Punce, danes je sodelavka skor dol padla, kako da sem shujšala. Moram rečt da me je kar šokirala, ker nisem še dobila nekih komentarjev. Itak so me zadnje 2 meseca gledali samo domači :-)))) Njim sem pa ok, tako in drugače.
Pa baje v obraz zgledam mlajša, uaaaau. To mi je pa všeč.
Sladkorček, tudi jaz se preprosto oblačim, sodelavka je pa posnetek zadnje mode. Ampak tako kot sem že omenila, vsak naj dela po svoje in naj bo pomirjen sam s sabo. To je moj cilj.
Jaz bi, kot sem rekla, rada malo splezala po lestvici “dam nase”. Saj to že nekaj časa počnem.
Včasih sem kupovala samo dobre firme, zdaj tako kot Sladkorček. Včasih ja, včasih ne. Sem pa bolj zadržana pri oblačilih, ne vem če bi znala nosit kake bolj ektravagantne kose, pa kombinirat zanimive kombinacije. Čeprav mi je to lepo videt na kaki punci/ženski.
Moj zadržek je bila vedno moja teža…ko bom suha pa bom…no, bomo videli, ko pridem na normlano težo, če bo kaj drugače…še 5,2 kg 😀
Štefka bravo!!!🖒
Uživaj v pohvalah in izkoristi val, ki si ga zajela. Bralka, držim pesti zate in zase (se tudi spet prehitro zatečem k hrani, če me kaj znervira).
Vas berem, sem pa še v gužvi… Aja, za vikend sem opravila obisk hribov, 16 km, več kot 1000 m prehojene višinske razlike,. Ma je pasalo. 😊
Hvala Pikapolonica in prvi alt. Ja, pašejo pohvale. Ampak najbolj mi paše moje počutje. Zanimivo kako enostavno je it po stopnicah v 4 štuk. Pa brez prave kondicije. Kaj bo šele, ko bom v formi.
Tako kot prvi alt na primer! Super za vikend izlet, ti da zagon za cel teden kajne?
Ja sem trenutno izgubila željo po določeni hrani.. Na primer čokoladi… Me kar stisne v želodcu, če jo vidim 😂😂. Naj traja..
Imam občutek, kakor da sem z namenom dobila to nadlogo. Jesti ne smem ravno hrane, ki sem jo “zlorabljala” za umirjanje.
Tako da je zdaj hrana pri meni izgubila ta pomen. Jem zato, da nekaj pojem, ne zato, da uživam v hrani. Res noro.
Pišem o tem zato, da vidimo kako hitro se lahko stvari obrnejo.
Vem, da bom še shujšala, ker ob takem načinu prehranjevanja se izogibam ravno temu, kjer sem prej pridobivala plus kile..
Ni sladkarij, začinjene, mastne hrane, ni poznih večerij, ni velikih porcij.
Mislim da bom hitro na 72,kar je zgornja meja normalne teže zame..
Pikapolonica, jaz sem ista.. Se skrivam. Ampak verjamem, da bova obe (pa še Bralka) enkrat spet v kiklcah in luštnih cotkah!
Mene zafrkava koleno, tako da mirujem in mazem s kremo.
Drugace pa, meni pomaga petersiljev caj (3-5 dl vode zavres, vrzes noter nasekljan petersilj recimo eno zlico, pustis 10 min, precedis in spijes takoj). Je kar fajn za prebavo. In vodo. Pri meni deluje no. In pa vsekakor donat, zadnje case ga pijem vsak dan. Po malo seveda 😀
Živjo,
zasedena s službo, pogledam vsak dan sem gor sicer!
PREBAVA: tudi mene malo heca. Pomaga mi od Krke Magnezij 300, prašek, ki ga zjutraj in zvečer zmešaš z vodo. 50 vrečk stane nekaj čez 21€, imajo tudi paketek 20 vrečk, v lekarni. Res je bolje, če redno pijem.
