menstruacije še ni, testi negativni
Spoštovani!
Od marca, ko natančneje spremljam svoje cikluse zaradi želje po otroku, so le-ti bili dolgi od 29-31 dni, z ovulacijo običajno na 16. dan ciklusa, enkrat pa tudi na 18. dan. Tokrat gre vse po drugi poti. Ker sem bila ta mesec na dopustu, si nisem merila temperature, na podlagi plodne sluzi pa sem domnevala čas ovulacije (16-18. dan ciklusa). Prvi dan ciklusa je bil 3. avgust. Vse od domnevnega datuma ovulacije se mi pojavlja sluz, ki je zelo podobna plodni sluzi, ki običajno najavlja ovulacijo, kar se mi še nikoli prej ni zgodilo. Količina te sluzi je precej velika, odvisno od dneva.
Danes je 34. dan ciklusa, menstruacije še nimam, v zadnjem tednu spremljam temperaturo, ki je konstantno nad 37 stopinj, celo skoraj 37.2, kar tudi nisem še doživela v prejšnjih mesecih. Skrbi me dejstvo, da so bili trije nosečnostni testi od nedelje do danes vsi negativni, pa čeprav bi verjetno morali zdaj že pokazati nosečnost, če bi šlo za to. Predvidevam, da obstaja tudi možnost zelo pozne ovulacije.
Glede kakšnih simptomov, imam samo občutljive dojke, predvsem v predelu pod pazduho, omenjeni izcedek in občasno zbadanje v spodnjem delu trebuha.
Seveda me to stanje izredno skrbi. Prihodnji četrtek imam sicer redni ginekološki pregled, pa prosim za vaše mnenje: ali naj takoj pokličem ginekologa, ali naj počakam do pregleda ali počakam tri dni in spet ponovim test? Ali je sploh možno, da test nosečnosti ne pokaže tako dolgo?
Najlepše se vam zahvaljujem se vaš čas in nasvet.
Z lepimi pozdravi, Tina.
Če nimate krčev, nepravilne krvavitve in/ali motenj zavesti vse skupaj lahko počaka na ginekologa, ko ste naročeni. Verjetno gre za motnjo, lahko gre tudi za zelo zgodnjo nosečnost, ki se še ne pokaže. Ponovite lahko test čez en teden, saj vsakih 3 dni nima smisla, ker tako poceni ti testi niti niso, ali pač, kakor za koga? Ovulacija pa je res lahko neomejeno pozna, samo prej kot v 7 dneh po pričetku menstraucije je običajno res ni.