Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja Mamice avgustovčkov 2009

Mamice avgustovčkov 2009

Tija-Taja, absolutno se strinjam, da vsaka dela po svoje. Razlika med Linoti in sadnimi sladkorji je v vrst sladkorja. Pa saj ni važno, kot si napisala, saj nima tega vsak dan na jedilniku. Moje mnenje je samo, da že v zgodnji mladosti “privzgojiš” hrano otroku in če imam možnost izbire, bom rajši izbrala naravno. Se strinjam, da skrajnost, da otroku niti pod razno ne daš sladkega, absolutno ni zdrava, ampak dokler imam še kaj besede pri prehrani svojega otroka in se z njim ne kregam na dnevni ravni zaradi sladkarij, bom posegala po zdravi, naravni in za moje pojme bolj okusni hrani. Dokler je moj starejši sin živel od take hrane, smo imeli na sistematskih pregledih kri vedno super. Ko so alergije izzvenele in je občasno začel konzumirati tudi sladkarije in čokolešnik (pa to je bilo bolj za pocrkljat občasno), pa je imel ob prvem sistematskem pregledu povišan holesterol. Pri 5 letih!!! S tem, da vsak dan kuham svežo hrano, z domačo zelenjavo, polnozrnate zadeve, veliko rib, meso iz preverjenih virov,…..in vsega možnega kar se skoraj da narediti na tem področju. Sladkor je tisti, ki dolgoročno “uničuje” naše otroke. No, med drugim.:))) kar ne pomeni, da moj otrok pri 6 letih ne je bonbonov, čokolade, ampak smo morali zadevo precej omejiti.
Pa da ne bom samo pametovala, če katero zanima alternativa Linu:
(vse lahko zmešaš z mlekom)
polenta, prosena kaša, ajdova kaša, pšenični zdrob (gres),mlečni riž, pirin zdrob,… Če se pa še kaj spomnim, napišem.
No, pa brez zamere. Kot sem že v prvem postu napisala, ni bil namen soliti pamet, samo nasvet in moje mnenje.
Pa lep večer!

Ma ne morem, da se ne bi tudi jaz malo oglasila, čeprav… Tudi jaz se strinjam z Majo. In je ni pediatrinje, ki bi me prepričala, da so kupljene instant kašice boljše od sveže kuhane polente, prosene kaše, ajdove kaše… Jaz absolutno vzporejam razne linote s paštetami, poli salamami in kar je še takega. Se mi zdi tako hecno, da v nosečnosti ženske kao full pazijo kaj pojedo, potem pa kar ne morejo dočakat da bodo otroku ponudile kakšno instant zadevo s polno dodatki.

Dobijo pa se tudi kosmiči, ki so brez dodatkov. Vsekakor cel kup manj škodljivih stvari od …linotov. Znanec dela v Kolinski. Ne bi o tem kaj redno pripoveduje o skladiščih in rokovanju s surovinami.
Vse tele instant zadeve so mogoče za kdaj pa kdaj. Pa ta kdaj pa kdaj nikakor ni enkrat na teden! Sicer nas pa prehrambeniki gladko nategujejo z neobhodno potrebnostjo tega za zdrav otrokov razvoj. Pa pediatre tudi – tiste, ki se jim pustijo. A ni hec – meni je pa moja rekla – samo tega se čimbolj izogibajte. Manj, ko je živilo predelano, boljše je.

Zdajle sem vas malo skregala, pa tega ne jemljite za hudo. Seveda vem tudi, da se mora vsaka mama odločit za tisto, kar sama čuti, da je prav. Meni se zdajle zdi pač prav, da tole delim z vami. Ne bit preveč hude name. Vas mam čist rada.:)))))))))))))

Vidim, da sva pisale hkrati, Maja!

