Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja Mamice avgustovčkov 2009

Mamice avgustovčkov 2009

Joj, kje imate sonce?????, Jaz sem tudi že čisto depresivna od tele megle ljubljanske… Bljak!
Medve sva pa danes hotele pospravi tamalo banjico, ker moja king size deklica že skoraj ne gre več notri, čeprav je banjica res velika. Sem jo poskusila kopat v taveliki banji. Pa ji ni bilo všeč. Se je prav drla. Mislim, da jo je bilo kar malo strah. Tako sva se potem samo na hitro namočili. Bomo tale manever morali ponoviti s pomočjo atija…
Tatretjega zobka še ni, spimo pa spet lepo celo noč.

Maja – če je alergija ti nič ne zavidam. Mogoče pa je kaj drugega in bo prešlo. Držim pesti!

tashi – čestitka za prvi zobek. Je fajn, ne?

Tija-Taja, a vi se pa kar že pogovarjate. No, saj mi se tudi skozi, ampak je še čisto gruljenje. Aja – mož se heca, da tamala jemlje abecedo, ker govori a-bbbbbbbbb. No torej – še 23 črk moramo vzeti:)))))))

Tima, upam, da bo danes vse OK. Se pa res ne pustit, ker je to tvoj otrok in ga imajo za porihtat tako kot se gre! Saj jih plačujemo!

Grem, sledi previjanje ene pravkar fajn pokakane (glede na spremljajoče zvočne efekte) rite…

:))))….na Notranjskem…danes spet noro, noro lep dan…se vidijo vse gore in nebo je čist modro:)))…boste mogle na ta konec privozičkat…

MajaB – naš ima večkrat kakšno pikico, ki ni mozolj…ampak mu to hitro zgine…kako pa se prepozna izpuščaj, ki bi lahko nakazoval na alergijo…so še kakšni drugi znaki…vem, da je pokazatelj tudi blato…sam meni so rekli, da je pri dojenih vse sorte…pri nas je večkrat kakšna sluz…sam je pa normalne barve…rumene…kdaj pa kdaj tudi zelene…

Mi pa še vedno ne spimo…ponoči je spet zelo, zelo nemiren…morda ga moti tudi to, ker kaka že zjutraj ob šestih…kaj pa vem…bomo počakali do pubertete…

Jaz mu dajem GH ampak bolj tako za probo…včeraj sem skuhala bučko, pa je kar rad jedel…sam mu ne dam vsega…imam zdaj spet mleko…danes bom pa brokoli…

Zob pri nas še ni, čeprav je pedatrinja rekla, da bodo zdaj zdaj…se pa nonstop drgne…če ga imam na rami mi jo bo menda kar pojedel…

Tija – Taja…že kar mama:))) ful lepo…mi kričimo na vse možne pretege…se mi zdi, da se včasih še sam sebe ustraši…pa gagamo…grulimo…pa ima različne tipe joka za različne situacije…prav smešen je:))

Uživajte in ujemite malo našega sonca:)))

Sonce je na Gorenjskem:))) Kot sem rekla, ena prednost selitve;))

Tashi78, a je fajn zdravnica, ane?? Je mela tudi mene, ko sem bila majhna. Meni je pa žal, da nisem nje vzela še za malega, ke rmi ga je prav groza vozit v zdravstveni dom. OBUP. Sicer, zdravnica in sestre so fajn…samo okolje je pa obupno; 5 dojenčkov in 10 staršev v čakalnici – zatohlo, smrdi, vse se dere…

No, da se še jaz malo “pohvalim”,. d naš tudi PONESREČI kdaj pa kdaj reče mama, sploh, ko joka, “ma-ma…” Prisrčno.
Tako je živ ratal, da ga sploh ne morem več samega pustit, še na tleh ne…kotali se naokoli in brca.

Ja, res so srčki tile naši sončki:))) Komaj čakam, da se spet dobimo, da še vaše malo vidim:)))

Lep sončen pozdrav!!

sonček je bil pri nas v okolici Lj 🙂

misa24 a veš da moja tut ko res fejst zajoka, reče ma-mi…tko pojamra ko to reče :))) hahahaha

Vidm pa da se vaši že lepo obračajo in kotalijo….no naša se je že sama na bok obrnila, pa na previjalni to skos počne…ampak ko jo dam na tla pa samo brca in krili z rokami. Prijateljica je rekla da gre samo na wc in ko pride nazaj je njena že na sredini dnevne sobe :))) pa je en mesec mlajša od moje….kako so si različni, ane!

