Najdi forum

Motivacija za vsak dan!

Bravo Štefka 1, bravo bravo in Čestitke za pohvale. Zdaj pa naprej! Jaz se ne morem znebiti 76. Mi je pokazalo en dan 75,3, pa takoj drug dan 76… težka bo tale. Bo že tud ta premagana. Če sem 81tko, bom pa se tole.

Štefka, ti si prebila led in sedaj plavaš. Super ti gre in držim pesti, da bo zdravje tudi kmalu na tvoji strani. Ful si pridna tudi z miganjem. Pohvale pa so zagotovo dobrodošle in zaslužene. 🙂
Zase pa ne vem, kdaj bom zares naredila tisti korak in si utrla in utrdila pot na 6. Tako malo mi je manjkalo do nje, sedaj pa sem spet bližje 73. In še nič kaj volje nimam, da bi resno zagrizla v tole. Sama sebi grem na živce. Redne obroke si že organiziram, da so primerno sestavljeni in količinsko ustrezni, ampak formule, kako se enkrat za vselej spopasti s prigrizki (najaraje sladkimi), pa enostavno ne pogruntam.
Sladkorček, ti si v pravih tirih in zagotovo ti bo uspelo priti na 75 in navzdol. Me pobereš spotoma? Al pa Štefka? En tak štrik, da me potegneta za sabo… 😉
MaiaS, kako si?

Prvi alt, tukaj sem. Se prebijam skozi dneve, mi gre nekako, hvaležna za vse dobro kar je in veselim se lepih stvari, ki se obetajo v prihodnje. Težave pač so in ostajajo, ne vem točno, kaj bi se lahko naučila iz njih, verjetno je neka lekcija, ki jo moram dojet.
Sicer pa vas res z veseljem berem, kar dela Štefka je prav neverjetno, njen uspeh je prišel ravno ob pravem času, kot opomnik, da življenje vedno vse postavi na svoje mesto, nagradi dobro, kot tista Gibonijeva pesem: »Hodaj! Nebo strpljive voli. Hodaj! Možda se ipak sve u dobro pretvori.«
Prvi alt, ti imaš borbo v sebi, jaz te že malo poznam :), sploh ne dvomim, da se boš prebila čez magično 7, mogoče trenutno manjka samo malo sonca. Vsem nam, ampak punce, saj bo. Jaz verjamem v čisto vsako izmed vas, ker ste res prave.
Lep teden želim vsem.

MaiaS, tudi v tvoji družbi je fajn, tako da se še kaj oglasi. Vsi dobivamo lekcije, take in drugačne… Giboni pa tudi meni pomaga. 🙂

Hvala punce.. 🤗🤗 Sem tako vesela, da ste vesele za mene. Me kar pogreje pri srčku. Maia, ko si napisala tisti refren, mi je šlo kar na jok, hvala 🥰
Ti imaš pravo srce 😉

Res je, ko enkrat pride pravi čas, se vse poklopi.. In potem kar gre samo od sebe. Saj veste koliko časa sem iskala in poizkušala in padala in vstajala. Tako kot me vse. Na koncu bo take želodec game changer za mene. Kdo bi si mislil.
Sem očitno rabila to, da si uredim prehrano. Zdaj sem si končno lahko izposlovala pol ure za malico v službi.. Ne vem zakaj sem mogla tako dolgo čakat in v stoje v stresu jest par let?

Zdaj sploh več ne razmišljam kaj moram in česa ne smem. Jem pripravljene obroke, pa zvečer ne jem in še vedno pada.. Počasi, ampak gre. Sem na 74,1 kg. Prvi alt, te poberem pri 73,ampak daj začni se ogrevat 😉 2 tedna ti dam..

Sladkorček, mogoče pa kak enodnevni post? To ti bo dalo zagona 😉 Sam ideja.

Štefka, upam, da bo dva tedna dovolj za ogrevanje. Trenutno samo “razmišljam”, kaj bi bilo treba, naredim pa še nič kaj drugačnega, nič kaj takega, kar bi me pripeljalo do cilja… Tvoj zadnji stavek, namenjen Sladkorčku, bi mi zihr koristil, sam noben dan mi ni pravi za to… Kot da nisem ista oseba kot par mesecev nazaj.
Ampak – se ne dam, bom jaz premagala to stanje in jebela, da tokrat pa res pridem do cilja, do 68. Danes imam sabo malico v lončku – žlica skute, žlica ovsenih kosmičev, 4 jagode, 1 breskev in prelito s cca 2 dcl navadne jogurtom. Zjutraj sem pojedla kos domačega štrudla (skoraj brez sladkorja) in deci navadnega jogurta. Pa ve? Štefka, sploh tvoj jedilnik bi me zanimal, če ti ni odveč.