Mmmammma,se mi tok nasmejala z zadnjim odstavkom ;)))))))))))))))

dober večer…

ma ste se obesle na naju s Tijo-Tajo okol teh Linotov :))))) hahahahaha….zamerim itak nobeni ne…

Jst probavam z različnimi varjantami hrane…čeprav, naša bi lahko preživela ob krompirju in zelenjavi…ampak jst bi ji rada ponudla še kaj drugega kot eno in isto…sm kupila hipp kašico – riževo…pa ni šans da odpre usta…pa sadje ki je sladko, npr banana…ma jo ne prepričam pa če je ne vem kaj…
Dons sm ji za foro v krompir dala korenček in jabolko skupi (nasvet zdravnice)…vam povem, da sm misnla da bo po vsaki žlici vse zbruhala…tko se je pačla, kr gor se ji je dvigovalo…seveda je blo krivo jabolko…..

Tako da, trenutno smo na 2 obrokih krompirja z različno zelenjavo…ta tretjega pa še “iščemo”…skuto s sadjem ni hotla jest…jogurta ji rajš ne bom dala, ker vem kaj bo…

Moja mami mi je svetovala naj kupim fruktozni sladkor, ki je pač naraven in naredi dober okus…

Poskusla bom vse varjante…od polente do drugih “naravnih” kašic….in če ne bo šlo…mi lahko svetujete kaj narediti…ker imam vedno bolj občutek da bomo ostali pri krompirju in to je to….

Je pa problem edino v tem, ker naša včasih je 4x na dan, včasih pa 5x…in če je 4.obrok šele okol 7h zvečer ji dam seveda mleko, ker pol itak nč več ne je. Dons ne vem kaj bo…ob 6h je jedla GH, in čakam da se zbudi…je ravnokar zaspala…upam da bo jedla mleko za zadnji obrok…ma sej vem da kompliciram….

Tko, dost sm nakladala..hvala za nasvete…take in drugačne…je pa treba poslušat otroka…če ne je določene hrane…pa ne bo jedla…Bolj ko bom komplicirala, slabše bo!

Pa lep večer!

;)))) puppa, ma nismo napadle Tije-Taje. napadle smo Lino v vseh oblikah. Pa saj kot sem napisala (pa mmmammma tudi) ni mišljeno kot napad, samo mnenje.
Glede tvoje princeskice ti težko svetujem, mogoče bi ti lažje v živo, ko bi bolj poznala njeno rutino. Poskušaj na različne načine, pa tudi, če ji stalno dodajaš krompir. Mogoče postopoma zmanjšuješ njegovo količino v obroku. Saj s krompirjem ni nekaj ekstra narobe, samo vsebuje precej škroba. Če ne mara sadja, ga pač ne mara. Lahko da se bo to spremenilo.
mmmammma je napisala izkušnjo znanca iz Kolinske, jaz pa delam v podjetju, ki takim podjetjem dostavlja surovine (Žito,…). Ko sem prevzela delo v nabavi, sem šla v skladišče na ogled kaj sploh kupujem. In so mi kazali raznorazne plastične vreče takih in drugačnih prahov, ta gre v puding, ta v hrenovke, tole gre v pašteto,….O vonju in izgledu vsega tega sploh ne bi, o kvaliteti pa itak da ne. Seveda da vse ustreza prehrambenim merilom, ampak kakšna merila to so in koliko je lobiranja za znižanje kriterijev,…..če začnem naštevati kaj vse je v teh zadevah (seveda v manjših količinah, pa vseeno) ni ne konca ne kraja, pa želodec se ti začne obračati. moje mnenje je, da že tako nevede pojemo toliko ene svinjarije, da dokler lahko zavestno skrbim za zdravo prehrano svojih otrok (in imam čas za to), bom to počela.
:)))) zdaj sem izpadla kot nek eko, bio, vege, natur frik..)))) Nisem ravno obsedena, ampak z malo truda in domišljije, se da precej narediti.
No, jaz pa tudi že komaj čakam, da začneva z GH, ker se je naša mala začela zbujati na 3 ure in me skoraj poje. Počakam še počitnice, da se ne matrava tam s tem, potem pa akcija. puppa, kaj pa veš, mogoče bo tudi naša samo na krompirju.:)))) Zdaj sem se spomnila. Mogoče pa ni “kriv” krompir zaradi okusa, ampak zaradi gostote. Kaj jaz vem. Včasih bi bilo tako fino, da bi taki majhni čmrlji spregovorili in ti povedali kaj hočejo. Sploh ponoči.:))))
Naša je drugače vsak dan bolj razdražena čez dan in ima po mojem že vsega dovolj. Jaz sem tudi že čisto “ubita” od tega, da sva stalno noter. Ma naslednji teden greva ven. temperature so padle, vročine že zdavnaj nima več, če bom pa čakala na konec kašlja, pa lahko še traja.
lep vikend

