Prvi alt, te čisto podpiram. Tudi jaz učim tako 😉. Ker ni poanta v ponovitvah, ampak v pravilni izvedbi. Teh 50 sem naredila hitreje gor in počasi, kontrolirano dol. Je pa res, da bi jih lahko tudi bolj počasi. Ampak glede na to, da je moja izvedba sigurno ok, s tem ni težav.
No, kakorkoli. Delaj, kadar ti paše, tako kot ti paše. To je bil samo mali izziv, ker smo ravno pri zanimivih izzivih 😂😂.
Jaz sem drugače ravno iz vadbe in savne. Prijetno utrujena.
Vsaj malo sem dala iz glave res težek dan v službi. Jutri bo bolje, upam. Samo da se ne bo potencial današnji zaplet 🙄.
Ojla punce, tudi jaz sem z vami. Ta dva tedna imam nore glavobole in enostavno se trudim samo da mine dan. Groza! Počasi naj bi prenehalo. Pri hrani se pazim, gibat se ne morem, tako da čakam na boljše stanje. Že kar nekaj časa me ni tako zvilo. Post, čestitam punce. Se vam bom pridružila, samo glavobole spravim pod streho. Ker če takrat ne dam nič v usta se zadeva širi. Sem pa še 80+.
Živjo! Ena nova tukaj, ki se je pripravljala res dolgo časa, da je prišla do tega, da bo treba nekaj ukrenit. Ampak če ni v glavi poštiman in cilj točno zadan, je vse skupaj brezveze. Torej, tu sem!
Iz Starševskega so me napotili sem, da bom tu lažje našla somišljenice in si našla tudi motivacijo – še dodatno. To pa zato, ker okrog sebe nimam ljudi, ki bi razumeli, da želim shujšat – to so kot tisti hudički na levi rami 😉
Moj cilj je izguba cca 15 kg, oziroma toliko, da si bom spet všeč kot sem si bila. Hujšat nameravam z izbiro bolj zdrave hrane, manjših obrokov in gibanja (kar sem v zadnjih 2 letih ZELO zanemarila, sploh gibanje), pa seveda tudi čokolada in pombar čips ob petkih zvečer ne bosta več na sporedu.
V tisti temi sem dala tudi svoj mail, če bi katera želela si dopisovat bolj osebno; fit.spelca@gmail.com pa mi lahko pise, ravno katera hoce 🙂
Pa srečno vsem skupaj!
Dobro jutro! Ja, nick sem si zbrala pa res tak, kot da sem že zdej huda športnica hehe – ampak deluje zelo motivacijsko 😛 in konec koncev – enkrat bom res fit 😀
Glede hrane me je malo strah, da ne bi jedla preveč. Odločila sem se, da se bom izogibala kruhu in vsem pekarskim zadevam (žemljice, štručke, hiper štručke,..) ker so te moj največji greh – še celo bolj kot sladkarije. Se mi zdi, da že včeraj ko nisem jedla kruha, da se danes boljše počutim.
Sicer pa jem vse, zelenjavo vso, sadje vse, meso tudi, najraje pa imam – na žalost!! – tiste prave slovenske jedi, na žlico (jota, razne mineštrice, kislo zelje in repa na vse načine, pečenice, dušen krompir in kuhana govedina iz juhe,..), medtem ko mi te razne novotarije ne sedejo tako zelo.
Včeraj sem tako jedla za zajtrk isto kot danes; kuhano jajce z začimbami (solni cvet, poper, kajenski poper) in par rezin avokada, za malico v službi sem pojedla riomare insalatisime s koruzo ter za posladek banano, kasneje še lonček lidlovega navadnega jogurta na grški način, doma pa skledico mineštrice.
Službo imam sedečo, tako da moram gibanje nujno uvest. Razmišljam še, a bi raje zjutraj ali proti večeru… Kako pa ve umestite telovadbo?
Dobrodošla fitspelca. Jaz sem očitno iz tahujšega ven…danes zjutraj me je spremljal le še normalen glavobol, samo sem vseeno ostala doma. Telovadba verjetno še danes odpade, da mi slučajno ne naraste pritisk in si kaj ne zaserjem pa podaljšam ta glavobol. Žal pa nisem šla nič dol, ker so obdobja z glavoboli taka, da če ne jem konkretno začnem bruhat pa me še želodec boli in se mi vrti. Sem pa izločila vse sladko, tako da sem bila tudi pridna. Pogrešam telovadbo, ki je postala kar moj vsakdan. Volja je, motivacija tudi, tako da samo naprej.
Opažam pa, da takrat ko za zajtrk jem kruh, maslo in domačo marmelado, da tisti dan ne gre nič dol, pa sem lahko pri ostalih obrokih zelo pridna. Pa kava iz avtomata je tudi strup za hujšanje, saj sem jo zdaj pila zarad glave, pa sem bila še tako pridna ni šlo dol. Hvalabogu, gor tud ne. Pol kile mi pa skoz varira.