Tima, upam da si dobr nabavla kar potrebuješ 😉

Naša je pa dons rekord podrla z GH. Sadne kašice je po 3 obrokih pojedla 120ml…krompirček z bučko pa naenkrat 100ml 🙂 in se zdej dogaja, da ne glede kok poje, da pol noče mleka…in pol čez kako urco sitnari da je lačna. No, počas počas, pa bomo samo še hranco papcal, ane 🙂

Dons smo kupili jogi za večjo posteljico in jutri pospravimo zibko tko da bo imela mala več placa za spat :))

binabiba kje iz Notranjske pa si? Sej mi lahko pišeš na ZS. Moji starši namreč živijo na notranjskem…če sem tam, potem sem kar več dni skupaj…pa če si kje v bližini bi se lahko dobile za en sprehod 🙂

Punce moje, lep večer…

En lep pozdrav iz Prekmurje!

Najprej naj sporočim, da smo menjali avtosedež in smo vzeli od 9 – 36 kg. Hvala za nasvete.

Danes smo imeli posvetovalnico in šest dni pred petim mesecem ima naš Lan 7100 g in 68 cm – je že pravi korenjak. Pa dobili smo drugo pikico in nič ni jokal. Po šestih urah od cepljenja pa je bil tak jok, ga kar nisva mogla pomiriti, je jokal nepretrgoma dvajset minut da je že bil ves rdeč. Ko pa je svečka prijela in sva malo ohladila mesto pika pa se je pomiril kot da ni nič bilo. Upam da bo naprej vse vredu in da bomo lepo prespali noč.

Sedaj pa šibam pospravljat.

LP

Čao, zdajle sme prav slabe volje. napisano sem imela že celo kačo, pa sem jo nevemkako uspela zbrisati. Bom napisala povzetek: včeraj sonce v Ljubljani (čudež!!!) – midve na sprehodu – mala prehlajena – odločitev: naslednji teden greva proti primorski. Še katera za izlet – srečanje?
Podlaganje nog v lupinici – nasvet dr. Drobež (razvojna pediatrinja iz zd Šiška):zviješ brisačo za kopanje dojenčka v obliko rogljička in podložiš od kolen naprej. (lahko pokažem na naslednjem srečanju)
Spanje/nespanje: bolj nespanje – vzrok neznan. Stanje se izboljšuje.
Najnovejša skrb: kako shujšati v enem mesecu, da bom spodobna za v kopalke? :(( seveda brez kakšne rigorozne diete, ki bi vplivala na dojenje.
Tole je bila bolj telegrafska oblika. Ko bo še bolj kriza s časom, vam pišem v morsejevi abecedi.:)))))
lp

dobro, sončno jutro avgustovke :))

mi smo včeraj uredili NIČ! na pogovoru s pediatrinjo mi je bilo svetovano/rečeno, da je bolje, da vse urejamo v ljubljani in sicer zato, ker pri 1.cepljenju pri malem ni šlo za neko tipično alergijo ( predvsem mislim na rdečino, bolečnio, izpuščaji, vročina ipd. ), ampak je bilo bolj nevrološke narave – navadno to vrsto reakcije povzroča cepivo proti davici. in tako bomo predstavljeni komisiji v ljubljani in potem se bodo oni odločili kako in kaj naprej ( seveda gremo tudi tja na pregled in vse kar pač spada zraven ). zna se zavlečt skozi celo leto preden uspemo dobiti datum…ampak tako pač je…ne bom izgubljala nepotrebnih besed okoli zdravstva! 🙁 grrr
je pa ta malega pregledala v celoti in po njenem mnenju je zaenkrat zdrav kot ribica. no, tako nismo bili ne testirani, ne cepljeni.
in tako še naprej ostajamo v mini karanteni za nedoločen čas! 🙁 smo se pa odločili, da gremo vseeno na res ultra mini dopust ( kakšne toplice ) za čez teden – še ne vem točno kdaj-stvar dogovora. smo pa seveda imeli načrt v mesecu februarju na 3 tedenski dopust v tople kraje ( tunizija, turčija, tajska,…) , no zdaj to vse odpade, tud za nedoločen čas… ampak ok, vse za dobro otroka…za potovanje bo še dovolj časa – čeprav bi nam zdajle najbolj pasalo, ker sem jst doma. ko bo enkrat služba si prosto po prešernu ne bom mogla izmišjevati, to je jasno…