Hrana kar ok, le nekaj me napihuje zadnje dni. Ne vem, ne smem popustit in mislit, da ne hujšam. Pač hormoni 🙁
Telovadim, hodim tudi, le za dolgo hojo včasih zmanjka časa. Tudi v gospodinjstvu se pozna, da smo spet vsak dan v službi 🙄😂🤦♀️
Tudi moja prebava je lena. Občasno si pomagam z Donatom, pa suhe slive so tudi OK, baje pomagajo tudi lanena semena in vse ostalo, kar so napisale punce. Kakšen jogurt na sobni temperaturi bi tudi znal pregnati. Pri meni se še najbolje obnese psiha, ko sem nervozna gre samo od sebe….
Ker prej nisem imela časa, bi nekaj še napisala glede oblačil – o tem ste govorile pred dnevi.
Moja izkušnja gre nekako takole:
Pri svojih 30- letih, z več kot idealno težo (cca 50 kg), ko bi lahko oblekla karkoli, sem bila v trgovinah z oblačili kot slon v trgovini s porcelanom. Kupila sem: kar sem videla v revijah, na prijateljicah, sodelavkah, slučajnih mimoidočih…skratka vse, kar mi je prišlo pod roke. Imela polne omare in nič kar bi oblekla…V službi me je reševalo to, da sem imela predpisano uniformo. Po zamenjavi delovnega mesta pa ogromen problem. Kaj naj oblečem? Na mojo veliko srečo smo takrat že poznali internet in Pinterest, ki je moja biblija še dandanes. Pričela sem z osnovami: najprej osnovni kosi garderobe (capsule wardrobe); na tem sem gradila. Tudi vam svetujem enako, začnite z osnovami, tega je ogromno na netu, poiščite kar vam najbolj ustreza in to nadgrajujte. Ne silite se v nekaj, kar vam ne ustreza, čeprav na prijateljici izgleda odlično. Poiščite osebo, katere stil vam je všeč in izhajajte iz tega. Meni je stil Meghan Markle za umret dober, vse iz njene omare bi imela. Pa je v bistvu precej enostaven in brez problema najdem kose, ki jih nosi (seveda ne dizajnerske, ampak vseeno…). Seveda pa so stvari v katere se splača vložiti malo več: dobri čevlji, plašč, torbica… Tu se počaka na razprodaje ali prišepne željo Božičku, ali pa pomaga nekomu, ki je v zadregi, ko vam kupuje darilo za rojstni dan. Včasih pa si moramo kaj podariti tudi same, kajneda? Čisto tako, za nagrado, ker smo super punce in si to zaslužimo.
Malo sem zašla, ampak punce, prosim, prosim, prosim, ne se skrivat za nekimi majica+hlače in sem ok. Ker niste ok, ampak ste bistveno VEČ KOT SAMO OK, dajmo no to tudi pokazat!
Da mi imate jutri VSE VSAJ EN EKSTRA KOS NA SEBI (rutko, šminko, lak na nohtih, uhane, prstan- karkoli, samo, da se boste počutile extra). Ker to tudi ste – zelo extra, zelo svoje, zelo moje.
Lep petek vsem!
p.s. A se zmenimo in imamo jutri vse na sebi nekaj, kar bi sicer rade, pa si ne upamo?
Maias, lepo napisano in v marsičem se najdem. Tudi sama se po 40. letu počutim bolj suverena pri oblačenju in s stilom nimam težav. Je pa res, da se lažje oblečem “karkoli” mi paše, če imam par kg manj. 😎
Za jutrišnjo akcijo sem takoj zraven. Danes sem že imela eno malo odštekano bluzo, v kateri pa se fajn počutim. Zadnjič pa obesek verižice, ki ga je 10 let nazaj izdelal sin pri likovni. 😚
Ženske, kar pravi maias drži. Smo posebne. 🤗
Uf maia, to si pa tako lepo povedala, da sem kar 2x prebrala!
Jaz že dolgo, prav zaradi sodelavke razmišljam ob tem, da moram najti nek svoj stil in nekje začeti graditi. Priznam, da me je ta občutek, da sem “močna” malo držal nazaj. Ampak to ni le sme biti izgovor.
