Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja Mamice avgustovčkov 2009

Mamice avgustovčkov 2009

Je bila cepljena proti rotavirusu, tako da to me ne skrbi. Jaz upam, da je samo malo hujši prehlad in panična mama – ta kombinacija bi bila še najboljša in tudi najbolj smiselna, glede na to, da sta oba vrtičkarja popolnoma zdrava, z njo pa med ljudmi nisem bila že ohoho časa. Bomo videli, bo že, še hujši primeri so na svetu. Zdaj se greva pa počasi napokat za k zdravniku.
lpm

lep dober dan…

MajaB…upam, da bo kmalu bolje in, da sta dobro opravili pri zdravniku…glavo pokonc, vse bo ok!

mi smo dobili še drugi zobek – iiiiii :)) spimo še vedno celo noč in skoraj nič ga ne daje dogajanje v ustih 😉 zvečer ga mogoče malo bolj “zdeluje”…malo pojamra, ampak to pa je tudi vse…se mi včasih od tega, ker je tako priden in hvaležen otrok, kar zasmili..ma sem čudna, ane?? 🙂

mi imamo totalno sončno vreme…ampak sam led…pločniki so sicer dokaj spluženi, ampak prehodi niso urejeni ( mislim iz počnika na pločnik )…ne morem mimo z vozičkom in ga je potrebno dvigovat – mi je pretežek voziček za kaj takega…ulice pa so cele še “zametane” s snegom, tko da danes ostajava doma… 🙁 itak pa kraljevič trenutno še spi ( že 2 uri )…

tako…sem napisala par vrstic. upam, da se imate lepo in uživate v zimi…ne bo dolgo, ko se bodo začeli “naši” meseci – sončno in toplo….malo še potrpimo, pa bo*

lep ponedeljek in pocrklajte vaše sončke!

Evo, da se vam javim. najprej hvala vsem za skrb in vzpodbudne besede. Skratka, naša mala naj bi imela hujšo obliko viroze, skupaj s trebušnim virusom. zdravnica predvideva, da se bo to pacalo vsaj še kakšen teden in nama odsvetovala smučanje. Sem ravno prej mmmammmi po telefonu razlagala, da sem do njene diagnoze rahlo skeptična, ker pri njej je vedno in vse viroza, mala ima pa vse simptome pljučnice. Moje izkušnje z virozami so, da se po enem tednu stanje izboljšuje, ne pa slabša, tudi saturacija ji je padla. Skratka, da ne bom pametna in po nedolžnem diskreditirala pediatrinje, bom počakala kakšna bo mala jutri in če ji vročina ne bo padla, jo bom prosila za napotnico za pregled krvi. se mi zdi, da je to najmanj kar bi lahko naredila tudi ona sama, pa pač ni. Pa da se obe prepričava, da je res “samo” hujša viroza in da bom mirna. Jaz sem načeloma s to zdravnico zadovoljna, ampak včasih imam pa občutek, da na račun zdravja, vseeno malo preveč šparajo in odgovornost prelagajo na starše. Dala mi je navodila, naj strogo opazujem malo in nadzorujem dihanje. Mislim, halo?! jaz sem povedala, da pospešeno diha, saturacija ji je padla na 96, kar vem da ni drastično, ampak 2 dni nazaj je imela 100…Zakaj naj jaz nadzorujem dihanje (kar ga itak in ga tudi bom), če lahko pregleda kri in se prepriča ali je viroza ali kaj drugega? Ne vem, mogoče pretiravam, ampak se mi zdi pa tako splošno odpikanje pa vseeno malo preveč. Mogoče izgleda kot da pri mali “iščem” bolezen, ampak pismo, saj jo ja gledam 24 ur in če mi otrok na lepem cel dan prespi, ne je, je bled, čudno diha,…..bom pa ja vedela, da z njim nekaj ni v redu. No ja, kakorkoli, vse bo ok. Jaz že komaj čakam, da ta sneg skopni, čeprav je res idilično, ampak te temperature, pa kupi snega….to mi ni pa nič všeč.
Skratka, lepo bodite.

MajaB, verjetno je res samo kakšna virozica 🙂 sej boš vidla da bo vse ok 🙂

Tima, čestitke za 2 zobek in prespane noči 🙂 Pri nas so pločniki ok, ampak mene že 2 di tok glava boli, da sm ko cunja. Je sončno zunaj, pa ne vem če bova šle ven.

