Najdi forum

Motivacija za vsak dan!

O kako sem vesela odziva! Hvala 100x hvala! Stefka in Sladkorcek, res je skoda vajinih dosezkov! Halo, obe sta ze bili blizje sedmici kot osmici! To je res lep uspeh. Ce vama kaj lahko polozim na srce, je to, da bi vama bilo resnicno zal, ce bi vse zanemarili in zlezli nazaj na najvisjo tocko! Ustavita dokler lahko! Sej vem, najlazje je biti pameten. Konec koncev sem tudi jaz ze imela blizje sedmico spredaj. Pa ne bom spet o tem. Je kot je. Z danasnjim dnem jo spet lovim. Presneto, da se ne zelim skrivat se eno poletje!

Stefka glede posta, bom zraven na zelenjavi kak dan. Povej kdaj bo termin 🙂 En od petih dni, mi bo ze ustrezal 😉

Sladkorcek, cutim, da se pobiras! In ja vec javljanja bo za vse samo plus!

Pa zagrizimo! 😂

Super Matruška! Ti si pa mene razveselila 🙂 Sem vesela, da boš z mano en dan.
Vse kar si napisala je res, zato pa poskušamo ustavit to drvenje v brezno. Očitno meni pomagajo samo želodčne težave :-))))
Kakorkoli, trenutno obdobje je zame kar težko in ker se reguliram s hrano je to kar je. Ampak verjemite, delam na tem, da rešujem svoje “stiske” drugače. Že vidim luč na koncu tunela. Vem, da bom ustavila in potem dosegla svoj cilj nazaj. Post bo prvi korak. Ne pa edini.

Torej začnem pomoje jutri..če pa ne jutri, pa definitivno v sredo. Amoak zdaj sem se že toliko napumpala, da ziher začnem kmalu. NImam se kej obotavljat in razmišljat. Prednos, če začnem jutri je, da lahko že v nedeljo nekaj poglodam…saj ne da je kaj drugače vikend ali teden, zdaj v karaneni. Ampak čez teden se vseeno lahko zamotim stran od družine in delam svoje stvari in bo lažje…
Jutri grem nakup sadja in zelenjave, potem pa akcija. KOmaj čakam!!!! Dajmo to speljat kot se zagre.

Štefka lahko poveš kaj več o tem kako izvajaš klistriranje pri daljših postih?

Jaz se ti s svojim zelenjavnim dnevom (morda se opogumim za dva) pridružim v četrtek, ker imam do takrat zalogo ričeta 🙂 Sicer bi skoraj pasal v zelenjavno kategorijo, ker je brez mesa 😉 Ampak za ta dan bi skuhala res nedolžno zelenjavno juho.

Hej la družba. Jst sem se zbudila zelo dobre volje! Ta občutek, da končujem to obdobje slabe hrane. Da začenjam nekaj dobrega. Res sem že odprla oči dobre volje. Vidite, da sem res rabila to odločitev 😉.

Skratka zjutraj navsezgodaj sem najprej naredila torto za slavljenca… Hahaha. Potem sem šla v trgovino in nabavila samo sadje in zelenjavo. 10 kil vsega skupaj pomoje 😁.
Doma imam sokovnik in sem si stisnila 3 deci odlicnega soka (to sploh ne deluje kot post.. ).
Skuhala si bom juho za 3 dni, da potem ne bom več skakala po kuhinji.
Za 3 dni imajo domači v skrinji pripravljeno, 2x bo pa babi v skočila. Sicer si pa lahko tudi kaj sami pripravijo. Jaz bom med obroki na sprehodu… Kuža bo vesel. Akcija!

Drugače imam namen do konca renovirati eno sobo, pa študirate ene zadeve. Pa kako mini generalko bom ziher naredila. To ponavadi pride na pamet ob postu.. Pa spala bom veliko. Haha. Kar čez dan, da bo prej minilo. Ker bo želodec prazen se lahko uležem kadarkoli hočem.. Zaradi Refluksa se drugače ne smem 3ure po obroku..

Prvi alt, klistiranje.. Jaz imam doma kompletek za klistiranje. Zadnjič sem ga videla v eni trgovini z zdravstvenimi pripomočki (sims, sanolabor). Sem pa skoraj ziher da imajo tudi v lekarnah. Bom vprašala danes, ko grem v lekarno.

