Mamice avgustovčkov 2009
Veseli pust vam želim!
Dons pa je taprav pustni dan…čeprav pri nas ni sončka 🙁
No, ampak jst sem frej, ker oba sončka spita in je ful dobr filing, ko se lahko usedem in kaj napišem :))))
misa24, malo sem pozna, ampak čestitke tvojmu princu kot je rekla Tima, za god 🙂 ste imeli pa lepo valentinovo ane 🙂
tashi sej jst te razumem da se ti ne da pisat…sej se tut men včasih ne da…pa berem in berem…pol pa ko začnem komentirat pa vse pozabm o čem je tekla debata.
tima, si imela pol jeklene živce okol polente :)))))))))))))))) hahhahhaa…naša (že trkam), še ni uspela tok mahat z rokami da bi bla hrana naokoli…se pa pači z usti in skos neki pljuva, ampak na srečo ne med hranjenjem 🙂
Ja, tut nečak se je mogu navadt na nov način preživljanja dopoldnevov. Kumi čakam da bo bolj toplo in sonček, da bomo šli lahko vsi trije skupi mal naokol…po dvorišču in ulici…mamo tok ozke pločnike da ne morm z obemi vozički naenkrat it na sprehod.
Lep pustni torek in pojejte še kakšen krofek 🙂
Jooooj,že čist predolgo se poznamo tkole,Tima me je čist prebrala:))))Včeri sva bili sicer cel dan okoli,ampak zvečer sem vas res prebrala,pa kar nisem spravila nič iz sebe.Pa danes tudi zjutraj ne,zdej me je pa Tima sprovocirala:))))
Jaz sem neki utrujena zadnje dni,pa mal tečna,pa ne vem,kaj še vse:)Bi mogle moža vprašat,bi znal bolj natančno povedat:)))) Ma,že neki časa se počutim kot da bom dobila menstruacijo,počutim se napihnjeno,pa špika me spodaj…pa ni še nič.Mogoče je pa to vse povezano s počutjem,kaj pa vem.Ful sem zaspana in na trenutke res utrujena.Pa ne vem od česa,tamala je pravi cukr,nobenih težav ni z njo…pol imam pa kar slabo vest,da se tako počutim.Verjetno bi potrebovala malo tistega časa zase,samo zase,če me razumete….ampak saj bo,saj ni tko hudo,pridejo pač dnevi in zdej so,pa sem vam malo pojamrala.Vidte,bolš,da ne bi pisala! 🙂
No,izgleda,da naša princeska edina ne bo maškara,vsaj kakor vas berem…midva sva rekla,da drugo leto,ko bo zanjo malo bolj zanimivo…
Ampak krofe smo si in si bomo še privoščili…no,Karin bo tudi s tem še malo počakala:)Sem se lih danes spomnila,kako smo o krofih debatirale,ko so naši sončki rasli v nas…kako gre hitro!
Še vedno čakava z gh,mene po mojem bolj mika,da bi poskusila kot njo…vsaj zaenkrat tako kaže,tako da sem še vedno odločena,da ne bom hitela..
Tima,imaš spet razlog,da čistiš stanovanje,ne?Tit že zdej sodeluje:)
Tudi zgornji zobki še niso na vidiku,ampak že spodnji so tako ostri,tako da zarad mene,tudi če še malo počakajo,bo dojenje manj boleče:)
Tija-Taja,super,da je mala tako uživala v toplicah!Jaz komi čakam,da gremo mi tudi,sam še ne vemo v katere…pol je v čateških fajn za dojenčke zrihtano?
Sem se pa začela nekaj učit za tisti izpit,ki mi je ostal,ker je bil kmalu po porodu…sicer gre počasi,a vsaj začela sem.
Puppa,kako gredo tebi izpiti?Mogoče sem spregledala,če si kaj napisala…pa fajn,da ste se ujeli in je varstvo lažje…
Emica,kako ste kaj pri vas?Se dostkrat spomnim nate,upam,da ste bolje…če boš imela kaj časa in volje,se pa le oglasi…
No,toliko od mene…nekaj sem pa spravila skupaj.Tamala spi,jaz si moram pa umiti lase,greva potem spet od doma…
Pri nas je bil že sonček,zdej pa spet kr neki…
Uživajte,pa se beremo in seveda tudi kaj napišemo:)
Se samo na hitro malo oglasim. Mi smo dobro, samo spimo pa ne podnevi in ne ponoči. Čakamo še tačetrti zobek in je ubijalski tempo… Sploh v naročju cele dneve prenašat 10 kilskega dojenclja.