Prvi alt.. tudi zame skor noben dan ni pravi za post…mah… sem zdaj pridelal en Kg gor, ker so spet tisti dnevi v mesecu ( se mi zdi da so ful pogosto) al pa se mi že nasmiha mena. Potem pa že dva dni se ukvarjam z jagodami. Marmelada, kompot, skrinja in veselo probujem. Bomo videli kaj bo konec tedna. Gibanje ja, prebava tk tk… hrana en velik minus. Samo gremo naprej. Ta teden ni glih moj.

Prvi alt, a veš kaj razmišljam…da ko pride pravo obdobje, ko hrana pride v drugi plan, ko smo “in”. Takrat sploh ni pomembno kaj jemo. Ker jemo ravno prav. Tudi če je to palačinka z nutelo. Ker je samo ena in ker ne prej ne pol ni nekega prenajedanja s hrano. Da je bolj fora v tem, kako jemo, ne kaj jemo. No, da ne bo pomote, malo je že pomembno kaj jemo, ampak bistvo je drugje.

MOj jedilnik danes:
zajtrk: 2x wasa kruhek s tamar sirčkom in pečenimi piščančjimi prsmi in 2 deci riževega mleka
kosilo v dveh delih: tortelini z jogurtom, kar ornk porcija
malica: prepečenec, 4 koščke z lahkim sirom (skupaj 2 cm kos lahkega jošta)
ponavadi bi tukaj končala…
danes pa sem pojedla še večerjo, ko sem prišla iz službe: 1 topli sendvič in 1 palačinko.

Samo iskreno, me zdaje tišči želodec, ker tako velikega obroka naenkrat že dolgo nisem pojedla. In kašljam..ker današnji jedilnik ni bil ravno “dietni”. Tudi na splošno se pri nobenem obroku na “najem” do sitega. Vedno bi še kej…

Drugače za zajtrke jem nekaj takega, kot sem zgoraj napisala (prepečenec ali wasa, ali 1 dan star kruh (2x na teden) , nek namaz (humus ali tamar) in lahki sir ali piščančja salama. Občasno mehko kuhana jajca, al umešana na minimalno olja.
KOsilo: na sopari kuhane ribe, zelenjava, priloga riž, kuskus, krompir, občasno pečen zrezek, kaka rižota. Večinoma šparam z oljem in se izogibam mastnim živilom.
malica: podobno kot zajtrk.
večerja: največkrat po 6 uri ne jem in je malica zadnji obrok…

Zaradi spuščanja večerje pomoje hujšam. To je bila moja “terna”. NO in sladkarije..tega se tudi še vedno izogibam. POjedla sem 2 koščka torte v zadnjih 3 mesecih in nič drugega.

Prvi alt, upam da sem kaj pomagala. Držim pesti zate in za ostale. Saj bomo..vsak dan se učimo. Jaz se zdajle prav slabo počutim po večerji in grem na en sprehod. A mi je bilo treba tega?

Oj moja draga Štefka! Če bi jaz tak malo jedla, bi v enem tednu shujšala 3 kile… moji obroki v najbolj bornem dnevu niso tako skromni. Vsaka čast.

hahahaha, si me nasmejala… Če bi jaz pred 3 meseci pisala svoj jedilnik, bi se verjetno bolje razumeli :-))))))

Hvala bogu da je petek 😂.
A ni lepo, ko je vikend pred vrati? Jaz bom danes pekla piškote za nedeljsko druženje. Se veselim packanja po kuhinji. Po drugi strani sem pa lena kot fuks..in se mi ne da še začet.

Imate kake dobre recepte za piškote? Kake posebne okuse, pa enostavne za pripravo.

Oj Štefka, sma res bolj sami tule. Jaz sem danes pekla moto kekse. Moramo imeti stalno nekaj pečeno za vikend. Pojedla sem samo enega. Jutri in v nedeljo ob kavici bo malo več. Tehtnica kaže 75.3 kg, moj prvi cilj bo počasi dosežen, takoj, ko bom tri dni pod 75. Tako sem rekla. Drugače sem obroke zmanjšala in edino kar me res muči je večerja, če jem okoli 18 ure, sem potem ob 21h noro lačna. Slive delajo svoje, samo jih ne morem vsak dan uživat… zdaj bom verjetno začela še z kuro gline, da se malo telo prečisti. 21 dni, teden dni počitka in pol še 21 dni. Lep vikend punce bodite povsod v plusu, le pri kilah in cm v minusu!

