Najdi forum

MENSTRUACIJA

POZDRAVLJENI

Pri menstruaciji že dalj časa opažam nekaj podobnega kot strdke krvi, pa me zanima, če je to normalno.

Zanima me tudi, če imam razlog za skrb, kajti ginekolog mi je rekel, da je moja maternica trda in še ne dovolj razvita. Stara sem 19 let, redno menstruacijo pa imam tam nekje od 16. leta. Zdaj je menstruacija postala tudi boleča. Prav tako mi ginekolog ni hotel predpisati kontr. tablet. Ali to pomeni, da bom imela težave pri zanositvi?

Draga Maja,

menstruacija je lahko tudi v “kosih”, torej močna in boli včasih tudi, predvsem po ovulaciji, torej prava menstruacija. Če ne potrebujete kontracepcije je predpisovanje KT res stvar dogovora z zdravnikom, o “predpisovanju” pa po mojem mnenju ne odloča samo zdravnik. Pomembno je, da razumete namen zdravila, njegove zaželene in nezaželene učinke ter tveganja, potem pa je stvar izbire vaša. Če potrebujete kontracepcijo ne vidim razloga, zakaj vam jih ginekolog ne bi predpisal, seveda, če nimate katerega od stanj ali bolezni, ki to prepoveduje. Vse skupaj pa nima nobene zveze s sposobnostjo zanositve.

Lep pozdrav,

V času ko sem jemala KT sem imela zelo šibko menstruacijo, 2-3 dni. Vem da je to pri jemanju KT normalno. Sedaj že skoraj leto dni ne jem več tabletk, menstruacija pa je še vedno šibka. Prvi dan še nekako normalno, potem pa skoraj nič več. Ponoči nikoli nič. Ali je to še vedno normalno? Naj povem tudi, da me pogosto pri jutranjem uriniranju, čez dan več ne, zelo boli v spodnjem delu trebuha- ne vem pa ali je to mehur ali jajčniki? To se mi dogaja že dolgo.Pred 10 meseci sem imela tudi spontani splav.
Hvala za odgovor

New Report

Close