Najdi forum

kupim shih-tzuja

Pri mešančkih ne moreš reči, da je pasma poznana, ker je pes lahlo mešanec med popolnoma različnima “pasmama” in je navzven podoben enemu, vse ostalo ima pa po drugem. Tudi če je mešanček podoben maltežanu, ni nujno, da bo tudi po karakterju tak. Mislim, da gre pri vas predvsem za to, da bi radi enega majhnega kužka, kajti pasme, ki jih omenjaš, so si karakterno precej različne.
Tudi jaz nikoli nisem imela namena s psom hoditi na razstave, a ker sem želela določeno pasmo, sem kupila rodovniškega. Poznam eno, ki je malo za mano pri nekem prodajalcu kupila “nerodovniškega iste pasme” za malo manj denarja. In kaj ima zdaj? Psa s hudo dedno boleznijo, ki verjetno ne bo dočakal 5 let. Seveda obstaja tveganje, da rodovniški pes zboli za isto boleznijo, a verjetnost je preceeej manjša.
Na vašem mestu bi se raje odločila za psa iz zavetišča kot za “pasemskega brez rodovnika”.
Nečesa pa ne razumem. Prej sta s svojim Runčem živeli v bloku, zdaj pa ni navajen povodca? Verjemi, da se pes povodca hitro navadi. Takoj ko mu pokažeš, da povodec pomeni nekaj dobrega, torej sprehod z vami, bo navdušen, ko ga bo naslednjič zagledal.

Na tole zadnje pa bi rada odgovorila 1Manci….naš Runč je prav lahko pripet na povodec, če ga peljem na sprehod, vendar to pri nas ni potrebno, ker imamo okrog hiše travnike in gozd, kjer lahko nemoteno teka in uživa.Ni ga potrebno voditi na sprehode, saj ima gibanja kolikor si želi. če ga želi še več, prinese žogo, ki mu jo potem mečemo po travniku navzdol in teka ponjo. Ko ima dovolj, jo odnese v garažo. Skratka navajen je svobode. Bojim pa se, da bi bil zelo nesrečen recimo z nami na morju, ko bi pa le moral biti tiho in pripet, ker pač ne zna ubogati ukaze. Res ga nismo nikoli učili tega. Poleg tega ima gosto dolgo črno dlako in mu poletna vročina ne paše.Doma se umakne v senco ali garažo. Tudi v največji vročini je pri nas še vedno zelo znosno, ker smo resnično doma v naravi.
Pred blokom je bil tudi odpet, saj je točno vedel do kam lahko gre. Večina pa se je z nami vozil k hiši, ki smo jo gradili.
Naš Runč ima sigurno zelo lepo življenje. Pogrešamo pa tisto, ko ti nekaj majhnega kosmatega maha okrog nog, ko kuhaš, se uležeš k počitku, manjka nam, da ti skoči v naročje, ko se usedeš…
No, pobrskala sem tudi na Češko stran, kjer je na razpolago veliko peskov, seveda po veliko manjši ceni od naših. Kakšne imate kaj izkušnje s Češkimi vzreditelji?
Nekdo je napisal, naj grem v zavetišča po majhnega psa, no naj povem, da sem bila v soboto v Gmajnicah, kjer so jih tisti dan oddali 200 – tako so mi povedali. Oddali so tudi vse majhne, baje zato, ker tja hodijo večinoma Ljubljančani, ki rabijo majhnega psička za v blok. Tudi drugje kamor sem poklicala, nimajo majhnih psov…tako da, če ima kdo informacije, ki jih sama nisem dobila, na dan z besedo.
Pa napišite še kaj!

Na Gmajnicah v enem dnevu oddali 200 psov? A majo prazne pesjake?

Doma imam dva pudlja.Kraljeva z odličnim rodovnikom(starši,stari starši Winer-ji) vendar ima ona vseeno težave in sicer z zasnovo zob.Spodaj ji manjkata dva zobka.tako da njeni potomci ne bi dobili rodovnika,sicer pa sem jo itak sterilizirala.Imam pa tudi pritlikavega pudlja brez rodovnika.Lep,zdrav brez kakršne koli vidne napake,značaj kodra.Razen v ceni med njima ni nikakršne razlike.

