Mamice avgustovčkov 2009
lep dober dan…
ugotavljam, da je danes že 5.dan, odkar sem bila s tamalim na sprehodu – groza!! tako je neumno vreme, da sploh ne morem ven. dobro, vmes sem bila res na “slabem glasu”, ampak vseeno se mi zdi že cela večnost…zato pa imam posledično tud več časa za ostale stvari, kar pa tudi ni slabo.
MajaB; težko ti dam nasvet, kako omilit prfekcionizem, ker jaz sem celo več kot to :)))) moj brat me kliče monk :))) pri meni mora biti vsaka stvar na svojem mestu…zato imam tudi raje minimalistične stvari, kot npr. skoraj nič po policah. težko zdržim v kao nekem neredu in čas za pospravljanje vedno najdem, pa naj bom časovno še nevem kako omejena. navadno to počnem zgodaj zjutraj ali pozno zvečer. ko je mali buden nikoli, ker to sem si prisegla že med nosečnostjo, da na mojo opaljenost na čistočo mali ne bo prikrajšan za mojo prisotnost. in se tega kar držim. čeprav VEM, da pač ni primerjave s tistimi, ki imate več otrok. jaz si pač trenutno lahko privoščim še totalni prfekcionizem – me je pa strah, kaj bo, ko grem v službo. mož mi pa itak vsaki dan grozi, da bo odnesel enkrat kable od sesalca s seboj v službo, hahaaa. takšna pač sem in ni mi pomoči. in, če ti povem glede slik, ne boš verjela imam tudi sama vse kronološko zloženo in tudi škatlo polno slik, ki čakajo na “urejanje” in zlaganje v albume. tudi sama pridno pišem in polnim spominsko knjigo za malega – v tem zelo uživam in se potrudim, da napišem čim več “informacij” – res za spomin. sploh takšne stvari, ki jih pozabiš takoj, kaj šele čez leta. pa enkrat sem že omenila, da sem si dala copy paste forum nosečnost…potem sem ga “urejala” kakšen mesec…in si ga dala vezat v knjigo – to je lep spomin zame, ker je nekakšen moj nosečniški dnevnik…saj sem poste pisala praktično vsaki dan.
mmammma; ti povem, da levinje nismo kr tko…smo zelo samosvoje, hehe…ampak imamo pa tudi velikoooooo pozitivnih lastnosti :))))))
tud naš mali, ko ga hranim želi sam držati žlico in kao sam jesti…ker če ne……se hitro ujezi… :)))))
glede ikea-e mi je pa moj mož razložil podobno zgodbo, tko da kr nekak verjamem vse to…čeprav…še vedno kupimo kakšen kos pohištva… :-S
puppa; jaz uporabljam plenice pampers – avstrijske in sem več kot zadovoljna.
naš mali spi…mož je na terenu…jaz pa pijem belo kavo in visim na netu. zvečer pa pilates.
želim vam lep ponedeljek in crklajte se – zunaj je ziiimaaaaa 🙂
Živjo!
Kako lepo pišete…superca!
MajaB in Tima, TEACH ME, PLEASE! Jaz pa nisem tako natančna, pa bi rada bila. Vsake toliko me prime, da kaj zrihtam, pošlihtam, pospravim…samo ali hitro opustim ali pa že čez par ur vse razmečem! Se mi zdi, da skoz pospravljam pa skoz je razmetano; pa večino dneva sem sama s tamalim. Katastrofa. Prov cepla bi se:)) Moj mož je malo bolj redoljuben in me skoz kej opominja in heca. Torej, blagor vama!
Mamo drugi zobek!:)))
Sicer ga pa zdej revčka silim, da sesa dudo!!
Moram letet, mali kliče…LP
Jaz imam spet čas.:)))))) Tima, tako opaljena pa spet nisem.:)) Jaz bi samo kakšno malenksot spustila iz glave. Posparavljam pa tudi jaz zvečer, razen sesam kdaj medtem, ko so otroci budni. misa, nočeš se tega naučit, trust me! :)))
Ikea – neverending story. Vsi vemo kako in kaj, ampak vseeno nas cene privabijo, da gremo tja.
Cajta ful, ampak nas nekaj net zaj….pa mož rabi kabel. Se beremo jutri.