Drugače pa joka, če se samo stran obrnem, kaj šele, da me vidi oditi iz sobe. Se mi zdi malo prehitro za ločitveno stisko. Moja doslej tako zlata deklica je v teh dneh prava tečkica. Upam, da se povrne tisti nasmejan in zadovoljen otroček.
Danes nimam najboljšega dneva. Se mi zdi, da česar se lotim, mi propade. (Ne bom niti razlagala podrobnosti!) Pa resno sem se spraševala, zakaj imam sploh otroke, če mi ja pa življenje z njimi tako težko in se sploh ne čutim sposobna jih zanimirat. Saj vem, da bo bolje, samo danes je pa res težko. Mogoče bi mi koristilo malo spanca (recimo vsaj dve uri neprekinjeno:)))))
Bodite boljš, kot jaz! (Aja, kaj so to maškare?)
dobro jutro 🙂
morm se mal tut kle gor pofočkat, se mi zdi da nismo več tok pridne kot v nosečnosti in manj pišemo…
Ampak je treba vztrajat, ker ene smo pa res že od prvega pluska naprej zveste pogovorom in prijaznim nasvetom :))
tashi, a veš da sm pomislila, ko si opisala kaj te “matra”…kaj pa če že kaj pričakuješ? :)) Bi blo lepo ane…no, ko bo, bomo seveda zvedle, ane 🙂
pogrešam miso24, Danielo in Emico…kar izgubile ste se 🙁
Sej vem da je gužva z otroki…ampak mormo “ostat skupi”….Men je tok fajn, ker smo res vztrajne in se nekak kr poznamo, pa čeprav se z nekaterimi ne.
No, zdej je pa čas za kavico 🙂
Lep dan, pa naj vas dež ne spravi v slabo voljo!
papa**
Dobro jutro…
Puppa,saj smo kar pridne s pisanjem,se mi zdi…pridejo pa dnevi,ko smo malo manj,ampak jaz mislim,da bomo še kar vztrajale,a ne?Meni je tudi ful fajn,da klepetamo,pa si pomagamo z nasveti…
No,jaz sem malo prehlajena,sem sama kriva.Sem si na pol posušila lase in šla ven,ampak mislim,da ne bo hujšega.
Ah,puppa,ne verjamem,da je to:) sem že preverila…seveda boste izvedele:)
Mmammma,pridejo takšni dnevi,a ne?Upam,da je razpoloženje že boljše…
A ste gledale tek Petre Majdič včeraj?Jaz sem sledila od padca naprej,sem ji tako privoščila…mi je blo tko hudo zanjo po padcu,ampak potem…kakšno voljo,moč ima ta ženska!Res,neverjetna športnica!
No,moj sonček spi,jaz pa grem pojest zajtrk…
Se slišmo kasneje…
tashi živjo 🙂
ja, pa sej smo pridne, ne smem rečt da ne…na trenutke smo pa mal lene, pa se nam nč ne da :))))
Jst nism gledala tek Petre Majdič, sm pa spremljala komentarje od moža….ja ona je pa res taprava športnica in mislm da nobenmu s takimi poškodbami ne bi uspelo kar je njej.
Iam zlomljena rebra in osvojila je medaljo…nimam kej rečt, kot svaka čast!
