Najdi forum

MANA išče prodajalke

No če katero zanima Mana išče prodajalke, v Celju 2, in v glavnem na štajerskem koncu. Pa si poglejte.lp

Ali kdo ve kakšen je delovni čas prodajalk in kakšna plača? Sem pogledala na njihovo spletno stran, pa zahtevajo 5.stopnjo trgovske smeri in 6 mesecev delovnih izkušenj.
Zanima me, če naj dam vlogo, ker imam 7.stopnjo. Naj jim napišem, da imam samo gimnazijo brez delovnih izkušenj in ostalo izobrazbo zamolčim ali pa naj ne dam vloge?
Za odgovor se vam najlepše zahvaljujem.

Če ne pošlješ, ne veš. Zakaj si že prej, preden stopite v akcijo začrtate črni scenarij v glavi.Mislim, vsaj pri nas so odprti cel dan, torej jih rabijo več. Če kdo resno želi službo, napiše prošnjo, gre tja in ne me basat s tem kakšen je del. čas, kakšna je plača, kakšni so odnosi v kolektivu. To človek vse izve na licu mesta.Kakšni so odnosi med ljudmi, pa še noben ni mogel garantirat. Pa saj ne greste za javne tožilce ali doktorje,kdor nima neke velike želje, vedno najde dlako.Pa daj to prošnjo, več kot da ti rečejo ne, tudi ne more biti.Še vedno ostaneš na istem, to je brez službe, ali pa jo dobiš, vsaj za nekaj časa,medtem lahko iščeš primerno izobrazbi.

Se strinjam s prvim stavkom. Bom poslala pa bom videla kaj bo. V glavi nimam črnega scenarija, imam pa kar nekaj primerov, ko pošljem vlogo za zaposlitev za 5.stopnjo, dvakrat sem poslala celo za OŠ izobrazbo, pa mi sploh ne odgovorijo. Potem pa govorijo, da brezposelni nočejo delat. Jaz bi z veseljem delala pa mi zaenkrat to še ni uspelo.
Lp

Z malico in potnimi stroški cca. 520€.

Hvala za informacijo. Sem poslala vlogo za zaposlitev pa čakam na odgovor. Mogoče kdo ve kako dolgo traja, da te povabijo na razgovor?
Lp

Jaz sem čakala nekje en mesec. Zdaj ne delam več tam.

Prav vesela bom zate če ti rata.Saj ni razpisnega roka, pač rabijo, torej ti pač vprašuješ kako je z službo, ne. Kar korajžno.Pusti jim teden dni, pol pa kar kliči.Pa vprašaj, ne čakat, zakaj pa.Korajžno,srečno,lp

Jaz pa sem napisala Vloga za zaposlitev, nato pa sem napisala, da se prijavljam na razpisano delovno mesto, ki sem ga zasledila na spletnih straneh podjetja. Upam, da nisem preveč neumno napisala. Bom še malo počakala potem pa pokličem, da vidim kako kaže. Pa hvala za vzpodbudne besede.
Lp

Danes sem dobila pisni odgovor, da so izbrali drugega kandidata. Ko bi končno pisalo, da so izbrali mene. Upam, da bo kmalu bolje…
Potem pa naj še vlada govori, da se brezposelnost zmanjšuje. Pa opazke, da brezposelni nočejo delat. Jaz bi z veseljem delala kjerkoli, pa četudi imam UNI izobrazbo.

tu si pa ga mimo …, če si navedla izobrazbo in se pri tem prijavila na delovno mesto prodajalke.
sicer s epa v vsem strinjma z teboj, čeprav sem zaposlena, ma se zavedam kako težko je delo dobit, sploh za svojo stopnjo izobrazbe in kako težko ga je zamnejat.

držim pesti da ti kmalu uspe.

Jaz vedno napišem izobrazbo, kaj pa naj si izmišljujem? Napišem, da za svojo smer in stopnjo izobrazbe ne dobim zaposlitve in da bi z veseljem delala tisto delo, ki je navedeno v razpisu. Če napišem, da imam samo gimnazijo, bodo itak ugotovili (glede na starost), da sem prestara in nimam delovne dobe. Saj niso delodajalci tako neumni. Če ne prej, pa te pogruntajo na razgovoru. Je pa izobrazba – diploma vpisana v delovni knjižici in bi delodajalec v vsakem primeru ugovil moje prikrivanje.

Če pa ima kdo kak predlog kako naj napišem, da me ne pogruntajo pa bom vesela vsakega predloga.

Hvala, upam da res kmalu najdem delo, ker doma mi je že grooozno.
Lp

Od kod pa si? Drgač če želiš delati v trgovini npr tm vedno dobiš kot prodajalec….to ni panike…sam ti si pa gimnazijski maturant? to je fora gimnazije, da po 4ih letih nenehnega učenja nimaš poklica…narediš faks in nimaš izkušenj, pol si pa brezposeln…boljš izbrati srednjo šolo, ki ti da poklic in lažje dobiš.

