Najdi forum

Motivacija za vsak dan!

Včasih teža nekaj časa stoji, potem pa konkretno pade, nič hudega.
S časoma tudi ugotoviš da se telo navaja na manj kalorij inmanjše količine hrane, tako da nekaj dni lahko ješ več, otem pa telo samo zahteva manj hrane.
Jaz, ki si štejem kalorije, opažam tudi, da ko recimo za kosilo pojem kakšno kalorijsko bombo, ki količinsko morda ni tako veliko hrane, preostanek dneva potem nisem več lačna, telo je enostavno dobilo, kar je rabilo za ta dan.

Ti se samo drži in vztrajaj, si na super poti! :))

Eh… 3 kg imam več kot pred enim mesecem…😭

Boš se jutri še enkrat stehtala, ko ne bo ravno 1.april.

Bom. Čez dve uri stopim na tehtnico. 😂

Če ni prvi april…

1. popij ogromno vode, 2,5-3 litre, jaz si skuham ingverjev čaj, ožamem pomarančo in limono in to pijem, za odvajanje vode je tudi čaj petršilja, a ga nisem probala
2. za 2 dni zmanjšaj OH na minimum od minimuma
3. večerjaj zgodaj, kake 4 ure pred spanjem ali več

Glede na to, da praviš, da se dezinficiraš od znotraj in da posegaš po pregrehah, verjetno zadržuješ veliko vode v sebi. Polulaj jo, bo vaga takoj bolj prijazna :))

sam hvalim se, hvala za nasvete, ampak hvala Bogu je imela maias prav 😉
S težo sem tam tam kot en mesec nazaj. Sem pod 71,5 in mi zihr ne manjka dost do magične 6-ke… mal več volje, pa bo. Saj se da, ane?

Seveda se da, to sploh ni vprašanje. Na dobri poti si, malo še stisni in si tam. Upoštevaj nasvet od sam hvalim se, tudi jaz ga bom. Zmanjšaj OH in napitek za odvajanje in si pod 70, garant.
55,7 je meni kazalo včeraj, je bilo že manj, ampak je teža realna.
Štefka, vesela sem, da si se javila, daj, oglasi se večkrat.
Pozdrav vsem, lep konec tedna vam želim!

Živjo!
Tudi jaz sem brala, da je zdaj ob koroni dobro piti tople čaje. Oziroma nasploh veliko piti. No pa saj to je že tako ali tako ok.
Tudi mene občasno kaj napihne, pa niti ne vem, kaj. Teža res malo obtiči, čez par dni se pa premakne za celo cifro.
“Sam hvalim se”, kakšen ingverjev čaj piješ? Kupljen ali ga narediš sama?
Nekaj me hoče mehur matrat, imam občasne epizode, niti ni nujno vnetje.
Drugače pa mi je doma ok, lahko sem hvaležna, da imam delo in plačo. Mnoge mnoge zdajle bolj kot bolezen skrbi prihodnost.
Ampak bomo že kako. Se pa sprašujem, kdaj bomo naslednjič prestopili mejo, dobesedno mislim, me zanima, kaj bo letos poleti???
Bodite fino!

Maias, hvala za spodbudo. Ti si itak na takih številkah, da gre verjetno tudi bolj za princip, da želiš še malo znižat težo. Se motim?
Bralka… mene bolj kot skrb, kam poleti, trenutno daje “klaustrofobija”, ker živim v mali občini 😁
Ampak, sam da me v hišo ne zaprejo, ker pol se pa meni res slabo piše. V resnici rabim tale gozd in hrib in travnik in sonce in nebo in oblake in veter … 😎

Sama kuham čaj, ingver narežem ali nastrgam, odvisno kaj se mi da, kuham 15 minut, potem ga pijem takega ali pa dodam pomarančni in limonin sok, malo vode in imam v bistvu napitek za cel dan.
Koliko to res pomaga ali ne, ne vem, meni se zdi, da mi odvaja vodo iz telesa.

Letos poleti… Hm, mislim, da to v tem trenutku nihče ne ve. Upam, da nas bodo vsaj ven spustili, če že čez mejo ne.