moji kg pooooočasi padajo. kar je tudi moj namen, hehe ( ni samo slaba tolažba ). hujšam 2-3kg/mesec, tako da bom na svoji teži ( predvidevam ) nekje junija – pred službo. sej se velikokrat prekršim…zato pa nikamor ne pridem. jaz bi rada do včeraj shujšala 10kg – pa VEM, da je to čist zgrešen vzorec…ampak takšna pač sem, hehe. je pa res, da se z kg ne obremenjujem – malo že, ampak v mejah zdrave pameti. gre predvsem za to, da nimam kaj oblečt! ok, tolk o moji kilaži…skratka ostalo mi je še 15kg!

pri nas je sončno že 3 dni in z malim delava ornk sprehode ( 2-3 urne ), meni vreme in temperatura paše…mali pa itak prespi in sploh ne ve, kje se vse vozi v svojem avtu :))))

so pa zobnji zobki že skoraj zunaj…ima čisto belo…se mi zdi, da ko otrok enkrat dobi zobke…niso več dojenčki…so že otroci ( hehe, spet kr neki nakladam -moja “znanost” ).

uvajanje GH nam kar gre…začeli smo z cvetačo, nato bučke, pa korenje, danes jabolko ( zamenjam vsaki dan…eni avtorji navajajo, da moraš menjati vrsto hrane 2-3 dni, spet drugi pišejo, da je to bilo včasih in da to sploh ni več potrebe…no, jaz zamenjam in se mi zdi prav tako – vsak pač zase, ane? ) lepo sodeluje…prvi vnos je še prisotno neko zvijanje, ker najbrž nebi…drugi vnos pa že na veliko odpira usta ( ampak mora on zraven držat žlico, drugače ni šans da ospre usta ).

sem bila pa včeraj v mullerju in nakupila par kašic. ker sem bolj vizuelni človek, sem kupila od bebivita in od nestle. upam, da bodo dobre,hehe.
pa čaj sem kupila ala komarčkov čaj. do zdaj je pil samo mleko. zdaj mu ponujam vodo…ampak en čaj morm imet zanj. pa eno bio kašico od milupe. aja, puppa…pa potovalni pribor sem kupila, haha….pa tisto “znamenito” žvečilko za dlesni…tashi78, to ki jo ima tvoja mala :))

joooj, kok sem se pa dans razpisala…:))))))

želim vam lep dan in pošiljam sonce tudi k vam**

maja sva pisale istočasno….in sem ugotovila, da sva v pisale podobno…sveda o kg! ahaha

..pa 150 napak sem zraven “dodala” – ojoj… :))

Dobro jutro:)

MajaB, tok si fajn napisala….sem se prav nasmejala. Glede diete pa probaj vsaj kruh izločit iz prehrane…malo se bo ziher poznalo!!!

Tima, mi je prav hudo, da imate tako kalvarijo okrog cepiv! Sicer fajn, da so previdni, samo ti pa vseeno želim, da je bilo Titovo vedenje le po naključju hkrati s cepljenjem. Mogoče je od zobkov…mah sej je skoz nekaj…res upam, da ni alergična reakcija.

No, jaz pa res počasi uvajam GH; res 3dni bučke, 3dni korenček… To pa zato, ker sem alergik in moram pazit, da ni tudi mali. Joooj, kok si želim, da ne bi bil…

lep dan vsem…tu je danes tudi megleno:((

No, še jaz čisto na hitro…dete namreč takoj kriči, če je le malo samo:)))…sem ugotovila, da če leživa skupaj na postelji in se jaz pogovarjam po telefonu zraven ful vzdihuje, ker mu je očitno blazno dolgčas:))))…prav smešen je:))))!