Maia, super vesela bi bila kake ideje za kako dobro spletno stran na to temo. Sama trenutno spremljam en blog na temo oblačenja in večkrat kaj pogledam. Ampak k osnovam še nisem šla. Če imaš kak predlog kje začeti, bom zelo vesela.
Si mi dala zdaj voljo za kaj poiskat, hvala ti! Vem da sem ekstra in to moram začeti kazati tudi na ven!
Ojla! Jaz sem se danes uredila za službo, no, saj se skoraj vedno. Samo danes z namenom, da se postavim pred ogledalom in si rečem popolna bejba. No, to sicer se nisem, samo ker tako pridno telovadim bom. Zdaj s kilogrami nimam neke pretirane sreče, mam 77,9 – spet… opažam pa, da mam noge vitkejše in morda je kak cm manj tudi v rit. Vsaj zdi se mi, ker sem oblekla hlače, ki so mi drugače kar ozke, danes pa sem se počutila v njih čisto ok. Dolga pot je še pred mano, samo sem res pridna. Vsak dan migam vsaj pol ure. S kolesom pa 1 uro v hrib. Zadnjič sem gonila 3 ure, 1400kcal… no, takih napadov ni veliko, tudi časa ne. Sem pa tudi grabila pesek na potkah v vrtu in vozila šajtrgo, tako da je bilo še malo fizičnega dela. Vmes zlomila štil od grabelj, tako da sem lahko sinu vrnila zafrkancijo kaj zmorejo pisarniške mišice….punce bodite lepo. Kar se tiče prebave… sem napredovala, Donat je že doma, pit ga bo se treba. Magnezij jaz tudi pijem, samo res ne vsak dan, takrat ko me glavobol in ob večjih aktivnostih… suhe slive, ja… samo meni so tk ne dobre… lepo se mejte, lep vikend.
Jaz sem se tudi uredila!
In vesela sem, ker sem preživela prvin teden službe po koroni.
Včeraj sem prebrskala po internetu capsule wardrobe :-))) IN se veselim novih nakupov. K temu se je res potrebno spravit sistematično. Samo je res, kot je rekla prvi alt, vse je lažje, če maš kako kilo manj, kot več. Mene zdaj ta tema veseli, prej me pa res nekaj časa ni.
Še prej se moram pa spravit na omaro. V mojem prejšnjem preblisku sem pospravila večino omare in po Marie Kondo sistemu pometala stran en kup oblek, ki “mi niso naredile veselja”. Ostale so mi takrat še kiklce in srajčke za predelat. Joj, tega imam celo omaro, še iz mojih poslovnih dni…Zdaj pa praktično ne rabim več, zaradi narave dela. Tudi jaz imam v službi uniformo. In pripeljem se direktno v garažo delovnega mesta..tako da neke potrebe za urejenost res ni :-/ Nekaj bom morala pogruntat z mojim stilom, da bo lepo, pa vseeno uporabno v vsakodnevnem življenju.
Ampak saj so priložnosti za lepe obleke ob drugih priložnostih, za vikend. Drugače jih bom pa našla…
Jaz sem danes spet stopila na vago in je bilo 76,4…malo sem čukasto pogledala. Bom preverila jutri zjutraj, če se ni vaga zmotila 😀 V vsakem primeru je manj kot 5 kil do “normalnega ranga”.
Hej.
Jaz sem nova tu. Na kratko nekaj o meni:
Mamica dveh otrok, stresna sluzba, hashimoto (bolezen scitnice), malo manj kot 40 let. Nikoli suhica, ampak kg ko sem se pocutila seksi in optimalno so uuuuffufufu dalec. Trenutno sem na kilazi tam okoli 85kg. Toliko sem imela ko sem rojevala drugega sina. Da se da shujsat dobro vem, ker sem po obeh porodih lepo shujsala. Ampak od zadnjega je ze 10 let….jaz pa kot buhteljcek.
Problemi, ki jih imam:
– zadrzevanje vode,otekanje okoncin,
– pocasna presnova in prebava (zaradi scitnice)
Razvade:
– sladkarije
– kolicina hrane.
Ne jem kruha (oz.izredno redko), ne pijem sladkih pijac, pijac z mehurcki vidt ne morem.