No da se pohvalm…dons sm rešila ubogega kužka. Okol hiše se je sprehajal kakšno uro. Pa sm le šla pogledat čigav je in je revček pobegnil ko me je videl. No s salamo sm ga približala k sebi in vidla da je čist suh, sama rebra so ga bla in sm klicala zavetišče. Sm ga na srečo zvabila v hišo in je bil na toplem v predosobi. Sm ha nahranla in dala vodo, potem je pa bošček zaspal, dokler ga niso pršli iskat. Glih razmišljam, če ni to nek znak da nas je kuža najdu in bi ga mogoče imeli če bo z njim vse ok.
Seveda bom poročala kako se odvija z njim…je bil pa ful ubogljiv in vesel ko se je najedel :))

Sm vesela da sm pomagala živemu bitju, ki ga je nekdo zavrgel…bil je ful mlad, okoli 1 leta star.

Še smo dobri ljudje na svetu, ane :)))

MajaB sva istočasno pisale….

imaš prav, kar naj se naredijo dodatni pregledi. Veliko otrok je bolnih in se jim mogoče ne da trudit. Sama tamalo najbolje poznaš in naredi tako kot ti misliš, pa boš mirna.

Srečno!

Pozdravljene!

Se oglašim, da še jaz malo pojamram.
Mi že spet ne spimo, se prebujamo na vsako uro in vstavljamo dudo, po 4. uri pa spi pri nama. Rokice in vse stvari ki mu pridejo v rokice daje v usta, pa slini se kot polžek, sledi zobkov pa od nikoder.
Ima tudi rahlo zamašen nosek in včasih pokašljuje in da ni že vse to dovolj je dobil še vnetje oči – nekaj dni ga bom opazovala in če ne bo boljše oz. bo slabše bom šla k pediatrinji.

In da se še potožim pri eni stvari – danes sem Lana prvič pustila v varstvo tašči, kajti sem morala k zobozdravniku in ko pridem domov jo najdem z Lanom odzunaj v vozičku brez kombinizona – ga ni mogla oblečti ker je jokal, poleg tega je pa imel očke skoraj skupaj zlepljene – sem imela pritiska da bi se lahko razpočla. Spet bo zelo dolgo ko bo pri njej v varstvu.

No sem se malo potožila – mi je že bolje, sedaj pa grem spat.

Uživajte jutri na kavici.

dobro jutro…

Daniela, joj sej ne morm verjet 🙁 zato pa jst ne dam tamale k tašči…rajš prestavim obveznosti….
Jst ne vem kaj je s temi starimi babami…pa najbolj so pametne in vse vejo! Uffff!

Danes je torek….a prestavimo srečanje na drug teden, glede na to da ni blo nobenga odziva?

Juto,mamice!

Maja B., upam,da je tvoja punčka že bolje!
Revica :(((((. Res držim pesti,da se čimpraj pozrdavi.
Tudi meni zelo razjezi (ne)strokovnost pediatrov. Ne vem,a je tako težko pregledat otroka,pa saj zato so pa tam, a ne?!

Po mojem bodo tale srečanja fina,ko bo malo topleje. Se mi zdi,da smo kar malo lene v tem mrazu. No,vsaj zase lahko tako trdim.

Mi pa gremo drug teden v toplice in komaj čakam,da se malo naplavamo. Mislim,da bo Hana čisto navdušena,glede na to,da je pravi vodni škratek ;)))).

Danijela,tudi naša je skoz neki zbuja-zaradi dudke. ji pade ven,pa je tok zmatrana,da je ni sposobna držat v ustih,potm pa stoka,dokler ji jo ne dam. Pa ji jo jaz držim v ustih,da malo bolj globoko zaspi,pa ji zopet pade ven…
Pa je nekaj časa mir in zopet od začetka.

Včeraj se je ob 23:30 čisto prebudila,sem jo dala k sebi v posteljo,potem je pa kričala,se odrivala, z glavico gor tiščala…Katastrofa…
Sm bila že krepko utrujena.
Pol sem jo pa malo “okregala”,ona pa šobe dol,pa na jok ji je šlo,za 10 sekund se je umirila,nato pa zopet kričanje ;))))).
Ko je končno le zaspala naša damica,,to je bilo ob dveh zjutraj,pa zopet stokanje-dudka. Joj, joj, ima katera kak predlog,kako naj rešim to nočno zbujanje zaradi dudke?
Podnevi jo skoraj da nima,semo ponoči pa obvezno.
Za vsak predlog vam bom hvaležna!

Lep dan vam želim!

