Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja Mamice avgustovčkov 2009

Mamice avgustovčkov 2009

mmammma, brez zamere, sem samo napisala kar si mislim….ne imej nobene krivde…če si tako čutila, si pač to naredila…

Se pa vsekakor strinjam da se obrnemo k pozitivizmu in verjamemo v najboljše. Moč pozitivne energije je tista ki spreminja stvari na bolje…in verjamem da bomo Maji lahko tako, malo pa le pomagale..

Dober večer punce,
Na internet sem šla iz popolnoma drugega razloga kot je oglašanje na forumu, ampak nekako se čutim povezana z vami in vam želim povedati, da na forumu nekaj časa ne bom več sodelovala.
Mojemu srednjemu otroku so v sredo odkrili levkemijo. V trenutku se nam je sesul svet in počasi pobiramo koščke in jih poskušamo sestaviti v novo celoto. Pot bo boleča, polna vzponov in padcev, predvsem pa bo dolgotrajna. Vsi upamo na najboljše.
Želim vam veliko lepih trenutkov z vašimi sončki. Izkoristite vsak trenutek, da jim pokažete svojo ljubezen.
Lahko noč

Punce en lep prijateljski pozdrav!

Upam, da je molk, ki je nastal na forumu po objavi pretresljive novice posledica tega, da se je vsaka izmed nas resnično zamislila o vrednotah življenja in o resničnih problemih s katerimi se je vredno ubadati in o tistih, ki si jih večkrat naredimo le-zato, da jih imamo.

Maja, kot sem že napisala veliko vere v dobro, veliko pozitivne energije in upanja ter vedi (preizkušeno na lastni koži) otroci so borci… vem, da mora biti vse skupaj grozno in si niti približno ne znam predstavljati kaj prestajate, ampak vedi, da sem z vami in vam večkrat na dan s pozitivnimi mislimi pošiljam potrebno energijo. ..Držite se!!

Punce, ne bom vas na veliko obremenjevala še z našimi težavami. Javljam vam samo,da je tudi pred nami težek teden. Odhajamo na operacijo, ki je predvidena v torek. Žal, pa bo šele operacija sama pokazala nekatere zadeve, ki kljub opravljeni diagnostiki ostajajo neznanka. Jaz upam na najboljše in ostajam optimistka. Skratka v torek stisnite kakšno pest tudi za nas.

Želim vam lep večer in vse dobro.

dober večer…

že 2 dni premišljujem kaj napisat…nekako ne najdem “pravih” besed…pa vendar se bom potrudila, da napišem vsaj delček tistega, kar želim povedat….deliti…

MajaB; verjamem v moč pozitivne energije…in vse, kar ti trenutno želim napisati, je to, da držim pesti…mislim nate in na tvojo družino in vam pošiljam en velik objem…jutri je novi dan…naj se, kljub težki situaciji, začne z družinskim smehom….veseljem…predvsem pa ljubeznijo….. – s tem boste premagali vse temne sile tega sveta…..in za temnim oblakom bo v vaša srca spet posijalo sonce…..veliko, žareče in vroče…kmalu…***

———————————————————————————————

…včasih je tudi pisati ( da ubesediš svoje misli ) izredno težko….

Emica; tudi zate držim pesti in prav je, da si optimist – verjamem v dobre rezultate! SREČNO!!!

tako, drage moje….danes ne bom pisala o naših “dogodivščinah”…se mi zdi, da nobena ni razpoložena…mogoče trenutno niti ni primerno….se poslavljam…..

lahko noč*** in objemite svoje angele!!! 🙂

dobro jutro…

Se podpišem po Timin post, ker v takih trenutkih zelo težko napišem primerne besede.

MajaB, z mislimi sem vsak dan z vami in verjamem, da se bodo stvari izboljšale. Pošiljam tebi in tvoji družini en velik svetli sončni žarek in naj vam sveti vse dni…

Emica, s tabo sem tudi in bomo s pozitivnimi mislimi vse pripomogle k izboljšanju. Srečno**

Ostalim pa želim lep začetek novega tedna in res objemimo svoje sončke in jim vsak dan povejmo kako radi jih imamo 🙂

Dobro jutro punce…

Sama sem poslala MajiB ZS, kratko, a vendar toliko, da sem povedala, da mislim na njeno družino in njo…se pa tudi jaz podpišem pod Timin post…

………………………………………….

