Pikapolonica, jaz ne gledam toliko na beljakovine. Da bi prav merila. Je pa res, da si jaz obroka brez beljakovin niti ne predstavjam. Mi pašejo. Ali meso, ali riba ali sir, jogurt, jajca… Obrok brez tega, mi je nekako prazen in sem hitro speet lačna. Tako da imam že od nekdaj prepričanje, da jih pojem dovolj.
Je pa res, da sem enkrat naredila test in sem si 14 dni pisala v aplikacijo vse kar pojem, do grama natančno (tako kot zdaj počne sam hvalim se). IN takrat sem ugotovila, da kljub mojim “beljakovinskim” obrokom po nekih smernicah ne zadostim količini beljakovin za moje telo. Ampak lahko, da so bile smernice previsoke, ne spomnim se…sem gledala za športnico pomoje .
Skratka, beljakovine rabimo in jih je potrebno uživati redno, že zaradi potreb organizma. Drugo je pa to, da nas nasitijo za dalj časa in je tudi oz tega vidika pametno, da jih vključuješ v vse obroke. Tako da mogoče malo poglej, malo testiraj kje si. Ne se pa preveč poglabljat v točne številke, to je moj predlog.
Sam hvalim se – sožalje. Zato pa je rek, da uživaj ta trenutek zdaj, ker ne ves kdaj in če bo naslednji. Bolj, ko si starejši bolj se tega zavedaš. Pri 20 je vse tako oh in sploh, ne slišiš veliko da kdo umre, potem pa starejši ko si, bolj pogosto je to. Je pa seveda zelo žalostno, če gre za otroka, mlajšo osebo… če pa je tebi draga oseba je pa sploh hudo. Žal moramo vse skozi to. Eni bolj pogosto, drugi manj.
Pikapolonica, jaz v bistvu nič kaj pretirano ne pazim na te beljakovine, bolj na oh, pa sladkorje, da jih ne uživam zvečer. Občasno si pa privoščim kak beljakovinski napitek. To je bolj za take, ki veliko trenirajo, mi te pa to nismo.
Še sem z vami, berem vas kar redno, za pisanje pa zmanjka časa, volje ali pa nimam kaj pametnega za napisat.
Sam hvalim se, hudo mi je zate, drži se, grozni in nepredstavljivi dogodki so to, ki zamajejo tudi najmočnejše.
Sicer pa vidim, da smo vse v takšnih in drugačnih borbah, je pa veselje prebrati, da predaje pa tukaj ne poznamo!
Pri meni sicer bolj ali manj vse po starem, tehtala sem se prvega v mesecu in očitno sem obstala na 57 kg, se bo treba še malo potrudit, vsaj še dve kili do dopusta, za katerega pa itak ni jasno če bo ali ne. Precej slabo kaže, mah, nekaj se bo že našlo…
Lepe poletne dni vam želim, se bom vzela v roke in se potrudila večkrat kaj napisat.
Ojla punce! Evo jaz z enega dela dopusta..ki je bil aktiven in sproščujoč. Hrana pa tudi dobra. TAko da je bil današnji trenutek na tehtnici kar izziv…no, ni se nič pretresljivega zgodilo. Še kako deko manj imam. 72,5. Prvi alt, šibava do 72…no, jaz do 72, ti si mogoče že v napadu na 71!
Maia, vednos mo vesele, ko prideš, tako da pridi večkrat. Tudi če kakšno življenjsko napišeš in si brez shujševalnih navdihov.
Drugače pa še ena dobra novica..predvsem zame. Pa vem, da boste vesele tudi ve…Kužka dobimo kmalu :-D. Sem si torej zagotovila 2 ure aktivnosti na dan, ahahahaha. Prvi alt, zdaj nimaš šans, hihi. NO, čez kako leto…na začetku bo morda malo manj…
Stefka super za kuzka, to bo veselje z njim in kot si rekla – gibanje zagotovljeno.
Mi imamo tudi psa in sva velikokrat delala tudi 12 km na dan. Samo sedaj cez poletje noce hodit, se kar obrne nazaj ko mu je dovolj. Tako da so sprehodi kratki, tudi zvecer in zgodaj zjutraj, vmes gremo samo malo lulat in to je to.
Obilo uzitka in veselja vam zelim 😊
MaiaS, lepo te je spet prebrat. Jaz še vedno trdim, da imaš ti super težo, ampak sama zase zihr boljše veš, kako je z njo. 😉 Oglasi se, pa magari kar tako.
