz potrebujem najprej malo treninga, lani sem bila čisto premalo na igrišču, upam, da mi letos uspe več. Pri nas so igrišča že skoraj nared, lepo so jih uredili.
Ker sem v zaostanku, jutri planiram SZŠ dan, če se mi katera pridruži bom vesela.
Še ena športna, čestitke za izgubljene kilograme. Zakaj sodelujem na forumu sem že pisala, tukaj ima vsaka svojo zgodbo. Sicer je tvoj zapis čisto korekten, pa vendarle me je nekaj zmotilo, sodelujoče na forumu to vemo, glede na to, da je pa forum javen in ga morebiti bere še kdo, pa se čutim dolžna komentirati tvoj stavek : » Bolje bi bilo, da bi se sprijaznile s kilogrami in nehale že enkrat »hujšat«.
Pustimo sedaj hujšanje ob strani, ampak nikoli, nikoli in čisto nikoli ne pristajam na to, da se je z nečim pač treba sprijaznit. Zato, ker nekdo drug misli, da nismo dovolj sposobni, vztrajni, dobri, vredni. Nikoli, nikoli in čisto nikoli se ne sprijaznimo, če nas nekdo, ker je močnejši ali večji, fizično, psihično, spolno, čustveno, finančno ali kakorkoli drugače zlorablja. Kadar se zgodi kaj takega, se ne sprijaznimo, ampak UKREPAMO. To, da nam nekdo reče, da se naj sprijaznimo, je nevarno. Previdno uporabljaj to besedo. Ni dobra.
Lepo preživite tale deževen četrtek, za vikend pa nas čaka sonce.
MajaS z veseljem! 🙂 Enkrat v maju, da bova prej še malo potrenirali. Pri nas se odpre igrišče naslednji vikend in jaz bom tam :).
Z vami bi rada delila današnje veselje. Tehtnica je danes pokazala 77,2 kg! Počasi se tista zakleta osmica spredaj vedno bolj oddaljuje. Še malček, pa se bomo bolj nagibali k šestici. Tam nekje blizu, pa je tudi že cilj. Seštevek: skupaj 16 kg v letu in pol. Z vmesnimi tremi-štirimi meseci, ko se ni premaknilo ne dol, ne gor. No zdaj se spet premika, in priznam, uživam v pohvalah, ki sem jih deležna.
Ja, danes je lep dan 🙂 Takega želim tudi vsem vam.
Jutri zjutraj pa tri budilke, da ne prespim planiranega vzpona… 🙂
maiaS – SZŠ dan je sadno zelenjavno športni dan?
Zaenkrat delam na tem, da pridem nazaj v konstantne tire (velika noč je pustila posledice in moje brbončice bi okušale samo še “fino”). Torej moje dnevne smernice: kruh/musli zjutraj oz. dopoldan, vsaj 1 sadež na dan, količinsko odmerjen glavni obrok, več zelenjave, do 3 grižljaje sladkega, zvečer pa le še kaj lahkega (jogurt ipd). In veliko vode/čaja.
Gibanje ok – nadaljujem z vsaj 5 h na teden.
kva zdej – seveda, vsak ima lahko svoje mnenje, mene pa vseeno zanimajo zgodbe 🙂 Zihr nisi brez razloga na forumu hujšanje …
Športna, bravo za izgubljene kilograme in da si našla svojo (pravo) pot. Drugače pa – vsak po svoje, ane?
Živjo!
Prosim no, tole moje razmišljanje pa je svetlobna leta stran od zlorabe in niti slučajno se nimam za boljšo, močnejšo itd.
Prav dobro pa VEM, kako je, ko si sleherno jutro obljubiš, da boš ta dan res zdržal, konča pa se v hladilniku.
Nisem mislila nič hudega. Le moje izkušnje so take, da če res ne spremeniš prehrane za dlje časa, ni nič. Imaš pa kar naprej slabo vest in vsakokrat, na praznovanjih in podobno, si slabe volje.
Matruška, čestitke tudi z moje strani! Za tenis pa se dogovoriva, daj mi malo časa za trening, da mi ne zavežeš kravate!
Prvi alt- SZŠ-sadno zelenjavni šampanjec dan 😉
Še ena športna, oprosti, saj nisem napadala tebe osebno, bolj sem mislila na splošno. In ja, se strinjam, nenehno samoobtoževanje gotovo ni dobro.
Ampak se mi zdi, da so punce tukaj take pozitivke, da ni skrbi. Lepo je, da deliš z nami svojo izkušnjo, hvaležne smo za vsak nasvet, vzpodbudo in tudi kritiko.