Koliko ti še manjka do cilj?
Se mi zdi, da midve obe loviva te zadnje kilce…
Jaz sem na 68-68,5kg, rada bi prišla na 66,5-67,5kg, da sem nekje v rangu okoli 67, pač odvisno od tega, koliko se najem. Moj prvi cilj je bil sicer okoli 68, a sem ga zdaj znižala :)))

Cilj, ki sem si ga zastavila, je bil 55 kg. To je bila tudi sicer leta in leta moja mejna teža, vrtela sem se tam okrog 50 do 55 kg, brez večjega truda in odrekanja. Najbrž je skrivnost v genih, ne vem. Precej na hitro sem se zredila za 5 kg, za marsikoga nič posebnega, neopazno, pa vendar temu ni bilo čisto tako. Nisem se dobro počutila, obleke so postajale pretesne, vsak kilogram sem občutila kot utež. Kar me je šokiralo, je bilo to, da se teh petih kilogramov nisem uspela znebiti LETA! Kot bi se telo zarotilo proti meni, nič ni delovalo, shujšala sem 2 kilograma in se spet zredila za 2, celo tri in tako v nedogled. Brez vas tukaj, bi že davno obupala.
Takoj po novem letu sem pričela uvajati spremembe, nič drastičnega, zmanjšala vnos OH, porcije za cca 30%, kruh jedla izjemoma, alkohola praktično nič, samo ob posebnih priložnostih (recimo 2x mesečno) in počasi so prišli rezultati. Sedaj sem nekje blizu 55 kg, rada bi prišla na »varno stran«, torej dobrih 53 in bo čisto ok. Kilogrami so sedaj sicer pravi, ni pa to več postava, ki sem jo imela še pred recimo 5 leti. Konstitucija se je povsem spremenila, kilogrami so drugače razporejeni in dejansko je to samo številka. Se zavedam, da bi veliko naredila, če bi redno telovadila, ampak zdaj je, kar je. Redna in zmerno intenzivna telovadba mi je sedaj nov izziv in nov cilj, ki sem si ga zastavila. Kako bom to izvedla, trenutno še nimam neke prave ideje.
Tudi sicer je tole obdobje polno vprašanj brez odgovorov. Bomo ostali zdravi? Koliko časa bodo trajale izredne razmere? Kaj bo s službo, šolo? Kako bomo živeli po epidemiji? Vprašanja, ki ne dajo spati. O dopustu si niti ne drznem razmišljati.
Kot si rekla prvi alt: jasno nebo, sonce, gozd in svež zrak. Dovolj za srečo.

Moja teža je bila okoli 67-68kg, nihala sem pod 65 in nad 70 v nekih obdobjih, ampak to je šlo vse nekako samo od sebe, nikdar nisem hujšala. Potem sem se pa naenkrat zredila 20kg in dodala še in še… In nosila vse skupaj kar nekaj let!
Ja, moj cilj je bil 68, da sem na varnem pod 70, zdaj sem ga pa še malo znižala, trenutno se vrtim okoli 68, malo manj, malo več.

Verjetno se postava sama po sebi spremeni že z leti, ker za 5-6kg teže dvomim, da bi se postava kaj bistveno spremenila. Za mojih več kot 45 minusa pa ne vem, verjetno sta tako izguba teže kot leta vplivala na postavo, ker vse hlače, ki so mi bile prej pri 70 konkretno tesne, so mi bile pri 70-72 na komot, zdaj so mi pa prevelike, medtem ko majce so mi pa vse prekratke, modrci premajhni…
Ampak nima veze, glavno da je teža prava, vse ostalo bo že :)))

Glede gibanja bi se midve morali res združit :))
Tudi meni je gibanje še vedno izziv in cilj, ki ga še moram osvojiti, čeprav mi gre v zadnjem letu precej bolje kot kdajkoli prej.
Moja aplikacija z domačo telovadbo še vedno čaka na aktivacijo…

Situacijo v kateri smo se znašli poskušam sprejeti tako kot je in se prilagajati sproti. Nihče od nas ne ve, kaj bo in kako bo, zato mislim, da ni nekega smisla, da bi se sekirala na zalogo. Kar bo, pač bo in se bomo temu prilagajali.
Če bo letošnji dopust doma, bo pa doma, za nas ne bo to prvi in verjetno tudi zadnji ne, ki bi ga preživeli doma. Imam en projekt vezan na turizem, od katerega letos verjetno ne bo nič, a kaj naj, bo že, če ne letos, pa drugo leto ali pa čez 2-3 leta… Mož je zaposlen v panogi, ki je zdaj popolnoma zamrla, tako da je tudi tu velika finančna kriza, a enkrat bo že tega konec in svet bo šel naprej in mi z njim…