Čao
čer čer 🙂
Jah kar se čistoče tiče, je pa pr meni tko, da ko mam dneve skos pucam, sproti. So pa dnevi ko se mi res ne da. In potem likanje čaka tut kak teden…
Tima, tut jst tamali pišem spominsko knjigo. Sproti čekiram kaj je treba dopisat in gledam kakšne slikce rabmo, da potem še več slikamo :)) Pa albume mam tut urejene tko, da je treba zravn dopisat stvari. Je lušno za par let nazaj gledat kaj je dogajal in kje smo bli.
Je dal brat mojim staršem album za darilo, ko sta zidala hišo kjer zdaj živita. In je blo polno smeha ob komentarjih :)))
mmammma, ja naša očitno že zdej ve kaj je redilna hrana, pa pazi na linijo :))))) no, sam da smo pogruntal da banana ne gre…krompirček je pa res najboljši….pa seveda zelenjavca zravn. Jutri pa grem do mojih staršev…in bo prvič jedla špinačo…bomo vidl kako bo…
No, jst sm pa kr dubla nek zagon glede učenja. Zadnji trenutek sem se prijavila na izpit ki je v petek in jutri zaštartam z učenjem. Mogoče je kateri smešno da se učim zadnje, ampak res zadnje dneve…ampak pri meni je vedno tko….v kratkem času preštudiram vse…ko je treba je treba! Nism pa za dooolgo učenje, po 2 tedna skupaj. Moja mami se je vedno tko žrla ko je vidla kako na izi jst fax delam…pa srednjo šolo…no pa so se navadl, da se jst pa res ne sekiram in ko morm narest, nardim vse.
Naša pa odkar je GH, je spanje prestavla na 21 uro. Je pa še vedno pridkana in sama zaspi v postelji. Zdej ima zraven mehko ninico zajčka in je tok lušna ko se stisne k njej :))
Ja, sej vem da sm pocukrana…pa sej smo vse :))))
MajaB, slikanje je uspelo!!! Tamala je sedela na barskem stolčku, jaz pa na stolu poleg nje in jo držala pod majčko. Smo kr rabl da je nehala firbcat naokoli in jo je fotografinja ujela v sliko. No, pa sva ble že skor oblečene, ko se je odločla da bo še enkrat slikala in jo je ujela ko se je smejala :)) Za osebno se lahko smejimo na slikah, za potni list pa ne smemo! Hja, takle mamo 🙂
No bejbe, uživajte v lepem večeru…moj mož je sladoled, mene pa prav ne gane…čudno ane!
No, danes imam doma dve punci (eno bolno) in bo časa manj. Se pa čutim dolžno, da se oglasim, ker sem včeraj “drek mešala” z Ikeo. Zdaj sem moža na podrobno izprašala. In rekel je, da je treba pazit predvsem to, da so VSI robovi zafurnirani oz zaključeni. da ni npr spodaj na vratih od omaric surova iverka (kar zelo pogosto je), ampak, da je čez prilepljen furnir ali pa robni trak. Tako namreč strupene snovi manj izhlapevajo.
Drugačer pa moram jaz priznati, da me je precej red držat naučil moj mož. Mislim, da je to ena od lastnosti, ki so kar “v zibelko položene”. Eni jo imamo, drugi pa ne. Se spomnim, ko sva z eno prijateljico med študijem potovali – ona ves čas (mesec dni) popoln red v nahrbtniku, po vrečkah…, jaz pa že drugi dan kot bomba in tako vse dni, čeprav sem vmes parkrat sklenila, da bom opazovala kako funkcionira ona in se držala njenega načina. Ampak – očitno to nisem jaz in ni uspelo niti pod razno.
Potem me je pa mož prepričal in s svojim zgledom malo naravnal. ampak še zdaj je on tisti, ki mu veliko bolje uspeva (Ja, bom kar priznala, tastarejša je bolj po meni;))))
Puppa, super za učenje. A veste, kaj je pa mene pičilo? Sem se vpisala na tečaj Italijanščine. Čisto na novo. Nič še ne znam. Začnemo drugi teden.