Je, je šampanjec na hladnem :). Štartala ok, pojedla banano, naredila sem si smuti (banana, maline, višnje, chia semena). Popoldan planiram kakšno juho, solato sem očistila že včeraj in imam pripravljeno, dodala bom malo fižola. Mislim, da ne bi smel biti problem. Bom poročala. Sicer pa mi M prehiteva za kakšen teden, temu primerno sem sitna in nič dobrega počutja. Otečena in napihnjena. Dobro, da je vikend. Takoj, ko bodo bolečine mimo, se vračam k izvajanju planka, to sem med prazniki malo zanemarila. In tek, to mi je sedaj največji izziv. Še marsikaj bi se dalo, zdaj, ko so dnevi daljši in bo tudi vreme naklonjeno. Kot nalašč pa imam naslednji teden skoraj vsak popoldan obveznosti in bom spet lovila minute. Kako zelo bi se prileglo malo dopusta!
Prvi alt, uživaj danes na kosilu s sinom, naj ti tekne. Boš naslednjič na SZŠ dnevu.
Aha, kaj narediš, ko dobiš pred sabo kos torte? Poješ ga, uživaš v okusu, si hvaležen za pozornost in se veseliš življenja.
Lep, sončen vikend vsem!
O, kaj spet zamujam. SZŠ dan…ah kaj čmo, pa drugič spet z vami. Držim pesti, da vam rata, tistim, ki ste se odločile.
Jaz odhajam na vikend. In imam M, tako da sem tudi jaz sitna. Bi se takoj skregala s še eno športno, ampak stres baje škodi, tako da se ne bom :-))) PA brez zamere. Tukaj smo pozitivke in imamo svoj pristop (verjetno tudi zato, ker smo z drugimi pristopi že večkrat brcnile v prazno…). Verjamem, da je pri nekaterih pristop z nabijanjem krivde za vse grehe in ozaveščanje, da so itak sami krivi za svoje kg in da brez “sufra” ne bo nič in jih je zato potrebno zatret v podn, celo deluje. Da se zbrcajo in naredijo spremembo. Ampak verjamem, da je takih manjšina.
Punce en krasen vikend vsem! Se tipkamo!
Dobro jutro.
Jaz pa moram tu priznat, da vcerajsnindan no bil ravno za pohvalit. Začel se je odlično, sem ulovila sonce na Šmarni, pa čez dan tudi vse lepo in prav. Zvečer pa lacna, uf lačna. In sem jedla. Privoščila sem si kruh, bakalar, pa še sladko smetano sem šla stepat in dodala žlico nutele 🙂 Ups. Ampak kljub vsemu, nisem pokala po šivih. Res sem bila lačna. Kaj hočem, tako je bilo. Je pa lažje, ko daš to ven.
Zaenkrat občutek sitosti še traja, in mislim da bo danes brez težav spet nadaljevati s tempom, ki ga imam zadnje dva meseca, s katerim sem zadovoljna.
Lep vikend dekleta.
Stefka 1, pa kdo vas zabija v podn? Ja, resnica včasih boli. Samo pravim, da nisem prepričana, da si v resnici sploh želite hujšat. Ste pač na forumu hujšanje. Izgovorov pa celo malho, od menstruacije naprej. Če bi bile res tako pomirjene same s sabo, vam jaz ne bi šla tok na živce.
Saj se ne bom več oglašala. Srečno!
Pol smo vsena M, al kaj?
Lep vikend, vreme za bogove, sem kar zunaj in začuda pomirjena s svetom, ne glede na to, da je sobota in en kup dela. Znotraj bo počakalo, zunal pa s počasnim tempom…. Jaz imsm tud vikend, in to doma. 🙂 Pa odhajam na fešto. Bom pozorna pri hrani.
Sicer pa maiaS, čestitke za uspešno izpeljan plan.
Še ena športna, Sentočnikova ima tak pristop, kakor sem jaz obveščena, na njo sem ciljala, ne čisto nate 😉
Tvoji komentarji pa (ali pa od ene športne ali kva zdej – morda sem celo zamešala..se opravičujem če sem) so taki, da malo zabolijo, verjamem pa, da so dobronamerni in da nam želijo odpret oči.
Dejstvo je, da smo na forumu, ker bi rade shujšale in kilogramov nimamo samo od lufta – mogoče tudi zato, ker nismo pomirjene same s sabo? Se pa trudimo, tudi če samo tako kot se zmoremo v danem trenutku. Ko bomo zmogle več bomo pa šle na orto diete in uspele! Jaz bi z veseljem po tvoje, pa verjemi, da ne gre…nisem dovolj močna, vedno se mi maščuje. Zato poskušam bolj počasi, z malo manj odrekanja in bolj na dolgi rok.
Oglasi se še, ampak vsaj malo nas razumi in če se da, spodbujaj z dobrim zgledom in predlogi.
Punce ste ok? Jaz sem že oddelala eno rundo hribolazenja. Zdajle pa mogoče celo skočim po regrat!!