No punce, danes sem imela klopa. Na nogi. Ko sem ga odstranjevala mi je itak glava ostala not. Vsem živim odstranjujem klopa, pa vedno vse ok, sebi pa zafrknem. Skratka upam, da se ne razvije kaj. Ni pa fajn občutek res. Neki mažem z alkoholom, pa razkužilom, samo me malo panika, pa nočem vznemirjat ostalih. Je reko sine, da psu tud po par dneh sama glava vn pade. Tk me moji tolažijo…hm…da zadevo razkužilo sem si privoščila dva kozarca penine. To bo namesto večerje. Po kalorijah dost, če ne preveč, po hranljivosti pa sem v minusu. Danes se nisem gibala več kot 20 min. Mam dan za počitek. Končala s popolno bejbo. Proti koncu so mi bile vaje že kar utrujajoče, mi ni bilo v veselje, prej kot must…mah… tale klop me jezi… razkužujem znotraj in zunaj…

Sladkorček vse bo ok! Samo opazuj.. Če bo kak flek kje, pa akcija. Borelioza se dobro zdravi, če je zgodaj odkrita.
Saj vem da to ni ravno tolažba, ampak..
Jaz tudi opazujem otroke.. Sem obema zadnja dva klopa brez glave vn potegnila 😔. Ampak zaupam, da bo vse ok in da nista bila okužena..

Kakšno glino to uporabljaš in kako?

Jaz že dva dni jem skoraj normalno in brez težav. Ne vem, če je možno, da so mi probiotiki tako hitro pomagali? Ampak danes sem pojedla 1 čevapčič in spila 2 kavi! In še malo alkohola. In preživela brez težav. Ne morem verjet 😁.

Kje ste ostale? Saj bova s Sladkorckom gor držale temo, ampak samo da veste, da vas pogrešava prav vse. Kje pa je Bralka??

Punce!
Bralka je cele dneve zunaj! Res! Služba, potem telovadba, potem psa ven (ali obratno), tako trikrat tedensko, sicer samo psa ven, potem še nekaj po vrtu skačemo in kar naenkrat je ura 21.00. Potem še malo po hiši, perilo, kuhinja inje dan okrog. 🤷‍♀️
Hujšanje mi gre, zdaj mogoče malo počasneje, v sredo imam spet kontrolo teže.
Kaj dosti drugega pa nimam za napisar, zato se mogoče malo manj oglašam.
Čez dva tedna pa že prvi del dopusta, kar nekam hitro je prišlo.

Fajn je brat, da vam gre. 😊
Za mano so štirje izi dnevi in počasi si bom povrnila moči.
Sladkorček, tud mene nekam pogosto napada pms, kar pripisujem predmenopavzi. Menda ja ni še mena… Sicer pa, pri nas kar mrgoli klopov, ampak, se pač opazujemo in upamo, da smo ok. Mrgoli tud medvedov, kar pa mi preprečuje lagodno hojo po mojih vrhovih. 😞
Delam pa na tem, da se v kratkem začnem oglašati bolj temi primerno. “Motivacijsko.” Štefka, da nam le ti ne uideš… 😉

Sem mela napisan cel sestavek, pa sem ga zbrisala..ne bom zdaj še enkrat 🙁
Skratka, jaz vzdržujem, ker mi želodec malo bolje služi. Je bil pester prehrambeni vikend. 😀

Bralka in prvi alt, super da sta se javili. Računam na vajin doprinos, zdaj ga bom kmalu mogoče bolj rabila :-DDDDDDD.

Po dolgem casu se javljam. Bolj kot vse drugo, le za pozdravit.
Berem vas redno in kapo dol vsaki posebi 😊 pri meni je vse po starem, torej hrana in tezave z njo. Zato tudi nic ne pisem, ker nimam kaj pametnega napisat (trenutno) 😀 so malo boljsi dnevi, so malo slabsi dnevi, vecinoma zal prevladujejo slabsi, torej prenajedanje. Ma bom porihtala bom.

Pikapolonica, lepo da si se javila.
Kdaj imaš največ težav? Zvečer? Ali tudi čez dan? Zvečer je najbolj it čimprej spat.. Ali pa brat v posteljo. Potem se ti morda ne bo dalo do hladilnika.
Pa športanje… Ti da dober občutek, se bolje počutiš in morda manj zahajaš v tolažbo s hrano.

Punce, jaz se bojim da bo šel moj dopust po gobe.. 😔😔 Imamo plačane počitnice na Hrvaškem..

Glede dopusta smo na podobnem kar vsi. Plačano sicer nimamo, hodimo v kamp, ampak tale scena ni ravno fajn 😟
Smotano, res!

Pikapolonica, bi zmogla, da do 18.00 ješ, kar pač ješ, potem pa ne več? En tak mali internittent fasting, recimo ješ 10 ur na dan …

New Report

Close