Mamice avgustovčkov 2009
misa24, mi smo imeli UZ kolkov 6 tednov po porodu,ker smo ilei kolke 2A (baje zaradi medenične vstave).
No,kolki so bili O.K.,do takrat pa smo morali široko povijati.
Puppa, zakaj si pa ti imela CR?
Saj si sigurno že kdaj napisala, pa se ne spomnim ;)))).
Takrat tudi nisem bila aktivna na forumu, saj sem imela doma ,prva med nami, že malo štručko ;))))).
Tija-Taja,hvala za kompliment glede hčerkic in enako. Tvoj bo moral puško nabavit;-)))
Ja, razpisala pa sm se tolk,ker ste me z razlilčnimi vprašanji bombandirale tud zasebno in sm vse združla tle gor,saj bi lahko še kakšno mami zanimalo. Ko sm sama imela prvega otročka,sm tud imela tolk vprašanj, zdej že vse poteka utečeno in tud dost časa ni minilo od prve bebice…..se nama ponesrečlo,kjub pazljivosti….bo pa prej družba za našo 2-letnico hehe.
Kar se krsta tiče,sm mojo prvo dala proti koncu aprila (rojena bla konc sept.) in smo res zadeli datum,ker je bil prekrasen sonček in zlo toplo, če bi pa 1 tedn prej,ne bi blo ok(slabo vreme). Pač je bla že mal večja;je dopolnila 7 mesecev. Enako bom storila pr drugi,ker ne maram mraza….sploh v cerkvi je hladno in kr neki časa traja krst. Po krstu se itak gre na toplo v kakšno restavracijo…..tam je sledila pojedina in hkrati smo imel glasbo v živo (sorodnica od mojega je v zabavni glasbi).
Preživite lep vikend;-) In še kakšna se naj javi prek FB (pošlje ZS tu gor,da bom vedla potrdit)
Dan, dan punce!
Madonca ste pridne:))…ne dohajam niti brati:))…
Je pa fino, vse izvem še preden vprašam…ravno zdaj sem imela v mislih vprašanje glede krsta…midva tudi nisva hotela prehitro krstit, sploh ker naša cerkev ni ogrevana…me pa zanima koliko je predpriprav…je treba tudi kakšno tako stvar opraviti kot je pred poroko? To sva imela lani:)), šola za pare:)…
Drugače pa sta za mano spet dve ekstra neprespani noči…glede na to, da že štiri meseca nisem spala dlje kot tri ure skupaj…včasih še to ne…me malo skrbi kdaj mi bo motor spregel:)))…pa sploh ne vem kaj na pričakujem, ko bomo začeli uvajat gosto hrano, glede na to, da zna precej ščipat vse skupaj…od kolegice je spala cele noči dokler je dojila, odkar je gosto hrano pa cele noči rokenrol:)))…
Glede plenic – midva sva imela od DM do 3, potem ko smo sli na 4 je bil tudi kar naprej moker in sem pristala na bompažnih pamperskah…zdaj je Ok, razen če ekstremno brca se zna zgodit, da kaj odnese mimo:)))
Vidim, da se pogovarjate tudi od rojstva, kar nekaj vas je imelo CR…no jaz sem rodila z EA (blazno nizek prag bolečine in strah pred porodom)…sem se kar dobro držala, me je tudi možiček pohvalil…bila pa sem precej šivana in prvi mesec po porodu je bila kriza…bolelo me je ful, mleko ni steklo…malo so mi hormoni ponagajali…skratka…nič lepo, a je minilo!
Na FB še ne grem:)))…lahko pa tisti, ki želi zasebno pošljem slikco naju dveh:)).
Uživajte…pada pa kar a ne?