Ja glede prehladov, pa mormo zdele še bolj pazt. Čim je nad nič stopinjami, smo pa kr korajžne ane…jst tut že par dni zaporedoma hodm v kratkih rokavih do poštnega nabiralnika…nos je pa vsako jutro zabasan. Se mormo bolj pazit…zdej nismo več same 🙂
Šibam…kmal bo nečakec tuki 🙂
Me je blo kar malo strah, da sem vas jaz čisto zamorila, ko se nobena ni oglasila… No, še isti večer, ko sem pisala, je naša pikica pridelala tačetrti zobek in spala VSO NOČ. Prav tako tudi nocoj. (Ampak sem jaz do konca spremljala Petro, tako da sem šla spat sredi noči.) Drugače sem pa že od včeraj “ko nova”. Mislite si kar hočete, ampak samo hvala, da vas imam. Saj mož je drugače super, samo zdaj sva bila pa na istem, s tem, da je on imel še 10urno službo…
tashi, a veš, da sem jaz tudi pomislila na novo detece? Tako podobni simptomi so…
Moje starejše je mož danes odpelal smučat, jaz grem pa na en čvek k najboljši prijateljici. Se že veselim.
Se oglasim, ko se vrnem! Uživajte!
Hellow:))
Ja, Tashi78, jaz sem tudi najprej na to pomislila…na novo nosečnost:)) To bi pa bilo presenečenje, ane?!:)))
No, jaz zadnje dni nisme pisala, ker sem se tako bala teh potresov, da nisem mogla na nič drugega mislit; ne pospravljat, ne nič…Ful me je strah, kar skoz nekaj bobni:(((( Valda sme imela vmes še izpit, na katerega se nisme mogla nič pripravit…res zoprn teden:(((Pa sej zase se ne bojim, za piščančka mejčkenga (pa da bo dost oblečen, ko bova ven bežala…pa take paranoične misli mi hitijo po glavi).
Ja, bravo Majdičeva:))) Super! Jaz sem včeraj gledala le prvi tek in me je že vse bolelo…
Naš sonček je v redu, ravno mu kuham kosilce , kolerabo, cvetačo in krompirček, pol mam pa še jaz to za kosilo.)))Tok ga že razganja, ne more bit pri miru, vse hoče imet in dat v usta:))Sam da je zdrav in nasmejan…
ja, puppa, kot si rekla, kar naenkrat moramo tudi nase bolj pazit, res zanimivo!
tashi78, a si vidla, da imava skupnega prijatelja??
Lep dan vam želim!
oooo forum je spet zaživel :)))
se je vrnila “ta stara” ekipa…kok lepo!
mmammma nič nisi zamorila…sej smo kle da vsaka “pljune” ven tisto kar nas tist trenutek moti, ali veseli…smo skupi “dale” že tok čez, da mislm da kera kol kej napiše, smo vse razumevajoče.
Samo da ni kakšne vsiljivke spet, pa ni problema, ane 🙂
No mojedva sončka spita 🙂 ju je naenkrat zmanjkalo…zdej pa luftam stanovanje in mam možgančke na off 🙂
Res smo super zalaufal s telim varstvom…sm vesela da se je tamau navadu, ker je prec lažje za vse 3 🙂
misa24 kakšni potresi? Zdej mi pa nč ni jasn…vas trese na gorenjskem al kako?
tashi, smo te pa zasule z našimi ” ugotovitvami” kaj bi se lahko dogajalo pri tebi 🙂
Tima, kje se skrivaš? Pokukaj in nas malce pozdravi 😉
Vse ostale “izgubljenke” pa vabljene na naš stari dobri čvek….Daniela, Emica, tabea, Tija-Taja,….
Dan, punce!
No, jaz sem se malo odmaknila od pisanja, berem vas pa skoz in tako dobim kakšen uporaben nasvet.
Zanimivo, sem začutila, da se nekako ne morem vpeljat v debato…res se vidi, da se poznate in ste res ena ful, ful lušna skupinica:))…in je res fino, da ste že več kot leto tako pridne…
Skratka, pri nas ni nič kaj novega…spet bolj slabo spimo…spodnja zobka sta že lepe velikosti in temu primerno ostra:), me prav skrbi kaj bo ko bosta še zgoraj…če bom takrat seveda še dojila:))
Uživajte skupaj z malimi:).
