Najdi forum

Motivacija za vsak dan!

Kar se počepov tiče… 100 je kar lep zalogaj. Prvi dan ni problemov, naslednji dnevi so, ker te noge tako bolijo da pečejo vse mišice. Če ne trenirate redno nog bo težko doseči to oz. skoraj nemogoče. Jaz nisem, pa sem štartala z 50. Pa počepemoraš prav izvajat. Hrbet zravnan, stopala malo navzven, kolena ven in samo ritni del del spuščat, najbolje tako nizko kot so kolena…veliko uspeha tistim ki se boste lotile! Poročajte

Drage moje vse!
Imam res nabite dneve. Komaj sem se prebila čez vaše pisanje. Spodbudilo me je pa Stefkino pisanje, da jo opogumim za gastroskopijo.
Tudi meni želodec občasno nagaja, zato sem slutila, da se enkrat tudi jaz temu pregledu ne bom ognila. Ko je pred leti znanec zbolel za rakom na želodcu, mene je pa spet nekaj matralo, sem se odločila. Šla sem samoplačniško v Lj. v Barsos, k nekemu starejšemu zdravniku.
Stefka, prisežem, jaz se vseh teh stvari ZELO bojim, ampak – ko je bilo konec, sem rekla A to je to? Res! Kar objela sem med. sestro. Lej, samo sprostiti se moraš in se prepustiti, tudi če ti gre na bruhanje, samo dihaj skozi nos. Niti ne traja 10 min. So mi rekli, da majo v Barsosu res tanko cev.
Veš, mogoče imaš res bakterijo. To boš izvedela tam takoj po pregledu. Mogoče ti bo dal pa samo nekaj za kislino. Pri meni so ugotovili, da imam slabo zapiralko, torej se med požiralnikom in želodcem ne zapre dobro.
V bistvu bi tudi jaz že lahko šla kaj na kontrolo ….
Res, pogumno! Jaz pa recimo malo cvikam kolonoskopijo, enkrat so že nekaj šarili, me je kar bolelo. Gastro pa ne boli, malce neprijetno je, ko potisne do želodca, ni pa bolečina.

Vidim da imate tudi debato o prebavi – kaj če poskusiš popiti vsaj 2 litra vode dnevno?

In še – kontrola pri Sentočnik je pokazala popolnoma enako težo kot pred enim mesecem, 75,6, malo tudi zato, ker smo imeli vikend prej oba dneva RD-je in sem kljub vsemu pojedla več plus torta in se do srede ni spucalo. Nič hudega, se ne sekiram, gremo dalje.

Ma vse ste noro pridne, jaz pa ne morem verjet, da je že 1.junij. A ni grozno?
Bodite lepo!

Sladkorček, hvala ti za tole 🤗🤗. Bom poklicala zdravnico. Jaz tudi kašljam že 3 mesece… Sam ne kot nora, ampak pokašljujem. Ponoči imma mir pred kašljem. Je zdravnica že takoj posumila na refluks in mi dala Controloc. Zdaj ga spet jem, vmes ga par tednov nisem.
Kako se je pa tebi začelo? Mene želodec niti ne peče tako zelo. Pekel me je 2 meseca nazaj, med korono. In v soboto. Zdaj je bolje. Samo vidim, da ni ok, če me taka stvar vrže iz tira.

Danes sem jih naredila 100. V 10 minutah. S pavzami. Očitno sem vseeno kar v formi 😂😂. Delam jih pa sigurno pravilno 😉

Hvala tudi tebi. Res ste face vse po vrsti. Zdaj mi bo lažje, ko, če bo treba it.
Drugače sem jaz kar OK s temi preiskavami, se znam sprostit. Na primer pri drugi nosečnosti, so mi otroka obračali, je ležal z ritko dol. Ni panike, če je treba, se skoncentriram. So ga komot obrnili.
Sam par ljudi mi je grozno jamralo čez gastroskopijo, da sem mislila, da je res bavbav.