Aja, za napake se opravičujem vnaprej…pa morda je kaj nepovezano napisano…hitim, da me ne prehiti:))!!
lep dober dan…
mi smo dali krstit našega malega, ko je bil star 2 meseca (oktobra). smo tudi ujeli fantastično vreme, smo bli na enem kmečkem turizmu in smo lahko bili zunaj čisto celo popoldne. zraven so imeli leseno ogromno mizo in klopi pod enim velikim drevesom, zraven pa igrala – je blo super, ker smo bili v naravi.
kar se tiče pred-priprav nismo imeli nič neobičajnega ( samo eno “strokovno” predavanje za starše in botre – pa še tega sem jaz osebno izpustila… ). klicali smo v cerkev in se dogovorili za datum krsta. potem pa smo se naslednji dan še oglasili v cerkev, da smo do-rekli “v živo”. sam krst pri nas tudi ni dolgo trajal ( bilo je 8 otrok in je maša trajala 15 minut )in že to mi je blo fajn.
glede plenic: jaz uporabljam pampers – vedno jih kupim v avstriji in sem ZELO zadovoljna. sploh za ponoči – nikoli ne premoči odkar jih uporabljam. na začetku pa se spomnim, ko sem kupovala “naše” pamperske…je bil mali moker ziher 3x/teden. zdaj pa teh “težav” nimamo! se mi zdi da je včasih nočna plenica težja od njega….z ritko pa tudi nikoli nobenih težav.
jaz sem si včeraj “naštimala” FB…pa mi je že žal, ahahaaaaa….kr nekak mi ne potegne :)))) mogoče pa samo preveč kompliciram, ker ga ne znam uporabljat in potem me je strah, da bojo vsi vse videli…. :))))))))
grem zdaj čaj spit do konca….pol pa šibam po malega – je bil 4 ure na počitnicah pr moji mami – sem jst “užgala” doma eno generalko čiščenja in mam potem kr slabo vest, če je zraven in skoz sam na hrbtu :))))))))))))
misa 24 – obvezno pošlji sliko torte….potem ti bom pa vsekakor čestitala – vsaka čast! :)))))))))
Punce,
joj ste pridne in se vam kar dogaja.
Puppa čestitke za prve uspešno “pospravljene” žličke hrane. Pri nas smo zaenkrat zelo veseli, če nam uspe “pojesti” zdravilo, tako, da o gosti hrani še niti razmišljati ne upam:))
Ne vem katera je spraševala o UZ kolkov – mi smo imeli v porodnišnici kolke čisto bp in smo imeli kontrolo še enkrat pri treh mesecih (o tem so nas obvestili že v porodnišnici). Glede na različne postopke po naši SLO je po moje res najboljše, da naslednjič vprašaš pediatra kako je s tem na vašem koncu.
Glede krsta tudi pri nas smo tako odlašali in nas je najprej prehitelo slabo vreme, nato pa še zdravstvene težave. No, pa saj bo tudi za to še čas, bo pač krščenka že nekoliko večja:)
Glede plenic pa pri nas uporabljamo zaenkrat DM 3 in smo zadovoljni, je pa res kriza na prehodu iz ene štev. na drugo. Tam mislim, da je manjša štev. premala in pride skozi, večja pa tudi prevelika in pride skozi, ampak na srečo so prehodi kratki..
Vidim, da ste se vse “vrgle” na peko in tudi meni naredile lušte. Joj, kako bi bilo po dolgem času lepo spet nekaj peči doma, ampak žal ne bo šlo. Bom morala še malo počakati.
Na FB pa tudi jaz še nisem. Se nekako ne morem odločiti za ta korak. No, mogoče sem pa že tista ne več najbolj “mlada” generacija, ki se moram na vse novitete privajati počasi :)) Ampak nikoli ne reči nikoli…
Drugače pa se pri nas trudimo z zdravili in vsemi povedani ukrepi ter upamo na izboljšanje.
Lep snežni večer in uživajte. Je prav super, da toliko snega letos, ko se ne rabimo obremenjevati s tem kako bomo zjutraj prišle do službe, a ne? Joj, sem že malo zlobna..
pozdravček 🙂
Emica, vidim da si kljub “težavicam” ki jih imaš še vedno pozitivka in polna dobre volje 🙂 čestitke, ker vem da si super mami!
Ja, mi kar nadaljujemo z uvajanjem GH. Dons sm ji tut dala hruško, mal več žličk je že blo, ampak ko ima dovolj je jezna, usta skupi in to je to.
Smo pa pospravili zimsko košaro do vozička in bili danes prvič v športnem delu. Naju je z možem ful “ignorirala” ko smo bili na kosilu…ker ji je tok dogajalo, ker je vse vn vidla da sva midva v miru pojedla 🙂
Kar se krsta tiče, pa vidm da bo naša Ava edina od avgustovčkov, ki ne bo krščena. Jaz imam vse zakramente, moj mož nobenega…verjamem v vero, cerkev pa zame ni to kar naj bi predstavljala…hja, sem dobila upor in kaj naj.