Pozdravljene!

Mi smo se že skoraj pozdravili, mali ma le še malo driske…prej pa sploh kakal ni, revček. Mu je pasalo, da je bil zdele dva dni samo dojen, nič GH.

Mammma, MajaB, se strinjam z vama glede “lino-scene”;))) Prvo leto je treba otroku privzgojit (tudi z zgledom) zdrave prehranjevalne navade. Mislim, da otroku zdele ni nič “dolgčas” ob zelenjavi (halo, sej so komaj dopolnili 6mesecev!!!)…pa tudi to uvajanje naj bi malo dlje trajalo; našmu tudi niso vščeč novi okusi; se bo moral počasi navadit! Puppa, nič se ne sekiraj, saj si komaj začela z GH; naj se pikica navadi, spozna, kaj ima rada; zato pa ni odveč nasvet, da mora eno in isto zelenjavo jesti tri dni, potem pa drugo tri dni itd… Pa kolikor vem tudi mlečnih izdelkov še ne smejo jest…mogoče mal preveč hitiš in veliko pričakuješ.

Mah, em je kar malo pojezilo, ko slišim, kaj vse dajejo še ne polletnemu otroku! Ne mi zamerit, sej nimam v mislih nobene od vas; zabeljen krompir, sladki čaji, sokovi…Ne vem, zakaj ne bi pustile otročkom, da okusijo pristno zelenjavo, sajdje, še preden je vse predelano, “uprašeno”.prijatelj ma 18mesečnega sinčka, ki pogosto bruha, ker se nabaše s čipsom, smokiji in čokolado…baje tedensko; torej mu tedensko pustijo, da se nabaše z vsem tem!!??? Podono, kot je rekla mammma; in to so ponavadi tiste mamice, ki so celo nosečnost tako paziiiiiiile nase, da SMO VSI okoli vedeli, kako se pazijo…(na prehrano, pijačo, okolje, kozmetiko, kajenje…)

Joj, ne vem, tole me vedno pogreje, ne mi zamerit! le upam, da bo meni uspelo;))))

dan

berem, da veliko debatirate okrog “lino” zadev 😉 no, jst se bom raje vzdržala komentarjev, ker nisem ravno “doma” v teh stvareh. se pa strinjam, da če lahko vplivamo na prehrano otroka, zakaj ne. jaz sicer kupujem bio zadeve ( kolker pač lahko zaupam takšnim stvarem ), kar pa ne pomen, da ne kupim ne-bio hrane, če se malo pohecam.
kašice za tita delam sama, ker imam čas in mi je to v veselje…prej nikoli nisem kuhala…zdaj, odkar sem poročena pa v kuhi naravnost uživam in se temu ( kadar pač kuham ) v celoti posvetim. mogoče mi za malega trenutno zmanjka idej, kaj mu še ponudit…ampak tud to bo, hehe…ko je pa toooliko stvari še za preizkusit. se mi zdi, da mu je všeč vse kar mu ponudim…rad ima otroški riž z dodatki ( sadja, zelenjave )…krompir….bučke, kumare, cvetačo…sadje sploh – še posebej slive :))))

tashi78; joj, tole srečanje s kosmatincem :)))) …sem se sicer nasmejala …ampak verjem, da sem istočasno pomislila: groooozaaa.. 🙁 kok si se mogla počutit…. ja mene bi kr kap!! sam potem, ko bi medved bil že 2 uri stran in bi prišlo za mano :))))) skratka čuvajta se z malo, kadar hodita po “medvedjem terenu” – heeeeec ( vem, da je on hodil po “našem” :))) )