Tko, zdaj grem pa čajčke kuhat pa ……………………….., če bom kaj utegnila pa se še oglasim.
dobro jutro…
pri nas spet sneži…očitno se zna tale zima zavlečt 😉
mmammma; odlično za tečaj italijanščine…mislim, da sem jaz enkrat tule gor že napisala, da sem jaz za lanski božič dobila učenje italijanščine po korakih – sem rekla, da se bom učila v času nosečnosti…no, pa sem se naučila – NIČ!! :))) tako da, super si se tole odločla – poročaj kako ti bo všeč…
tudi mi imamo že prvi zobek, iiiiii :)))) ga pa kr matra revčka…tko ga srbi, da ko grize dudo se ornk sliši :)))) sem mu pa včeraj zvečer namazala s calgelom….pa je v sekundi zaspal….ampak baje barva zobe, tko da se te variante ne mislim pogosto posluževat. mmammma, imaš kakšen fajn “domač” recept za masiranje dlesni…razen teh žvečilk za otroke? hvala…in seveda želim ti, da otroci čimhitreje okrevajo!
midva z možem sva že boljše, kar se zdravja tiče…jaz še neki srkam, ampak mislim, da smo ven iz krize, kar se tiče nalezljivosti za malega. mali se dobro drži in zaenkrat ni nobenih znakov, da bi kaj staknil od naju…hvala bogu!!
danes spet ne bova mogla ven…, saj tuki sneg na polno nametava…pa vse je ledeno. ahhh…saj bo… :))
grem zdaj si en zeleni čaj skuhat…pa vas pridem nazaj še malo brat, če bo do takrat katera napisala kakšno vrstico.
lep dan vsem*
no, da se še jaz pofočkam. danes je pa našo malo nekaj zvilo. Kašlja, smrka in je čist bleda. Vročine zaenkrat nima in upam, da se ne bo kaj hujšega razvilo. Je pa čisto drugačna kot ponavadi. vse dopoldne prespi, kar je budna bi bila v rokah, ampak potem je pa celo popoldne budna, pa sitkana, ker sama s sabo ne ve kaj bi.:)) Da noči sploh ne omenjam…::( O zobeh nobenega sledu.:))
mmmammma, si pa faca s tole italijanščino. Jaz že nekaj časa govorim, d abom šla na osvežitveni tečaj španščine, pa kar odlašam. Pa bi bil zdajle idealen čas, ko se težko spraviva na sprehod, mala je še majhna,…no ja, mogoče pa le kdaj.
Danes imam sicer spet veliko časa za viset tukaj, ampak povem po pravici, da me je včeraj prav glava bolela od buljenja v ekran, tako da se kar poslavljam.
Lepo bodite!
Hej, punce!
Ste tako pridne, da niti ne bom uspela vsega prebrat:)))! Saj to je edino prav:)!
Puppa, da ne pozabim – itak, da se moraš ustaviti…saj greš pa ja mimo mene do staršev…tam gori eno družino poznam…morda celo tvojo:)))…svet je res ena velika vas:)))!
Jaz sem pa dve noči zaporedoma spala 6 ur v kosu – prvič v skoraj 5 mesecih…ko bi le to obdobje trajalo doooollllggggoooo:)))! Sicer pa je precej nemiren čez dan…dlesni ga ful srbijo, poslednično je precej tečko in hoče biti skoz na rokah…al pa da ležim zraven…to slednje mi je precej lažje, ker roke me bolijo od nošenja 9 kg:))))! No, zobov še ni…čakamo!
Danes in včeraj sem mu dala par žličk jabolka in banane…je zelo rad pojedel…seveda, sladkosnet (čisto nasprotje Ave:)))).
Ikea…jaz se načeloma držim reka, “nimam veliko, da bi poceni kupoval”…jaz v Ikei rada kupim take dekorativne zadeve, svečke, pa kozarce…take malenkosti…kar se pa pohištva tiče, pa samo enkrat in nikoli več…morda le slaba izbira…kaj pa vem…
Red:)))…no pri meni vlada delovni nered:)))…ponavadi, ko pospravim, sploh po pisalni mizi, ne najdem popolnoma nič več…drugače pa vse:)))…to ni ravno moja vrlina…
Aja, še eno vprašanje – tiste, ki dojite…še pazite kaj jeste ali ne več…jaz še vedno…
Tudi pri nas naletava sneg in že kar nekaj dni nisva šla ven…me kar jezi!
