Mamice avgustovčkov 2009
Pozdravljene!
Najprej, Tima, da ne pozabim;
naš je imel tudi večkrat vnete oči; pa je bilo vmes malo bolje, nazadnje pa spet zelo slabo (gnojne oči),sem dajala Tobrex pa ni nič pomagalo, samo z dnem, ko sem nehala dajat kapljice, je bilo takoj bolje! Čudno, res, ampak zgleda, da so kapljice še poslabšale. Mogoče probaj 2dni brez…
Naš je bil tud že moker ob straneh, pa to ni zaradi pleničk; ležal je na boku, pa plenička se mu je tako najbrž obrnila, da je šlo vse čez. Jaz imam že od začetka dm-pleničke Babylove in so super! Na isti način so narejene kot Pampers, dobro zaščitijo, so pa pol cenejše!
Za temence jaz že od začetka uporabljam šampon od Mustele in je res super. Vsakič, ko se temence pojavijo, ga med kopanjem našamponiram, pustim 2min in sperem. Če pa potem še malo ostane pa samo z brisačo obrišem dol. Super je!
Danes sva imela na obisku patronažno. Je svetovala naj kar začnem z GH, vendar zelo previdno, ker sem sama alergik in je možno, da bi tudi mali imel kako alergijo. Tako, da naj počasi začnem z zelenjavo in zvečer s polento/rižkom. Pa bom začela čez kakšen teden ali dva…malo se mi zdi še zgodaj.
Stolček za hranjenje mamo mi trip trap, vendar bomo kupili še unga plastičnega s svojo mizico. Ta trip trap se mi zdi za večje otroke.
Kar se pa spanja tiče; ko se mali prvič zbudi ponoči, ga potem kar k sebi vzamem. Tako sem jaz najbolj naspana in ni problem. Pri meni spančka do jutra.
ravno zdaj se oblizuje, ker jem špagete:)) Tok je hecen, vse bi probal v usta dat.
Se že ful veselim petka… Drugače pa moj tudi spi celo dopoldne; sej bo tako tudi spal (v avtu pa potem v vozičku).
Ful se že veselim pomladi:)) Tok bo lepo…pa vse jih bo zanimal…pa športni del vozička…pa toplo bo…ooooooo, komaj čakam:)
Lep dan vsem!
ojla, še enkrat…
misa24, hvala za nasvet – sicer že kapljic ne dajem od 31.12., vendar se nič kaj ne popravi. je pa že fuuul boljše, zato tok odlašam z dr-jem.
naš tamal spi na hrbtu odkar se je rodil…bolj, ko sem ga dajala na bok…bolj je “iznašel” varianto, da se mi je obrnil nazaj na hrbet. in potem nisem več vztrajala.
naš, kolikor je prej spal dopoldan, je zdaj neverjetno veliko buden – me pa kr skrbijo zobki, sploh, če se bodo začele neprespane noči, ojjjoooj – pač zaenkrat ne vemo kaj je to…ane puppa? :))))
no, zdle mi sicer spi že od 15h…ampak vem, da bo hitro “auf”, ker ima samo 30 – 45minutne dremeže – od kod tolk energije? hehe…
no, jaz pa sem spet mal za računalnikom…se neki spravljam diplomo pisat…pa nisem še NIČ nardila…no, če bi nardila nič, bi blo vsaj nekaj, hehehe :)))
lep pozdrav*
Pozdravljene!
No midva se kraniva takole: ob dveh ponoči 200 ml mleka, ob osmih 160 ml mleka, ob enajstih kašica (manjši frutek – polovico sadja + polovico fruteka), ob dveh popoldan 200 ml mleka, ob petih popoldan kašica iz banan in prepečenca z cca od 70 -140 ml vode in nazadnje še ob sedmih zvečer 200 ml mleka.
Sedaj pri 4,5 mesecih ima nekje 7 kg in 58 cm – se mi zdi da je kar vredu – natančni pa bomo izvedeli prihodnji teden ko imamo posvetovalnico.
Mi pa uporabljamo stolček za hranjenje od BBY sem ga rabljenega kupila od prijateljice, vedar sem danes ugotovila da mi lepše je v ležalniku – kajti med obrokom še lahko brca.
Uživajte na srečanju.
LP
TIMA in ostale-POZDRAV!
