Ojla! Jaz sem pekla navadno in potratno potico in jo tudi pridno jemo. V petek sem bila letos prvič na kolesu, danes drugič. Rit se mora navadit na trd sedež, je pa bilo kar prijetno. Kondicija niti ni tako padla, tako da sem bila prav presenečena. Lovim lanski rekord za 2 min. Bravo js! Kolesarim po gorskih poteh navzgor, ne po kolesarki naravnost. Včeraj sem naredila 16 km normalne hoje, tako, da nimam toliko slabe vesti pri hrani. Kg ostajajo, kot sem rekla kar precej jem v tejle karanteni, ker smo vsi doma in pač kuhamo in pečemo. Se pa poskušam vzdržati pri sladkarijah in sladoledu, tako da ne gre preko 80. Pod 79 pa tudi ne. Vem da več narediš s prehrano kot telovadbo, a hrana je moja šibka točka. Ko bomo spet v normalnih ritmih bo bolje. Upam, da bomo zdravi, ker tole letos je bilo pa noro in čutim da nekako se nisem čisto ok, malo se manjka. Bodite lepo, aktivno preživite dan, saj jutri je spet služba.
Pekla sem tudi jaz in to precej, saj nas je več pri hiši in več kot pol je najstnikov. 😄
Tudi jedla sem in nimam takih težav s celim kosom potice ali celo dvema kot sam hvalim se 😉. Pa tudi skrinjo sem založila z domačo peko. Za danes sem pri popoldanakem kafetu zaključila s hrano za danes – upam, da mi rata. Sem pa te dni tudi pridno hodila, sam ne pa glih 16 km na dan kot Sladkorček…kapo dol.
Še ena o postavi – zaskrbljujoča….moje oprsje ni več tako polno (obseg prsnega koša pa je širši), tako da se prav spašujem, kakšno bo, če shujšam pod 70… 😔 A poznate kake vaje, ki pomagajo?
Pri 110+ kilah sem nosila košarico G z obsegom 85, zdaj nosim obseg 75 in košarico E. Prej sem imela 70-75 D pri enaki teži.
Pas imam pod 80, ne vem točno koliko, si ga nisem merila že en čas, recimo prej pri enaki teži sem imela pas komaj 70, če sem se dobro najedla. Boke imam zdaj 90-95, spet ne vem, ker se nisem merila, prej so bili okoli 98. Pas je šel za 10cm gor, ampak ni tako grozno, ker sem prej res imela ozek pas, boki so šli pa za kakih 5cm dol. Čisto druga postava.
Pri prsih pa šele zdaj opažam, te zadnje kile, da so se izpraznile, a mi stari modrčki še vedno niso prav.
Vaje bi tudi jaz, če sploh kaj obstaja in pomaga 🙂
(mogoče pa čez nekaj let samo sebe častim za abrahama in si dam dvignit joške 😀 )
Prvi alt – za prsni del so fajn vaje z utežmi ali elastiko. Tudi kolesarjenje poleg plavanja fajn razvije zgornji del, le da moraš kolesariti navzgor, da si z rokami pomagaš – tako da bilanco trdno držiš in potiskaš telo zraven. Tako kolesarjenje je utrudljivo in ga ne moreš skoz prakticirat, pomaga pa če npr. 10 min tako goniš. Meni nekako teorija gre, tudi z gibanjem načeloma nimam težav, če sem le zdrava. Me pa v zadnjem letu precej matra zdravje. Moja šibka točka je hrana – tu bom pa morala narediti red. Tu pa nisem pridna. Pa tudi odkrito povedano, velikokrat kaj pojem, samo da ne vržem vstran. Se mi zdi greh metati hrano stran. Sem pa vseeno vesela in upam, da 80 ne bom več videla na svoji tehtnici…
Tudi pri nas je bila miza za praznike polna, peko sem prepustila mlajšim, ni bilo tradicionalne potice, pa zaradi tega nič manj slastna sladica. Želodec se je seveda pritožil, tehtnica tudi ne odpušča in spet bo treba bolj resno zagrabit.
Ste me pa malo presenetile: kaj res nobeni ne ustreza, da ima manjše oprsje? Jaz pa moram priznat, da sem zadovoljna, ker se mi je obseg zmanjšal za celo številko, nekako se ne počutim dobro z večjo košarico, sem pa najbrž res ena redkih, ki ji tako ustreza. Prvi alt, mislim, da je na spletu kar nekaj vaj, ne vem pa, koliko v resnici delujejo.
Nič, nov teden je pred nami, malo skrajšan in vremensko zmešan. Naredimo si lepega.
Jaz komaj čakam, da zlezem iz 90C na (vsaj) 80-85 B. Sem nosila nekih 75B, se mi zdi, včasih.
Mi je rekla zdravnica na preventivnem pregledu dojk – 5 kg – ena črka. Torej bi morala pri shujšanih 5 kg že priti iz C na B. Ni še čisto. Imam pa modrce in hlače za vse kilograme 😂
Mah te potice – to je vse precenjeno. Večina sladic mi je boljša. Pa še res obleži v želodcu.