misa24; me veseli, da okrevate in verjamem, da je kr hudo takole….pa saj je že bolše ane…pa vsaka ura bo boljša in boste kmalu vsi po starem :))) pol pa spet veselje in norenje :)))

mmammma; če se že resno pogovarjate okrog selitve, sem vesela zate…sploh če vas počasi že muči prostorska stiska…verjamem, ko razmišljaš vidiš 1000 nekih problemov, ki potem, ko se načrt začne uresničevat popolnoma izvenijo….sama sem se selila maja 2009….pa vročina, pa noseča, pa nič nisem smela dvigovat, pa potem smo mi drugi mal otroško urejal…pa sem bla čist živčna, ker sama nisem mogla sodelovat v celoti…..ampak je šlo…takrat sploh nisem pomislila na take stvari, ki sem ti jih zdaj opisala….ampak sem se obremenjevala PREDNO smo začeli s selitvijo….tko da kr pogumno – je to spet en lep mejnik v življenju…

puppa; a ti pa resno razmišljaš o “domači obrti”?? ma super!!! navijam za to!!

bofra; moje sožalje glede kužka…se pa strinjam s tabo – če bi sama želela imeti psa, bi definitivno izbrala zavetišče!

tko, zdej mam pa alarm in moram it. ostale, ki vas nisem pokomentirala Tija-Taja, MajaB…..lep vikend vam želim…

in seveda, vsem ostalim tud…** pri nas še sneži!

Sobotni pozdravček!

Vidim,da imate hudo debato okrog Linotov in podobnih prehrambenih izdelkov (nezdravih) ;-)))
Glede tega se strinjam z MajoB,mmmammmo in miso24….ni dobr tega že zdej dajat,pa čeprav piše na škatli po4. ali po 6.mes ipd. Res ni zdravo,sploh pa za dojenčke….Mah,ne mislim še sama zatežit…itak vsaka po svoje (kor ste že omenile). Moja skoraj 2,5 letna punčka je šele mal pred 2.letom spoznala kakšnega Keksolina ali Čokolešnika ipd. Enostavno ji nism hotla prej kupit….sm pa ji kupila Frutolino ali kakšne riževe kašice in podobno od Milupe ali Hippa (bio izdelki),a sm pazila,da je brez dodanega sladkorja (ohne Zuckerzusatz). Pred tem sm kuhala različno zelenjavo ali sadje,kasneje surovo sadje in je vse rada jedla….zgleda sm imela kr srečo,da je bla dober jedec in je vse lepo pojedla.Upam,da bo enako z dojenčico. No,pa dost o tem 😉
Naša najmlajša je dans dobila povišano temp (38,5). Sm klicala dežurno zdravnico,ki je bla čist živčna (gužva bolnih otrok),da sm komi pripravla do normalnega pogovora. Me je hotla kr poslat na Metelkovo….halo!!!!!!!Sm ja hotla zvedet,če so že izvidi iz laboratorija in o tem pogovoru z mojo pediatrinjo včeraj.
Kasneje sm tud zvedela,da je z blatom vse ok,kar je super….le še ta vročina. Sm ji naredila kopel in ji je super prijalo,pol je kr zaspala,a ne za dolgo,ker je naša tavečja pravi živec;-))
Tija-Taja,krema je suuuuuper in se že kažejo izboljšave….drugače še ima kr bogo ritko,a bo bolje,sam tale čuden kakec naj že zgine. Mi že res gre na živce,ker že 2 tedna traja in to večkrat na dan,zarad česar je ritka v takšnem stanju.
Bom počasi zaključila,ker me večja kr moti in vam želim lep vikend,kljub “krasnemu” vremenu;-)))

Tima, sva istočasno pisali ;-))))
Ti morm povedat,da tud sama nism bla preveč na kuharski strani hehe….pol se pač zadeve spremenijo. Ja,to pa dela familija ;-D

Bofra,super,da krema deluje ;))))).
Kdaj pa dobite izvide analize blata?
Ali mogoče katera ve,kakšen je to otroški riž in kje se ga kupi?
Jaz sem kupila od Novalaca riževo kašico,pa jo mala sploh ne mara :(.

hoj hoj!