Imam malo čuden nasvet glede vnetih oči pri dojenčkih.Povedala mi ga je tašča pri prvi hčeri in je deloval:med ali po dojenju brizgni otroku svoje mleko v vneto oko.Ponovi 2 ali 3-x na dan.Pri hčeri se je izboljšalo že po prvem dnevu,pa je imela očke kar zlepljene-bila pa je nedelja in tašča na obisku.Vnetje se je ponovilo samo 1-x,pa še to v blagi obliki.
Zdaj pa pri sinu nisem imela teh težav-samo enkrat se mi je zdel čuden,pa sem ga preventivno”pošpricala”.
Saj pravim,čudno zdravilo,ki pa preverjeno deluje.Problem pa je ,če nimaš več mleka.
Poskusi,saj poslabšati stanja ne moreš,problem se ti pa kar vleče.
Upam,da ti bo uspelo.
dober večer 🙂
Tima, če ti praviš da ste zadaj, kok smo šele mi. Dons je bl patronaža pri nas..moja mala je težka samo 6500g…hahaha…no, bo pa ta mesec več gor pridobila, ker ni niti še en mesec pa se je tok zredila kot nazadnje v celem mesecu.
Spanje ja…upejmo da spimo tut ko bodo zobki rasli…sicer pa smo doma in bomo že potrpele, ane 🙂 huje je če hodiš delat, pa se ponoči zbujaš….
Se vidimo v petek :))) Jaz pa grem v četrtek smučat!!!! KONČNO :))))))))))))))))))))))))))
Dober večer…
vidim,da ste bile danes tudi pridne s pisanjem.Midve sva bili dopoldne doma,potem pa kar okoli…malo prej sem jo uspavala,je bila kar utrujena in je tudi nekaj časa trajalo.Mislim,da bo počasi hotela prej zaspati.Začne že prej sitnarit in se bo treba prilagodit.
Puppa,zdaj je že dva dni suha,jo pa dajem na hrbet spat,ne vem ali zdaj to pomaga.Sem jo že prej včasih dala,včasih pa na bok,a se je takoj obrnila na hrbet,pa sem jo včasih popravila,zdaj se mi zdi pa brez veze,ker se itak obrne…in tako je že od začetka,pa kakorkoli sem jo podložila zadaj.No,mogoče res to kaj vpliva,imam pa tudi druge plenice,še vedno pa št.3.Zaenkrat je ok.
Je pa lepo pančkala v svoji sobici,njej je bilo vseeno:)Jaz sem se zbudila ob 0.30h in šla pokukat k njej…ja,ni šlo brez:)Pa tudi,ko je prvič zastokala,sem bila v sekundi pokonci…saj bo,danes bo že lažje:)Sem pa res zadovoljna,da sva jo prestavila v svojo sobo,se mi zdi,da ji res bolj odgovarja.Nama pa tudi 🙂
Drug teden imamo pediatra,pa bomo videli kje smo s številkami,a kolikor sva jo merila,ima po mojem že 67cm,težka je pa okoli 6200g,približno,več pa drug teden.
Jutri bom tudi jaz kupila Mustelo,imam malo temenc,pa jih je težko videt zaradi lask,pa bom poskusila,ker ga tako hvalite.
Aja,pikice,ki jih je imela,sem vas spraševala glede tega,so po dveh dneh kar izginile…ji že kaj ni pasalo,sam nisem še ugotovila,kaj bi bilo.
Bofra,ni panike za pomoto.Ej,smo toliko aktivne zadnje čase in še na več koncih,da pa res ni težko pomešati,a ne?Danes je prišla tvoja mama,ne?Uživajta,saj si napisala,da se bolj redko vidite,ne?Hčerki sta pa najbrž tudi navdušeni.Vsi skupaj se imejte lepo in lepo izkoristite čas…škoda le,da se v petek ne vidimo.
Misa24,ko se Karin zbudi,jo jaz tudi vzamem k sebi in se še malo pocrkljava,mi je ful lepo,ona se pa itak rada stisne.Če se ponoči zbudi,jaz sicer zaspim zraven,a sem še bolj polomljena,kot če spim sama.Križ me boli za znoret…Saj imam že od prej težave,zdele je pa kar hudo.Zjutraj je sploh dvignit ne morem,dokler se vsaj malo ne raztegnem,pa še mi zmanjkuje moči,jo komi dvignem.Zadnje dni je sploh slabo.