Naj bo že pomlad in konec s tem mrazom!
Jaz imam pa skoz košarico C. Je pa res, da sem iz 75c prišla na 85c pač obseg raste s kilam…. tudi hrani se jaz težko odpovem, joj res rada jem, pa kar vse. Sem pa očitno pretiravala včeraj s telovadbo. Eno uro na polno, pa potem še z elastiko… me bolijo noge, tako da je bil danes samo en krajši hiter sprehod. Jutri pa verjetno na kolo. Sem sklenila, da bom zdaj vsak dan telovadila. Vsak drugi dan več, vmes pa malo manj. Pa kolo in to je to. Telo si mora tudi odpočiti. Kot sem rekla, če bo le zdravje, jaz gibam se ok, hrana me pa (po domače) zjebe.
Jaz komaj čakam, da zlezem iz 90C na (vsaj) 80-85 B. Sem nosila nekih 75B, se mi zdi, včasih.
Mi je rekla zdravnica na preventivnem pregledu dojk – 5 kg – ena črka. Torej bi morala pri shujšanih 5 kg že priti iz C na B. Ni še čisto. Imam pa modrce in hlače za vse kilograme 😂
Mah te potice – to je vse precenjeno. Večina sladic mi je boljša. Pa še res obleži v želodcu.
Naj bo že pomlad in konec s tem mrazom!
[/quote]
Ne vem, če je -5kg res ena črka manj, ker pri meni je -45kg in komaj 2 črki manj, iz G na E… Vesela bi bila, če bi prišla nazaj na D.
Punce, malo vas pogrešam!
Od mojega zadnjega javljanja se je dogajalo marsikaj. Zbolela…še zdaj nisem ok. Neka čudna dolgotrajna viroza al ne vem kaj. Vmes sem bila že pod 80, ker nisem mogla jest. No, s tako pridobljenim mejnikom se nisem želela hvaliti po forumu :-). Zanimivo, zdaj imam obraten cilj kot prej. Pridobiti malo kilaže…. Ker sem bila tako švoh, da sem si mislila, da če me zdej oplazi kaka korona, me pa lahko še pobere :-))) Skratka, sem nekje na varnih 81.
Tale karantena je meni zarad vseh bolezni kar mučna, priznam. Še ven nisem hodila precej časa, zdaj zadnje dni spet grem. Ampak sem čisto povožena po 20 minutah hoje…
Ure doma so se vlekle, strah je bil prisoten, bila sem učiteljica, pa še gospodinja. Pa brez enega pravega urnika… Jao, namesto, da bi uživala v karanteni…
Zaenkrat sem še doma, na čakanju. Upam da izkoristim vsaj zadnje dni pred vrnitvijo v realnost.
Kako ste ostale? Bom prebrala za nazaj, da vidim kako vam gre. Upam, da vzdržujete energije izpred 3 tednov.
Še eno vprašanje. Imate kakšne ideje za občutljiv želodec? Malo sem brala…brez mastnega, pikantnega, sadja, zelenjave, mleka, vročih in hladnih jedi…pa še kej. Se mi zdi, da skor ne bi smela ničesar jest 🙂 No, saj, me želdec vedno kaznuje, ko naredim napako.
Štefka 1 – hitro se pozdravi. Tudi mene je nekajkrat letos zvijalo za znoret. Nazadnje 6 tednov nisem prišla k sebi, vsi znaki korone…jesti nisem mogla nič drugega kot sadje. Meso se mi je prav zagabilo. Pa potem spet glavoboli, res noro leto. Poskušaj počivat in čimveč piti. Meni je najbolj odgovarjal ingverjev čaj. Za želodec pa morda kakšna prežganka.
Oj, Štefka, lepo da se oglasiš in da si bolje. Glede kil… ja, prvo je počutje, če si švoh tud prijazna tehtnica ne prinese veselja. Glede občutljivega želodca (izkušnje ožjega družinskega člana) – ješ večkrat po malo, pa lahko hrano (jogurt, piščančja prsa, kako ribo, zelenjavne ali piščančje juhce, kompot manj sladek, bel riž na vodi kuhan, bele testenine, bel kruh, ne frišen,… polnozrnato, rženo, ajdovo – to je vse pretežko za želodec).
Sicer pa – moja energija je tako tako. Morala bi pokat po šivih, glede na krasno vreme in glede na to, da se mi je na šihtu precej umirilo (no, zatišje je, sam klima pa še vedno napeta). In hrano moram spravit nazaj v red…ta teden je bilo še cel teden praznično… Tud na tehtnico ne upam it, po hlačah pa vidim, da ni tole glih ok. Tale vikend si vzamem na izi, prediham, uživam in se sproščam in ne sitnarim (to je šele izziv…😉) Lep vikend vsem.
Stefka, punce, kaj pa če je bila tole korona?