Emica, tudi vam želim, da ste čim prej doma in verjamem, da bo vse OK.
………………………………………….

Drugače pa je pri nas vse po starem, novo je le to, da imamo sonce in ga lovim cele dneve…novo je tudi to, da sem po porodu očitno postala alergična na prah:)…

Bi pa samo nekaj vprašala…tiste, ki ste malim že dale jogurt, je bila kakšna reakcija? Naš postane čisto rdeč v lica, pa take drobne pikice dobi…potem pa vse skupaj zgine zelo hitro…sem rekla, da bom nekaj časa počakala potem pa probam spet…je možno, da je še preobčutljiv?

…………………………………………….
Želim vam, da preživite lep dan in imejte se radi:)***

Ojla, se oglasim samo na kratko.
v mislih sem z našima puncama in njunima otročkoma, ki imajo pred sabo težke dni. Držite se; vsi skupaj. Vam pošiljam zvrhano mero dobrih misli!!!!!

Vesela sem, da je vsaj malo sončka in da grem lahko spet spodobno ven.

Z jogurtom nimam izkušenj.

V četrtek imamo dermatologa s tamalo. Upam, da se bo kaj razjasnilo kaj se to dogaja z njeno kožo.

Opa, že alarm? danes je bilo pa kratko dopoldansko spanje… Bodite fajn in crkljajte se kolikor se da!

Tudi jaz se le toliko oglašam,da povem,da res veliko mislim na vaju,MajaB in Emica,na vajina otročka in pošiljam še in še energije,ki jo vsi skupaj potrebujete…

Tima je dobro povedala,včasih je res težko ubesediti,kar bi človek rad povedal…ampak vse smo z vami!Držite se…

…jaz sem se pa tudi kar zamislila…

Zdaj pa kuham,potem pa na sonček…izkoristite dan.

Draga Maja B., želim vam vse dobro,da vam čimprej posije sonček…
Vsej vaši družinici pošiljam objeme,pozitivnio energijo ter optimizem.

Emica,tudi z vami sem v misih ter vam želim,da vam čimprej posije sonček.

Tudi jaz sem se zamislila,kako dragoceno je to,da imamo zdrave otročičke. Sicer sem za to hvaležna in vesela že od prvega dne,ko sem ugledala svojega sončka,pa vendar se takole še bolj zamisliš….

binabiba
moj je dopolnil šest mesecev,ko sem mu dala navaden polnomasten jogurt.Nobene˝otroške˝ znamke.Pojedel ga je pol in hotel še-ni bilo nobene reakcije.Zdaj mu ga dajem 2-x na teden k popoldanski malici.Nočem pa še na sadne,bom raje čez nekaj časa sama zmešala sadje v jogurt.

Emici in MajiB – naj vama naše dobre misli vsaj malo olajšajo te težke dni….

Pozdravljene!

Dolgo nisme šla pogledat na forum, zdaj mi je pa kar nerodno, da se tako pozno javljam.

Maja, zelo mi je hudo, da je tvoj sinček tako zbolel…ne vem, kaj naj napišem drugega kot, da sem v mislih in molitvi z vami in vam želim, da bolezen čimprej premagate, da bo mali sonček lahko spet brezskrbno tekal naokoli!!!

Emica, danes držim pesti tudi za vas!!!!!!

Užijmo dan, uživajmo v trenutku, uživajmo z ljudmi, ki jih imamo radi…

dobro jutro…vsem 🙂

no, pri nas je spet oblačno in tole vreme res ni več ničemer podobno – kaj bo šele aprila :)))

mislim, da smo vse lepo napisale…naše občutke in želje MajiB in Emici…predvsem to, da so v mislih z nami…in seveda, da so naše misli pozitivne…***

hkrati pa sem tudi mnenja, da bi bilo lepo, če bi naša “debata” tekla naprej…ker verjamem, da niti MajaB niti Emica nebi želele, da bi zdaj vse tako morbidno izpadlo…ker konc koncev VSI verjamemo v dobre/pozitivne rezultate…zato je žalost čisto odveč…potisnimo jo ob stran!! upam, da ste razumele kaj sem želela povedat…da ne bo kakšnih &%#$&%#%&