Tija-Taja tkole z dudko sm se jst matrala prvi teden ko sva ble doma. Jo je imela, ko je padla ven pa jok in stok. Pa sm rekla…veš kaj damica, zarad tega pa ne bom 24 ur non stop zravn in ji dudo držala…no pa jo ni rabila in še danes je nimamo.
Je problem ponoči z dudami…moj nečak počne isto.

Svetujem ti, da se nekaj noči pomatraš in jo čist odvadiš od dude…zdele bo lažje kot pol, ko bo pa res vedla da duda je pa samo njena. Mal bo hudo na začetku, ampak bo pa lažje spala in ti tut 🙂

Ti svetujem da jo podnevi čist ukineš….pa tut med dnevom ko hodi spat ji ne daj več dude. Verjetno bo mal težko, al pa sploh ne. Sej ko bo ful zmatrana bo že zaspala.

Na srečo sm jst že na začetku tok v naprej razmišljala, da na srečo zdej nimamo dude in težavic povezanih z njo 🙂

Puppa,hvala za nasvet.
Saj imaš prav;zaradi dude bit celo noč pokonci oziroma se prebujati,je prav smešno.
Princeskica se sploh ne znam umiriti in zaspati brez dude.
Mi je prav žal,da smo jo tko navadili nanjo :((((.
Se bom vsekakor potrudila in poročala rezultate,čeprav mislim,da bo zelo zelo težko.

Pozdravček še od mene…

MajaB,upam,da že kaj več veste,predvsem pa,da je s tamalo bolje…

Jaz pa sem ravno od zobarja,že včeraj sem bila,je blo kar hudo…jaz imam kar visok prag bolečine,se mi zobar vsakič čudi,ampak včer je blo kar hudo,ko mi je pritisnil na dlesni,pa probaval,kateri zob je…pol mi je en trak v dlesen vstavil kot drenaža,pa danes sem bila na rentgenu in spet na menjavi traku,pa je bolje…vsak dan je bolje,čeprav je še ful občutljivo.Ampak na sliki ni videti nobenega procesa,ne ve točno,kaj je…grem pa jutri spet nazaj,da spremljamo kaj se dogaja…čudno.A vsak kljuva ne več v glavi,samo,da sem bolje,da tamala ni prikrajšana.
Mmammma,sem se pa že čez vikend spomnila nate in na tvoj zob…ja,jaz sem jedla lekadole,ki pa itak skor nič ne zaležejo pri taki bolečini,drugega pa nisem hotela zaradi dojenja,pa že nasploh ne jemljem tablet,pa sem imela že za lekadol slabo vest zarad tamale,a tokrat ni šlo brez.Skratka,zdaj je bolje,kaj pa bo,bom pa videla.
Tako,da jaz tudi nisem imela namena priti na srečanje ta teden…glede na to,da se nič nismo zmenile,najbrž prestavimo?

Puppa,ful lepo za kužka,take ljudi imam jaz rada:))) Kar si napisala na fb glede krutosti nekaterih,se tako strinjam!Meni gre včasih kar na jok,ko vidim take stvari,mi ni dojemljivo,res…kaj so nekateri ljudje sposobni,ne moreš verjet.Ampak pri nas se to še premalo kaznuje,premalo se naredi…tudi tu bi morali imeti ljudi,ki bi nadzirali ravnanje z živalmi,pa da bi se pol tudi kaj premaknilo!

Tija-Taja,ful fajn za toplice,boš poročala,kako se bo obneslo…Midva se tudi pogovarjava,da bi šli v toplice,mogoče čez kakšna dva meseca…tamala tudi ful uživa v vodi in po mojem bo prov fajn.Ravno te dni sva se menila.V katere toplice pa greste?

Daniela,te razumem,da si znorela!Kaj pa je tašča pol rekla?

Se vidi,da tamala spi,da imam malo časa bluzit po računalniku…še vedno prespi noč,zvečer imava pa kar težave z uspavanjem,se mi zdi,da jo spet mučijo dlesni…mogoče je pa že tretji zobek na pohodu:) Pa čez dan je včasih kar malo občutljiva ali pa se kar prestraši kakšnih stvari in za trenutek pade v jok…no,mogoče je tudi to obdobje že prišlo…nekaj se dogaja,se mi zdi.Pa sej se skoz, a ne?:)

No,lepo se imejte,jaz grem zdej spiti čaj,zunaj je ful lep dan,a se morajo še temperature m,alo dvigniti,da greva s tamalo ven…

MajaB,držim pesti…

Zdajle imam zelo malo časa, pa bom samo na hitro odgovorila tashi. Glede zobobola in tablet. Meni so rekli, da si lahko z lekadoli na daljši rok fajn pokvariš želodec. Tako, da sem jaz nehala, ker poleg tega tudi prijeli niso več. Sem pa potem šla na Bonifene, ki so tudi kompatibilni z dojenjem. Primejo bolje, in so manj škodlivi za želodec. (Preverjeno pri dveh zdravnikih in eni farmacevtki…) Upam pa, da te tale informacija itak ne zanima več in da si že bolje:)))
Naša mala princeska danes nekaj kašlja, tako da se tudi slučajno ne greva prerivat med kupi snega, ko voziček bolj nosim, kot vozim…
Bodite fajn!