Misa24,meni še vedno ne gre iz glave tvoja torta…kakšen vtis si pustila,vidš:)Hudo!Dej mi povej,a to si dala tičino maso čez?Jo je težko uporabit,je nisem še nikoli,pa me zanima,kako se obnese.
Komi čakam petek,da se spet zberemo,je bil že čas.
Zdej bom pa nehala nakladat,pa se slišmo jutri…
Lahko noč.
Dan punce!
Se malo oglašam, da sporočim kako je bilo v posvetovalnici…spili smo rotavirus, dobili drugo pikico…bil je neverjetno priden, nič jokal…razen ko ga je nekaj vrtila po mizi:)…imamo pa že 8510 g in 69,5 cm:)…tako, da je rekla (čeprav ima 4,5 meseca) kar počasi uvajat gosto hrano…morda bo tudi kaj bolj spal posledično…zdaj se itak kar naprej dojiva…aja pa zobki bodo hmal ima dlesen že čisto napeto…kar se tiče temenc je rekla, da je vneto in je predpisala še eno kremo…ne vem kako se ji reče…jo pa zmešajo v lekarni…
to je to za zdaj…uapm, da se dobro in da se še kaj oglasite na forumu…zdaj ko ste vse aktivne na FB – ju:))))
No, jutri pa pride patronažna – sem jo kar poklicala, ker drugače bi prišla šele po petem mesecu…upam, da ima kakšne fajne recepte:))
Uživajte jutri na kavi in se beremo!
lep pozdrav 🙂
mi popoldne sploh ne spimo več – to je zdaj šele nekaj novega. kar naprej je aktiven – nogice in rokice delajo na polno, oglaša se non stop, vriska, se dere ( vsakega hoče takoj preglasit ) skratka rjovemo kot lev, hehe :)))
me pa čudi od kod tolko energije, da mi popoldan po dveh urah budnosti, zaspi samo za 10-20 minut?!? enako v vozičku – samo gleda in gleda. zvečer sicer pade dol že ob 19.30…ampak se nato zbudi ob 20.30h ( prej se ni nikoli! )…in spet rjove, in se pogovarja približno 15 minut…no potem pa do 6 zjutraj popolna koma.
sej je vse res, da imajo dojenčki različna obdobja, kot pri spanju, hranjenju, igri, itd.,ampak tole se mi zdi absolutno premalo za tako malo “rit” 🙂
no, pustmo se presenetit…bomo videli kaj bo v nadaljevanju.
jaz začnem z uvajanjem naslednji teden…samo da damo bolnišnico skozi…pol pa akcijaaaaa, hehe – se pa res veselim!
no, jutri se srečamo z nekaterimi – bomo v živo rekle kakšno več…z vsemi ostalimi pa…bomo še naprej klepetale tukaj gor – do naslednjega srečanja…
lep dan še naprej – v celju je kr turobno…oblačno…
ojla 🙂
Vsem udeleženim, hvala za super čvek danes 🙂 otročički so pa itak sončki. Misa24 škoda ker te ni blo…upam da se čim prej vidmo.
mmammma imaš super punco, veš 🙂 tale Polonca je tak cukr, pa kako se je guncala :)))) ma taprava bejbika je že!
Tima, tvoj korenjak je pa tut taprav dec :))
MajaB je dala predlog, da bi se mogle 1x mesečno tkole dobit, pa da čvekamo 🙂 Seveda, čim bo bolj toplo se odpeljemo na tvoj konec Tima 😉
No, jst pa uživam “prost” večer. Tamala je šla že spat, mož pa na biljard…prav lušno je 🙂
Lep večer vsem in uživajte med vikendom!
Ojla, mamice!
Upam,da ste včeraj uživale!
Mi smo imeli včeraj pregled ;naša žabica je velika 67 cm in tehta 7770g.
Dobili smo tudi pikico,ki jo je zelo korajžno sprejela.
Zdaj imamo pa mir s cepljenji do prvega leta. Jupi!!!