daaaaaaan :))
pridne punce..ste presenetile danes :))) najbrž se spet bliža neko obdobje pisanja :)))
no, jst sem danes z živci bolj na konc, hehe…
za zlikat imam goro perila ( jutri pride ena, ki mi pride čistit/ generalko na 14 dni in bi rada to “pospravila”…ampak mi bo vzelo najmanj 5 ur ( sploh ne vem, kdaj pridelamo toliko perila, pa smo samo 3! je pa res, da jaz večinoma likam, kljub temu, da imam sušilec in so oblačila samo za zložit – enostavno morm enkrat potegnit z likalnikom :)), jahhh, prfekcionistka sem in si ne morem pomagat )…no, najbolj me je spravilo iz tira to, ker naš tamali je postal pravi vragec pri hranjenju…zdaj se že 3 dni dogaja, da počne neke čudne grimase z jezikom ( kot bi bil prizadet,op.p.) in pri tem mu hrana kr polzi iz ust…z jezikom jo poriva ven…potem je začel noro pljuvat, ker govori vmes BBBFFFFF…pa balončke dela s slino…da ne govorim kaj vse že imam pofreskano naokoli…ko mu to ni dovolj, si pa začne tiščat celo roko v usta, si potegne hrano ven…potem pa maha z roko vsepovsod!!! in moram poudarit, da je to zanj prava zabava, ker se glasno smeji. če mu rečem: “ne” mu je še smešno…če pa rečem “ne” malo glasneje, se pa začne jokat. sicer nisem nič vpila in se jezila, ampak sem komaj zdržala – res…hranjenje tako traja tudi po 45min za 120ml. ampak je lačen in je…samo se noro igra zraven…ima katera kakšen nasvet?? se še kateri to dogaja??? saj vem, da otrok mora dati skozi tudi to fazo, ampak nebi želela, da mu je hranjenje igra, kjer je VSE dovoljeno. ne vem no…popravite me prosim, če se motim…ker sem zašla v slepo ulico 😉
no, takle mamo…. :)))
in zdajle mi je prav fajn, ko spi, ker sem si skuhala kavo in malo klepetam z vami…. :)))) pa mam možgane na off… ob 16h pa imam frizerja, če bo mož prišel pravi čas domov.
tashi78; no, me veseli, da sem te mal sprovocirala k pisanju, sej nas ne moreš sam brat – morš tud kej napisat….tak to je, heheeee :)))) a veš, da sem tudi jaz pomislila na +! saj tako se je pri nas začelo…dobro leto nazaj…. :))))
misa24; a vi pa se spotresi ukvarjate – jooj, sej ne bo nič hudega, boš vidla. sem pa o tem brala na internetu in verjamem, da te je strah…ampak ne bo nič več!! ti se samo sprosti in uživaj s svojim princem….pa pozabi mal na te stvari, ti bo takoj boljše :))) bom še jaz malo mislila na tebe 🙂
puppa; midve se že tud dolgo nisva slišale :))))) kak si kej???? :))))))) kako poteka kaj vaše varstvo???
binabiba; ejjj…zakaj se ne moreš “vpeljati” ??? pa saj vidiš, da se lahko pogovarjamo o čemerkoli….sej so druge tudi prišle dosti kasneje pa so kr “padle” zraven in so zdaj naše…tko kot ti…ti si tud “naša”…zato se kr vključi…in potem debata steče sama od sebe – poskusi! jst že čakam na tvoje pisanje :))))
mmmammmma; ČESTITKE za 4.zobek! super…napredujete…in super da spet spite…
zdej pa grem…da ne bom spet tolstoja napisala
baaaaaaj***
Ja Tima živjo :))))
kako lepo te je slišat po dolgem času :)))
No jaz ti lahko svetujem, kaj sem naredila v tvojem primeru glede hranjenja, ko sem pazila otroke…kot prvo mu zavihaj rokave gor, do komolca…to smo delal tut v vrtcu, ker drugač lahko skos pereš…ko mu daš žličko v usta pa mu primi roke da ti seveda žlico ne zabriše v drug prostor :))) Če se skos briše okol ust…jah vsakič ko mu daš žlico v usta, ga s slinčkom obriši…pa naj se pol menca po ustih kokr mu paše :))))))))
Kar se tiče pa klepetanja med hrano, pa tuki nimaš kej. Tak pač je. Z jezičkom se je pa tut naša igrala, pa je pol nehala. Mogoče mu prepočas daješ hrano, pa ma vmes dost časa da se igra. Jst ji dam žlico v usta in takoj spet drugo…nč ne čakam…no sej če ima še polna usta, itak ne odpre.
