Najdi forum

menstruacija

Zanima me ali je to normalno da dobim menstruacijo po 21 dnevih in da traja 6 dni? zanima me zato, ker sem jo včasih imela redno na 28 dni. Da dobim menstruacijo teden prej se mi dogaja odkar sem enkrat jemala tablete za prestavitev menstruacije (Dabroston- ali nekaj podobnega). je mogoče da je imelo to kakšen vpliv na mojo men.? in še to stara sem 15 let.
Zanima pa me tudi, kje se dobijo “tabletke jutrišnjega dne” (ki preprečijo nosečnost, če jih vzameš še 72 ur po spolnem odnosu)? Jih je potrebno plačati? lp

Pri 15 letih je možno pričakovati vašim podobne “nerednosti” v pojavljanju M precej bolj pogosto kot po 20 .letu oziroma po več kot 5 letih od prvega nastopa M (menarhe). Dabroston ima začasni učinek,ki izgine, ko ga ne jemljemo več.
PKT ali “tabletko potem” lahko dobite na recept, lahko tudi splošnega zdravnika. To so navadne KT STediril-d, od katerih najprej do 72 ur po odnosu vzamete dve tbl. nato pa po 12 urah še dve. Tako ena tablica z 21 tbl. zadotuje za 5 primerov potrebe po PKT.

New Report

Close