Mi je rekla zdravnica, da kar nadaljujemo z GH,pa ko zamenjamo 2 obroka na dan z mlečnim obrokom, nadaljujemo s skuto in jogurti;da ne rabim nič čakat-ko bo mala sposobna pojest celi obrok sadne in celi obrok zelenjavne kašice, gremo naprej,tako, da naj bi jedilnik izgledal takole:
Zjutraj-mleko
okrog 11h-sadna kašica
okrog 14h-zelenjavna kašica(kosilo) ki ji kasneje dodam še meso
okrog 17h-skuta s sadjem ali jogurt ali žitno-mlečna kašica
okrog 20h-mleko
Rekla mi je tudi, naj ne prekuhavam sadja,ampak ga svežega naribam s steklenim stgalnikom,saj rekuhano sadje ne vsebuje vitaminov.
Primerno sadje je :jabolko, banana,papaja,kaki,grozdje.
Primerna zelenjava je: cvetača,brokoli,korenje, krompir,koleraba, ohrovt.
Upam,da se vam,tistim,ki se še ne znajdete najbolje,kaj pomagala gleda prehrane.
Šibam, žabica kliče! :)))))
Lep vikend!
Zdravo, punce!
Fino, da ste si včeraj privoščile en orng čvek:)!
Tija – Taja, a ste dobili že tretjo pikico? Mi imamo tretje cepljenje pri 6 mesecih.
Pri meni je bila včeraj patronažna glede uvajanja GH, sem dobila občutek, da se tudi tukaj stvari precej razlikujejo in si stroka ni enotna med sabo…meni je rekla, da je sprva bolje sadje prekuhavati, ker drugače zna bit kakšen krček, ali pa nasploh težavice…potem pa postopoma sveže sadje…pediatrinja mi je rekla, da lahko že začnem s krompirjevo kašico, patronažna pa je rekla da nekje okrog 7. meseca…jaz sem na koncu potegnila črto in rekla, da je treba pač uporabiti zdravo kmečko pamet:)…pa malo punce tukaj gor povprašati in bomo speljali…
Tija – Taja – koliko daš žitno mlečne kašice? Saj vem, da ml niso vse, samo tako za orientacijo.
Je pa zdaj pri nas kar se spanja tiče spet nekaj novega. Prej je vedno zaspal med pol deveto in pol deseto, zdaj pa zaspi ob pol enajstih in je okrog enih že prvi podoj, pa ob treh in ob petih – ob petih ga vzamem kar k sebi v posteljo (poslednično jaz spim še manj:)…nekje ob pol sedimh je že buden, ga previjem se malo pogovarjava in če je sreča potem zaspi do pol ali pa do devetih…čez dan pa bolj ali manj dremucka…
Saj morda je smešno vprašanje – ampak – je žitna kašica ob sedmih prepozna? Se mi zdi, da potem dobi še več energije in je morda zato zdaj prestavil spanje???? Ah, prvič mami – milijon vpašanj:))))…
Aja, ste včeraj kaj čutile potres? Pri nas je orng streslo…sem se pošteno ustrašila…
Tija – Taja pošlji slikico zabice:)))
Lep vikend!
Ojla!
Ja, binabana, mi smo dobili že tretjo pikico.
Naša princeskica bo čet 5 dni stara 6 mesecev.
Jaz mislim,da ob sedmih ni prepozno za žitno kašico. Samo tako glej, da bo junaček imel za zadnji obrok mlekca.
Kašice,sadnega ali zalenjavnega obroka mora dojenček pojesti od 100-200 ml.
Takrat govorimo, da je to polni obrok in mleko za ta obrok ukinemo.
Veš,to glede krompirja pa prvič slišim, pa sem ogromno prebrala na temo GH. Povsod ga priporočajo že za sam začetek.
Katero sadje in zelenjavo so pa tebi priporočili?
binabana, seveda ti lahko pošlje slikico od naše pikice,ti samo povej, kam.
Ti pa tudi lahko pošlješ kako od svojega škratka!
Koliko pa je star?
Sobotni pozdravček vsem mamicam!!!
Me skor nč ni tu gor….le za par min. mi znese iti na FB,da kej odpišem ali pokomentiram in to je vse. Sm bolj leteča,ker je treba izkoristit,dokler je mama še tu. V pon. je ne bo več 🙁 Z mojim imava kr nekaj opravkov in kr paše,da ne voziva obe punčki okoli ali da vsak posebej hodi.