JAP, tudi sama sem se začudila, a tako mi je povedala tamkajšnja oskrbnica. Dejala je celo, da ostalih psov ne morem videti, ker rabijo mir. Res je, da smo tja prispeli v neprimernem času, ko so imeli zaprto, zato se nisem imela kaj jeziti. Red je red.

če danes kdorkoli želi posvojiti psa v Gmajnicah naj tja nikakor ne hodi, pesjaki so prazni, hahaha!

da ne bo kdo mislil da je to res!!!!

mater še sem pripopam, ker mi gre tole res počasi na živce:

http://www.youtube.com/watch?v=s0KucYppXO0

http://www.mojpes.net/modules/news/article.php?storyid=157

Bučko, pa kaj potem, če ji manjkata dva zoba? Saj ni bila kupljena za vzrejo, ali?

Ne sploh ni bila kupljena za vzrejo, hočem povedati le , da tu pri psičkih
z najboljšim rodovniki ni nujno vse OK. Moja ljubezen do te res enkratne psičke zaradi tega ni popolnoma nič manjša.Stara je že več kot 11 let a vendar z malim pudeljčkom leta kot bi jih tudi ona imela 4. Res sta oba (rodovniška in nerodovniški-mešanec po vaše)moja največja dragocenost( otroci so že zdavnaj odšli, seveda so to oni)
Lp

Pa saj menda nihče ne trdi, da so rodovniški vsi po vrsti brez napak? Sama imam tri rodovniške, dva imata napačen ugriz, tretji pa manjkata dva zobka. Pa kaj potem.

Jaz hočem povedati samo to, da so lahko tudi mešančki ( po moje tudi čistokrvni-oba z rodovniki, a brez vzrejnega dovoljenja) enako zdravi, lepi in imajo tudi enak karakter kot rodovniški.Res ne vem zakaj taka gonja proti mešančkom , če pa ima tudi rodovniški pes lahko veliko napak. Zakaj bi morali vsi ljudje kupovati samo pse z rodovniki.Res se mi zdi bolano!

Nekaj razlogov za kupovanje rodovniških psov skrbnih vzrediteljev ali pa posvajanje mešančkov:

http://www.mojpes.net/modules/news/article.php?storyid=157 Pasje trpljenje

http://www.mojpes.net/modules/news/article.php?storyid=1265 Zakaj rodovniški psi niso zastonj

http://www.mojpes.net/modules/news/article.php?storyid=993 Umirajo za denar

http://www.mojpes.net/modules/news/article.php?storyid=937 Nerodovniški, zakaj pa ne?

(upam, da kak link ni fousen)

Kupovati psa v tujini ni kar tako, če se na zadevo ne spoznaš dovolj dobro, da preveriš, pri kom psa kupuješ. Potem so tu še postopki z “uvozom” psa v Slovenijo, potni listi, export rodovniki itd. in ne nazadnje – prevoz psa, ki je tudi strošek.

Ste sploh storili, kar smo vam predlagali: kontaktirali Kinološko zvezo Slovenije, da vam posredujejo podatke o napovedanih leglih ter kontaktirali dotične vzreditelje ter se pri njih pozanimali glede cen?

Po vsem, kar ste prebrali o “pasemskih psih brez rodovnika” – ste se res pripravljeni spustiti v takšen nakup in (med drugim) tvegati vse zgoraj našteto (tudi velike stroške, ki bodo morda sledili nakupu, morda celo pogin psa v prvih tednih/mesecih), namesto da bi povarčevali in za psa z rodovnikom od preverjenega vzreditelja kupili za dvojno cena nepasemskega?

Kot že parkrat omenjeno – to je edina pametna pot do psa s karakterjem shih-tzuja.