FB nam je ful zalaufal ja 🙂 smo kr pridne…tam in tukaj 🙂
Lep večer in dobro peko vsem, ki pečete 🙂
Čao punce,
Pismo ste se razpisale!!! Nisem niti vsega uspela prebrati. Najprej hvala bofra za mail, oprosti, ker ti še nisme odgovorila. Smo imeli kar pestro. na fb-ju sicer sem (pa sem bila zelooo dolgo totalno proti, pa me je nekdo le uspel prepričati,…), ampak ne preveč dejavna. Kako se pa sploh najdete tam gori? Ga še ne obvladam najbolje.:)))
Obdelale ste pa toliko tem, da jih niti komentirati ne morem. :)))
Jaz bom samo načela spet eno temo. Kdaj se dobimo na kavi/čaju,….?
Pa lepo nedeljo!
aja…še tashi sm hotla odgovrt glede plenic…skleroza moja!
Naša je mela na zadnjem pregledu 6080g, in sm imela pleničke Pampers št. 3 pa ji je ful dostikrat premočilo. Sem kupla kar večje, št.4 od 7 do 18kg in je ok. Kupujem pa samo v Mullerju, ker vse ostale Pamperske mi tko plastične delujejo (se vidi da so narjene na Polskem).
Zdaj pa res papa!
Pozdravljene!
Ste se pa res razpisale, sem rabila kar nekaj časa da sem vse prebrala.
Naš Lan že lepo papca gosto hrano, sva že dva obroka zamanjala z gosto hrano. Je pa hipove kašice, zraven pa mu skuham jabolko in korenček ali pa pretlačim banano.
Čez dan spi zelo malo samo po pol ure in sedaj se je začel prebujati tudi čez noč. Enkrat na noč ga hranim tudi po sedem krat na noč pa moram vstati in mu dati dudo kajti joče v spanju, in ko mu dam dudo spi naprej. Dobro da jaz takoj nazaj zaspim in tako včasih sploh ne vem kolikokrat na noč vstanem.
Uporabljam Hoferjeve plenice pa sem zelo zadovoljna.
Zaenkrat ga še vozim v košari, vendar ni več veliko prostora, vendar želim da bi bil vsaj tam nekje do začetka marca v košari oz. ko mine mrzlo saj se mi zdi, da mu je v košari veliko bolj toplo kot v športnem vozičku, vendar če bo prerasel košaro pa ga bom pač vozila v športnem in ga bom bolj oblekla.
Pišete da ste nekatere na Facebooku – jaz sem tudi – vendar ne vem kako naj vas najdem. Sem že vse preizkusila pa mi ne gre – prosim za pomoč. Zelo bi vas rada spoznala preko slik, kajti sem preveč oddaljena od večine da bi prišla kdaj na srečanje.
Še za “novinko” – sem iz Prekmurja, moj prvi otrok, starost pa 30 let.
Za denes dovolj, šibam spat. Pa pa.
Dan!
No, snežiti je prenehalo – vsaj za zdaj – in zunaj je en noro lep dan:); po vsej verjetnosti bomo šibnili na sprehod!
Uf, Daniela – kako te jaz razumem:), pri nas je tako že od vsega začetka – saj ima boljše noči, pa se zbudi samo dvakrat, vendar so redke…take kot so pa zadnje dni pa kar prepogoste…kaj pa vem…danes čez dan mu bom naredila Aptamil in ga zgostila z riževo kašico…da vidim kako bo prenesel, če bo ok bi magari probala zvečer…ker res ne vem ali je vzrok, da je nemiren lakota…se mi zdi, da se eno in isto sprašujem vedno znova…glede na to, da dojim ne želim prehitro začeti uvajati GH…
Danes ponoči je preiskušal različne tone in vriskal tri ure skupaj…se smejal…pogovarjal…pa mi pravijo…kar pusti ga…sam jaz ne morem…posteljica je zraven moje in itak ne morem spat, ga skušam pomirit, mu zašepetam kakšno pesmico in to je to…redko vstanem in ga nosim, ker je itak še slabše…vidi vse…še tistega kar ni:):)…eh, pa saj bo šlo mimo…če ne prej pa v puberteti:):):)
Puppa, kar se tiče cerkve se popolnoma strinjam s tabo…vera je eno, cerkev pa čisto nekaj drugega…zakrament krsta bo naše dete dobilo…potem bomo pa videli…najverjetneje se bomo krstili v aprilu…bo pa že cel korenjak takrat:)))…ga bom lahko lušno uštimala:):)
Saj ne vem, morda ste že pisala ne to temo – kakšen stolček za hranjenje uporabljate, če ga že? Meni je všeč prima papa…bomo najverjetneje kar tega kupili…
Še tole – se je vem izpadanje las kaj umirilo? Meni namreč ne…zdaj si dajem ampule, ki naj bi stimulirale rast las…upam, da kaj kmalu, ker je gnezdo že bolj bogo:))!