Uživajte in se beremo.
ma me jezi, ker moram skos skrolat gor in dol in potem vidim, da nisem prijavljena
Hotela sem samo to povedti, če je zadnjič katera prebrala moj post, kjer sme pisala, da me je pred leti ganil film Krvavi diamant, sem ravno prej videla, da bo februarja na pop tv. Ful priporočam ogled, samo je kar krut.
Zdaj grem pa spat. Lahko noč (pa eno bolho za pomoč…:)))))))
dober večer 🙂
binabiba, dons sva ble z Avo na notranjskem…sm se jst mal učila, pa je bla mami varuška 🙂 Prek ZS se zmeniva koga poznaš 😉
mmammma ja čestitke ta italijanščino 🙂 Jaz sem lani možu za roj.dan podarila tečaj 1.stopnje in se morm pohvalt, da je zlo resno vzel zadevo in še dons ful razume…pa je bil samo začetni tečaj. Bo pa vsekakor nadaljeval…verjetno jeseni. Tko da, ti želim veliko uspeha in novih poznanstev 🙂 Pa da se otroci hitro pozdravijo! Očitno spet nekaj razsaja…ker je ful folka bolnega.
In hvala za nasvet glede Ikeinega pohištva.
No pa da še jst pristavim piskrčk okol direktive odkupa pohištva…znanec, ki dela za slovensko podjetje, ki izdeluje pohištvo za Ikeo, mi je rekel da imajo zelo visoke standarde in da zavrnejo čim ena malenkost ne štima.
Tima, tut midve nisva ble že doooolg na sprehodu. No edino včeraj, par korakov po centru Lj, ko se je Ava slikala. Pa čestitke za zobek! Upam da vseeno prespite celo noč.
Tut jst vsak dan gledam dlesni, pa se mi zdi da bomo zobke kr pozno dobili.
Zasnežilo pa nas je spet 🙁 jst močno upam da bo kmal zadišalo po pomladi…mi manjka prebujanje narave…….
papa**
Dobro jutro, mamice!
Princeska spančka, jaz imam pa malo časa…
Tale sneg…katastrofa… sm ga že toooooollllllllkkkkkkkk sita. Hočem poletje !!!!
Z malo sploh ne greva ven,samo za 10-20 minut jo nesem na zrak,da malo zadiha,potm pa hitro notri. Z vozičkom pa itaq nimaš kam v takem vremenu :((((
Danes je pa res mraz pritisnil,jao….
Tima,čestitam za zobek! ;))))
Puppa,pri nas tudi še nič ne kaže na zobke ;)))).
Maja B. ,upam,da je danes tvoja princeskica bolje,dobro razpoložena in zdrava.
Glede reda je pa pri meni tako,da sem dobesedno obsedena s čiščenjem,vse me moti,še manjša malenkost,tako,da moj včasih že prav zavija z očmi,če sem normalna.
Pospravljam običajno zjutraj,ko mala spi, ali pa zvečer,če zaspi dovolj zgodaj. moj mi pa skoz pravi,naj se raje malo naspim,da bom že še pospravljala.
Ampak jaz enostavno ne morem spat,če vem,kolko dela me čaka…
Tako da, Tima, tu sva si pa zelo podobne;ko sem brala tvoj post,kot, da bi brala svojega ;))))).
misa24,se strinjam z Majo B., tega se nočeš naučiti,hahaha. Veš,ta pretirana obsedenost s čiščenjem je prav ena vrsta bolezni ;))))))
Jaz in Tima že veva… ;))))))))))))))))
Glede Ikeinega pohištva pa jaz ne znam nič povedat,saj nimam prav nobene izkušnje, v tej trgovini nisem bila še nikoli,
Kaj pa vem,midva pohištvo in ostale zadeve najraje nabavljava pr nas.
Sedaj pa grem še malo pospravit :))), pa se beremo!
Dobro jutro!