——————————————————————————————————————–

binabiba; jaz sem našemu tudi že ponudila jogurt ( banana, mango ) in nisem zasledila nobene takšne reakcije. bi pa jaz naredila popolnoma enako kot si rekla: počakala kakšen teden…potem pa spet poskusila.
jaz sem mu ponudila že piščančje meso in ni bilo problema…med vikendom mu bom prvič ponudila ribo…ima katera že izkušnje? Tija- Taja?

punce, oglasite se kaj…kako napredujejo vaši malčki :)))

mi sicer spimo…vendar “smo prestavli budilko” že na 5.30 – ojoj….naša čunga lunga se očitno že pripravlja na poletje :)))))))

lp

Dobro jutro punce!

Tima, tudi pri nas je spet oblačno in najverjetneje bo popoldan že dež:(…moram nujno pogruntat kako se namontira prevleka za dež sebi pa kupit gumijaste škornje in palerino…najbolj mokri meseci itak šele prihajajo:).

Tudi se strinjam s tabo, da naš pogovor teče naprej in mislimo na MajoB in Emico ter na dejstvo, da bo vse dobro!

Pri nas še vedno ne spimo, sva pa včeraj vstala ob 4:00 danes pa ob 5:30…potem pa mi je namenil še eno uro spanja:)))…zdaj pa že vriska…

Piščanca sem mu tudi jaz že dala kar nekaj časa nazaj, pa je bil presit od dojenja, da bi mu teknil…kako pa ga pripravite? Za ribe pa je rekla pediatrinja, da ne pred 9m…spet različna mnenja predivedvam…?

Povejte mi prosim še nekaj…zadnje dva dni imam občutek, kot bi ga srbel ušesek…tudi, če mu ga s palčko očistim mu paše, včasih se je vedno jezil…izcedek je normalen, oziroma ga niti ni veliko, ga je bilo včasih veliko več…fiziološko raztopino uporabljam vsak dan…no in kaj bi rada sploh vprašala…je olje tee tree preventivno? se ga namaže za ušeskom ali se kane kapljica v uho???ne bi rada prehitevala stvari sem pa vedno bolj za preventivo kot kurativo…

Vsem mamicam en lep dan!***

binabiba; meni so pa rekli, da mu lahko dam pri 7. mesecih…spet kr neki ane? 🙂 no, sej meni se ne mudi…raje malo počakam,kot pa hitim…bo že še čas…
jaz sem mu ga prepražila na poru…dodala zelenjavo…in potem dušila…je pojedel kot velik ded :))))))))))

lep dan…

Dobro jutro!
Mi smo danes predežurali noč, spravili na svetlo prvo dvojkico in ob 4.30 zaključili noč ter vstali. Ko se je ob 7.45 še najmlajša šolarka spravila v šolo, sva pa obe med dojenjem mrknili. In sva drnjohali do malo prej. …..vhaaaaaaaaaaaaa….

Zunaj se pri nas malo svetlika in celo kakšen sončni žarek se pokaže… Tako da upam, da ne bo dežja. Zaenkrat nič ne izgleda.

Glede teh rib je tudi ena taka zmešnjava, da… Jaz sem skeptična do njih. Absolutno mislim, da niso primerne velike ribe (tuna…), ker so kar visoko (ali se reče nizko?) v prehranjevalni verigi in se v njih že vse živo nakopiči. In svarijo pred njimi tudi nosečnice in majhne otroke. Večina teh, ki pa so na volj za kupit, so pa itak gojene, tu pa je – kolikor vem – ogromno hormonov v krmilih. Je pa itak enako kar se tiče piščancev in verjetno večine drugega v trgovoni kupljenega mesa. Menda so nekoliko boljši od piščanca purani (ker so menda bolj občutljivi na dodatke v prehrani). Jaz začela z mesom še nisem, bom pa verjetno kmalu. Koliko pa kaj začimb že uporabljate? In kaj?