Tolk ti jst lahko pomagam…več pa ne znam (še) :)))
Kar se tiče likanja pa sm jst imela iste probleme…zdej pa sproti likam, ker drgač mi ne znese. Zato jst vsak dan vstajam ob 6h, da predno se Ava zbudi, jaz lahko kej nardim…ker pol pa ne gre več.
binabiba, se strinjam s Timo…vklopi se v debato in to je to…sej je kr nekaj novih prišlo med nas čveke, pa vidiš da so se normalno vklople. Sej ne grizemo…se bolj hecamo :))
Zdej pa grem..tamala bo kmal lačna…pa da mal sprovociram anti Lino mame…dons bo keksolino jedla :))))) hahahahaha….na vsake tok ga pa lahko…pa naj kdo reče kar če. Vmes nism delala vejic, tko da me ne rabte lovit na napakah :))))))
Lep dan!
Živjo!
Sem tako besna, sem napisala že cel roman, pa pritisnila ctrl in mi je vse skupaj skenslalo… Grrrr….
Imela sem se ful luštno, zdaj se pa to samo še nadaljuje, ker sem še kar sama doma, tamala pa že od 13.30 spi…
Puppa – TITITITITI….. Seveda kdaj pa kdaj lahko, samo ne vsakič tle gor napisat:)))))))))))))))))
Binabiba, sej si itak že naša!!!!!!!!!!!!! Kar povej kaj te teži, veseli, kje si bla, pokomentiraj nas, karkoli…. Je tolk lušten brat! Mene bolj skrbi, da nas bodo čez pol leta službe potegnile narazen in da se bo pa potem zares bolj končalo… Vas bom kar pogrešala! Ampak – “pomlad gre noter” – potem se bo pa začelo s sprehodi!!!!!
Glede hranjenja jaz nimam veliko izkušenj, ker imam bolj take požeruhce, ki jim nikoli ni dovolj in s hrano lepo delajo:))))))))))))) Jaz samo ne zmorem dovolj hitet dajat. Ni pa doslej šlo še niti pikica v nič… Je pa res, da zaenkrat hranim še v ležalniku, ker je moj primapapa še pri meni doma na štajerskem in še nisem šla ponj. In Polona še ni dobila stika s hrano. V roki ima svojo žličko, jaz ji pa vmes dajem v usta. Pihat in pljuvat pa še ni začela.
misa, daj ti malo napiši v zvezi s temi potresi… Jaz nimam pojma.
Likanje? Jaz ne likam skoraj nič. Moževi dve srajci (ostalo ima mikice, ki jih samo takoj zložim), pa kakšne svoje srajčke, kakšne hlače… Nisem jaz briljantna gospodinja – več! Mi ne znese! Perem pridno, sproti zlagam, nobeden ni umazan in “povaljan”. Časa mi pa itak vedno primanjkuje.
A sem povedala, da mi je Italijanščina splavala po vodi? Mi je full žal. Ampak… Ah, dolga zgodba.
Ups, zvoni, naši so doma, Polona pa še kar dreto vleče. Ma veliko za noter prinest…
Uživajte!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
dan, še enkrat 🙂
ma, dans pa res ni moj dan…pa zakaj se moram vedno znova prijavljat na ta forum?!?!?!??? prej sem se 1x/mesec…zdaj pa kr za vsako…pol pa napišem….pa mi ne pošlje, pa skoz kR NEKI!! ufff…sm mogla dat ven :))))))))))))
puppa; hvala, ker si se potrudla…pa ti bom kr odgovorila… 🙂
kar se tiče vihanja rokav, se tega res nisem spomnila – bom prakticirala! vse ostalo pa je tkole: za vsako žlico, ki mu jo nesem v usta, ga obrišem…ampak on je bolj pameten in mi drži hrano v ustih…jo je zmožen držat v ustih do konca, po moje…ritem hranjenja pa določa sam…enkrat mu ne folgam dajat v usta….spet drugič si vzame čas…ampak ne glede na hitrost, začetnih 80ml vedno lepo poje. ko pa se tista njegova lakota umiri ( ni pa še sit! ), potem pa akcijaaaaaaa :)))))) sem mu dala že v roke žlico, pa papir…vse, sam da preusmerim pozornost – ne pali!! to vse leti iz ust! pa smeji se z zaprtimi usti…potem pa kr naenkrat BBBFFFFFFFF – pa glasen smeh! sej ne morem verjet, da takale mala rita, pa takle falot :)))))))) danes sem mu dala kopalno brisačo čez stol, ker je tole nevzdržno in ne morem podloge za stol prati vsaki dan!!