Sonce nam je očitno pobegnilo v LJ:))) – sva šla kljub temu ven…sam me je zeblo…mi je brada prav otrdela:))))

Mi smo danes papali jabolko…ni bilo problema…sam mu tudi nisem dala vsega…lepo počasi…

Kilogrami…jaz sem že 4 kg v minusu…ampak mi jih manjka vsaj še -5 kg, da pridem do dokaj idelane postave za mojo figuro:)))…najbrž je to hujšanje povezano z dojenjem in nespanjem že skoraj 5 mesecev…je pa rezultat tega hujšanja polno strij, na bokih in trebuhu…med nosečnostjo pa niti ene…

Toliko od mene…je že alarm:)))…1. stopnje:)))

Evo spet mene z malenksot več časa. ja hujšanje. Saj kg še nekako so, jih imam samo še 3 več kot ko sem začela nosečnost, zredila sem se pa za 13kg,samo kaj ko so vse 3 okrog moje riti.:(da o višku 7, ki sem jih pridelala po prihodu v službo po 2 otroku niti ne govorim. skratka, sem 10 kg od svoje idealne teže, čeprav, če bi jih izgubila 5, bi bila že zelo vesela. ne vem zakaj se mi dogaja to, da med dojenjem vztrajajo odbijači, ko pa neham jih pa izgubim??? Trebuh in strije – s tem nimam problema, tudi trebuh je kar ok, seveda nimam glih sixpackov, ampak je zadovoljiv.:))) Samo ta kvadrat od bokov do podriti….jaoooooo!!! Tolažba, ki mi jo nudi prijateljica naj ne bom nora, da imam 3 otroke in da sem “glih kar rodila” (ja, 5 mesecev nazaj!!!) mi je bolj slaba. Tiste, ki uspešno hujšate, kako se zbrcate kaj narediti? S prehrano ali telovadbo?
Tima, se spomniš nekaj časa nazaj, ko si zagovarjala sestre pri pediatrih.:)))) saj vem, da niso vse slabe, ampak sem se zadnjič spomnila pri enem tvojem vpisu kako si znorela. Z otrokom, se meja tolerance glede vbijanja neumnosti o tem kaj je dobro za tvojega otroka krepko zmanjša. Ti pa želim, da bi tele težave čimprej rešili. Čeprav ti povem iz svojih izkušenj. Na pediatrični so tako ažurni, da boste šli vi s Timom na potovanje, ko bo že hodil. Če ni res hudo rizično za njegovo zdravje, jaz ne bi čakala z vašim potovanjem. Da bi prav kmalu dobili datum ni za bati, da bi pa rezultate dobili še prej, pa sploh ne. Mi smo bili tudi na nevrologiji, pa sva bila en dan noter, okvirno so povedali kako in kaj in potem 3 mesece čakala na izvid. Vi le pojdite. Zdaj izkoristi, ti povem, da je tudi lažje potovati z otroki dokler so čisto majhni. predvsem na letalu je lažje.
Zdaj pa šibam.
lp

ojla!

MajaB; hvala. in vse kar si napisala, se strinjam. res je, da sem nazadnje zagovarjala sestre…ampak je bilo bolj v smislu, da niso vse enake in to še vedno trdim. v bistvu sem bolj zagovarjala “stroko”…kar se pa tiče kodeksa in OSNOVNEGA bontona, se pa strinjam z vsemi ostalimi, da je zelo kritično v zdravstvu na sploh.
in v bistvu sem znorela iz čisto preprostega razloga, ker so njihovo “napako” hoteli “prilepit” name, v smislu, da kaj pa tok kompliciram in podobno…itak, da se mi je odprlo, ravno zarad tega, ker sama vem, kakšna sem v službi in si NIKOLI, ampak res NIKOLI ne dovolim takšnega neandertalskega obnašanja…samo zato me je še dodatno pogrelo! pa kaj bi človek govoril…utak je že vse skupi brezveze…

ja, glede potovanja pa me tud mož skoz nagovarja, da bi mogoče se vseeno odločili za malo daljšo varianto – se popolnoma strinjam, da dokler sem doma in je otrok še majhen, je vse 100x lažje…pa če ravno ne kompliciraš, je še lažje, ane? :))

ti morm povedat, da prav fajn zgledaš…je pa res, da sama sebe najbolj poznaš in veš pri kateri številki kilogramov se fajn in lepo počutiš. jaz se počutim za znoret grozno…in samo zato, ker ne spravim gor oblačil in se mi zdi, da sem VEDNO enako oblečena, hahaha :)) po drugi strani pa….morm bit malo bolj potrpežljiva…če že ne ravno vztrajna .))