Glede tea tree ja in preventive ne vem dovolj. Škodila pa vsekakor ne bo! Mu pa jaz ne bi kanila v uho, ampak razmazala za ušeskom. Je kar močno olje to! Mogoče celo malo zmešaš z oljčnim (na prstu) in šele potem mažeš.

Binabiba za kaj uporabljaš fiziološko raztopino v zvezi z ušesi?

Evo, pri nas je že sonček…
Lep dan vsem, še posebej pa en sončni žarek Maji in Emici.

pozdravček…

pri nas je blo včeraj zvečer spet pestro…na pol ure budnica in jok…ko sva jo dala k sebi v posteljo, je zaspala in spala do 7h zjutraj…zdej pa ne vem več…ampak nism jst za to varjanto da pri nama spi, ker je glih prav stara da ve kaj in kako….

meso…jst sm ji ponudila 2x…prvič je vse pojedla, drugič ji pa ni šlo…je pa imela tisti dan neko štrajkanje s hrano…tko da bom spet probala, pa da vidm kako in kaj. Sem pa kupila puranja prsa, jih narezala na koščke in dala kuhat s krompirjem skupaj…razmišljam da bi ji meso ponudila samo z zelenjavo, pa da vidm kako bo sprejela…
ribe…tisoč in en nasvet ane…no moje mnenje je, da je ravno v ribah ful enih stvari, kot je npr železo, ki ravno zaradi tega odsvetujejo…gojene so pa gojene…jst bom z ribami sigurno počakala do poletja…ampak punce…manj ko kompliciramo, boljše je, ane 🙂
s sadjem smo mi čist zaključli…razmišljam o jogurtih…pa ne vem..sm ji tut dala s sadjem pa ni šans da bi jedla…imamo doma eno fino zbirčno ritko :))))) hahahaha
začimbe…jaz samo sol…pa še to par zrnc, glih tok za okus…pa h krompirju dodam malo masla in to je to…

Drgač je pa pri nas sonček že od zjutraj in je ful lušno….

binabiba glede ušeska, pa če vidiš da se skos praska in menca, ti svetujem da pokličeš k pediatru pa ti bodo povedali kaj in kako…lahko pa da to počne samo ko je zaspan…dosti otrok ima to navado….

Lep dan…vsem pošiljam naš sonček….

MajaB, Emica…mislim na vaju 😉

Hej,

mmmmmammma, malo sem se čudno izrazila – fiziološko uporabljam za nosek, redno – kjer koli sem brala svetujejo uporabo le te, ker je vse povezano nos-ušesa in če se nosek rad maši in se ga ne čisti lahko to pripelje do vnetja ušes…tako nekako sem hotla povedat, ker kar se ušes tiče pa res pazim, tudi glede prepiha…bom pa opazovala tako kot je rekla puppa, morda je le faza v razvoju, je odkril ušesa in mu je všeč, če se malo praska:)…ne vem…

Puppa, jaz sem bila ful striktna kar se tiče spanja na sredi postelje…ampak, to sem enkrat že pisala, po toliko mesecih ga dam kar na sredo…sem rekla možu, da menda do 18 leta pa že ne bo spal na sredi:))))

Jaz pri kuhi uporabim par zrnc soli in kokosovo maslo, od začetka sem dala tudi kakšno kapljico olivnega olja…potem sem pa ostala kar na kokosu…uporabljam pa tudi gres za gostit mineštre (če mi rata preredko) ali pa kupljeno riževo kašico…trenutni hit pri nas je mineštra iz kolerabe, cvetače in bučke + gres:)…gres ima sploh zelo rad, samega ali pa dodam kakšno sadje…

Sonce na našem koncu je zdržalo, samo piha pa precej tako, da verjetno popoldan ne greva ven, sva bila pa dopoldan dve uri…

Lepo se imejte**

dobro jutro 🙂

vas samo pozdravim in zaželim lep dan…objemite svoj sončke in nič naj nam ne bo težko :)))

MajaB, Emica…vidve sta zame že zmagali…ker imata trdo voljo in veliko pozitivne energije :)))

Lp

Jutro!