puppa; matr si pridna, ko takole vstajaš zjutraj!! jaz bi se tud lahka…pa sem lena…prelena…no, mogoče bom tud jaz začela takole…ker se mi potem nabere tole likanje in sem čist nervozna zarad tega :)))
gre danes naša čunga lunga v varstvo k moji mami – do jutri. greva z možem v ikea-o.
pa itak, da ne pozabim povedat: morm vse zlikat danes, ahahaaaaaa…no, mal se morm pohecat. bom likala sigurno ene 3-4ure…
skratka…grem…ker me mož kliče…je malega hranu…pa je baje več po tleh, pa po stenah…kot v ustih…..jooooj, po kom ima to?!?!?!?!????? :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
šibam***
sej ne morm da se ne bi smejala…predvsem tebi Tima :)))))))))) očitno tvoj čunga-lunga že ve kaj je uveljavljanje svoje volje in se pač ne da…ne boš ti njemu delala ritma hranjenja, če ga lahko on tebi :)))) in ja…ko mož hrani je vedno nekaj…pr mojmu se ponavadi zgodi da tamala noče več jest…ker pač ne vztraja!
mmammma lino je bil super :))))) ko bo pa res toplo, pa bolš da ne napišem da je sladoled jedla..me boste požrle :)))))))))))))))))) ahahahahahaha
Zdej pa ne bom več provocirala…grem mal po netu brskat!
lep večer!
Uf, kok je spet veselo tle gor:))))
Tima, jaz našega skoz animiram zraven; mu kej razlagam, če mu pa ratam dolgočasna, ga pa malo “presenetim”, oz. prestrašim, da takoj dobim pozornost (npr. rečem BU, pa me pogleda in se zdrzne)…joooj, tole se mal kruto sliši, ane? haha, sam ni tko…
Puppa, ful si pridna, da vstaneš ob 6h!!! In pol še delaš!!! Pridna!! Midva vstaneva okoli pol devetih…prov počasi…
Mammmma, tu na gorenjskem so že od ponedeljka vsak dan rahli(!!!) potresi! Nič ni hudega, je pa zelo zoprno!! Sicer ne za druge, pomoje samo zame! Čist sem prestrašena; prvi večer sem se kar tresla in trebuh me je bolel! Pomoje me tud hormoni tako zdelajo, da se tako bojim za dojenčka. ker sicer se nihče ne obremenjuje s tem, samo jaz…vsako bobnenje slišim in čutim!
Binababa, naša si!! Jaz včasih ne pokomentiram vseh, pa najbrž tudi tebe nisem, mogoče te je tud katera druga spustila, potem imaš pa tak občutek! AMPAK NE, tu smo druga za drugo, ne glede na to katera je katera;))))
Mammmma, a vi imate pa oba zgornja zobka že??? Jaz čakam, če bosta pri nas tudi, smao ni videti…
Tima, hvala za tolažbo! Joj, sme ti kar fovš, da si z dragim lahko takole frej vzameta!! jaz ne morem nikamor za več kot 3 ure! Pa sem se že navadila…motijo me le kakšne prijateljice: “a ti ni bedno, k ne moreš zvečer mal ven… Kok časa pa boš še tako doma, saj rabiš čas zase…”
Men je pa najboljš bit doma s tamalim in možem:*
lahko in mirno (!!Bodite vesele za mirna tla pod sabo!!) noč vam želim!