Ko jem za zajtrk ovsene kosmiče sem pa takoj lačna, pa pravijo, da nasitijo…zdaj sem si naredila zalogo solate. Bom tolkla vsak dan radič… Samo kaj ko je najbolj dober z jajčko in krompirjem… Bomo zmogle punce!
fitspelca – nič ni treba imet slabe vesti, če se ne greš posta. To je itak trenutni navdih (vsaj zame), se tud jaz prej nism čutila, da bi bilo to nekaj uporabnega 🙂 Zdaj pa, če drugega ne, vidim, da se da preživet, tudi če si malo lačen.
Tud jaz sem ljubiteljica domače hrane, taka na žlico je sploh fajn. Niti ne vidim problema v njej. Če se ti zdi, da je preveč kalorična (s suhim mesom, klobaso, ocvirki), si pač nekoliko zmanjšaš obrok. Pa brez kruha zraven oz. res le za kak grižljajček za željo potešit.
Miganje – gibanje – kadarkoli pač znese (lahko zjutraj, lahko sredi dneva/zvečer,…). Sama sem začela pred leti 3 x na teden s sprehodom, moj vrhunec je bilo obdobje s povprečjem ura na dan – vsak dan, sedaj sem že kar en čas na 5,5-6 ur / teden.
Predvsem brez iskanja izgovorov, pa gre. Se obuješ in greš. Ne razmišljaš, da si zmatran, da si ravno jedel ali pa, da še nisi jedel, da je dež, sneg, prevroče – pač greš. Isto je ratalo s plavanjem. Čim manj razmišljanja, zakaj se mi ni treba spravit v mrzlo bazensko vodo – pač grem in uživam, še posebej pa je dober občutek potem, ko zaključiš. To moram doseči še z vajami za moč…
Ojla punce. Jaz ravno iz vadbe, prijetno utrujena. Ne bi nič jedla, če ne bi bil jutri post 😊. Tako da sem malce pojedla in zdaj sem ready za jutri. Ve ste tudi? Dajmo se spet spodbuja, kolikor utegnete. Meni to zelo pomaga.
Fitspelca, jaz migam malo v službi, 2x na teden takole na vadbi, plesni, potem pa vsak dan cca 10000 korakov. Če imam voljo naredim kak trening za moč, ampak to ni vsak dan. Čez vikende vedno ali smučanje, tek na smučeh ali hribi z družino. Oba dva dni. Začni nekje kjer ti ni problem. Magar sprehod. Potem pa kmalu gibanje postane nekaj kar si želiš, ne kar moraš. Bolj ko migas, bolj si miganja želiš. Jaz sem od nekdaj športnica. Malo bolj okrogla trenutno 😂, pa vseeno ni krize. Tisti, ki me spoznajo pravijo da se mi vidi, da sem športnica in mi ne verjamejo da imam toliko kil… Še dobro.. Mišice do težje od maščobe 😁.
Sladkorček, kaj je narobe z jajčkom in krompirjem na radiču? Idealna kombinacija. Več jajčka in manj krompirja. Pa ne zlivat preveč olja gor, pa bo! Glede kosmičev za zajtrk. Kakor komu paše, ampak jaz podobno kot ti, občutim lakoto hitro po takem zajtrku. Jaz rabim konkreten, beljakovin poln zajtrk. Te me nasitijo. Jajca, skuta, jogurt..
Me veseli, da glavobol pojenja.
Maia, si z nami jutri?
Bralka, kaj je rekla Sentočnikova?
Dobro jutro, smo pripravljene na postni petek? Tokrat sem z vami od začetka, mi bo lažje v družbi.
Kakšnega posebnega plana nimam, prinesla sem si smuti, na zalogi imam dovolj čaja, ena kava je že bila, čaka me vsaj še ena, popoldan juha (čista, brez zakuhe). Kako imate ostale plan?
Malo me sicer zdeluje M, nisem v najboljši formi te dni, tudi mene je precej mučil glavobol – Skadkorček, si ti že bolje?
Fitšpelca, dobrodošla med nami!
Najbolje, da se kar primem dela, danes imam poln urnik, pridem pa pogledat kako nam gre in se tudi kaj javim.
Akcija!
Jaz ne planiram smuthijev in jogurtov. Ker če bi ga imela “za vsak slučaj”, bi ga ziher pojedla. Jaz bom na cajih in kavi brez mleka.
Problem danes imam, ker bi mogla delat še popoldne nekaj intelektualnega za službo. Kar bo pa težko ob praznem želodcu. Pa še tekma je zvečer pozno, rokomet. Prejšnjic sem bila sesuta po postu in sem šla ob 8 zvečer že spat. Upam da bo danes lažje 😂.
Seveda bo šlo Štefka. Si pa ti najbolj striktna, moja kava je z mlekom. Morda se ji pa popoldan odpovem. 🤔
No, jogurt imam jaz za “psihično oporo”. Meni pomaga, če vem, po kateri “prvi pomoči” bom posegla, če bi bila res kriza. Prejšnje poste ni bilo panike,sem pa včeraj zaključila s hrano okoli 17.30.
Ugotavljam, da je moj post najmanj strikten. Kavo sicer pijem grenko in brez mleka, sem pa spila tudi smuti, še pa imam čas, da se odpovem juhi. Kakšne prav hude lakote zaenkrat ne čutim, si bom pa skuhala vsaj še en čaj do večera. Nekako se bo treba zamotit, da preusmerim misli od hrane. Mogoče bi pa vseeno polikala tisti kup perila?