mi čakamo na zobek..je že skoraj čisto zunaj..naš mali pa je veseli razgrajač in po obnašanju sodeč…sploh ne vemo, da se mu v ustih kaj dogaja :)))

želim vam lep preostanek dneva—-pri nas sneži 😛

dober večer še od mene…

jaz pa sem prišla ravnokar domov iz faxa…sm imela izpit…vprašanja enaka kot ponavadi, pa tut če vse znaš, padeš! Tko da, tokrat upam da je sreča na moji strani. Znanje pri tem predmetu res ne šteje 🙁 kako sovražim take prfokse!!!

Tima, se strinjam z MajoB…izkoristi in pejte na dopust. In ne poslušaj kaj ti dohtarji rečejo…opazuj malega in kokr pravš je vse ok…in verjetno nima kaj bit narobe če boste kam šli. Pa daj poskusi mal uporabit zveze na Pediatrični…naj ti prijateljica mal pomaga če lahko…ker edin tko boš res hitro zrihtala zadeve.

Vidm da se vse ubadate s kg…ja sej kera ženska se pa ne 🙂 No meni že od novega leta uspeva da po 6 zvečer ne jem…ampak res čisto nič! Sm se odločla da bo šlo dol, ampak počasi…ker edin tko bodo kg ostale kjer so. Pa jem na 3 ure, seveda manjše obroke in sprehodi z Avo 🙂 pred nosečnostjo mi je lepo uspevalo ko sem imela tak “urnik”. Sprememba prehrane in ne dieta. Ker nobena dieta ne pomaga na dolgi rok.

Naša pa že pridno papca hrano. Krompirček ji je tok zalaufu, da je naenkrat pojedla 120ml. Mleka potem ni hotla. A je to zaenkrat ok? Ker mlečni obrok je vedno imela 210ml, zdej pa je sam pol pojedla. Ker sadni obrok pa ne gre dobro…največ 40ml in se ustavimo…..

no…tukaj tudi sneži….

Aja…pa da vam povem da sva z binobino dokaj blizu kar se notranjske tiče…majhne vasi, pa glih tam se gibljejo “vsi” :)))

Lep večer…pa ne mislt na kg 🙂

Sem spet načela temo s kg. Joj Tima, veš da se čisto strinjam s teboj. Gre bolj zato, ker spravim gor bolj malo stvari, pa še večina me tam okrog mojega kritičnega kvadrata tišči.:)) Pa isto kot ti, imam občutek, da sem skos v istem.Po drugi strani se mi pa zdi neumno si sedaj kupovati za oblečt, ker vseeno upam, da mi gre v parih mesecih dol, kaj bom potem s tistimi oblekami. Zdaj me je panika zagrabila, ker bom morala čez en mesec v kopalke.:( puppa, se pa strinjam s teboj kar se tiče prehrane, ampak to je meni pomagalo, ko sem morala izgubiti več kg, sedja pa mislim, da bi mi pomagala predvsem telovadba. Glede na to, da dojim, moram prišteti nekaj kg tudi na ta račun, jaz bi samo preoblikovala telo. Ampak kdaj? Na tak pravi sprehod pri nas trenutno zaradi snega ne morem, torej to odpade tudi v prihodnjih mesecih, da bi šla pa na kakšno telovadbo zvečer…ko vse tri spravim spat in malo pospravim, se komaj v posteljo spravim, kaj šele v avto in v telovadnico. pilates kamor sem hodila 2 meseca je sicer fajn, ampak zame ni prava oblika vadbe, ker se premalo dogaja, itak imam cel kup opravkov in mi ne znese, pa še kar precej časa čakaš na prave rezultate. Ma dobro, bom rajši nehala. Sedaj me bašejo kopalke,ko bo sneg vsaj malo skopnel, da bodo pri nas poti prevozne, bo pa tudi šlo dol.
Aja, Tima, hvala za kompliment.:)
lpm