dobro jutro 🙂
Punce, ne me tok hvalt, ker zgodi vstajam. Morm, ker če bi se zbudila takrat ko tamala, bi bla orng tečna, ker ne bi bla pod tušom. Ja, mene tuš zjutri zbudi, in to je obvezno pred vsemi drugimi stvarmi. Nekak sm se navadla vstajat skupi z možem in sm vesela da mi uspeva…čeprav bi lahko še ene par ur skupi spala v topli postelji 🙂
misa24 ti verjamem da si prestrašena, sploh če skos po malem trese. Jaz ti svetujem, da si kr pripraviš torbo za tamauga in kakšno bundo pa deko. Sej se ne bo nič zgodilo, ampak boš pa bolj mirna in boš lepo spala celo noč. Jst bi sigurno to nardila. Nisem pa res še zasledila da vas skos trese…
Kar se pa prijateljic tiče…ne bodo te razumele, dokler ne bodo imele svojega otroka! In če mene vprašaš, to zame niso prave prijateljice. Lahko so še tok fajn, ampak če ne razumejo mamice….
In da ne boš imela kakšno slabo vest! Uživaj v svoji družinici…boš vidla čez nekaj let, kako se izgubijo sledi za večino prijatelji, družina pa je vedno pri tebi.
binabiba zdej smo te pa tok zasule s “prošnjami” da le ostani z nami, da si verjetno tut sama pri sebi že naša, ane :))) mogoče se pri kakšni temi težje vklopip v pogovor, ker kaj takega napišemo, kar se je mogoče v nosečnosti dogajalo…in me pač vemo…ampak ej, zarad tega se ne drži ob strani…ti kr veselo tipkaj in deli z nami vesele manj vesele trenutke 😉
Povejte mi, je sploh še katera, ki otroku niso začeli rasti zobki? Naša ne daje stvari v usta, slini se tut ne…ko ji hočm dlesni pogledat se pa smeji in tok stegne jeziček da nč več ne vidim :))))) Uglavnem…pri nas bodo zobki pozno…res pozno!
mmammma, lepo da si si vzela čas za prijateljico 🙂 Paše it mal ven, iz hiše, spremenit okolje in čvekat v nedogled…ponavadi o enih in istih stvareh…obujanju spomina na stare čase :))
Tima, je že vse zlikano? :)))))
Naša frčafela se neki oglaša…
papa**
Puppa, sem ti kar malo fouš, ko te vse tolk hvalijo, kolk si pridna, ker zgodaj vstajaš:))))))). Jaz sem tudi vsako jutro pokonci ob 6h. Ampak predvsem zato, ker je pokonci tudi kompletna naša družina… Mož rogovili naokoli, tastarejši se štimajo za v šolo, tamala pa se na ves glas smeji iz svoje posteljce… Jaz pa… Pripravljam zajtrk, poskrbim za tamalo… Skratka nič za kar bi me bilo vredno pohvalit.
Dejstvo pa je, da so zdajle počitnice in naša tamala se je odločila, da se bo rajši zbujala ob pol šestih…:(((((
tima – kaj pa če po tistih 80ml, ki jih mirno poje, lepo nehata s hranjenjem? Takoj, ko bi se začel afnat, bi mu jaz lepo odočno rekla, da mamica tega ne pusti (pljuvanja), potem pa pospravila vse skupaj. Saj kolikor so tile naši drobižki že majhni, jim je kmalu jasno kaj je prav in kaj ne. Jaz sem to metodo uporabila pri dojenju ob grizenju. Takoj, ko me je otrok ugriznil sem rekla NE in dojko umaknila. Pri nas je hitro delovalo.
misa – te čisto razumem glede pripomb “prijateljic”. Ampak – prav je samo tisto, kar ti čutiš, da je prav. Če si želiš biti ob svojih dveh najdražjih osebah ni s tem POPOLNOMA NIČ NAROBE. Seveda je prav in nujno, da si včasih vzameš tudi trenutek samo zase, za vaju, ampak kdo pa pravi, da mora biti to celo popoldne ali cel dan in zakaj morda ravno zvečer? Dokler tebi tako ustreza, kot je, je prav po tvoje!!!! Glede na to, da praviš, da si Timi kar fovš, kar občasno že lahko kam gre, mislim, da imaš čisto zdrav odnos do vsega. Seveda tako fraj, kot prej ne boš nikoli več, ampak… Ko boš čutila, da je pripravljen otroček, da si pripravljena ti, boš pa naredila še kak korak naprej, ne?