P.s.: Naj tu še enkrat omenim, da večina psov, ki jih v Sloveniji preprodajajo preprodajalci, prihaja s Češke, Madžarske in Slovaške. Če boste kupili psa pri preprodajalcu, dvorščnem rejcu ali v puppy millu v tujini ne boste nič na boljšem, kot če ga kupite v Sloveniji, samo stroške s telefonskimi klici in potjo si boste prihranili.

če danes kdorkoli želi posvojiti psa v Gmajnicah naj tja nikakor ne hodi, pesjaki so prazni, hahaha!

da ne bo kdo mislil da je to res!!!!

mater še sem pripopam, ker mi gre tole res počasi na živce:

http://www.youtube.com/watch?v=s0KucYppXO0

http://www.mojpes.net/modules/news/article.php?storyid=157%5B/quote%5D
takole bom povedala, to si nisen izmislila jaz, to so bile besede tamkajšnje uslužbenke. In pesjaki niso bili prazni, saj se je slišal pasji lajež.Predvidevam, da je gospa omenila št. 200 le simbolično, s čimer je želela povedati, da so imeli tisti dan veliko oddaj.In naj bi bili zaradi vznemirjanja in ogledov kužki utrujeni in so potrebovali mir. Dejala je, da se naj oglasim čez 14 dni, ko pridejo novi kužki iz karantene.
Ne vem kaj je tu narobe za takšno hudo kri, saj se trudim poiskati psa iz zavetišča….a takšnih majhnih in kosmatih ni prav v izobilju saj takoj oddidejo, če nisi pravi čas na pravem mestu.

Seznam vzrediteljev pasme shih-tzu s kontakti:

Debata o shih-tzujih:

Klub za tibetanske pasme Slovenije

* Naslov: Mivka 30, 1000 Ljubljana
* Telefon: +386 31 773 777
* Spletna stran:
* Email: primozpeer@yahoo.com
* Predsednik: Metoda Mikuž-Bračković, +386 31 773 777

P.s.: Seveda ogledi in posvojitve v zavetiščih niso možni izven časa, določenega za to. Pojdite v Gmajnice morda že v času, ko lahko pse peljete na sprehod, pred časom za posvojitev, da boste lahko s psi preživeli več časa.

Zavetišče Gmajnice:

P.s.s.: Hm, vas ne skrbi, da bi lovec ustrelil vašega pse, ker brez nadzora teka po gozdu?

Tasmanski vrag, ja me je skrbelo v začetku, a tam kjer živimo, lov ni dovoljen. Pa tudi naš pes kroži okrog hiše v krogu 100 do 200 metrov, tako od oka. Bog ne daj, da bi se katerikoli od lovcev približal tako blizu naše parcele. Srn imamo res veliko, a tam ni še nihče streljal.

pred kratkim smo ga kupili na hrvaškem, če želite inf. vam jih lahko posredujem – cena pa je sprejemljiva 300 EU

Mi imamo še enega mladiča shih-tzuja, ki nam ga še ni uspelo prodati!

čE VAS ZANIMA SPOROČITE

takole je “mamica+hči”…. vsi tisti papirji tega sveta ti ne bodo pomagali, če bo kuža zbolel in niti pod RAZNO mi ni in mi nikoli ne bo jasno, zakaj vsi tako poudarjajo te papirje in rodovnik, pa ne vem kaj še vse??? Je mar to res tista prava ljubezen, če svojega kužka vlačiš okoli po razstavah, jih razkazuješ in z njimi služiš?????!! No, moje osebno mnenje se od tega popolnoma razlikuje! Tudi sama imam shih-tzuja, a ne rodovniškega, a imam ga za svojo dušo, veselje in druženje. Prav nič drugačen ni od tistih, ki so “rodovniški”, le da mu ni treba nikamor hodit, da bi se razkazoval in počel tisto, kar bi DRUGI od njega zahtevali, pač pa ona vsemogočno kraljuje moji družini (saj je to pač tibetanski kraljevi pes mar ne!) in nam vsem daje neskončno ljubezen, veselje in pestro življenje. Torej, draga mamica, kar pogumno v lov za malega kosmatinčka in pa vsem skupaj – IMEJTI JIH RADI, saj so to edina bitja, ki vas imajo BREZPOGOJNO rada! SREČNO