Vsem skupaj želim eno lepo nedeljo!
Aja, glede kave – jaz se vam bom pridružila enkrat kasneje…samo, da zamenjamo stolček…do LJ imam kar nekaj KM in ker ne morem lupinice vozit na sprednjem sedežu se sama nočem nikamor odpravit…kaj pa vem…bi skoz samo razmišljala kaj počne…
Papa*
Ojla,punce!
Puppa,jaz sem pa mislila,da bo Karin edina,ki ne bo krščena…
Kar se tiče FB,tudi jaz nisem preveč aktivna…na začetku mi je blo zanimivo,zdaj pa grem pogledat gor,drugače pa nič posebnega…mi je pa fajn,da smo se z nekaterimi tam srečali…tako kot me in bomo lahko tudi tam kakšno rekle!
Se pa tudi tamala zbuja zadnje noči,je pa od začetka lepo spala,zdej pa ni več tako.Ampak sej je normalno,da se to spreminja,a ne?Sej ne morem pričakovati,da bo skoz spala ponoči:)Res pa sumim zobke,da jo matrajo.
Hvala punce za nasvete glede plenic,bom upoštevala:)
Tima,sem pa našla med tvojimi prjatlcami na FB babico,ki je pomagala Karin na svet:)Sem se spet spomnila na tisto lepo noč…res je bla fajn!
Midva sva razmišljala o stolčku trip trap…je pa nov drag in bova verjetno pogledala za kakšnega rabljenega…kakšne izkušnje imate s stolčki tiste,ki jih seveda že imate?
Puppa,fajn,da vam je zalaufalo hranjenje z GH…Izgleda,da Ava z veseljem okuša nove stvari…
Ja,snežiti je nehalo,je pa velik napadlo,a ne?Sam je pa ful lepo in komaj čakam,da greva na sprehod.
Naredite si lepo nedeljo!
pozdravljene…
tudi pri nas je lepa zimska idila. mi smo od kosila…zdaj počakam še na malega, ko je njegova ura kosila :), potem pa ven z vozičkom za kakšno urco.
mi smo nabavili stolček prima papa – sem zeeeelo zadovoljna, sicer sem ga do sedaj vanj posedla le 2x za kratek čas, ampak vem, da smo se pravilno odločili. stolček trip trap pa pride na vrsto nekoliko kasneje – je tud eden izmed najboljših…mislim, da ot stokke, ane?
tashi78, ja to je moja naj.prijateljica ( mam dve,ta je babica – sva skupaj že od vrtca in sma pravi tim, hehehe…druga pa je tud med.sestra )…in je ena izmed boljših porodnih babic…pa ne zato, ker je moja prijateljica, da ne bo pomote :))))
tako…prišla sem vas samo pozdravit…kar se pa tiče FB…nisem najbolj navdušena nad njim…sem sicer vzporedno gor, kadar sem na netu, da lahko s katero kaj poklepetam….drugače pa mi je ta zadeva vse prej kot fajn… 🙂
lp drage moje, pa naredite si nedeljo po vaših željah 🙂
Oj,Tima oz. Mateja!
Sm te dodala na FB…lepo,da si se mi javla. prej sm ti poslala sporočilo na FB,ker imaš nek filter,da se nč ne more na tvojo stran napisat.