Sem rekla,da se vam moram oglasit…saj vas skoz berem,sam dva dni nisem imela volje nič napisati.Sem bila slabe volje zaradi službe,s čim se moram ubadati,ko sem na porodniški…pa če pomislim na tisto bolno okolje tam,ki bi ga bilo treba dobesedno zdraviti,me je groza,ko bom morala nazaj…pa nisem hotla morit vas na forumu,pa tudi zdaj vas ne bom…upam,da že tole ni preveč.
No,mi čakamo drugi zobek,ga že čutim,pa kar noče ven:)Tamale zaenkrat tudi ne matra,tako kot prvi…večinoma spi,včeraj se je enkrat spet prebudila ponoči,drugače pa kar spi…vedno več se pogovarja,je imela eno obdobje,ko je skoz govorila,pol spet nič,zdaj pa spet več,pa zakriči…ma,tok je luškana!
Midve sva vsak dan zunaj,čeprav sem se priznam zadnje dva dni komaj spravila ven,ampak danes je pa spet sonček!Končno…
Včeraj sem bila v mothercare trgovini v btc.ful imajo luškane oblekce,ampak se mi zdi kar drago,kakor sem na hitro pogledala…ampak so pa res lušne.
Ja,MajaB,sem gledala ta film…meni je bilo ful grozno videt,sem ga gledala z možem in vem,da sem po koncu kar buljila v tv in razglabljala,sem bila res šokirana.Sem ga pa na tujem programu gledala,no,zdaj praviš,da bo na našem…mogoče ga pa še enkrat pogledam.Ne moreš verjet,kaj je enim dano oziroma jim ni,kakor vzameš in kako kruti smo lahko ljudje…pa saj to že vem,a včasih še vedno težko verjamem,česa vsega smo sposobni.Ah,o tem bi lahko govorila,pa tudi zdaj raje ne…
Glede pospravljanja pri meni…rada imam pospravljeno,pa včasih tudi ni takoj,ima pa mož večji red kot jaz,a meni se druge stvari včasih zdijo pomembnejše in lahko pospravljanje malo počaka…tako,da se preveč ne obremenjujem glede tega,kot vidite:)
Na hitro sem se javila,da ne bom nesramna in bom le brala,dobra volja pa še pride,sam da še nekaj uredim s službo 🙂
No,uživajte s svojimi sončki!
še zmer se mi ne da prijavit.:))
naša mala je še kar boga. kašlja in smrka, pa sama s sabo ne ve kaj bi.:)))
Pospravljanje – če bi zdajle videle kakšen nered je okrog mene!!! :))) Pa sem rekla, klinc, ne bom se dala motiti, pijem kavo in visim tukaj gor, še vedno v pidžami z neumitimi zobmi.:))) Danes sem dobesedno gnila od lenobe.:)))) Pride tudi tak dan.
Naša Ikea jutri, še ne vem. Odvisno od malčice. Mi smo se tako razgovorile o pohištvu, pa sploh ne grem po to.:) SE strinjam s tisto, ki je napisala, da nismo tako bogati, da bi kupovali poceni. KOt sem napisala, mi imamo od pohištva igralnico, katera bo v uporabi samo še nekaj let, pa adijo. Smo pa z njo zadovoljni. Jaz grem v bistvu po ene dekorativne nalepke in še par prčkarij, ki se bodo slučajno znašle v košari.:)) V bistvu gremo bolj na izlet, ker je šel oče v penzijo in ne ve kaj bi s časom.:))) Kar se pa nalepk tiče….mojemu možu je vse kar ok, mene pa že kar nekaj časa muči umazana stena na hodniku od garaže do bivalnih prostorov. In ker je njemu ok in meni, da bomo s pleskanjem počakali dokler otroci ne zrastejo, bom v marcu, ko bo šel na daljšo pot, sama prebarvala del stene na zeleno in gor nalepila te nalepke (jih imajo v obliki maka), da popestri,, skrijem svinjarijo, pa še občutek bom imela, da zunaj ni več led, sneg in mraz. Ponavadi se takih podvigov lotim, ko moža ni, ker mu je drugače brezveze, ko je pa narejeno, mu je pa ful všeč. Zakaj bi torej prenašala njegovo nasprotovanje in slabo voljo? :)))) KO se je to prvič zgodilo, itak najprej sploh ni opazil, da imamo v kuhinji in jedilnici po novem zeleno barvo.:)))) Tako kot nove frizure ne opazi.:)) Tipičen moški.