Štefka, po moje si me ujela in še enkrat kapo dol, si me pustila odprtih ust. Jaz sem zabetonirana med 72 in 72,5 in teh 14 dni ogrevanja, ki si mi jih dala, je tud mimo. Zdaj pa, al greš mimo mene, al me pa spotoma popokaš. 🙂
“Pasja radost” praviš? Podpiram na celi črti. Je pa naš kosmatinec tudi bolj aktiven v hladnem obdobju, tako da sedaj najbolj uživa, če lahko poležuje okol hiše. No, jutranji in večerni sprehod seveda opravimo, pa še mimo kake tekoče vode gremo, da se osveži. Obilo veselja in čim manj stresno prilagajanje želim.
Pozdravček punce! Vidim da ste aktivne in pridne.
Kužek? Joj, mi bi tudi imeli kužka, a se bomo morali vsaj še za nekaj časa temu odreči. Bo tisti pri starih starših dovolj. Je pa hčerka dobila hrčka. Kakšno veselje.
V teh dneh sem bila na preiskavah zaradi mojih glavobolov in sem končno dosegla, da so me poslali naprej. Pa prijaviti sem se morala na akupunkturo. Ima katera izkušnje s tem?
Kilogrami so se nekako ustavili na 75, 2 a moram reči, da kar pridno telovadim, vsak dan nekaj in verjamem, da bo šlo tudi naprej dol. Lep vikend vam želim!
Evo punce, ko imaš dojenčka doma, pa ni časa za forum 😂😂😂
Moje kile so spet malo nižje.. 72,2. Še dve deke, pa sem na normalni teži 🙈. Potem imamo pa forums ki žur. Častim! 😂😂😂
Danes sem potem, ko je bilo 72,2 dala dol še majico, če bi slučajno… Ahahaha. No, ni bilo razlike.
Prvi alt, pripravi se na skok na vlak! Ajde, povej kaj bi delala, kakšen mini plan imaš, se ti pridružim.
Maia? Bralka? Povejta kej..
Pikapolonica, kdaj imaš zdej terapijo?
Kako se imate z novim clanom?
Cestitke za tezo. Tista 2 deka je samo se voda od vceraj, ki ni sla ven 😉😉
Terapijo imam v cetrtek.
V sredo grem pa na drugi del pregleda na endokrinolosko. Prejsnji mesec so mi vzeli kri in sedaj moram po rezultate in pogovor k zdravniku. Je nek nov sistem sedaj, prej je bilo tako, da si vse odpravil v enem dnevu in si dobil rezultate po posti, sedaj pa treba it 2x. Me je zelo strah kaj bo in zivcna sem. Verjetno je vse zmuckano in vsega prevec ali premalo. Sporocim.
Drugace sem bila pa se kar pridna ta teden, malo manj sem pojedla in 4x telovadila.
Ulala, Štefka pravi, da je vrag vzel šalo. Vztrajam pri manjših obrokih, ki temeljijo na sadju, zelenjavi, jogurtu. Ostalo za prilogo. Očitno pa je treba še manjšat porcije, saj se zaenkrat še nisem premaknila (ajde, včeraj sem videla 71,9)…
Sladkorček, v bližnjem sorodstvu se je oseba soočala s kroničnimi glavoboli mešanega tipa. Bila je tudi na akupunkturi, sočasno je hodila še k enemu bioenergetiku, ki je svetoval predvsem okoli hrane, in stanje se je delno izboljšalo. Bistveno bolje pa je bilo kasneje po parih terapijah pri homeopatu. Morda pa bi se stanje vseeno normaliziralo. Sam pri takem življenju, ko te non stop boli glava (med 6-10), itak da probaš vse živo. In upaš. Probat je treba, korak za korakom, enim odgovarja to, drugim drugo. Držim pesti zate.
Sam hvalim se, upam, da se držiš nad vodo, ne glede na udarce…
živjo!
Z novim članom je super. Veliko dela, navajamo se na ritem, ampak je d best! Kmalu bo treba v šolo 🙂 POtem bo šele zabavno…Čist preveč luškan je, za pojest. PA priden že zdaj.
Pikapolonica, verjamem da te skrbi..karkoli bodo našli je ok, ker potem vsaj veš kaj je treba popravit. Držimpesti, da bo v četrtek na terapiji fajn.