Puppa,res full lepo,da si rešila kužka. Svaka čast ;))))

tashi78,gremo v Čatež.Res komaj čakam,da bomo malo več z atijem,pa da se malo pocrkljamo ;)))).

Danijela, res obup glede tašče.
Men bi se po mojm kar zrolalo…
Midva nisva dala male do sedaj še nikomur v varstvo,pa jo še lep čas ne nameravava…

Meni tašča sploh ni uspela nič pokomentirati, kajti sem malega spokala in sva šla domov. Ko ma je šel mož zvečer k njej je bila vsa prestrašena in je smo pokomentirala, da je jokal in ga ni mogla oblečti v pajaca in da mu je poskušala očistiti okici ampak da je jokal.

Bolj ma je pa razjezilo to, da ko sem odhajala sem rekla, da če ne bo kaj vedela naj me pokliče, pa je tast rekel da so oni tudi imeli otroke in da bosta že zmogla.

Pozdravljene!

Končno sem se spravila k sebi; včeraj zvečer sem se zastrupila s hrano in bruhala celo noč:(( Dons me je pa še visoka vročina napadla, tko da sem čist povožena. Zdej sem bolje, sem vzela tablet in je vročina padla.
No, kar se tablet tiče, mammma in tashi78; sama sem alergična na paracetamol in acetilasalicilno kislino; Jemljem lahko le nalgesin ali pa naprosen! In jih jemljem kljub dojenju!! Da ne omenjam, kako so v porodnišnici dajali zdravila; kot sadje; ne glede na stranske učinke.
majaB, upam, da ste kej bolje!
Daniela, te čist razumem; jz bi tud znorela! Pa ne morem verjet, da je kljub takmu mrazu pustila, da se slečen igra NA SNEGU!
Puppa, zelo lepo, da si rešila kužka:))))js sem tud zanč mucko, ki se je zatekla k nam v garažo;sem ji dala mlekca; pol jo je pa tast takoj ven napodu, ko je prišel domov…živalomrzneži….
tashi78, upam, da ti bodo čimprej zrihtal zobke!
Kdaj moram začet tamalemu zobke umivat?

lep preostanek dneva vam želim

Evo, pa smo ga dočakali – še tatretji zobek. Je bila pa res te zadnje dni in noči kar boga.

Misa, jaz zobke umivam takoj, ko se obzobna ranica po predrtju zaraste (dva, tri dni). Sem bila pri enem otroku malo nestriktna in se je takoj poznalo. Kariesa sicer še ni bilo, so bile pa rjave črtice, ki smo jih s premazovanjem na tri mesece pri zobarju potem sicer lepo “zazdravili”, mi je bilo pa ves čas mlečnih zobkov pomalem žal, da sem bila premalo pazljiva.
Bodite fajn!

Se samo toliko javim kako sva opravili. Najprej sploh nisme mislila iti k dr, ker mala danes hvala bogu ni imela vročine, ampak sem si premislila, ker od 11ih naprej ni hotela nič jesti. Bila je ful slaba in jokava, vsakič ko kašlja ful joka zraven. In sva šli, ker uvajajo nov sistem in ne upoštevjo nikogar. Moraš priti tja, pa čeprav sva bili včeraj tam in sva čakali 2 uri. Šli v laboratorij in bova jutri izvedeli kako in kaj. Sem jezna sama nase, da se nisem včeraj spomnila, da bi ji rekla, čeprav ne vem če bi naju poslala v laboratorij. No ja, bo že minilo.
Zobke pa tudi jaz čistim že od samega začetka. V lekarni kupim otroško zobno pasto First teeth, katera ima poleg en nastavek za prst (paste na začetku ne uporabljam, je pa taka, da jo otrok lahko poje). Sicer imajo pa te nastavke povsod (Pikapolonica,…). Po mojem je fino že iz tega razloga, da otrok čuti, da se mu nekaj šari po zobeh.:))
Jutri grem starejšega vpisati v šoli. Saj ne vem ali naj naredim 🙂 ali :(. Sin je ful navdušen in komaj čaka, meni je fino da se tako veseli, ampak moram kar malo skriti mešan občutek. Saj si vesel, ampak se zavedaš, da je enega čudovitega obdobja konec in prihajajo novi izzivi in upaš, da bo naslednje obdobje tudi tako lepo. Pa da se ne zapletem v filozofiranje, raje neham.:))) vsi starši bomo enkrat na tem.:)
Lepo se imejte, pa se beremo jutri. Lahko noč