ane, kako se spremeni dojemanje nevarnosti in skrbi zase, ko imaš enkrat otroka? Jaz sem bila v prvo čisto presenečena nad sabo.
puppa – glede zobkov – jaz imam prijateljico, ki zobozdravica. Pa mož tudi. Sta ful čakala tiste zobke, dobil jih je pa pri 13 (!)mesecih. Smo se nasmejali na ta račun za umret:))))) Tko, da… Ima Ava še čas! Sploh pa – kasneje ko so, manj je možnosti za karies… Kdaj si jih pa ti dobila, pa sestra, pa mož, pa nečak????
Moje dete pravi, da je čas za drgo rundo spanja! imejte se…
mmammma živjo!
Ja zakaj se pa ne “pohvališ” da vstajaš ob 6h :))))))))))))))))) hahahahah…no sej jst se ne hvalim…pač povem, kakšen je moj jutranji ritual…je pa logično da si tok zgodi pokonc, ker imaš polno hišo, ane :)))
Jaz sem dobila zobke kar pozno, mislm da okol 10 meseca…sestra moja jih je že pri 4.mesecu…za moža pa ne vem…ta njegova mama nima časa za nobenga…ima čas samo takrat ko pametuje! Nečak je 1.zobek dobil septembra…torej med 7. in 8.mesecom…
No sej pravijo, kasneje ko so zobki, boljši so. Meni se res ne mudi…ko bo, pa bo!
Zdej pa jst tut šibam…nečaka slišm 🙂
papa**
Drage punce pozdravljene,
vas moram vsaj malo pozdraviti. Vidim, da ste me začele malo pogrešati. )). Ampak, da ne boste mislile, da sem čakala na to, enostavno nimam moči in volje pisati, je pa vsekakor lepo, če se kdo spomni tudi na nas.
Berem vas dokaj redno za pisanje pa mi nekako zmanjkuje volje, pa še nič kaj spodbudnega nimam povedati, zato sem se raje malo umaknila kot pa, da še vas zamorim z našimi problemi. Lepo je prebrati kako uživate z vašimi malčki, kateri problemi vas »morijo« in spremljati kaj vse ste s svojimi malčki že doživele in kaj vse že zmorejo.
Mi žal z vsem tem kar zaostajamo in še naprej hodimo okrog zdravnikov in bolnišnice. Lovimo težo 6 kg in upam, da jo bomo kmalu dosegli ( ko bo vam javim, saj imam občutek, da bo to neka prelomnica in bo potem vse lažje).Upam,da res:)).
Drugače pa še naprej pridno papcamo zdravila, čakamo na CT in obeta se nam tudi operacija. No, saj vidite zato sem z mislimi čisto drugje kot ve, in se mi nekako zdi, da bi s svojimi problemi vnašala med vas samo negativno energijo… zato vas zaenkrat predvsem berem in si na tak način polnim svoje »baterije«. Vedite, da se ob dobrih novicah veselim z vami in upam, da vas bom lahko nekoč tudi osebno spoznala.
Puppa moram ti najprej (čeprav zelo z zamudo) čestitati za nečakinjo. Sedaj pa je ko se vsi zberete pri vas že prav veselo. Si kar predstavljam kako bo čez kakšno leto ko bodo že vsi malčki hodili:));povem ti tudi, da smo mi takšni, ki še nimamo nobenega zobka in ga zaenkrat tudi ni na vidiku.
Mammmma že pred časom sta mi z MajoB ponujale pomoč, pa nisem dobro razumela a je tvoje področje prehrana? Alergije so namreč pri nas nekako izključili, imamo pa kar nekaj drugih težav povezanih s pridobivanjem teže.
Zaenkrat toliko od nas in lep pozdrav tudi vsem tistim, ki jih nisem omenila se pa na vse velikokrat spomnim.
Uživajte s svojimi malčki in ostanite zdravi