Bralka, super za tvoje kile, odlično ti gre! Sem se ustrašila, da si popustila, ko se nisi javljale. Sva v istem vozu zdaj 😂. Se bova spodbujale.

Počepi so super zadeva! Kar nadaljuj… forma se ne pokaže v prvem dnevu… vsak nadaljni dan bo bolj zanimiv. Kar se želodca tiče, res pokliči! Bolj dolgo boš čakala slabše bo, ne bolje! Jaz sem začela s kašljem tako, da sem pokašljevala. Potem se je stopnjevalo. Pojavljal se je povsod, ko sem kaj delala, ko sem šla v hrib, skoz. V službi so pomislili na alergijo in me poslali na testiranje. Potem mi je osebna Zdravnica predpisala ene tbl, potem druge, kašelj pa vedno bolj divji, še ponoči. Ko sem se najedla sem skoraj bruhala… rebre, trebuh, vse misice so me bolele od kašlja, tako da se niti premakniti nisem mogla. Dali so me na preiskavo orl, tam pa je rekel da moram na gastroskopijo. Pa sem šla, samo da bi se rešila kašlja in bolečin. Mislim, da bi takrat jedla še žeblje če bi bilo treba.. ko sem opravila pregled oz. gastroskopijo mi je odleglo. Daleč od tega da je fajn. Ubogaš in požiraš tisti šlauh. Si tam revež na tisti mizi, posebej če te napenja in te sili na bruhanje. Ampak nič bat, vse ok, vsi enaki. Pri meni je trajalo prvič najdlje okoli 10 min, ker je bil želodec poln tekočine. Naslednjič ko sem hodila je bilo manj časa. Najbolj zanimivo je to, da ko sem dobila tablete (mislim) da so bile 4 vrste, ker sem mela se bakterijo, mi je bilo že po prvi bolje. Sem takoj manj kašljala, se lahko pripogibala in v roku enega tedna nisem več kašljala. Imela sem pa sapnik čisto rdeč, ker mi je kislina zatekala gor. Takole da pogum pa kar poklical in gasa. Zate in tvoje zdravje gre!

Hvala Sladkorček, bom poklicala.
Včeraj sem spet delala počepe.spet zvečer, ker sem pozabla prej. Ni glih luštno, ampak se jih da tudi skoraj v eni rundi narest, v 10 minutah s pavzami. Je pa bilo malo težje danes kot včeraj, ja, sem čutila mišice.
Bom vztrajala 14 dni, pa da vidimo.

Štefka1, a si zrihtala dohtarja?? Zdravje na prvem mestu!!! Počepi bodo tud ratali veselica, tako da kar uživaj v učvrstiti ritke. Meni Kg stojijo na 76,7, telovadim vsak dan, zjutraj. Prebavo sem malo prebudila, zdaj pa upam da ne bo nazaj zaspala. Ostale punce, a ste bolj pridne?

Jaz vas bom najverjetneje zapustila, kajti mi ne gre in ne gre. Nisem taprava, nimam motivacije, samo jem in nic ne migam. Mogoce je le obdobje, ne vem.

Pikapolonica89, ne obupaj. Te pa popolnoma razumem! 11 let se zdaj borim z obdobji hujšanja,dokler nisem prišla do 83kg. Iz 62 na 83, vmes pa se krizna obdobja. Lani sem se odločila, pa ko sem fajn začela sem izvedela da bom brez službe… itd…pol prazniki pol pa zdravje. Zdaj mi gre kar dobro, a pooooččassssiii. Se ne sekiram, telovadim in malo grešim. Telo se mi je preoblikovalo, se pogledam v ogledalo in vidim spremembo, to me žene naprej. Ni pa lahko. Prvi mesec je res najtežji..in zvečer ko te zagrabi lakota je noro. Ampak gre. Potrudi se, nihče se ne bo namesto tebe. Ko pa padeš se pobereš. Jaz sem vsak dan žrla čokolade, zdaj po par dni ne poskusim. Pa ko me prime jem sladko. Ničesar ne omejujem. Zato gre pa tako počasi. Gre pa! Gremo naprej!