ojla,
danes sem že 2x pisala post…in, ko sem pritisnila oddaj…me je vrglo dol z interneta, grrrr…

MajaB…upam, da sta s tvojo malo že na dobri poti okrevanja…izvidi pa tudi ne bodo slabi – boš vidla.

Daniela…ojjoj…si kr predstavljam tale tvoj scenarij…živa štala… čeprav ( zdej me boste sigurno vse napadle :)) ) po drugi strani, se mi pa stari starši tud full smilijo…želijo sicer najboljše svojim vnukecom…delajo pa potem nehote čist napačno. sej, če nebi šlo predvsem za zdravje otroka, bi jim še ne zameril…
jaz sicer nimam tašče ( oba starša moža sta že zdavnaj umrla )…moram pa povedat, da imam najboljšo mami na svetu…res ji zaupam 10000000000000…..% in si sploh ne predstavljam kaj bi brez nje… zato dava našega malega večkrat v varstvo tudi čez noč ( prednost ne-dojenja, če se mal pohecam ), da imava čas samo zase…ampak to bolj zvečer ( za čez noč )…pa potem dopoldan po njega…najkasneje zgodaj popoldan…midva pa v kino, bovling ipd…pa enkrat sem že tud pisala o tem, kakšen strojan je naš tamali – no, to je še vedno res, hehe….
fajn je tudi to, ker moja mami živi sama v velikem stanovanju in ima naš mali pri njej svojo sobico…in kasneje se mu bo naredila tud igralnica, saj je prostora dovolj…zato še enkrat, hvala moji mami za vse…

hvala za nasvete glede umivanja zobkov – jutri že zavijem v lekarno :))

naša čunga lunga ima svoje nogice v pogonu CELI dan…mene bolijo moje noge, ko gledam njega kolk enga migetalkanja je to. pa kr ne neha…cel je zadihan….ampak neumoran…tud, ko ga dajemo ven iz vode vozi kolo…tko da kopalnica ni nikol mokra, ker se že nad banjo sam “odcedi” :))))))) še ko ga damo v posteljo za nočno spanje, v spalni vreči migetalka….do konca…( duša še hoče…a telo ne zmore )…res je fajni!

tko, zdej pa grem….me mož tule heca, da me je računalnik obsedu…no, pa da mu dokažem, da se moti :)))))

lahko noč vse in se beremo jutri…***

Dobro jutro. :))))))))) VESELAAAAA!!!!! Prva stvar danes, je bil sms prijatelja, da se njihovemu sončku zdravje izboljšuje in da jo bodo v roku 2-3 dni zbudili iz kome.:)))) Sem jokala kot dež od sreče. Se mi zdi, da je tudi naša kar čudežno ozdravela.:)))) Ampak res, takoj se mi zdi manj bolna (no, realno je ista kot je bila, samo jaz vidim manjši problem:)). Popoldne dobiva izvide,ampak skrbi me precej manj, ker tudi ponoči ni imela več vročine.
Saj sploh ne vem več kaj naj vam napišem. Evforična sem od veselja. Se moram malo pomiriti.
Lep dan vsem!

Juhuhuuuuu, super; MajaB!!!!!!!!:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Si mi polepšala jutro! Vse bo uredu, Tvoja miška je sigurno že zdrava!!

MajaB in Mammma, hvala za nasvet glede zobk!! Ko sem vprašala svojo prijateljico, je samo prhnila “a ti misliš ta en zob umivat al kaj??haha” (dobr, imamo dva;)))
Tako da letim po tisti naprstnik.

No, vse kaže na to, da se nisem zastrupila s hrano, ampak me je napadla neka virozica ali pa bakterija…ne vem kako naj se izrazim. Včeraj je namreč na enak način “zbolel” še mož! Samo, da nima vročine; mene je kar treslo in medlo celi dan. danes sem pa bolje in komaj čakam, da greva na sprehod:)

Lep dan vam želim!

New Report

Close