Najdi forum

menstruacija

Stara sem 28 let. Menstruacijo sem imela dokaj redno (na 30 – 35 dni). V začetku letošnjega leta pa sem imela po 14 dnevni zamudi zelo močno krvavitev. Od takrat pa do maja sem imela krvavitve dvakrat na mesec, če ni bila krvavitev, pa močan, rjav izcedek, brez posebnega vonja. V maju je ta trajal kar 12 dni, sedaj v juniju pa se je krvavitev pojavila zopet z zamudo in je izredno močna. Ginekologinja je dejala, da gre verjetno za hormonske motnje, ki pridejo in minejo same od sebe. Predpisala mi je KT Femoden, če me krvavitve motijo. Nisem jih začela jemati, saj se bojim povečanja telesne teže, prav tako pa so menda v začetku jemanja možne vmesne krvavitve oz. izcedek. Ker je poletje tu, ne vem, kaj je bolje: poskušati s KT ali “prenašati” (ne) redne krvavitve.
Res je, da sem se v letošnjem letu za pr. 5 kg zredila, nato pa sem shujšala nazaj.
Hvala za odgovor!

Draga Marjana,

ste tipična slovenska pacijentka, ki zdravniku zaupa toliko kot slabi branjevki na trgu! Zaradi Femodena se ne boste zredili, to se zgodi izključno zaradi prevelikega vnosa hrane in kot pišete, imate z disciplino prehranjevanja že težave od prej! Vse ste lepo napisali in očitno imate dilemo, ki jo morate rešiti sami. Vaša zdravnica vam je dala možnost o kateri ste se odločili, da je ne boste izkoristili, ker vas krvavitve očitno ne motijo dovolj. Torej bo, kakor bo. Verjetno se bo “hormonska motnja” slej ko prej uredila sama, ….ali pa tudi ne. Kaj naj dodam? jaz bi poslušal svojega zdravnika.

New Report

Close