danes je tukaj ful lep sonček, ampak vseeno ne bova šli ven, ker se bojim, da tale mraz mali ful škoduje, čeprav ji pokrijem voziček, da ne vdihava direktno tega mrzlega zraka, kreha kot kakšen star kadilec.:(
Moram pa pohvaliti mojega srednjega mulčka. Ima en tak medvedji pristop k reševanju šibkejših. Mogoče se bo katera spomnila, da sem pisala, da je bolj zahteven, zahteva veliko energije in domišljije, da izkazovanje čustev sprejme samo ko je pripravljen on, drugače te da na hladno “za tren oka”. In glede na to, da je bolj brdavs, ga marsikdo napačno dojema, da je nedostopen, brez čustev,….In kaj gre 2 in pol letnik naredit, ko mu je hudo za prijateljico iz vrtca na katero se jezi pomočnica vzgojiteljice, zato ker je polila časj? Zanalašč ga je polil še on, da je odvrnil pozornost od nje in se je pomočnica jezila nanj. Toliko pa je brezbrižen, da mu je bilo gladk mal vseen, če ona njemu tupi v glavo, da je lump. Ji je rekel: se je pač zgodilo! :))) Mislim, saj ne vem…način je res malo čuden, namen mi je pa zelo všeč. Mogoče je tudi ona kaj razmislila, čeprav dvomim, ker je bolj hladen tip ženske. :)))
Evo, zdaj je pa res že čas, da se grem iz pidžame skobacat. lepo se imejte!
Sončen pozdravček še od mene!!!;-)
Kaakoooooo ste se razpisale glede kvalitete v Ikeii,pa sam vprašala sm MajoB,ker ne pozanm Ikee v Italiji in tud v Avstriji že neki časa nism bla.Sej jz bi itak šla tud po kake dekorativne zadeve,ker sm bolj vizuelen tip in tko kot ti praviš,MajaB,se tud sama hitr naveličam….prav tako bo še treb dokupit kej novega za novejši del hiše,ki je še le ometan in določene inštalacije so že narejene,tko da še neki časa ne bom potrebovala….za ta starejši del pa bi že kaj rabla.
Vidim,da ste se tud o redu razpisale…ne pretiravam glede čiščenja. Imam obdobja ful čistoče,nato spet manj….nekega hudega nereda pa ne prenašam. Popoln red je itak težko imet ob 2 malih. Najlepše je pred obiski;-)))))
MajaB si me nasmejala s svojim srednjim malčkom…..TKO SE DELAAAA!!!!!!Zarad polivanja čaja ji ne bi blo treba se jezit! Mah,vse sorte ljudi je na svetu in žalostno,da so takšni v vrtcih!!!
Kdaj pa je rojen ta spretnež z jezičkom????Praviš,da je 2,5….zanima me,ker bo starejša kmalu 2,5 stara (rojena sept.2007). Bi blo fajn,da se najina malčka kdaj spoznata;-)
Danes smo bli pr pediatrinji-najmlajša dobila pikico in drugi del rotavirusa……se pa bojim,da je starejša včeraj v vrtcu kakšno različico rotavirusa dobla,ker je cel dopoldan bruhala…..dobr,da mam mamo spet tle in sm lahko v miru šla k pediatrinji. Včeraj je bla prvi dan spet nazaj v vtcu po tistih hudih dnevih visoke vročine in je baje več kot polovica otročkov driskal…..mah obup,več je doma kot v vrtcu,ker dajejo tja napol bolne otroke.
Evo,spet je bruhala in morm iti,ker je tud najmlajšo zbudla….
Pa drugič več….lepo se imejte v tem sončku….vrjetn jo mahnem zdej ven z najmlajšo,a le za kake 20 min.
Lp
bofra, naš je majski. Jezičen pa tako, da svojega skoraj 6 letnega brata prekaša. Mu pravimo naš mali komendantek.:))) Zvečer gre v posteljo, me prime za majico in mi reče, ja mami zdaj pejt pa pod tuš in spat.:) zadnjič smo se pred hišo sankali, pa mi gospodič reče, mami, čas je za kosilo, jaz sem lačen. Ti dovolim, da greš noter in me pokličeš, ko bo kosilo.:))) Mislim, saj je smešno, ampak ne bi da bi takole nadaljeval. Je tako, uglajeno ukazovalen. Ti penzel mali, mi dovoli, da grem noter.:))))
Naša mala s svojim prehladom samo spi. Spi, se zbudi za pol urce največ, malo positnari in spi dalje. Kaj bi šele bilo, če bi imela vročino.
no, lepo bodite.