Nisem še klicala, naslednji teden dela.

Pikapolonica, prosim preberi to temo od začetka.. Haha. Mislim da se začne na 2017. In boš videla muke vseh nas. Gor in dol, volja je, volje ni. Kar smo se naučile v vseh teh letih je, da tudi ko so krize je fino, da ne gremo predaleč stran od sebe in od foruma. Poskusi še čimprej pobrat.. V naši družbi je to lažje 😂. Drugače pa ja, vem, tudi jaz sem imela te predah od foruma, ko sem preprosto morala sčistit glavo. Ampak sem vedno kmalu prišla nazaj med super punce.
Karkoli se boš odločila, mi smo tukaj 😉

Sin je imel 2x gastroskopijo na pediatrični, mu nisem upala nič povedat, da ga ne prestrašim, je šel v popolnem neznanju in rekel, da ni nič hudega, neprijetno, a nič posebnega. Mogoče se pozanimaš, kje in kdo to naredi lepo, ne na silo in se tam naročiš.

Tole s počepi se sliši zanimivo, mogoče probam.

Veš ka, če sem jaz lahko shujšala 45kg, lahko tudi ti teh svojih 20!

Prva stvar, nehaj s tem “moram, moram, moram”!
Mene je to “MORAM jesti malo in MORAM telovadit” ubilo še preden sem začela! Verjetno je to tudi en od razlogov, da se nisem prej odločila za hujšanje.
Ko mi nekaj govori, da moram, e, potem nočem!

Vsedi se in razmisli “KAKO LAHKO jaz shušam…”.
Pusti vsa priporočila in lajneo tem in onem v zvezi s hujšanjem, ozavesti si, da ni ližnjice in da ni nič MORANJE, ampak je vse v tem KAKO TI LAHKO to spelješ.
Razmisli, kako bo tebi lažje, na kakšne kompromise lahko pristaneš in na kakšne ne moreš pristati, ker ti bodo v breme in boš obupala. Razmisli, kje imaš kakšno rezervo, kaj lahko prilagodiš, čemu se lahko odpoveš brez bolečine in kje lahkostisneš, brez posebne težave.
Kar zadeva rekreacijo, sem vedela, da tu od mene ne bo nič, tako da si nisem delala nekih utvar, kako se bom vsak dan rekreirala, ker se ne bi in potem bi bila samo slabe volje, obremenjena, nastresirana in zadeve ne bi speljala.
Glede prehrane sem tudi vedela, da se ne bom odpovedala nobeni hrani, razen kruhu. Meni kruh ne pomeni nič, komot živim brez njega, tako da sem ga črtala iz prehrane. Vse ostalo je moralo ostati na jedilniku. Da ne bi jedla sladkarij, sploh ni bila opcija!
Idealno zame je bilo, da manj jem, a jem vse.
In ja, ne pol manj, ker spet, če sem lačna, sem zoprna in LAČNA! Bi zdržala par dni, potem bi pojedla vse za nazaj in še za naprej. Torej sem hrano zmanjšala malo, potem pa kakor sem hujšala, tako sem še dodatno zmanjševala. Zdaj res pojem pol manj, ampak do tega sem prišla po korakih.

Edina zakonitost, ki se je moraš držati je ta, da poješ manj kot porabiš.
Na kakšen način boš prišla do tega, je pa vse na tebi!
Ne “moraš” to in ono in ne vem kaj še vse, naredi tako kot TI “lahko”!
In jaz sem prepričana, da TI LAHKO! Še enkrat: če sem jaz iz 115 shujšala na 68, lahko shujša vsak!

Punce, kako ste? Vikend je pred vrati, smo že zato malo bolje, kajne?

