Prvi Alt, joj jaz sem vmes povsem pozabila, da premoremo moč, ko nam tudi nekaj lakote ne pomeni konca sveta. Verjamem, da je tvoje spoznanje vredno zlata. Človek se tako na nek način manj obremenjuje oz. hrani pripiše manjšo težo. Jaz se morem ponovno prebiti do tega. Praviš da si se postila? Misliš na lunine poste ali kaj posebnega? Hvala.
Pikapolonica hvala za nasvet, morda pa res poskusim dodajat magnezij. Namesto salam 😉
Ma tenisu se ne odpovem, ni sans da potrpim dokler ne izgubim 10kg, prevec sem zaljubljena…sej bo!
Glede obcutka dusenja v vratu, pa mi je poznan! In kot da imam cmok, motijo me vratniki. Zato sem bila prepricana da je scitnica, ker so to kar ocitni znaki… Mislis da je mozno, da te vrednosti tako nihajo?
Cestitke za uplahla lica! 🙂
Poskusi z magnezijem ja. Ti povem z lastnih izkusenj, da imam velikokrat boleca kolena. Mi zelo pomaga. In ce mi zmanjka tablet, imam sumece tablete za rezervo, pa ze ni ok. Zgleda da je presvoh zame to. In po sumecih imam vedno se drisko zraven.
Ja tocno to, ze ovratnik te moti, pa ceprav ni tesno vse skupaj… Ni prijetno. Prvo sem pomislila, da je kaka alergija na kako stvar…nisem dajala temu nek pomen. Potem sem pa ravno bila na pregledu v lj kjer naj ne bi bilo vse ok s scitnico. Sem takoj vedela, da je to bilo to. Tezko ti sedaj recem, ali so obdobja, ali kaj je, ker ne vem se sama. Bom pa govorila s tirologom, da vidim kaj bo rekel. Ti takrat kaj vec povem 😊
Ej, daj mi povej Matruska, si kaj zapisujes koliko jes? Nalozi si na mobi prehranski navigator, pa malo spremljaj koliko dejansko jes. Da priblizno vidis kje si s hrano in da najdes potem nacin kako to spremenit, kje lahko malo zmanjsas ali kaj dodas.
Ha, pikapolnica pri meni sploh ni dileme, JEDLA SEM FUL PREVEC. Thats all. No zadnjih 9 mesecev sem bila brez meje. Kdo se uspe zredit 14 kg v dobrega pol leta? Potem je jasno kaksne kolicine so to bile. Tako da zaenkrat ne rabim aplikacije, bolj rabim konkretno zarezat v porcije in predelano hrano, pa tudi pivo in sladke pijace. Mislim da bo za start ze to moralo dat rezultate! Ce pa jih ne bo, potem pa zamenjam tirologa 😉 Hecam se. Seveda bojo!
Evo danes uspesno prestajam post. Ocitno imam res veliko zaloge, ker tole danes sploh ni tako mucno 🙂
Vsekakor se javim kako gre v bodoce!
Ti si belezis kaj in koliko jes? Pri meni bo to prislo bolj v postev, ko se bo enkrat ustavila teza (ha, kot da se je sploh ze zacela spuscat).
O poznam jaz to, ker jaz sem tudi zelo na hitro se zredila pred leti, tam nekje 12 kg v dobre pol leta. Jedla sem samo sladkarije, pice, ogromno paste (pasta je moja najljubsa jed),kebab,ogromne kolicine sadja. Tako da te zelo razumem.
Daj tako ja, znizaj si prvo te porcije in potem bos videla… Moralo bi it. Na zacetku bos sigurno lacna, vsaj obcutek bo tak, a bo minilo. Jaz sem zdej zelo zmanjsala prehrano, in na zacetku bila stalno lacna. Sedaj se skoraj moram siliti, da pojem vse, kar si napravim. Prva dva, tri tedni so kriticni, potem gre. Tako je bilo pri meni.
Jaz si v navigatorju gledam in racunam, da priblizno vidim… Ne vsak dan in ne vse. Imam ze priblizno obcutek koliko “lahko”. Jem pa veliko zelenjave za kosilo in vecerjo, imam domace bucke, kumarice, solato, paradiznik, tako da to kombiniram z nekim mesom, ribo… Ne cutim, da mi kaj manjka ali da bi bila prikrajsana. No, prikrajsana sem za sladkarije, kajti ce bi bilo po moje, bi se prehranjevala samo s tem 😀😀
Prvi Alt, joj jaz sem vmes povsem pozabila, da premoremo moč, ko nam tudi nekaj lakote ne pomeni konca sveta. Verjamem, da je tvoje spoznanje vredno zlata. Človek se tako na nek način manj obremenjuje oz. hrani pripiše manjšo težo. Jaz se morem ponovno prebiti do tega. Praviš da si se postila? Misliš na lunine poste ali kaj posebnega? Hvala.
[/quote]
Nič posebnega, lahko bi rekli lunin post, so pa bili trije zaporedni petki in ena sobota. Nisem preveč na luno gledala, ker mi na vikend res ne bi pasalo. Držim pesti za tvoj današnji post. Vsak začetek je težak, ampak ti imaš to v sebi.
Prvi Alt dobro si drzala pesti! Je uspelo.