Drgac je pa to tole
https://www.google.com/amp/s/www.moja-lekarna.com/amp/irigator-za-klistiranje-2-l

Tiste ki vas ne zanima postopek klistiranja preskočite ta odstavek.
Skratka posodo napolniš s toplo vodo in jo obesiš nekam višje, tist dulček namažeš z oljem, da lažje drsi in pač vtakneš tja k je treba. Odpreš cevko in počakaš da steče čimvec vode. Kolikor pač zdržiš, ker te hitro začne tiščat. Ustaviš in potem poskušaš čimdalj zadržat. Potem pa na wc. Več kot boš vode spravila not, bolj globoko se čistiš. Če te še kej zanima, vprašaj.

To med daljsim postom počneš vsak dan, zjutraj. Če greš na post za 1 dan ne rabiš, če pa greš za 3 dni pa že fajn, da delaš. Peristaltika se namreč ustavlja in toksini, ki jih ne izločaš ostanejo.

Punce, uspešen dan vam želim. Moj vem da bo super, sem se tako odločila..

Štefka – bravo, pogumno in veselo naprej. Jaz se takih postov zaenkrat ne morem iti…
Matruška – sem štartala danes. Sem tudi jaz vesela, da končam obdobje slabih razvad, ker počutje že ni bilo več ok ob takem nažiranju. Danes še ne bo telovadbe, ker je še prisotna migrena – sicer v zelo blagem obsegu, samo ne smem izzivat. Danes bo fokus na hrani. Punce, mamo to!

Sladkorcek, mamo, ja!
Jaz kuham zelenjavo, za mojo juhico. Ostali bodo dobili pa gosti del 😂😂😂.

Kakorkoli, jaz si takle post in reorganizacije lahko privoščim in sem hvaležna za priložnost, da lahko.

Držite se!

Jaz bom kar pisala, da se malo zamotim 😂.
Zaenkrat vse super. Vmes sem spala 1 uro. To pomaga pregnat misli na hrano. Čeprav iskreno, sploh nimam težav. Prej so ostali jedli tortico, jaz pa pila čaj, brez težav.

Aja, anekdota… Sem zakuhala mojo juhico in ko so moji jedli kosilo in je vse dišalo, sem hotela jaz za družbo zraven pojest svoje “kosilo”… In ne najdem juhe… Ker jo je mož vrgel stran 😂😂😂 Moje kosiloooooo. Haha, za 5 sekund se mi je sesul svet in sem šla kar v sobo predihat. Je jeze, ampak žalosti, da je nimam. No, potem sem se pa samo smejala… In zdaj sem skuhala novo in jo že pojedla in je bila slastna!

No, upam da ste ostale tudi pridne! Katera bo jutri z mano? 😉

Bravo Štefka! Jaz sem danes šla na miren sprehod eno dobro uro. Se počutim bolje, morda pa ju3 glavobol le izgine. Končala z hrano ob 18h. Po enem tednu bodo pa že kakšni rezultati…

Pridne punce. Nov val energije, super. 🙂 Štefka, v mislih sem s tabo, držim pesti za tvoj post in Matruškinega četrtkovega. Drugače, men bi tud mrak padel na oči, če bi mi kdo edino dovoljeno hrano (pa magari vodo od zelenjave) vstran zlil. Dobro si prenesla. Pa še tortico delala in nič jedla. Carica in pol. 🙂
Sama nisem zaenkrat v situaciji, da bi se postila – gužva na šihtu.
Moj novemberski izkupiček? + 1 kg in 70 min miganja/dan v povprečju.
Decembrski plan? Imet se fino, kolikor se le da (domači hobiji), držat se stran od hrane, kolikor se le da, torej po 17. -18. uri brez hrane 5 x na teden, brez pretiravanja pri sladkem in izbirati domače in zdrave prigrizke (za te pa si moram en seznam narest, da bo pri roki, ko bo sila ;))
Sladkorček, upam, da je tokratni glavobol minil po hitrem pospoku in za letos dovolj s temi glavoboli, ok? En zdravilni objem 🙂

Šele zdaj vidim, da si Matruska ti spraševala za klistiranje, ne prvi alt 😂😂😂.
No, jutri torej se mi pridružiš pri zelenjavnem dnevu, super! Upam da nisi spremenila planov.

