M cikel
pozdravljeni kako naravno uravnavati menstrualni cikel ? Stara sem 20 in vsak mesec M zamuja za par dni. Decembra sem jo imela 16.12, januarja 13.12, ta mesec je pa še nisem dobila. KT, maternični vložek in podobnih oblik hormonske terapije ne želim jemati. Kaj naravnega bi bilo ? Hvala za odgovor ter lep večer še naprej !
Srna178, 15.02.2026 ob 20:59
pozdravljeni kako naravno uravnavati menstrualni cikel ? Stara sem 20 in vsak mesec M zamuja za par dni. Decembra sem jo imela 16.12, januarja 13.12, ta mesec je pa še nisem dobila. KT, maternični vložek in podobnih oblik hormonske terapije ne želim jemati. Kaj naravnega bi bilo ? Hvala za odgovor ter lep večer še naprej !
Če pride M na 28 plus minus 7 dni, je to normalen ciklus in ni potrebe po uravnavanju.
Če vaša M vsak mesec zamuja za par dni, se to šteje kot redna M.
srečno, N
Anonimno 10115, 24.02.2026 ob 23:48
Pozdravljeni, do današnjega dne M še nisem dobila in je zdaj že več kot 10 dni zamude, me mora skrbeti in zakaj imam tako neurejene cikle, se mi pa ni kaj takega zgodilo da bi mi tako dolgo zamujala še od najstniških let …..
Če M zamuja, naredite test na nosečnost. Če je negativen, lahko mirno počakate, da pride.Zamude, ki niso posledica nosečnosti, so najpogosteje posledica stresa ali nepravilnega življenjskega stila, neprimerne telesne teže (previsoke ali prenizke), neustreznega ritma spanja ipd.
Če se bodo zamude ponavljale svetujem, da se oglasite pri osebnem ginekologu. Ciklus se najbolje uravnava s kontracepcijskimi tabletkami.
Če jih ne želite jemati, lahko poskusite s prehranskim dopolnilom z mio-inozitolom, npr preparatom Cycle Balance, ki ga dobite v lekarni brez recepta. Ter seveda s primernim življenjskim stilom.
srečno, N
Pozdravljeni, hvala za odgovor. Noseča nisem, čutim pa od takrat ko bi morala dobit M (10.2) na vsake toliko občasne krče ki kratko trajajo, en dan pred pričakovano M (9.2) sem pa imela take krče da sem bila 100% da bom dobila, potem pa kar nič … razen krčev sem ta mesec tako zelo lačna da jem 5X več kot ponavadi, prej sem jedla 2 – 3 obroke na dan ta mesec pa 6 !! Cikli do sedaj so bili točni +/- 2 dni. Sem pa res malo bolj drobna ampak je G rekel da za mojo višino je ok (158 cm, 45 kg), stresa pa imam toliko kot vsak povprečen človek nove dobe …
Cycle Balance mi je tudi moj G priporočil že enkrat prej in rekel naj ga jemljem vsaj 3 mesece, začela sem ga jemat pa 2 dni nazaj.
Mislite da je vse vredu, koliko časa baj še počakam na M preden se naročim na kontrolo pri G ?
Lep pozdrav
Anonimno 5861, 25.02.2026 ob 21:47
Pozdravljeni, hvala za odgovor. Noseča nisem, čutim pa od takrat ko bi morala dobit M (10.2) na vsake toliko občasne krče ki kratko trajajo, en dan pred pričakovano M (9.2) sem pa imela take krče da sem bila 100% da bom dobila, potem pa kar nič … razen krčev sem ta mesec tako zelo lačna da jem 5X več kot ponavadi, prej sem jedla 2 – 3 obroke na dan ta mesec pa 6 !! Cikli do sedaj so bili točni +/- 2 dni. Sem pa res malo bolj drobna ampak je G rekel da za mojo višino je ok (158 cm, 45 kg), stresa pa imam toliko kot vsak povprečen človek nove dobe …
Cycle Balance mi je tudi moj G priporočil že enkrat prej in rekel naj ga jemljem vsaj 3 mesece, začela sem ga jemat pa 2 dni nazaj.
Mislite da je vse vredu, koliko časa baj še počakam na M preden se naročim na kontrolo pri G ?
Lep pozdrav
Najverjetneje je vse v redu in lahko še malo počakate, če bo M prišla.Sploh, ker ste začeli s Cycle Balance.
Če že dolgo niste bili pri G, pa se vsekakor naročite. Včasih se že s poglobljenim pogovorom v živo ter z UZ najde vzrok za težave.
srečno, N
Anonimno 3381, 26.02.2026 ob 11:52
Pa še to bi dodala, da imam ta mesec poleg vsega zgoraj naštetega toliko belega izcedka kot ga še nikoli do sedaj nisem, toliko ga je da moram nosit vložek in ga menjat na 4 ure, ne smrdi.
Ni nevarno, a brez pregleda se ne da nič reči.