Binabiba, saj za nosek vem tole o fiziološki, sem te pa narobe razumela, da ga uporabljaš nekaj v zvezi s čiščenjem ušes… In sem mislila, da se je spet pojavila kakšna nova doktrina. A je zdaj že uredu? Če otroka boli ušesek, potem to najlažje preveriš tako, da nežno pritisneš na tisti “polkrogec”, ki predstavlja zaporo pred vhodom v uho!

Puppa – kako je bilo pa danes ponoči? Jaz se včeraj ugotovila, da je bila v pon ob 22.01 prazna luna. Glede na to, da pri nas doma že nekaj noči vsi bolj slabo spimo, se prebujamo…, bi lahko bilo kaj tudi na tem. Moja mama je rekla, da ima luna vpliv 100 ur prej in 100 ur potem… Vpliva pa tako polna kot prazna.

Midve greva zdajle v zdr. dom lulat. Pa da vidimo kako bo;))))

Lep dan vsem!

Pozdravljene!

mmmammma,mogoče imaš pa prav,da luna vpliva na naše sončke.
Moja princeska je danes spala celo noč,po dolgem času,le enkrat sm ji šla dat dudko.
Naj se nadaljuje… :)))))))
No,je po mlekcu,ob 6:30, zaspala takoj nazaj,pa še sedaj spančka,včeraj zvečer je zaspala že ob 20:00.
Moja punčka bo pa v nedeljo stara že 8 mesecev. Wiiiiiiiiiiiiii :)))))))))))))

Tima,jaz nimam izkušenj z ribami,ji zaenkrat še nisem dala,tako,da si niti nisem še prebrala kaj dosti o tem.
Sem pa ravnokar skočila na stran Paparica,zato ti kopiram besedilo:
Prehrana dojenčkov od 7-9 meseca:
Ribe

Mnogo otrok zraste v sovražnike rib, ker menijo, da so pustega okusa in dolgočasne, zato je ribe dobro mešati z močnejšimi okusi. Tak je na primer losos s korenjem, paradižnikom in naribanim sirom ali pa slastna kombinacija filejev polenovke z naribanim sirom, pomarančnim sokom in zdrobljenimi koruznimi kosmiči. Če se naš otrok ribje jedi za večerjo razveseli, potem smo lahko upravičeno ponosni nase in nanj.

Pazimo, da se nam riba ne razkuha – postala bo žilava in brez okusa. Riba je kuhana takrat, ko jo je mogoče luščiti z vilicami, obenem pa je še čvrsta. Preden postrežemo, nadvse pazljivo odstranimo koščice.

Težko je najti kozarčke s kašico, ki bi vsebovala ribe, vendar so mastne ribe (losos, sardela, postrv, sveža tuna in tudi sardine) še posebej pomembne za razvoj možganov, živčnega sistema in vida. Idealno jih je vključiti v prehrano dvakrat tedensko. Maščobe so pomemben sestavni del možganov – in prav zato predstavljajo 50 odstotkov kalorij v materinem mleku

Imaš pa na tej strani tudi recept.

Tima,še vedno nism dobila kokosovega masla;že trikrat sem bila v trgovini in jim ga je vsakič zmanjkalo. Jao!
Sem pa kupila natur vegeto-daj mi povej,jo dodaš na koncu kuhanja?Sprašujem zato,ker je tista zelenjavca notri tok trda.

Puppa,kako je danes spančkala Ava? Se že kaj kaže ,bodo zobki ? ;)))))
Hey,Puppa,najini punčki sta si pa podobni;nobeni namreč ne diši sadje.
Sam mi je pa smešno,ko je sadje v jogurtu pa vse poje :)))).
Včeraj sem ji prvič dala baby prepečenec;ga je obdelovala sto na uro,se je čisto namatrala. Potem sm ji ga pa stopila v čajčku in ga je z užitkom pojedla,je kar stokala zraven,hahahahhaha.

binabana,kako je z ušeskom pri malemu?

Emica,upam,da je operacija že za vami. Po okrevanju pa UŽIVANJE ;)))).

Maja B., vsak dan večkrat dnevno pomislim na vas. Naj se čimprej tudi vam pričnejo lepi dnevi!

Bofra,tashi78,misa24,Danijela,kje ste , mamice? Le oglaste se kaj,da kako rečemo :))))

New Report

Close