Jaz sem super. Energije imam dovolj, volje tudi. Na hrano sploh ne pomislim. To je res zanimivo… Ko se enkrat odločiš, ni poti nazaj. Bomo sicer videli jutri, ko je 3.dan in baje vedno kriza.
Svojo zelenjavno juhico sem zdaj skrila, spila sem danes že sadni sok in zdaj pijem čaj.. Aja, pa klistir zjutraj.
Še tisto napravico za čiščenje jezika sem si prekuhala in bom še to počela, ker paše zraven.

Prvi alt hvala za podporo. Tvoj plan za december je super! Si že pogledala salsation? Pomoje te bo potegnilo..
En video za primer. Tukaj so vse tri nastopajoče slovenske inštruktorice. Ta prva je med top na svetu Viktorija.
https://youtu.be/IYiYY-iwOQU

Pa tale je krasna
https://youtu.be/kLhTTI_mQp8

Zdej sem se zdrmala.. Moram tud jaz Mal spet zaplesat.. Tega imaš ogromno, vsak SMT dela svoje koreografije, sam poišči, kdo ti “sede”.

Sladkorcek, bravo za uspešen dan včeraj. Naj traja in naj glavobol mine!

Skratka, jaz bom skoz na forumu 😂😂.
Lepo sredo vam želim!

Evo, jaz zakljčujem dan. Uspešno seveda. Celo kidala sem sneg in uživala v snežinkah. Upam, da ste tudi ve imele lep dan!

Stefka, ze zdaj si zasluzis vse cestitke! 5 dni brez trfe hrane si jaz sploh ne znam zamislit. Odlicno ti gre. Jutri sem s teboj!

Tudi jaz sem danes uzivala v snegu 🙂 Malo kidanja, malo sankanja in en sprehod. Pravljicno.

Od danih obljub zaenkrat, torej drugi dan, vse drzim. Jutri pa malo tezji zalogaj, zelenjavni dan in veliko vode, nesladkanega caja. Ampak ce Stefka vztraja kar 5 dni, ja porkaflek da bom ta en dan prezivela! 🙂

Lahko noc.

Seveda boš! Ampak lahko pa vseeno ni. Mogoče celo težje en dan, kot takale moja odločitev. Vsaj po mojih izkušnjah. Ne vem, ni mi težko zdaj.. Še.. Danes je 3. Dan, bomo videli.
Sem pa Mal švohotna, na trenutke. Ko sem zjutraj štimala otroka za na sneg (pred šolo, itak 😂😂) se mi je kr zavrtelo, ko sem se dvignila. To ni presenetljivo, je pa zame nov doživljaj 🤪.

Drugače pa dovolj energije za nežno pospravljanje in urejanje detajlov.

Sem brala knjigo o postu kjer pravi da je manj kot 6 dni brez veze.. Zdaj pa ne vem kaj naj. 🙈 Se bom odločila 5.dan..odvisno od počutja..

Lep dopoldan vsem.

Kako gre tretji dan Štefka? Vrtoglavico imam jaz lahko tudi, če sem normalno pitana 😀 Piješ dovolj tekočine?

Glede knjige, ki jo omenjaš… morem pokomentirati, ker se mi je nedolgo nazaj zelo dopadla izjava ene precej skulirane nutricistke, ki je rekla takole: vse te knjige o hujsanjih, postih, ki jih je na tržišču nešteto, prav vsaka izraža bolj ali manj zgolj stališče avtorja. Nekateri se nagibajo k enemu, drugi k drugemu, mnogo manj pa je takih, ki izražajo stališča potrejna iz znanstvenega vidika. Pa še te spet ne upoštevajo skupek vseh raziskav, ampak le določeno področje… kar je hotelapovedati je, da bo vsak našel nekaj kar mu ustreza, ni pa nujno da vsem ustreza enako. Saj to že vemo, pa vseeno. Če si se odločila za 5 dnevni post, si najbrž že nekako naštelana šla v to, najbrž ti bo naknadno dodan dan povzročil njekaj negotovosti. Lahko pa da se motim, in v tem primeru le nadaljuj. Vsekakor pa dvomim, da je brezveze kar je manj kot 6. 🙂 Vse pohvale.