Drage moje miške, najbolje,da se zmenimo za skupinsko tekanje,ko bo topleje….otročke pustimo doma pr naših partnerjih, me pa v akcijo;-) Če je katera za,se naj kr javi…..lahko pa tud hitra hoja pomaga,kar je še skor bolje,ker za tek na dolge proge nism ravno najbolj navdušena in tud kolena ne bodo tko trpela ;-))
MajaB,za tebe bi blo že prepozno,ker se že prej pripravljaš na dopust…in Tima,ti prav tako…imam tud sama iste probleme kot ve. Je pa res,da hitreje zgubljaš,ko nehaš rodit…..in eni tko zagovarjajo dojenje in kako lepo ti vse gre dol,pa sploh ni nč res…no,vsaj zame že ne. Odkar sm taprvo nehala dojit,sm v parih mescih zgubla precej kilogramov…..zdej pa enako opažam-že 2 kg dol,pa še sploh ni minilo 2 tedna,kar sm nehala. Sm si jih kr nekaj nabrala-ok.17kg. Skor 10kg sm zgubla v poronišnici….zdej pa še ok.6 kg viška.
Boste vidle, v parih mescih bo šlo že skoraj vse dol.Tud sama sm neučakana(nobenih hlač še ne morm zapret in ja,vedno ena in ista oblačila uffff),a mi za diete ni-se zanašam na svojo postavo,ki ni nagnjena k debelosti in bo že samo po sebi šlo dol-normalan prehrana….le še za aktivnost bo treba poskrbet,za kar sm se precej polenila.

Eh, ti pediatri in ostali zdravniki….raje ne zgubljam besed….je pa res,da se tud dobri najdejo, a so žal redki. Tima,tud jz bi znorela,sej hočemo vse najboljše za otročka….sej nekaj časa še potrpiš določene stvari,a ko udari ven,udari ven….vsaj pr men je tko.

Tija-Taja,ja,poznam ta občutek,ko te otroček pokliče mama….ni lepšega!!!! 🙂 Pr nas bo še treba počakat….tud kar se GH tiče,bom še mal počakala. Čez 1 mes. bo 6 mes. in mal prej bom začela po malem uvajat določeno zelenjavo,nato še sadje…Večina vas pa je že pridnih in vaši otročki lepo papajo…..fajn. Mah, jz se bom kr držala po istem kot sm pri prvi punčki….itak ne vem,kam so šli ti mesci….NORO HITR GRE ČAS!!!!

Aja,pa naša 2-letna punčka se je dans prvič zaklenila v spalnico popoldne…..jo je ati pravi čas rešil 😀 Pol pa jo je dedi razveselil z zapoznelimi darili od Miklavža in Božička-ga že dooolg ni blo k nam,ko je tko terenski…Skratka vse ključe je treba skrit in spravit na varno!!!!

Zdej pa morm iti,ker me najmlajša rabi….

Lepo se imejte in se ne obremenjujte preveč ….no, pač kolker se da ;-))

Joooj,puppa,čist pozabla tebi neki napisat! Se vidi, da marsikaj pozabiš,ko te dete “pokliče” in še tavečjo mamo bolno-visoka vročina…
Puppa,a si dobla glasbeno čestiko po mail-u??Ni mi nč javilo…ponavad mi,ko kdo dobi. Upam,da se lepo preživela SVOJ DAN! Se morva kaj dobit,ko sva tko blizu doma…..in nov gsm rabim,ker mi ta nagaja-zadaj sm zgubla ploščico in mi baterija kr ven pada in posledično prekinja in ugaša. Bom tud to uredila…MORAM!!!

Lp

Živjo!

Puppa, 120 ml je zadosti ,če Ava poje, pa četudi je prej namesto zelenjavnega obroka popila 210 ml mleka.
To je gosta hrana in se ne more enačiti z mlekom.
Dojenček naj bi pojedel od 100-150 ml zelenjavnega ali sadnega obroka,kasneje pa do 200 ml.
Tko da, super, čestitam,da vam je uspelo nadomestiti obrok!
Saj bo sadje tudi počasi začela, boš videla, enkrat se ji bo kar odprlo in bo pojedla več kot 40ml. Saj bo! Bistvo je, da napredujete!

