Jaz pa mislim, da je stvar tudi gensko zasnovana. Poznam eno, ki ima 35 let, vsaj 10 let se je bojevala z ogromno težo (ene 50 kil preveč), sedaj je shujšala, pa še vedno ne na čisto idelano….a nikoli ni imela celulita, niti v najmočnejši fazi ne. Kožo tako lepo gladko in napeto, nobene pomarančne kože. Ne bi verjela, če ne bi videla na lastne oči- pa sem jo videla skoraj vsako leto na morju v kopalkah.
Sedaj, ko pa hujša, je enako. Sedaj se veliko giba, teče, sprehodi s psom, tibetanske vaje in joga, fitnes, veliko pije, pazi na hrano. je pa pod velikim stresom. In vedno se maže s kakšnimi kremicami, s temi ej obsedena.
V glavnem, veliko dejavnikov ima, da bi naj morala imeti celulit, pa ga ni.
Evo mojo resnico. Sama sem zelo vitka, pa imam celulit. Po moje dolgorocno pomaga samo sportanje in pravilna prehrana. Za vse tiste, ki se tega drzite, pa ni vse izginilo, in seveda lenobam, priporocam kozmeticarko. Stvari kot je aromaterapija resnicno pomagajo. Meni v desetih tretmajih izgine cisto ves celulit, poceni pa stvar ni. Jaz hodim enkrat na vsake par let za kaksno posebno priloznost, ker resnicno deluje. Ce bi sportala, pa ne bi bilo treba toliko tretmajev in denarja; tudi misicni tonus bi bil lepsi, na stegnih na primer (tudi to aromaterapija odpravi). Pa se to: hitro izgubljeno, hitro vse tudi pridobljeno nazaj, potuha se vrne, brez skrbi.