Na hitro se javim, ker oči in tamala čakata name…

Lino, Lino, Lino…kako si nas spravil v eno hudo debato :))) No, ste mi dale mal mislt, pa mate prou da preveč teh sladkih in umetnih stvari ni dobr…smo mogoče res prezgodi začeli…

No, pa sm bla pridna dons in sm nakupila polento in otroško kašico…Tija-Taja, to kašico najdeš tm pri polentah v trgovini, piše pa Bebe kašica.
Je pa naša frčafela jedla sadni obrok dons…ma sej ne morm verjet :)))) Smo šli mal naokoli in sm vzela en frutek s sabo…pa je ful pojedla…priznam, kriva sem…PREHITRO sem odnehala 🙁

No pa sm se naučila nekaj novega…hiti počasi :)))

misa24 a ti men hočš rečt da hitim al kaj? :))))))))))))))))))))))) hahahahahaha…ne me napadat no…bom jezna :)))))))))))))))

Kar napišem, brez zamere prosm…sej so povsod smeškoti zravn :)))

No, jaz bom pa mogla odpovedat srečanja ob torkih….začel bom čuvat nečaka po 4 ure na dan in bomo bolj doma in na sprehodih 🙂 Sej se bomo kak dan zmenile, ko bom “frej”…

Zdej pa res šibam…moja žaba že kriči 🙂

Joj, ste luštne! Sem se prav nasmejala, ko sem brala.

Puppa, jaz imam še eno pripombo: tista bebe kašica – a si prepričana, da ni pšenična? Sicer priznam, da najnovejših prporočil glede glutena ne poznam (to je še ena “moja” tema, ki se menjava – za vsakega otroka je drugač), ampak včasih je veljalo, da je pol leta še prezgodaj. Enako jaz osebno še ne bi improvizirala z mlekom in mlečnimi izdelki.

Drugače pa riževo kašico naredite lahko same – fajn skuhate riž – tiste vrste, ki se bolj razkuha in ga potem razredčite s tekočino. Lahko uporabite vodo v kateri ste dušile jabolko in dodate seveda tudi sam sadež. Pa zmešate s paličnim ali pa kar fajn pretlačite z vilicami. Enako lahko dodate poljubno dušeno zelenjavo (bučke, korenček, cvetača, brokoli….) Lahko pa vse skupaj razredčite z malo mleka – tiste, ki ste na adaptiranem – adaptiranega, jaz pa, ki dojim, pa razredčim kar s svojim.
Danes je pomljaskala ene 7 zvrhanih malih žličk krompirja, brokolija in razredčenega z mojim mlakom. Je tako hecna – kot ptiček odpira kljunček in se krega, če ne hitim dovolj.

Naša selitev… No, pakiram še ravno ne, se bo pa zgleda zgodila še v tej pomladi. Vsaj kolikor je mož tole zares zastavil. Glede selitev imam jaz malo težav verjetno zato, ker sem se kot študentka 8x selila in sem si na koncu želela samo en miren kotiček, kjer bom varna, na toplem in bom imela svoj mir.
Seveda pa je selitev družine precej večji hec, kot spakirat tiste tri študentske potovalke.
Ena me je spraševala – kam? No, mi smo v Ljubljani zaradi določenih zadev, ki jih ne bi javno razlagala, vam jih pa lahko povem, ko se srečamo. In ravno zaradi tega kaj drugega bolj ali manj odpade.
Poskušamo pa se držati šišenskega konca. Tako da, Maja, nič se bat – ostajam blizu. Sploh zdaj ko bova navezale poslovne stike;)))))))))))))))))))))))))) No, tale zadnja pripomba leti na najin zadnji klepet po telefonu.