Torej,imaš fantka??Kako mu je ime?Ve, forumovke,se že med seboj dobr poznate,ker ste od nosečnosti na vezi,jz pa se šele zdej pridružla. vse za nazaj pa se mi res ne da brati…..ste ble prevč pridne;-D
Enkrat med nosečnostjo sm vas brala,pol pa nism imela kej dost časa,ker sm šla nazaj delat in je blo preveč pestro,sploh če že imaš od prej kakšnega otroka. No, zdej mal več časa,vsaj med tednom,ko gre Lina v vrtec ali tkole,ko vsi spijo,vključno z atijem hehe. Očitno je vse zdelal sneg,ker smo bli zunaj ok.12h,le mami vztraja. Nekak čez dan ne morm spat.
Lepo nedeljo še naprej in se tipkava!
Bojana
hoj hoj 🙂
tashi, uf sm si kr “odahnila” ko vidm da Ava ne bo edina ki ne bo krščena :))) hahaha..
Kar se stolčkov tiče pa smo mi že kupili od Peg Perego, prima pappa…je mel Baby center znižanje in sva takrat šibala kupit, ker se bolj splača ko je akcija…ker so vse stvari ful drage.
Men se je pa izpadanje las umirilo…pa ne vem če je mogoče razlog ker sem se ful ostrigla…imam kar dosti krajše lase, seveda ne prav kratke, ampak opažam da je zdej pa ok. Verjetno pa je samo naključje.
Midve sva ble dons na sprehodu v športnem delu vozička in je pridno spančkala 🙂 ava zavita v zimsko vrečo in sva uživale na zraku. Je pa voziček ful lažji odkar ni več zimske košare…se ful pozna. No, bom pa zimsko košaro kar prodala. Še enga otročka ne bomo imeli…če nas pa kdaj spet prime, bomo pa seveda imeli nov voziček 🙂
Vse tiste ki nas še niste našle na FB, pa predlagam da mi pišete ZS in vam “razkrijem” kdo smo :)))
Ojla!
Joj, odkar sem bila zadnjič tule gor, ste se pa razpisale… Sploh ne utegnem vsega prebrat… Sem samo nekaj zadnjih postov prebrala, ostale pa malo preletela.
Mi se v športnem delu vozimo že vsaj dva meseca. Je pa res, da se nam čisto poleži in da jo vozičkanje še vedno takoj uspava in tako niti še ni potrebe po posedanju. Kar se tega tiče, jaz raje malo bolj počasi kot prehitro. Zaradi hrbtenice. Tako, da je nič ne forsiram, samo sledim ji. Seveda pa so otročki drugačni. Pa še šlaufkov ima kar nekaj okoli nogic in tudi trebušček ni nič kaj vitek. Mislim, da smo prekoračili 9kg. Sem se zadnjič tehtala brez nje in z njo. Mami ima torej že kar konkretne mišice na rokah:)))))))))))))))))
Je pa zaenkrat še vedno izključno dojena in kolikor jo gledam, bo vsaj še ene 14 dni. Se ne mudi niti meni, niti ona še ne kaže znakov zrelosti za GH.
No, tale naša “žogica” je nehala biti nepremičnina. Zdaj se veselo kotali naokrog. Res pa je, da ja veliko bolj spretna pri kotaljenju iz trebuščka na hrbet. Če pa kaj hoče, se pa prekotali tudi iz hrbta na trebuh.Se mi zdi, da bo bolj take sorte, kot moja tastarejša, ki nikoli ni znala kobacat, ampak se je ves čas samo kotalila. Potem je pa itak shodila.
Vsekakor je na postelji ne smem več pustiti. Zdaj funkcioniramo samo še na tleh. Tudi v stolčku ne mara biti. Se mi zdi, da se počuti utesnjena in se skozi nekaj krega.
Mi imamo še od prejšnjih otrok Primma Papo in je super. Na začetku ga čisto poležeš, potem pa počasi dviguješ. Pa mizica je super – na samo za jest. Moji so gor risali, zlagali kocke, hit pa so bile kljukice za perilo, ki so jih – metali dol. :)))))))))))
Potem pri ene dveh letih (tega se ne spomnim več natančno), smo pa šli v Trip-trap.
Lasje meni še vedno kar zelo izpadajo, pa sem se že dvakrat ostrigla… Upam, da ne bom na koncu plešasta.
Na FB pa jaz nisem in ne bom. Jih preveč poznam, ki bi dali marsikaj, da bi se lahko zbrisali… Pa še v šoli sem in tudi slučajno nočem, da kateri od mojih dijakov brska po mojih straneh.