Kar se kg tiče vam ne znam nič kaj pametnega svetovati.
Nikoli v življenju še nisem hujšala,tako, da niti ne vem,kako to izgleda ;)))
Sama sem bolj lena za rekreacijo, na sprehode pa zelo rada hodim. Čeprav se od sprehodov ravno hujšat najbrž ne da.
Preden sem šla rodit sem imela 65 kg,sedaj jih imam 55.
Sicer sem red nosečnostjo imela še manj, vendar sembila čist presuha,tako, da nočem zgubit niti grama več.
Je pa problem,saj če ne jem sladkarij, mi grejo kile zelo hitro dol,tako, da imam na jedlniku vsak dan kaj sladkega ;)))))

Maja B., saj ima tvoja prijateljica prav;sigurno je razlika, ali rodiš enkrat,ali trikrat.
Pa mislim,da si preveč kritična do sebe.Daj času čas!
Po mojem se ni dobro preveč ubadat s kilažo,ker pol zihr ne gre dol.
Pa ne se sekirat,pojdi si po nove kolpalke, pa bo ;))))).
Malo za šalo,malo zares.
Se pa defenitivno strinjam s Timo, da se mora človek dobro počutiti v svojem telesu.

miša24 in binabana, super,da ste začeli z GH! misa24,srčno upam,da tvoj sinek ni alergik. Kako je sprejel hrano?

Tima, se strinajm z Majo B.
Če vidiš, da je Tim v redu,se dobro počuti , nimate razloga,da ne bi šli na potovanje.
Pojdite in uživajte!

Mamice,lep večer vam želim!

Bofra,sva hkrati pisali!

Hahaha,faca mala, se je kr zaklenila!
Se strinjam s tabo, tudi meni se zdijo diete “kr neki”.
Poznam premnogo oseb,ki so hujšale po dieti,potem pa so si po dieti še enkrat več kg pnakopali ;logično-najprej stradanje,potem so pa hotl vse notr prinesti,kile so šle pa gor.
Pa tudi zdravo ni,tele diete.

Bofra,upam,da se starejša hčerkica čimprej pozdravi!

ne morem vas prehvalit, kako pridno pišete sem gor :)))

Ko smo rodile, sem mislila da se bomo počasi “izgubile” in ne bo več naših čvekov na forumu….no, ampak me smo super mame in poleg čveka kle gor, se dobivamo na kavicah in obvladujemo FB :))))))))))))))) Ja ni kaj…avgust 2009 in seveda julij (Hana) in september (Karin) smo najboljši, ane 🙂

MajaB ti morm rečt čist tko po žensko…da si dobra baba, s super postavo in odličnim karakterjem! Mislm da se mal preveč obremenjuješ…sej vem da se mormo dobr počutit v svoji koži, ampak vseeno mal odmisli…sej če ne bi šli na dopust, te ne bi tok matralo, ane! Ma, sej smo vse iste…no, mogoče si pa res kupiš nove kopalke in se boš v njih res dobr počutla, pa bo kriza rešena za par mescov 😉

bofra, a veš da sm očitno zgrešila mail 🙁 ko mi je folk čestital na FB, sem dubla tok mailov, sej veš k ti javlja…da sm očitno sfalila tvojga. Pogledam danes 🙂 In hvala!
Ja, ključke pa kr skrijte…a veš da se je meni, ko sm delala v vrtcu zgodilo, da so me otroci zaklenili ven iz sobe. In so se tok smejal…stari so bli pa 2 leti…mene je panika zagrabla, kaj narest…in še dobr da je bla ura odhodov domov, da je en super očka pomagal 🙂
Pri nas pa je nečak skos na obisku in zdej ko hodi, ga najbolj zanimajo vtičnice…sm rekla da morm en dan nabavt zaščito, ker se ni več za hecat.

Tija-Taja…a veš da si me pomirila glede GH. Jst nism vedla, a ji morm pol še dat mleko, al ne. Je pa res, da po sadju ki ga ne poje veliko, ji dam še mleko in ga kr popije…no včasih pa pač noče. Kok obrokov dnevno pa tvoja poje. Naša ima 5 obrokov, s tem da je zadnji obrok polovični. Ma, mal se ji je ritem podrl…tut pri spanju vidim da neki štrajkamo….gre spat za pol ure…pa potem auf do 9h 🙂

No, drage moje…pri nas je 5 cm snega..in upam da ne bo snežilo, da greva na sprehod dons.

Lep petek vam želim **

New Report

Close