Lepo nedeljo vsem. Jaz grem danes z mojo najstarejšo na večerjo in na “babji” čvek….

mmammma, glede glutena sem izvedela ta tedn pri pediatru, da naj začnem uvajat med 6. in 7.mesecom…baje so to nova spoznanja v zadnjem letu…ker če ne uvajamo, naj bi bilo več možnosti za celiakijo….no, pol se pa človek vpraša kaj in kako ane :))) na vsake par let je neki novga….

Naj pa povem da zmazala tole bebe kašico :))) danes je imela res različen jedilnik…sm vesela da menjamo…keksolino pa bova pojedla midva z očijem :)))))))

Jutri pa probamo še s polento…ma sm vesela da se mi je spet “vrnilo” upanje, da bo jedla še kaj drugega kot krompir z zelenjavo 🙂

Čez pol leta bo pa debata kok sladoleda že pojedo in kakšna bo 1.torta :)))) ma smo smešne, ane 🙂

mmammma tut jst sm se večkrat selila in poznam občutek…je pa lepo ko si nekje, kjer veš da boš dolgo 🙂

Lep večer!

mmammma uživaj na večerji 😉

aja…kar pa se tiče mlečnih izdelkov, pa pravijo da je ok če otrok že poskusi. Jaz ji pa itak vse zmešam z AM…alpsko bo pa še počakalo!

Dober večer…

Vidim,da je tekla huda debata o linotih…saj nimam kaj dodati,se pa čist strinjam z mmammmo in MajoB in se bom napisanega tudi poskusila držati.Čimveč kašič bom pripravljala sama,se že veselim,da se začnem spet malo bolj redno zadrževati v kuhinji…

Sicer še nič ne kaže, da bi se naši tamali kaj mudilo z gh,ampak ta čas bo kmalu tu.Je pa ful živahna z obračanjem,danes se je trikrat prevalila s hrbta na trebuh,ful je uživala na tleh…na previjalni pa itak ni nič pri miru,včasih je cela umetnost že plenico oblečt:)

Bofra,res hudo za kužka…vem ,kako je to…in vem,kako težko je biti brez psa ali druge živali,če jih imaš rad.Če pa še rešiš življenje,pa toliko lepše…boš videla po obisku zavetišča,kako in kaj:).
Upam,da bo s tvojo najmlajšo kmalu bolje.

Misa24,super,da je tudi pri vas bolje!

Puppa,a ti boš pa kar nečaka pazila?Si nabiraš izkušnje,kaj? 🙂

MajaB,tamala je potem bolje,se kašelj kaj umirja?

No,jaz sem vas le hotela malo pozdravit,vas berem,pa sem tako lena za pisat!Včasih bi toliko povedala,pa bi raje v živo…tako si moram pa vzeti več časa,se usesti in pisati,pa se včasih čisto drugače bere kot bi želela povedati:)Skratka,danes ni lih dan za pisanje,čeprav sem čisto dobre volje,a kar nekaj ne gre:)

Torej,za danes dovolj,že tako sem pokvarila povprečje vašega pisanja:)

Lep večer vam želim in mirno noč.

Dobro jutro ali pa že kar dober dan vsem!

No, berem in vidim, da je res “huda” debata okrog GH. Jaz tukaj nimam kaj pametovati, ker sem prvič mama in lahko le “shranim” vse dobre nasvete, ki ste jih zapisale tukaj gori. Sploh mmmmammma in MajaB:). Mi še vedno nismo zamenjali v celoti mlečnega obroka – beri dojenja:) za poln obrok GH…probavamo…jaz, kot sem že enkrat napisala, narejene kupljene zadeve dam za probat, če bo kdaj sila…

Sicer pa, spet mmmmamma in MajaB – imata dosti izkušenj…mi lahko povesta (ali pa katera druga), kaj je potrebno vedno imeti v “dojenčkovi lekarni”, sploh, ko se odpraviš na kakšen dopust…

Drugače pa lepo nedeljo vsem skupaj.