No, mi zdaj spet spimo nekako po starem – zaspimo ob 19h in potem vlečemo do treh, štirih. Potem se najemo in smo do ene 8h dobri.
Drugače pa še vedmo čakamo enke zgoraj, ki kar nočejo pokukat, čeprav je vse napeto. Spodnje enke pa so velike ža kakšna 2 mm.
Uz kolkov… Joj, tu pa mene kart nekam prime… Očitno, kolikor pediatrov, toliko teorij. Kako naj potem komu zaupam? Saj večina nima s tem težav, ampak v naši družini jih imamo in mi gre že prav na živce, ko je tukaj miijon teorij. Očitno pa nobene uradne doktrine, ki bi veljala za vse. Ali pa dohtarji delajo malo “po Prešernu” – kot se jim zdi pač. Kolikor pediatrov sem dala skozi (in pri štirih otrkih verjamite, da jih je bilo kar nekaj), vsak je trdil svoje. Vidim pa, da imate tudi ve vsaka svojo izkušnjo.
No, lep snežen dan vam želim. Mi je kar škoda, da bo tale sneg pobralo. Je tako lepo zunaj (pa ko nam ni treba zjutraj čistit avta za v službo….:)))))
hahaha :)) MajaB, ja midve sva ušpičle tole srečanje 🙂 Torej, 2 kandidatki sva že, misa24 prredvidevam da ti tut prideš, ane….
Lokacijo pred ZS pa javim tistim ki pridete 🙂
Tima, sej ceste so splužene…no sneg je pa vseeno napovedan za cel tedn…bosta, če bodo lepe ceste, prišla na naš konec…že spet? 🙂 Ko bo lepše vreme pa se zberemo me in pridemo v Celje…ane ženske?
Punce moje, naša je učeri ful lašice pojedla. Najprej smo probali z banano zmešano s Hippovo kašico breskev in je toooook znorela, take solzice so ble da je blo vse skupi čudno. Očitno ji banana ne paše.
Pri naslednjem obroku pa sm ji dala samo breskovo kašico in je ful pojedla…no meni se zdi veliko, glede na prejšne obroke. Pridkana je bla 🙂 dons bova spet tole kašico probale, da se malo navadi. Jutri pa skuham krompirček in korenček, da vidmo kako bo z zelenjavo.
mmammma verjamem da ti ni ok FB, sploh če delaš v šoli. Veš vsak lahko skensla FB. Svoj profil nastavi na neaktiven in nihče več nima dostopa do njega in če nekaj časa ne uporablja, se ga avtomatsko izbriše.
Upam da se vidimo v petek 🙂
papa**
Lepo,da se srečate. Moja mama pride na obisk za nekaj dni v torek,ker je daleč na štajerskem in se zlo redko vidiva.Puppa,me se bova zmenile za kakšen drug teden in ti bom še hkrati lahko voščila v živo ;-))
Včeraj zvečer je najmlajša imela vneto in mal gnojno levo učko (tudi desna mi ni delovala nedolžno) in sm takoj ukrepala-dala kaplice Tobrex,ki jih je prejšnji mesec dobila starejša,ki je virozo staknila v vrtcu. Danes je že dobro stanje,le še mal rdečkasta beločnica. Škoda,ko ji imajo kapljice tko kratek rok trajanja po odprtju-le 4 tedne.
Glede stolčka za hranjenje:zaenkrat še starejša na njem sedi (raste z otrokom do 3. leta starosti), a drugače mi že kr na navadnem rada sedi,tko da ne bo porblema,ko bebico dam notr. Sicer sm jo že dala poskusno in se je starejša full smejala. Tud sama sm kupla stolček v akciji od Chicco-ta (drugače bil izredno drag) in je izredno kvaliteten…..sm zadovoljna z njim.
Ja, pa da vam povem še to,da tud jz delam v šoli in sm na FB,a učenci nimajo dostopa-pač so nastavitve in noben,s katerim ne potrdiš prijateljstva ne more gledat tvoje zadeve na FB (niti strani,niti slik,le sliko na profilu lahko vidi in to je tud vse). Do zdej še nism imela problemov;-)
Torej, mmmammma, nisi sama hehe. tebe sicer ne poznam in mi lahko polješ ZS,da mal napišeš o sebi in tvojih otročkih (koliko jih imaš?starost?)
Imejte se!!!