Prvi alt, ampak ti si videla 1-ko spredaj! To je super. Zdaj sva blizu in greva skup naprej…sploh ne vem kam. Najprej sem rekla, da mi je 72 cilj. NE morem verjet da sem že tako blizu..Danes sem stopila in je bil 72,0. Potem sem skočila po telefon,da ovekovečim to cifro…in je skočilo nazaj na 72,3, ahahahaha. Tako da častim jutri, ali v naslednjih dneh!
Sam hvalim se, drži se.
Pozdrav vsem!
Najprej za »Sam hvalim se« – draga moja, občutek ob izgubi zelo dobro poznam, žal. Čas, čas, čas je potreben, občutki se menjajo, ne vem, nekako moramo živeti naprej. Izgube otroka si sploh ne znam predstavljati. Prijatelji bodo poiskali tvojo oporo, ti pa bodi tukaj. Ni treba, da si močna, da si le tukaj.
Sicer pa – nisem preveč dobre volje. Imam slabo obdobje. Bila sem malo na dopustu in nihče, NIHČE ni nič opazil v zvezi z mojo težo, pa sem nekje na minus 10, in ja, me je potrlo to, da ko smo se nekaj pogovarjali, se je slišalo kot »ti, ki si se zredila, a ne« (ni bilo sicer slabo mišljeno, bilo je kot dejstvo, ampak vseeno). Ko sem prišla domov in smo šli v trgovino, sem si kupila dve mali čokoladi in eno pojedla zvečer, drugo pa zjutraj. Danes pa sem pojedla dva kosa skutine torte, namesto kosila. Vem, da boste rekle, da hujšam zase in tako naprej, kar je res, vendar me je vse skupaj res spravilo v slabo voljo. Ker pri svojih kilah in višini 170 res nisem neka blazna debeluška, da se minus 10 ne bi poznalo …. Tako da …. Vdih, izdih, ne smem obupat, si prigovarjam že ves današnji dan. Ne vem pa, kako bo v sredo, imam kontrolo pri zdravnici.
Stefka, SUPER za kužka! Smem vprašat, je kakšne pasme? Jaz sem se kar nekaj časa privajala, to je res, a potem se kar naenkrat zaveš, kako ga pogrešaš, če ga nekje nimaš s seboj. In kako ti vsakodnevni sprehodi zlezejo pod kožo.
To je to za zdaj, se še oglasim, čestitke VSEM, ki ste pridne in vztrajne!
Bralka, sočustvujem s tabo. Verjamem, da ti ni bilo lahko. Moja izkušnja.. Mene so nekateri videli pri mojih cca 80. Sem bila potem že skoraj na 90. In ko sem bila malo pod 80 me te isti ljudje niso opazili, da sem shujšala, ker niso videli vmesnega stanja 😂😂.
Tudi pri tistih, ki so me videli vmes, se mi zdi, da niso vsi opazili takoj.. Potem pa je prišel nek moment, ko nisem več izgubljala, takrat so pa vsi noreli, da kolk sem shujšala.. Se mi zdi, da se na ven na telesu kasneje pozna, kot na tehtnici.
Tako da absolutno, ne obupaj. Vem, da bi pasala kakšna pohvala, za dodatno motivacijo. Si jo zaslužiš in ti jo čimprej želim 🤗🤗🤗.
Javi, kako je bilo v sredo!
Naš kuža je ena od vrst prinašalcev, ni pa prav pogosta 😉.
Drži se!
Punceeeeeee USPELO MI JE!!! 🥳 🍾 🥂
72,0 💪💪💪💪💪🏆🏆🏆🏆
Zdaj ko to pišem dojemam… In mi gre kar na jok 😢. Res ne morem verjet. Da sem zmogla, da sem zajahala val, ko je začelo padat zaradi želodca. Da sem TUKAJ! 😁😁😁
Hvala vam za vso podporo, za prenašanje mojega mencanja, za to da ste, sploh moje najzvestejše, verjele vame, ko jaz sama nisem…
Z veseljem bi častila v živo in ko boste za, to tudi udejanimo. Če bi se katera res dobila, dajte se registrirat in mi pošljite zasebno sporočilo. Jaz imam odprt profil tukaj na med. Over. Net. Poglejte in kliknite na moj Nick, ki je zdaj obarvan.
Hehe, mimogrede, zdajle sem se po stotih letih logirala z uporabniškim imenom.. Im moje geslo je zelo primerno trenutni situaciji, nekaj v motivacijskem stilu “uspelo bo”, ahahaha