MajaB,hahaha…no,sam da ti dovoli ;-)))Lepo od njega ;-D A maja rojen-je bikec??Pol bo uveljavljal svojo voljo,kar je značilno za znamenja z rogovi. Sicer je veliko odvisno od vzgoje in kolker sm te tu gor spoznala,ne bo nesramen do žensk,ker ima prekrasno mamico,saj tko dobr skrbi za celotno družino. Reeees,te občudujem!!
Aja,še to MajaB:zakaj se pa vedno znova moraš prijavljat…jz sm si tko uredila,da ko je kaj novega mi pošljejo mail in ko ga odprem,sm direkt notr in hkrati že prijavljena,tko da dej si to uredit (če si že nisi)…..boš vidla,da je super. Isto mam FB urejen-oz. mal drugače (se pribl. 1x na mesec morm na novo prijavit)….mal prihranjenega časa in še zoprno je,da bi se kr naprej prijavljala.
Puppa,a se pridno učiš??Nč te ne berem nikjer…..vso srečo pr izpitih!;-)
Tashi78,ne bit slabe volje zarad službe….vsaj zdej,ko si na porodniški jo poskušaj odmislit. Upam,da te ne gnjavijo v tem času,ko naj bi se posvečala bebici??!!! Mah,eni znajo bit prav nesramni. Drži se!!! Sej sm tud sama že imela probleme,ko sm še bla v eni prejšnji službi-veliko nepravilnosti in hinavcev,tko da mi je kr pasalo,ko sm zanosila in se jih rešila. Pol sm našla boljšo službo,čeprav ne za dolgo,saj sm spet na porodniški ;-)))))
Tija-taja sva že 2,ki hočeva toplejše vreme,kar sva se že po FB zmenile 😉 Tud sama sm bolj mal zunaj,ker so res prenizke temp.
Lep večer in mirno noč vsem 🙂
dobro jutro!
Se vam na hitro javljam, da pokomentiram tebe MajaB :)) tvoj sinek je pa super karakter! Čist prav je povedal v vrtcu in tko vidš kakšen karakter ima! Edino prav, ker se najdejo take cvetke v vrtcu, da ti “uničjo” otroka v enem letu. Zato bo pa naša princeska kr pri mamici doma. MajaB sm se odločla da sprejmem izziv in bom varuška 🙂 Zdj morm pa samo še preklicat naokol, kaj rabm.
Pokomentiram še ostale, ko bom mela mal več energije. Sm že 2 uri pokonc, pa se počutm k da bi me en zbudu sred noči. Sploh se ne morm zbudit 🙁
Lep dan…upam da bo spet sonček!
Dobro jutro,
Se strinjam, da ima moj sinek fajn karakter, sploh za kaj nazaj povedat. Zdaj zna biti to včasih še precej naporno, ker še ne zna ravno najbolje sklepati kompromisov, ampak delamo na tem, da jih bo. Zdaj večinoma goni svojo, katera pa se v veliki večini primerov ne sklada z nami.:))) Potem pa nahecaj tako samosvojega skoraj triletnika. Ampak je pa smeha, to pa. ko s tisto svojo nedolžno faco in blondnimi laski pove eno tako krepko, se včasih kar malo odmaknem da se nasmejim.
puppa, zate držim pesti…
bofra, res ni kaj ekstra za občudovat. Tudi jaz imam trenutke slabosti, vpitja in nerazpoloženosti. Tako pač je. po mojem si vsaka mama, ki je kolikortoliko normalna in si zna pravilno razporediti prioritete tako, da so vsi zadovoljni (pa niti ni nujno, da je otrok na prvem mestu, važno, da je kljub 2., 3., ali kateremkoli mestu vseeno srečen in nezapostavljen v družini), zasluži medaljo.:))) Se mi pa zdi, da se z vsakim otrokom nekaj naučiš in so v bistvu oni tisti, ki te izoblikujejo. Mi mislimo, da jih samo mi učimo,…mene sta prva dva že toliko naučila, da bi lahko pisala in pisala. Pa takih, precej življenskih zadev. No, da ne zafilozofiram preveč, se grem spravit v obleke, da bomo sploh lahko šli od doma.