Jaz sem danes po dolgem času spala do budilke in se zbudila čisto zlimana 😂. Včeraj sem bila na prvi vadbi po koroni. In po vadbi naredila še svojih 90 počepov, kolikor mi jih je ostalo.
Danes sem jih naredila že 70 v službi, zvečer bom še 30.
Ni mi težko, čutim noge, ampak jih lahko naredim tudi v kosu.
Končno malo migam in čutim svoje mišice. Vam povem, to bo zakon, ko bom še malo okrepila telo.
Že zdaj ljudje padajo dol, hahahaha. Zdaj se mi pa res že pozna.

En krasen vikend želim vsem. Smo na vezi!

74,5 ta teden “samo” pol kile 😁

Punce, pogrešam vas.. Kje ste Prvi alt, maia, Bralka, dajte se kaj javit..?
Vsaj sam hvalim se in Sladkorček mi delajo družbo. Upam da Pikapolonica kam ne odleti 😕.

No, za mano je dober dan. Zjutraj na kolesu, prvič v sezoni zares. Sem kar OK s formo. Se spomnite mojih rekordov lani? Itak imam eno redno turo in predlani sem imela rekord 42 minut. Lani pa celo 36..No, nisem še tam, sem pa na 38 minut. Kar je super za prvi vzpon.
Zvečer sem naredila še moje počepe. Ni mi jih težko narediti v enem kosu, serije po 20. Vmes naredim pa par vaj za roke, da ne bo vse viselo 😂😂😂.

Tukaj sem! Absolutno nisem pozabila na vas, mi grejo pa dnevi kar prehitro.
Spomnila sem se na eno starejšo sodelavko, zdaj je že kar nekaj let v penziji, da se je vsak ponedeljek postila. Nič ni komplicirala in kaj drugače jedla dan prej in dan potem, samo v ponedeljek se je ves čas nalivala s čajem. In lepo hujšala. Pa ni bila močna, ampak je rekla, da ji gre tistih par kil na živce. Se mi zdi, da potem je pa nehala, ko je dosegla željeno težo.
Razmišljam, da bi tudi jaz tako en dan v tednu. Pa ne na luno, tisto moraš sledit, in mislim, da je učinek kak drug dan enak. Vsaj kakor sem vidla pri sebi, ko nisem smela jest zaradi UZ trebuha zvečer. Jedla sem nekaj malega za zajtrk, potem pa konec za tisti dan. In mi je naslednji dan kazalo več kot kilo manj.
Se mi zdi namreč, da moram tole malo pospešit, da se ne bom okrog 75 vrtela kot okrog 80. Rada bi bila na varnem pod 70 čimprej.

Bralka, lepo da si se javila, dobra ideja. Tudi jaz mislim da je dokaj vseeno če ne delaš posta na luno. Ti si naredi tako, da ti bo ok.

Na koncu je pomembno, da naredimo kalorijsko deficit. Na kakršenkoli način. Zato pa ostaja 100 in ena dieta ali finta. Ker smo si ljudje različni. Če ti ustreza post 1x na teden je to zate super način.

Lep začetek tedna vsem!

Bravo Štefi! Čestitam! :))

Še mal, še mal :))

Meni je 1x zdravnik svetoval, da se “postim” dva dni v tednu. Ne pravi post, ko si samo na vodi in čaju, ampak da pojem recimo 500kcal v sadju in zelenjavi.
Jaz se tega nisem šla, sem pa opazila, da sem čisto nenamerno ob petkih in ponedeljih jedla bistveno manj, takrat sem med vikendi kar precej pojedla, pa sem očitno čisto podzavestno v petek imela pripravo na pojedino, v ponedeljek pa “blažila posledice”.

Zanimiva ideja je tole s postom, jaz nisem za to, da cel dan ne bi jedla, ni šans, kakšen manjši vnos kalorij bi pa lahko speljala, recimo sadno-zelenjavni dan.
Mogoče se pa tako znebim še teh zadnjih dveh kil :))

New Report

Close