Dober dan,
:)))) Pismo, lahko bi imele interni pozdrav: smrt Linu! Živela zdrava hrana! :))))
No, to temo smo obdelale, sem pa od puppe spet izvedela nekaj novega. pismo v roku 6 let imam 3 otroke, pa je z vsakim drugače. Kar se tiče glutena mislim,….
Če bom imela kdaj čas, vam kdaj napišem kakšen recept za goste obroke. Puppa, si napisala, da bo alpsko mleko še malo počakalo….Da te spet “kregam”:)))))) V alpskem mleku ni niti m od mleka. To je tako predelano mleko, da notri nič nič koristnega. Če imate možnost vzeti svežega iz mlekomata, je to še najboljša opcija. Ne bom nadaljevala s koristnostjo mleka….to je spet ena vroča tema. A ne mmmammma? :)))
binabiba – glede lekarne je malo odvisno kam se odpravljaš. Jaz imam ponavadi nekaj 10 kubičnih ampul fiziološke raztopine, termometer(tisto folijo ki jo daš na čelo in ti pokaže temperaturo), svečke proti vročini (paracetamol), ponavadi vzamem še eterično olje tea tree (deluje antibiotično in do sedaj sem blage oblike vnetja ušes, še vedno pozdravila s tem in še noben od mojih otrok ni užival antibiotika – že trkam:))). To je kar to. Za kakšne pike insektov se dobi v vsaki lekarni, tako da res ne pretiravam. Najvažnejša stvar v potovalni lekarni je po mojem zdravstveno zavarovanje za tujino. To si vedno uredim, pa tudi če gremo samo na Hrvaško. Še nikoli nisem rabila – spet trkam, ampak nikoli ne veš.
Tako, toliko od mene. Grem še jaz malo v mižule. :)) Nadoknadit noč.
Lepo se imejte!

Pozdravček,

MajaB, ma si me spet nasmejala :)))))) kar se tiče svežega mleka, je pa pri nas tako da se bo prej pokvaril, kot pa ga bomo porabili. Jaz mleka in mlečnih izdelkov ne pijem, ne jem…mleko, je pri meni samo v jutranji kavi, in to je to. Mož tut mleka ne pije…….kokr vem pa sveže mleko ne stoji več kot par dni ane?? Imam doma alpsko mleko, pa 1l porabim v 14 dneh….
No, ko bomo pri mleku, takem in drugačnem…se bom že mal posvetovala…Za vsako vejico in piko me pa zdej nehite lovit no! :))))))))))))))))))))))

binabiba, kar se tiče vseh zdravil ki jih potrebuješ za na pot….moja sestra je kar pediatrinji rekla kam se odpravljajo in ji je napisala recepte. Dobila je res pravo malo lekarno 🙂

Tashi, ja nečakec se bo mal uvajal v varstvu, da bo pol pripravljen na 8 urno varstvo…seveda pri meni :)) Bo pa tole kr dobra preizkušnja, ker tamau je tak živček, da v sekundi vse vrže na tla in je na drugem koncu hiše :)))) čist kontra od moje Ave…to bo še pestro 🙂

Jutri pa praznik in frej dan…za moža seveda 🙂 pa naša pika poka bo že kr 6 mescov stara 🙂

Lep preostanek dneva..večera…

papa**

puppa, ki, ko, ker, da, če, vejica skače.:))))))))))))
Mogoče bo pa Ava po vama, pa mleka ne bo marala.:)
Saj če nas kdo bere, res izgleda vse skupaj smešno. Ampak, ker se poznamo, vemo da ni nobene hude krvi (no, vsaj upam ;)).
puppa, si pa faca, da boš že kar čuvala nečaka.
bofra – upam, da je s tvojo pikico že bolje.
No, vse katerih nisem pokomentirala (že kar nekaj časa), upam da ste zdravi, se imate lepo in ne jeste Linota.:)))))))) Zdaj sem pa že žleht. Če bi me videle, se režim za računalnikom.:)))))
Vsi se lepo imejte!

New Report

Close