Sem iz Posavja. Glede gimnazije pa drži – po 4 letih si še zmeraj brez poklica. Ko pa sem končala faks, pa bi vsak rad, da imam že nekaj let delovnih izkušenj. Če bi se še enkrat odločala za srednjo šolo, bi se ziher odločila drugače. Zdaj je pa žal prepozno…

joj nisem te hotela razburiti, MANa, samo povedati da v takem primeru lahko odgovor v večini primerov pričakuješ tak kot si ga dobila. veš miselnost večine delodajalcev je, “če zaposlim z tako izobrazbo bo itak prej ko slej šla drugam, jaz pa rabim delavca za naprej, dokler meni paše.”
kaj pa vem, res je da je izobrazba vpisana v delavsko knjižico, ma načeloma če ne napišeš druga kot splošno izobrazbo ki jo v prvi vrsti zahtevajo, na razgovoru, če prideš do njega pa na vparašanje kaj si delala do sedaj, poveš po resnici. vsaj možnost si daš da prideš do razgovora in se predstaviš. če pa si kaj podobnega delala v času študija, pa makar preko ŠS pa to navedi, saj ti z tem dviguje možnost zaposlitve.

samo moj prim.: imam poklic, v zdravstevni negi, vendar sem tudi izredno študirala ekonomijo, še imam nekaja dolgov do sebe in faksa. v podjetju sem bila zaposlena za DČ, v primarnem poklic, in ko so povedali da mi ne morejo več podaljšat, sem povedala da rabim prakso za faks. seveda so mi jo takoj dali. no ko jo jaz zaključim pa so imeli znova razpis za mojo primarno izobrazbo. dam ponudbo, sem bila vabljena na razgovor, razpis je bil itak za DČ. vprašanje na koncu razgovora pa. kako si predstavljate naprej, saj vendar študirate. kaj bi pol radi delali. in moj odgovor, skrajno neumen, če se spomnim nazaj, pa vednar ker so itak imeli razpis za nadomeščanje porodniške: “vi imate razpis za DČ in jasno v tem času bom pri vas, pol pa kakor bo. če mi boste dali naprej dorbo, če ne bom pač iskala v tem kar končujem.” (ne dobesedno tako). odgvor pa iz njihove strani: “mi vas ne bomo uvajali in učil zato da boste pol šli drugam”. kot da so me imeli kaj za učit, po skoraj desetih letih dela v tem poklicu in to samo pri njih 2 leti.
ja si uganila nisem bila izbrana in razlog so mi tudi povedali na tem razgovoru, tako kot sem ti zgoraj napisala njihov odgovor.

Saj me nisi razburila ju3. Se povsem strinjam s tvojim zadnjim odgovorom. Vsak delodajalec ima takšno razmišljanje kot si že omenila zgoraj.

Samo še zmeraj ne vem kako naj napišem, da imam gimnazijo, pa nič delovne dobe. Ker ne vem kako naj prikrijem faks. Večinoma zahtevajo življenjepis, kjer je pa sploh še vse bolj pregledno.

Hvala, da si mi pojasnila svoj primer. Pa upam, da si potem dobila delo?
Pa brez zamere in lep dan.

ja delam in delam to kar je moja primarna izobrazba, le plača je za stopnjo nižja. samo to je v zdravstvu normalno, najbrž je to edina panoga kjer so delodajalci navdušeni nad tem da imajo na nižjih delovnih mestih zaposlene strokovnjake z višjimi izobrazbami. sploh si ne predstavljam kako bo pol ko bom imela diplomo. se mi vedno bolj zdi da študiram za svojo dušo, za trening možganov in da službe itak ne bo. zato pa niti nimam neke motivacije da bi kmalu zaključila, razen te, da bo pol nekaj za menoj.

poskusi NE pisat kronološkega življenjepisa, vse brez datumov.
raje pošiljaj ponudbe. v stilu:
” med pregledovanjem prostih delovnih mest mi je padel v oči vaš razpis. moj cilj v življenju je delo v trgovini z strankami. vaš prodajni program poznam. ….sem gimnazijski maturant. imam smisel za estetiko, aranžiranje…
…..

Če menite, da sem primerna za razpisano delovno mesto v vaši trgovini, se bom potrudila da bom zadostila Vašim pričakovanjem. sem marljiva, odgovorna, vestna. z veseljem vas bom obiskala in se vam podrobneje predstavila ter seznanila z vašimi dodatnimi prčakovanji. “

Hvala da si si vzela čas in mi napisala predlog, kako naj v prihodnje pišem vloge za zaposlitev. Bom poskusila še tako kot mi predlagaš.

Upam, da ti uspe čimprej diplomirati. Mogoče pa se bo potem odprla kaka boljša služba. Pri meni se je kar precej zavleklo (za konec sami najtežji izpiti), nato pa sem februarja le diplomirala.

Lp

Padlo mi je v glavo, ko je ju3 razlagala, kako ga je brcnila v temo na razgovoru.
Jaz sem v prejšnji službi v trgovini prikrivala skoraj eno leto, da hodim v šolo, ker sem prepričana, da me ne bi izbrali, če bi navedla, da študiram. Vedela je samo poslovodja, s katero sem se zelo dobro razumela, tako da je urnik tako splanirala, da ko sem imela izpit, da sem imela službo temu primerno. Vse se da, če imaš malo manipulantske žilice. Na koncu ko pa sem dobila boljšo službo in dala odpoved, pa mi je šef rekel, da me je začutil, da ne bom ostala tam, da sem “prepametna zanj”. Pa da ne bo pomote, nisem prepotentna, samo on je glup, tako da se še na internet ne zna povezat,

Zanima me, če ima katera izkušnje kot prodajalka v trgovini Mana? Kakšne so plače?
lp

New Report

Close