Res se postava z leti spremeni. Meni se je v zadnjih 5 letih bistveno povečal obseg prsnega koša, ampak to sem pripisala predvsem plavanju. Komaj čakam, da bo to spet možno, da bodo posledice poškodb odpravljene in da bo situacoja glede virusov varna. Opažam tudi sama, da sem za spremembo tokrat zmanjšala obseg bokov. Med tem pa moj sicer vedno bolj ploski trebuh, tudi ob nižji teži ni več ploski.
negotovost… hvala bogu vsaj zaenkrat kaže, da bova oba z možem ohranila službo, drugo pa je, kolikšno bo plačilo… Ampak, sam da je zdravje (in da imava kredite odplačane). 😊
Za vse, ki ste v večji negotovosti glede posla pa, držim pesti in definitivno podpiram/kupujem lokalno.

Drage moje punce! Pogrešam vas, hkrati pa nimam časa, da bi se bolj pogosto javljala. Moja teža je tik pod 80, to je 79,6 -79,8 kg. Sem vesela, vem pa zakaj ne gre še bolj dol. Veliko kuhamo, pečemo, jemo. Se pazim, a premalo. Tudi telovadim vsak drugi dan. Občasno grem tudi hodit, samo ker imam veliko dela s službo in šolo sem konec dneva izčrpana in se težko spravim ven. Jaz ostajam brez službe naslednje leto, to je dejstvo, letos še delam. Imam še čas, da si kaj najdem. Dopust? Letos ne vem kako bo vse skupaj, malo € bi morali tudi prišparat, pa ne vem kako bo, zdaj delamo več, plača bo nižja… bomo videli. Samo da smo zdravi, to je meni najbolj važno. Bom pa začela prihodnji teden s kolesarjenjem. 3x na teden kolesarim po 45 min-1 ure, potem pa 1-2x še potelovadim in to je to.. Kak dan pa si mora telo tudi odpočiti od tega stresa, tudi preveč telovadbe je stresno za telo. Bodite lepo.

Evo, enako pri meni!

Moj trebuh je bil vedno usločen! Zdaj imam tebušček, nič groznega, a je le trebušček, ni raven in ko se najem, je uuuu trebuh, prav smešno zgleda, kot bi bila noseča!
Medtem ko sem prej vedno imela konkretno zadnjico in boke, se je to oboje precej zožalo.
Prsi pa vidim po starih modrčkih, da so za košarico večje. Tega ne morem pripisat plavanju 😀 😀 😀

Ja, ja točno to, trebušček je ta, ki dela probleme :). Meni se je znatno zmanjšalo oprsje, modrčki so mi preveliki in bo treba v nakup novih, ko bo to seveda možno. Zadnjica se je zmanjšala, boki pa se mi zdi, da sto tudi za malenkost ožji. Bom poročala, ko se spet »normalno« oblečem.
Vsem želim mirne praznike, preživite jih kolikor je možno lepo v teh nelepih časih.

Da se še jaz malo oglasim – včeraj šla po dolgem času na bližnji hribček, sicer je bilo nekaj ljudi, a spet ne toliko, da se ne bi mogli srečevat na varni razdalji. Do zdaj si kar nekako nisem upala. Ne bom zdaj več komplicirala, hoja mi veliko pomeni.
Tudi hrana ok, mogoče zadnje dni bolj za vzdrževanje, ampak ni panike.
Vsem vam želim vse dobro, naredite si te dneve vsaj nekoliko bolj praznične, potem pa bomo videli, kako se bo odvijalo življenje!
Se beremo!

Še to, glede postave 🙂
Tudi mene prav zanima, kako bom potem, ko zgubim še kakšno kilo. Za zdaj se mi je vse malo zmanjšalo, kot balon, ko je cel malo manjši 😂
Bom pa morala shujšat še kar nekaj kg, da bom videla, v katero smer se mi je spremenila postava zdaj, po 50-tem.

Kje ste ženskice?
Kako ste preživele praznike?

Pri nas nismo ničesar pekli, razen kruha, so nam pa dostavljali potice in ostale dobrote, kar sem seveda pridno pojedla, ampak vam povem, da ta hrana ni več zame. Jaaaaa, ful je dobra, dišeča in okusna, samo meni je to kot skala v želodcu! Od zdaj naprej, kos potice za cel dan v vsaj dveh, še bolje treh delih, ostalo pa samo po grižljajih! Ker da me potem boli želodec, si pa res ne želim!
Naslednjih par dni samo super lahka hrana!

Danes bo rekreacija na “vrtičku”, da vsaj malo pomigam :))

New Report

Close