Poznam dve ženski, ki sta se (ena že januarja, ena pa marca), počutili blazno čudno, kot bi bila neka čudna viroza. In ta druga, ker je bila korona že tu, je klicala svojo zdravnico in ta ji je rekla, da bi skoraj gotovo lahko bila korona, vendar je ni poslala na test. Sta pa obe rekli, sploh tista januarska, da je trajalo dlje kot ponavadi, da sta prišli čisto k sebi.
No, samo da gre na bolje! Je pa res, letos so tudi brez korone tele viroze kar čudne.
Bralka, tudi jaz sem klicala zdravnico in mi je rekla, da ziher ni. Tko da nisem testirana. Čist možno pa da je bila. Ampak nihče okoli mene ni zbolel, če je res tako kužna, bi mogli. Kakorkoli, upam da sem na zeleni veji. Poln kufer mam tega čudnega počutja 😉
Prvi alt, Sladkorček, hvala za ideje. Že upoštevam.
Ste govorile o modrih.. Jaz sem tudi bolj pri alt. Sem nekje pri B-ju. Upam da pr 70 ne bom na A-ju 😂😂.
Pri nas sem jaz pekla potico, ampak je šla v 2 dneh. Jaz sem jo poskusila pol koščka. Tudi drugače pri nas med korono ne jemo toliko sladkarij. Občasno otroci kej spečejo. Jaz jih nisem poskusila že dolgo. Vsaj ena prednost tele “korone”. Mi ne paše in ne upam. Itak ne bo trajalo.. Ampak malo sladkornega posta ne škodi..
Kako ste kej s kilami, ste blizu svojih ciljev?
Imejte lep vikend!
Oj,
jaz imam do cilja še sto let 😂
Zdaj sem na nekih 76,5, tehtam se “uradno” ob sredah, ker imam mesečno pri Sentočnikovi kontrolo. Zdaj prek telefona.
V najbolj suhih časih sem imela pod 60 kg, ampak realno sem lažje vzdrževala okrog 63, 64 kg. Glede na mojih 52 let bom zelooo vesela, ko zlezem pod 70 in se potem potrudim še za nekaj minusa. Zdaj sem v treh mesecih shujšala 8 kg. Prehrana, telovadba 1-2krat tedensko in hoja dobro uro na dan. (Pač manj ali sploh ne, če je tako prišlo – služba, vreme).
Bralka, to je super, 8 kil ni malo, bravo!
Tudi jaz sem še daleč od cilja. Ampak kaj čmo, bomo počas prilezli tja. V zadnjem času mi kile res niso tako pomembne. V taki krizi človek vidi, kaj res šteje.
Mi smo imeli spet pretres, bližnji je v bolnici. Ni korona, je bila poškodba… Ta karantena je do sedaj res bila eno čudno obdobje. Ampak zdaj bo bolje, vem! Ni druge.
Jaz dobivam nazaj apetit, kar me veseli, pomeni, da okrevam. Zdaj bo treba še počasi malo več migat začet. Kaj več kot 15 minutni sprehod imam v mislih, ne še pravi šport.
Punce, držite se, gremo naprej. Moj cilj je najprej po 80,realno, ne bolezensko. Potem pa 75. V najboljših letih sem. Imela pa nekje 65…ampak tja nimam cilja prit. 70.bi bilo vrh glave. Celo z 72 bi se zadovoljila 🙈.
Kakšnih 100 let?
Tebi gre tako dobro, da boš do konca leta mal nad 60! :))) kmalu boš še mene ujela! :))
Ne vem, kako poteka hujšanje pod zdravniškim nadzorom, jaz sem si sama regulirala kalorije na vsakih 10kg, da sem manj jedla in hujšala naprej, je šlo pa vse počasneje, ampak bistvo je, da gre iz meseca v mesec dol.
To, da se trudiš in rekreiraš, je vredno vsake pohvale! Bravo! :))
Zakaj jih pa ne bi imela 65?
Zakaj še pred štartom sama sebi sugeriraš, da ne zmoreš?
Zakaj si spet daješ neke olajševalne okoliščine in si nižaš cilje?
Življenje nam vedno postalja ovire, nikdar ne bo vse v ravnovesju in harmoniji, vedno bo kaj, kar bo potrebno reševati, urejati, preskočiti…
Dobro je, da se naučimo živeti s tem, z boleznim in poškodbami in vsem ostalim, jasno, da se sekiramo, smo žalostni, nas skrbi in nam kdaj tudi spodnese tla pod nogami, a to je le en del življenja, ob njem pa istočasno teče tudi drugi del življenja, ki je poln lepih stvari, oba sta naša in oba tečeta istočasno, ne moremo ju ločiti, ne moremo ustaviti ne enega, ne drugega…
Spet si pri odločnosti. Spet se vračaš v sebi znano zono udobja.
Prav hecna mi je ta razlika med nama, ker jaz bi bolezenski minus na tehtnici zgrabila z vsemi štirimi in se ga oklenila in gradila na njem naprej, vzela bi ga kot darilo dane situacije in bila zanj neizmerno hvaležna…