Vidim,da ste se lepo imele….mi je kr mal hudo,ker sm med redkimi,ki vas ne poznam. No, vsaj nekatere prek FB,a to ni to…
Sm tud prebrala,da ste ble mal nesigurne pri dajanju otročka spat….na bok vsekakor ni več potrebno-to je treba le prvih 6 tednov,kar pomeni,da ste nekatere kr prekoračle. Mah,nč hudega….pr prvem otroku itak nč ne veš in se sproti učiš sam in seveda s pomočjo prijateljic ipd. A glede dajanja na bok so nam povedal v materinski šoli,kamor sm hodila,ko sm bla prvič noseča.
Binabiba, naša bebika bo tud drugič dobila rotavirus in še pikico ta mesec. Je tud pridna in ne joka,medtem ko taprva je kr občutljiva.
Tashi78, ja kot vidiš kr izkoristim čas, ko je mama tu. In ti oz. ostale mamice-imate svoje starše blizu????Moja sta žal daleč,tko da se morva z mojim kr sama znajti…..
Puppa,vidim,da si se mal nasmučala….SUUUUPER!!!Jz sm se tud včasih,tud drsala sm se velik…..zdej sm kr vse na stran dala. Nisem več najbolj za smučanje,a drsat se bo pa spet treba nazaj navadit….to mi res manjka. Vsekakor bi se mogla več rekreirat-tud kako rolanje,kolesarjenje ipd. Bo treba nujno spomladi v AKCIJO in razmigat telo!!!!! Ve ste pridne glede tega???
Nč, lep vikend vsem in se kmalu beremo 😉
Hej,
naš junak bo konec meseca star 5 mesecev, smo ujeli zadnji avgustovski dan:)…je pa velik in težak že za 9:))…tudi zato mi je pediatrinja rekla naj počasi začnem uvajati…ker mene čisto “izcuza”, mleka nimam več toliko kot na začetku in se dojiva in dojiva…pa mu nikoli ni dovolj:))
Meni je pediatrinja rekla kar se tiče zelenjave – brokoli, korenje, bučke, krompir, cvetača…sadje pa jabolko in banana, pa kakšen avokado…potem pa postopoma ostalo…
Tija – Taja jaz sem ti slikco naju dveh že poslala, če se morda spomniš:)))…ker nisem na FB sem enkrat napisala, da mi lahko pošljete ZS in bom poslala slikco – tako, da se vsaj na ta način spoznamo:)…
Kar se tiče spanja na boku – jaz ga še vedno dam na bok, potem pa kakor kdaj in kakor mu paše…včasih ostane na boku, včasih se pa obrne ne hrbet…
Bofra…jaz grem edino na sprehod in to je moja rekreacija…pa je že to veliko:)))…nisem ravno nek športen tip človeka…bolj govorim kako se bom rekreirala kot pa da dejansko to počnem:)))…
Midva trenutno živiva pri mojih doma, sicer ločeno v zgornejm štuku hiše in zelo, zelo cenim pomoč, ki mi jo starši nudijo…sploh tiste prve tedne…
Bofra jaz tud ne poznam punc, ampak imam občutek kot da jih:)))…že toliko časa berem forum…sicer sem se pridružila šele nekaj časa nazaj, pa vseeno…
No toliko od mene, uživajte in seveda se beremo!
pozdravček še od mene 🙂
ste pa zgovorne punce 🙂
Vidm da imamo že na polno debato o GH. No, naša zavrača krompir…ne vem zakaj…mogoče je pregosto (??)…pa saj dodam mleko, da ni kot kaša. No vse bomo sprobal ane…
Kar se pa hrane tiče, kaj je dobro in kaj ni pa jst vsem polagam na srce da poslušite sebe in otroka. Nobena knjiga in noben zdravnik ne poznata otroka. In mene noben ne prepriča da moram dati za prvo hrano ribo. To so zdaj neka nova “odkritja”…mislm kr neki. Ribe imajo največ strupov v sebi…mi ne gre v glavo. Včasih so pa govorili da ribe se pa sploh ne sme dat do 1 leta….
Rekreacija?? Hja, v mislih imam sto in eno idejo….pa ne gre. Sprehodi, z malce hitrejšo hojo je zame trenutno ok. Poleti in spomladi pa verjetno na rolarje in z vozičkom naokoli. Bofra, drsam tut jst rada…ampak nism že od srednje šole. Na smučanju pa uživam…to pa res…ampak smučanje je kar drag špas…če hoče ena družina za cel tedn na dopust, te kr pošteno “oropajo” denarja…..
Mamice uživajte!