xena1, ampak ti vidiš samo svojega psa, ne zanima pa te, kaj vse se dogaja na področju nenadzorovane reje, kaj to pomeni, da nekdo pari pse brez opravljenih vzrejnih pregledov, kaj to pomeni, da se parijo psi kolikokrat si pač kdo umisli, tako da mnogo psic koti po vsaki gonitvi, da ni nobenega nadzora nad tem, kam ti psi gredo in kaj se z njimi dogaja ter kje končajo, da so večinoma prodani iz legla premalo stari, da jih mnogo pride že v nove domove bolnih (okuženih s pasjo kugo ali parvovirozo, na primer), da jih ima kup resne dedne težave, ki se pokažejo že pred prvim letom (ker nekdo pari pse, ki so bili zaradi njih iz nadaljne vzreje izločeni) in še in še.

Po eni strani tudi govoriš o pasmi in njenh značilnostih, hkrati pa podpiraš početje, zaradi katerega bi pasma že davno nehala obstajati, če bi se ga vsi posluževali – pasma je nastala in obstala z nadzorovano vzrejo in vsi ti opevani “domači rejci” se lahko gredo rejo brez papirjev samo in izključno zato, ker je zadaj sto in toliko let selektivne, rodovniške vzreje.

… še moja izkušnja z nerodovniško shih-tzujko …

ravno na današnji dan, pred enim mesecem, je umrla moja punca … bila je nerodovniška shuh-tzujka – vem rekli boste, da je bila mešanec – ampak priznamo, gledali smo čez denar. Stala nas je samo 300 €. Z nami je bila doma 3 dni, potem pa huda driska, bruhanje, nobenega apetita, v blatu in bruhanju je bila prisotna kri. Že prvi dan ko so se začele težave, smo šli h veterinarju, … no da ne bom predolga – po treh dneh boja v veterinarski ambulanti priklopljena na infuzijo, je naša punca zaspala, saj je bila premlada in ne dovolj močna, da bi prebolela parvovirozo. Kupili smo jo pri gospej, ki je imela “domače leglo”, bila je cepljena 1x proti kužnim boleznim, … res je tudi, da je leglo zapustila čisto premlada – 7 tednov stara, zanimivo pa je da je leglo zapustila med zadnjimi. Da je premlada zapustila leglo je tudi naša krivda – oglas je bil za psičke stare 10 tednov, jaz sem preslišala datum skotitve, ko pa smo jo prišli iskat, pa sem šele v cepilni knjižici videla dejanski datum … niti pomislila nisem, da bi jo takrat pustila tam še 4 tedne.

na podlagi naših žalostnih izkušenj želim povedati, če si zares želite imeti družinskega člana za malo več kot 3 dni, kupite psa pri priznanih vzrediteljih. cena rodovniškega shih-tzuja tudi ni tako visoka, saj če seštejem koliko je stala nas naša punca (denarja nisem zahtevala nazaj, saj sem si predstavljala, da bo gospa sama kaj omenila, vendar od dne ko sem sporočila, da je psička umrla, od nje ni več glasu – KAR DOKAZUJE, DA JE IMELA MLADIČE IZKLJUČNO IN SAMO ZARADI DENARJA IN NE ZARADI LJUBEZNI DO PSOV) in stroški njenega zdravljenja, bi imela že več kot 2/3 denarja za rodovniškega psa.

Napako pri nakupu katero smo storili močno obžalijemo, še bolj pa žalujemo za našo punco, pa čeprav je bila pri nas samo 3 dni, je bilo dovolj, da smo se noro navezali nanjo. Ko bomo, če bomo, razmišljali o novem kužiju, do to definitivno rodovniški pes.

Upam da bo naša žalostna izkušnja komu pomagala pri izbiri med rodovniškim kužijem in mešančki.

Lp

New Report

Close