Preživela post. Ni bilo enostavno, sploh zjutraj. Na tehtnici se nič kaj ne pozna, energije pa sem imela včeraj za izvoz, tako da sem na koncu naredila eno mini generalko v hiši. Sprehod s psom pa se je razpletel v skoraj dvourno hojo, tudi v hrib. Sam ne me vprašat, kako sem danes že navsezgodaj zmazala cca 400 g jogurta. 🙃
Mislim pa, da se dan po plavanju res ne bom šla več posta.
Lep sončen dan vsem.
Kar nekaj veterank nas je tukaj, ki se prebijamo iz leta v leto. V tem času smo vse skupaj verjetno shujšale toliko (ali pa še več) kot sam hvalim se :). Malo gor, malo dol, vzponi in padci, vsega je bilo. Je pa dejstvo, da se zredila pa ni nobena, kajne? Ostajamo v nekih mejah, ne dovolimo, da bi pobegnilo na +10, niti na + 5 kg. Pa so se obrnila leta in bi zlahka bilo tudi drugače. Toliko pa pazimo ena na drugo in vsaka nase, da ne gre preko določene meje. Je pa dejstvo, da rabimo premik (najbrž res najprej v glavi), če želimo doseči uspeh, kot ga je sam hvalim se. Do takrat pa držimo pod kontrolo trenutno kilažo in delamo na tem, da se premakne v minus, pa če je še tako minimalen.
Pod črto sem 70% zadovoljna s prejšnjim tednom. Pazim pri hrani kolikor se le da, ne večerjam in skrbim, da vsak dan naredim nekaj dobrega zase. Upoštevam tvoj nasvet prvi alt in se imam rada.
Včeraj sem tako uporabila božično darilo in si privoščila domači spa, super je bilo, bi morala prakticirati večkrat in tudi bom.
Prvi alt, čestitke za post, drugič sporoči, če boš želela družbo in se ti s Štefko pridruživa.
Še poročilo o branju: Pogovoriti se morava o Kevinu (priporočam), Normalni ljudje (pričakovala več).
Lep, uspešen teden vsem!
Maia! Vedno sem te vesela, ko kaj napišeš.
Hvala za ideje za branje. Sem zapisala v svoj seznam na telefonu. Jaz se trenutno matram z Bagolo in izgorelostjo, pa mi nekako ne potegne. Vsaj v tem obdobju ne. Malo bom še poskušala, včasih me malo kasneje pritegne, silila pa ne bom, ker za vsako knjigo pride pravi čas..
Vsak se borimo na svoj način, s svojimi vzorci, svojo zgodovino. Vedno obstaja dober razlog, da smo tam, kjer smo. In tud možnih rešitev je verjetno več. Jst upam, da končno najdem eno pravo zame 😂. In seveda me vse.
Lepo Štefka in maias, da bi se šli z mano post. 🤗
Ja, ta petek / sobota me spet čaka. Luna sicer kaže, da se krajec sred petka začne in potemtakem ne bi bil tak problem vzdržat do sobote sredi dneva. Po drugi strani pa razmišljam, da bom kar komplet petek na postu (brez sobote). Mislim, da se luna na drži svojih prehajanj v različna stanja tako do minute natančno.☺
Kako bi pa vama bilo ljubše?
Ja veteranke smo pa res. Lepo si napisala maias. Štefka, tud jaz odložim knjigo, ki mi ne gre. Morda pa kdaj drugič. Sicer pa je knjig toliko, da jih ne bo še zmanjkalo.
Punce, face ste!
Jaz se postenja ne grem, ker bi verjetno padla v nezavest od lakote, če me ne bi prej kdo nokautiral, ker ko sem lačna, sem ful drugačna, me ni za prenašat!
Kar zadeva postenje, če vam to že gre, recimo predlog, nevezan na luno:
mi je zdravnik rekel, da je fajn, če si vzameš 1-2 dni v tednu za post ali delni post, recimo da se 1 dan v tednu popolnoma postiš, se pravi, si samo na vodi, kavi in čaju brez sladkorja ali pa si vzameš 2 dni v tednu za delni post, torej uživaš samo sadje in zelenjavo v obsegu max 500kcal v celem dnevu.
Meni to ne rata, nisem niti poskusila, ker se nočem tako stradat, se mi zdi pa ta stvar zelo uporabna, sploh recimo, o se čez vikende več poje, da si človek vzsame recimo petek in ponedeljek za delni post.
Drugače pa, moja vaga je padla pod 69 in sicer 68,5 :)))
Zdaj upam, da ne bo več zanihala na sedemko :)))
Še kilo in pol, pa sem zmagala! :))
Evo me Štefka. Opora, kolikor mi bo zneslo. Upam, da čim prej uredim tele nujne zadeve za danes, potem pa na izi do večera oz. jutra. Štefka, zame bo se bo post “uradno” končal jutri zjutraj, ko bom pač imela zajtrk. Si pa dopuščam odprto možnost, da si pomagam z navadnim jogurtom danes, če bi bila res kriza (no, glede na izkušnje preteklih dveh postov, mislim, da bo šlo brez jogurta). Sicer pa so uradne ure za zadnji krajec od danes 13.58 do jutri do 13.58, ane maias?
sam hvalim se, čestitke – ponovno 🙂
Da, tako je, od 13:38 do 13:58 je uradno. Meni ustreza, zato se bom držala kar lune. Zjutraj sem spila kavo, zdajle si bom pripravila čaj, imam s sabo detox napitek (smuti sadje/zelenjava), popoldan kakšno čisto juho (to bi šlo?). Pa še kakšno kavo in čaj in bi moralo biti ok. Meni post ni ne vem kako problematičen, ne smem pa imeti kakšne družabne obveznosti, ker potem je pa malo nerodno se izgovarjat in razlagat.
Je pa občutek po postu prijeten, kot bi se telo malo “odpočilo”. Kadar mi le znese, prakticiram 16/8- torej jem v okviru 8 ur, 16 pa potem ne jem nič. Zajtrk sem itak vedno jedla na silo in mi nič ne manjka, če ga ne jem. Malo sem zmanjšala obroke, no, sem jih kar prepolovila, ampak ugotavljam, da mi potem nenormalno paše sladko, čeprav nisem kakšen velik sladkosned.
Na žalost ta teden ni bilo volje za kaj gibanja, absolutno ga je bilo premalo, tudi to bo treba popravit.
Punci, držita se danes, oglasita se kaj kako vama gre.
Sam hvalim se, hvala, ker si z nami, super podpora si!
Sej ti s pivom je bil bolj hec. Bi šlo takoj v glavo na prazen želodec.. 🤣🤣.
Zdaj pa že malo čutim lakote. Kave sem že 2, ne smem več. Čaje pijem po tekočem traku.. Še 4 ure bom v službi, potem pa domov in kar spat, da bo prej jutro 🙈.
Drugače mi prav paše ta izziv. Verjetno bo tudi telesu pasalo. Sem vesela, da smo skupaj v tem.