lepo se imejte
Se samo na hitro oglasim. Moja tastarejša je še kar doma. Sicer nima nobene vročine, je pa čisto brez energije, boli jo glava in grlo za znoret. Živi od čaja, Granobila in Angala. Jaz pa sicer nimam ne vem koliko dela, sem pa od prejšnjega tedna kar malo izčrpana. Je bil res nor tempo. No, krstno slavje je bilo pa tako, kot sem si želela. Vse malenkosti tako, kot naj bi bile v mojih mislih. Jaz sem pa pri teh stvareh perfekcionist.
Joj, Maja, uživaj ob svojih otročkih. Se mi zdi, da tako spolzijo ta leta mimo, da se sploh ne zavedaš kako. Saj je polno vsega (se mi zdi, da imava precej podobno razlikov letih – gledano moje prve tri). Jaz se zdaj včasih zavem, kako noro sem srečna, ker sem spet deležna vse te lepote prvih dni, tednov, mesecev, let… saj je včasih naporno za znoret, ampak ne bi zamenjala za noben “denar”.
Z večjimi so potem nove finte, je pa na drug način lepo. Sploh tastarejša hči, ki je že prava ženskica, se mi zdi, da mi daje čisto nove razsežnosti. Koliko čudovitih pogovorov se lahko splete… Upam, da bova znali ohranit zaupljivost, ki je med nama, kljub rednim praskam. Ja, ne pozabite vseh malenkosti zapisovat. Neverjetno kako hitro stvari pozabiš. In kako dragocene so vse reči, ki so zapisane… Jaz imam za vsakega otroka poseben zvezek, v katerega vpisujem posebne dogodke in moja čustva v zvezi s tem. Se mi zdi, da bo lahko lepa popotnica v odraslo življenje.
Moja tamala papca kot volk. Bi mi najraje še roko z žlico vred pohrustala…:))))
Uživajte, jaz imam danes eno goro za zlikat, pa………………….., ah, never ending story.
Včeraj sva se pa navozičkale do onemoglosti… A ne bi moglo biti vsak dan toliko sonca? Marz me ne moti…
pa, pa….
Aja, kdaj se torej dobimo? A je pol kar obveljal tisti prvi torek, ki sem ga jaz kar tako “zabrisala v zrak”?
lep dober dan,
midva sva danes že bila na sprehodu – po kosilu pa šibneva še enkrat…do moje mami na kavo 😉
kar se tiče GH pa moram povedat, da naš mali ni pretirano navdušen nad vsem skupaj…al pa se sam meni tako zdi. naj povem, da delam zelo po filingu mal tud, seveda, po teoriji, pa se mi zdi, da nek velik jedec ni :))
na GH smo že 10 dni…pa mu v usta spravim samo par žličk ( po flaški snede potem najmanj še 150ml )…pa ne gre za to, da ne požira…da nebi znal ( mu gre odlično )…ampak nima NOBENEGA zanimanja za GH – skoz ga moram zraven animirat…pa uste odpirat na široko…on se pa smeji in se zabava…pa tu in tam odpre usta ( poje dol čist normalno in tud všeč mu je…ampak ne tako všeč, da bi lahko sledila žlica za žlico, :))) )…moja mami pravi, da sva midva, z mojim bratom bila ista – nič jest….
vem, da moram biti potrpežljiva, vem, da je za take stvari potreben čas – eni prej, drugi kasneje…da nekega pravila ni…pa da je treba otroka opazovati in delati po filingu – vem…ampak …vedno je potem tisti ampak, ko nas malce zaskrbi vsake tolko časa, če ni tako, kot smo se mi zaželeli, da bi lahko bilo…
:))))
no, skratka…upam, da preživljate lep dan in se kje sprehajate s svojimi zakladi naokli…v nasprotnem primeru pa se crklajte in razvajajte…
baaj**