Meni gre ok. Juho sem pojedla, pijem veliko. Zdaj bi rada ujela še malo dnevne svetlobe, da se z otroki nadihamo zimskega zraka 🙂 Zvečer pa sledi en daljši sprehod, da stestiram nove pohodne čevlje, jupi! Res upam, da bodo mojima haglundoma všeč 😉 To je cela znanost (ali pa res velika sreča) najti udobne čevlje z mojimi petami.

Sladkorček, Prvi alt vse pod kontrolo? 🙂

Zaenkrat vse pod kontrolo! Manj jem, izogibam se sladkemu, po 18h brez hrane. Moram začeti se več piti. Danes bi morda že lahko kaj potelovadila na kratko, ju3 pa morda več. Bom videla kaj bo rekel pritisk v glavi…
Sem z vami… bravo Štefka za post, kapo dol!
Matruška tudi tebi za zelenjavni dan in delni post.

Matruska, se popolnoma strinjam s tabo. In pa tudi jaz nisem ravno take sorte, da bi vsakemu in vsemu verjela. Je pa res, da čutim, da tale post rabim. Zaradi večjih stvari, samo polovica je za hujšanje. In da sem ugotovila, da imam idelane pogoje za daljši post, ki jih verjetno ne bom imela prav hitro. Zato sem sploh “trznila” na tisto 6ko. Bomo videli kako in kaj.
Zaenkrat vse super. Danes je bil produktiven dan, celo jogo se naredila in 1,5 urni sprehod s peskotom po snegu. Milina…

Super punce, da vam gre ostalim tudi. Sem vesela, da nam laufa! Dajmo bit pri ne naprej. Jaz upam, da bosta vztrajale še dolgo, po postu namreč tudi jaz mislim pazit naprej.

Hvala Matruska za podporo z zelenjavnim dnevom 💪. In bravo Sladkorcek, sam vzdržuj!

Štefka, čestitke, sicer pa glede št. dni postenja delim mnenje z Matruško. Matruška, tudi tebi čestitke za post in 🤞. Sladkorček, super za hrano in miganje.
Meni pa gre tako, da še sama ne vem, kako. ☺ Kar naenkrat imam preveč kuharjev in polno postrežene hrane. Skušam nekako krmariti. Prednosti snega tud jaz izkoriščam. Danes sem šla še peš na šiht, slaba 2 km fo tam… 🙃

Prvi alt jaz imam do sihta tocno 1m 😂 Toliko je namrec oddaljena pisalna miza od postelje😊
Sicer pa imas krasno razdaljo do sluzbe za iti pes. Gres veckrat? Najbrz lepo zluftas glavo, sploh za nazaj.

Mi je pa danes uspelo nabrati 6km z vecernim sprehodom. Z veseljem sporocam, da me novi pohodni supergi niso ozulili!!! Res sem vesela. Moj prvi internetni nakup obutve. 👏 No pocakajmo se, da jih preizkusim na kakem vzponu. Ampak vikend vreme ravno ne obeta… je pa jutri v planu sankanje, ritkanje, da izkoristimo idilo, predno jo unici dez.

Lahko noc.

Aha, se to, uspesno sem se prebila cez danasnji “post”.

Stefka, navijam zate za nadaljevanje! Me pa res zanima koliko lazja bos po zakljucku. Firbcna sem ali telo zaustavi padanje teze po parih dneh. Morda ves kako je ce vztrajas 21 dni? Imas 10kg manj ali le nekaj par? Ce zanemarim ostale pozitivne ucinke ciscenja, kako je z izgubo teze…?

Matruska bravo za post!
Vidiš, jaz namesto da bi zdaj že spala, še vedno migam 🙈.

Glede teže.. Zaenkrat 2 kili. V knjigi 😁 piše da cca 400 g na dan izgubljaš. Povprečno. Na začetku več, potem manj. 2 kili sta itak samo prazno črevesje. Bom spremljala in poročala.
Znanka, ki je bila 21 dni je izgubila 12 kg. Samo ona 2 tedna ni pila niti sokov.. Jaz bom skoz.

Grem spat! In hvala za družbo 😉

New Report

Close