Sem si rekla, da se niti nocem tehtat, ker razumsko vem, da ta padec teze po postu pac ni ravno izguba mascobe, ampak saj veste… pogled na nizjo stevilko te vseeno spravi v dobro voljo, pa tud ce je zaradi krajse priceske 😉 in sploh je padec kar 1,5 kg. Ja pri visoki osnovi je vse malo vecje 🙂 Kakorkoli, lepo mi je vlilo motivacije. Sploh pa sem zadovoljna, da sem se koncno predramila! Gremo naprej.
Me zanima kako bo vcerajsnji postni dan vplival na danasnje miganje. Zaenkrat se pocutim enako, kot ce bi vceraj normalno jedla 🙂 res sem zapackana…
V hladilniku me danes caka zelenjavna juhica….
Pridne ste punce!
Veselim se vseh vaših uspehov, mi dajo energije za naprej, da tudi sama tekmujem z vami in da bi spet lahko kmalu poročala o svojem minusu.
Štefka me je prehitela na ful. Bravo, te bom spet lovila. Oglasi se nam kaj in kako kaj želodec.
Prvi alt -noro, pred 12 leti sem jaz nazadnje videla tako cifro na vagi. Go girl!
Pikapolonica, tvoj uspeh je pa itak bomba! Kar tako nadaljuj! Čestitke! Tudi meni se par mesecev ni glih premikalo veliko, potem je prišel pa maj, pa junij in sem videla konkretno spremembo. Zato sem 1x napisala, da mi je škoda, da bi se zredila, da bi ves trud vrgla vstran. Je šlo preveč energije v to. Tudi zdaj pride kaj tak dan, ko mi sploh ni za migat, pa se nekako prisilim in opravim teh 30 min, pa je takoj bolje. Vidim, da je treba stopnjevati vaje, ker te prvi sklope delam na izi.
Matruška, čestitam za post- jaz sem tukaj bolj šibka. Pravijo, da je vse v glavi. Mogoče se pa ojunačim in pridružim kdaj.
Jaz pa pogrešam poleg Štefke tudi Sam hvalim se! Nekako sva zelo podobni v razmišljanju in po višini haha. Težo ma pa ona idealno.
Punce, fajn vas je brat! Gremo naprej – mamo to!!!!
Sladkorcek, vesela bom druzbe na postih 🙂 2. septembra mam naslednjega…
Vceraj sem odigrala super partijo tenisa, z nekoliko manj napetim trebuhom. Super obcutek!
Lep vikend vsem, mi gremo mal naokrog. Z nami grejo loparji in rolerji. Pa na dalec se bom izogibala picam, burekom, in podobnim bombam! Bom! Ja, bom!
Matruška, seveda se boš uspela izognit picam in burekom. Jaz grem na pico morda 1x na dva meseca, jem pa po navadi 1/3 pice in solato. Povsem zadosti. Se vedno najde kandidat, ki poje ostalo, če drugače ne, za sabo vzamem. Drugače pa – meni se sadje / jogurt dobro obnese, če imajo ostali družinski člani “kaj iz pekarne”. Če sem šibka, potem pa pač delim burek še s kom ali pa si vzamem raje kaj manjšega.
Kako se ostale soočate s takimi situacijami?
Tako ja Matruska, tako se govori 😊 izogibat se slabi hrani. Lepo se imejte.
Drugace jaz nikoli ne jem pice zunaj… Samo doma si jo pecem. In se to nekajkrat na leto, obicajno imam neko obdobje, npr danes jem pico, ker ostane se sestavin za porabit jo naredim se jutri, ali se 2x,odvisno koliko stvari ostane. In potem nekaj mesecev nic. Kebaba nisem ze 7 let!! Tu pri nas nimajo dobrega in zato ne jem, ko pa sem nekje pa mi bolj redko pade na misel, da bi ga. Predvsem zato, ker ce sem s partnerjem, greva v neko gostilno na nek pameten obrok, ne pa hitro hrano,tam pa jem velikokrat isto: zrezek s prilogo, kalamare. Drugega skoraj ne jem. Je pa tezko, ker ko si v druzbi in ce jejo vse zivo, te hitro vlece k “njihovi” hrani. Hitro popustis, tudi ce si reces, da bos samo malo.
Pogresam Stefko in Sam hvalim se. Upam, da je vse ok.
Prepočasi po kriterijih lastnih izkušenj in pogovorov s terapevtko.
Kot sem razložila, gredo stvari kmalu same na bolje, če se zavzamemo in zadevo malo pospešimo. Pol kile na mesec pa spet gor in spet dol je res precej neproduktivno.
Ste se pač tukaj zbrale take, ki vam to odgovarja in potem tri leta beremo eno in isto. Samo povem, kar mislim. Sem to ugotovila skozi te mesece sodelovanja.
Saj ni panike Bralka, sam letos se tu dogaja zelo pospešeno. 😉
Stari “borki” (večletni) tule sva Štefka,
ki letos beleži -13 kg in ima normen ITM, in moja malenkost, ki se letos (tudi s Štefkino pomočjo) nevarno približuje 6. 💃 😄
Seveda pa nas vse čaka trd oreh, kodosežemo svoje cilje – obdržat želeno težo.