Cilj je:
– jesti po moznosti v intervalu 8h.
– sladkarije zamenjati s keto sladkarijami in se te obcasno
– zmanjsati kolicino na obrok
– se pocutiti spet seksi
– preoblikovati telo (viseca koza na trebuhu!!!)
Telovadba: vsakodnevno sprehajanje psa, imam tudi eliptik, a sameva vecinoma.
Toliko na kratko. Jutri se nameravam stehtati in vam tudi jaz porocati kako mi gre ter vas spodbujati. Ste videti zelo lustna ekipca in se veselim virt. druzenja.
Pozdravcek!
Hehe Sladkorček, res se dogaja. Veliko stvari.. Take korona je meni dala veliko hudega, ampak v skupnem veeeliko dobrega. Hujšanje je samo ena izmed stvari.
Ti me kar lovi, bom vesela če me uloviš 😉. Ti bom malo olajšala zadevo.. Danes zjutraj sem preverila. Bil je lažni alarm, 76,9. To je pol kile več kot včeraj. Ampak še vedno manj kot 5 kg do normale 💪💪💪. Njaprej pa seveda 75!
Florida dobrodošla! Ti začenjaš tam nekje kot jaz. V začetku lanskega leta sem bila celo na 89. Tako da si malo v prednosti 😉. Zdaj vidiš kje sem.. Se da. Počasi in s parimi ups and downsi… Ti bodo punce povedale, kako obvladam tudi ta del 😂😂😂. Ampak nikoli nisem obupala in nikoli ne bom. To predlagam tudi tebi. Lahko bo tvoja pot naravnost navzdol, lahko malo po ovinkih, samo vztrajaj in na poti, ko se bodo to pile kile, boš spoznala zraven še marsikaj o sebi. Lepa pot.
No, sem prevec zgovorna.. Dobrodošla v naši družbi.
Florida, dobrodosla in vso sreco pri borbi 😉
Jaz ze nekaj dni nisem migala nic, zacnem v ponedeljek. Programcek za doma ze napisan. Drugace pa imam cez tocno en mesec pregled in moram zelo zelo pazit prehrano ta mesec, ker drugace bo polom krvne slike. Tako, da trenutno me to najbolj motivira. Saj vem, da v tako kratkem casu ne bo cudezev, a vseeno.
Krasno, še ena se je pridružila. Florida, dobrodošla! Al je fajn, če je tema živa. 😎 Se spomnim obdobja, ko sem sloraj samevala tule… zdaj je pa taka akcija, da bomo vsak čas vse ujele sam hvalim se 😂… no, se hecam, bo dovolj da pridemo vsaka do svojega cilja, ane. Meni ta teden gre po planu in se prec pozna. Dva dni sem imela sedaj res precej manj hrane, še danes in jutri imam isti plan, potem pa zmerno dalje. Pa uźivanje v rekreaciji. 😊
Pikapolonica, jaz sem 1 mesec pred pregledom pila omega3 kapsule in se mi je holesterol z normaliziral. Malo si preberi, če te to skrbi.
Prvi alt, se strinjam, živa tema je super!
Super zate, da si zagrabila in boš res 4 dni bolj striktna. Zdaj imava obe cca 2 kile do cilja.. Ti 70, jst 75 😂. Greva v akcijo? Počasi, pa sigurno…
Jaz sem še bolj nežna pri rekreaciji, sem pa bila in včeraj in danes na dolgih sprehodih… Se pripravljam na kužka 😉.
Hvala za nasvet Stefka. Ja gre med drugim za holesterol, saj imam zelo visokega. Tako so rekli par mesecev nazaj. Drugace me pa skrbi sladkor in pa se vse ostalo, kajti imam tezave s hormoni, bolj natancno sindrom policisticnih jajcnikov. Cela zmesnjava skratka. Kam pripelje napacno prehranjevanje in negibanje ter seveda prekomerna teza….
Skratka borit in trudit se vsak dan, ali pri prehrani, ali pri telovadbi, karkoli, samo da poboljsam zdravje. Enako velja za vse vas 😉 le trud in vztrajnost in bo. Bo poplacano na tak ali drugacen nacin.