Najdi forum

menstuacija

Pozdravljeni!

Kt jem že dve leti, v petek sem vzela zadnjo tableto in včeraj dobila menstruacijo. Zanima me kako bi naslednjo menstruacijo lahko predstavila za 5 dni naprej (morje)!?

Hvala za odgovor!

Draga Nana,

o prestavljanju M sem že veliko pisal in v 99% gre za enak tip prestavljanja. Enostavno se po zadnji še “zaželeni” krvavitvi začne normalno uživati tabletke, ki pa se jih ne preneha jemati, ko “zmanjka tabletk” temveč se nadaljuje z jemanjem tabletk iz naslednje tablice, dokler ni mimo obdobje, ko M ni zaželena. Pri novejših tabletkah, (Cilest, Marvelon, Femoden, Minulet ipd.) tako podaljševanje ni možno v nedogled, običajno se namreč po 3-4 tednih kljub jemanju pojavi vmesna krvavitev ali vsaj rjav izcedek. Ob jemanju nekoliko starejših Stedirilov (m ali d) pa je mogoče tudi večmesečno nepretrgano jemanje brez vmesnih krvavitev (v glavnem, so pa tudi izjeme).

Pozdravljeni

Zanima me, če obstaja tudi drug način prestavljanja menstruacije-za 1 teden-(morje), kajti sama ne jem kontracepcijskih tabletk?
Hvala za odgovor.

Draga Joli,

1. tudi, če jih ne jemljete, jih lahko samo v ta namen.
2. Obstajajo drugi hormoni, s katerimi je ta “manever” mogoč vendar ne kadarkoli. Z gestageni je mogoče drugi del
ciklusa podaljšati za teden, dva ali celo več (npr. s Primolut-Nor ali Orgametril). Tudi to so hormoni, le da niso
kontracepcija.

New Report

Close